אתאיזם ואני.

המשך המשך לתורה של דרווין

בקצרה, אוסיף מספר נקודות: 1.החוקרים הישרים והפילוסופים המעמיקים מודים כי תאוריית האבולוציה היא תפיסת עולם שנוצרה על בסיס פילוסופיה מטריאליסטית. במלים אחרות – ראשית כל הניחו הוגי תאורית האבוליציה כי העולם הוא חומרני, ואין ח"ו בורא לעולם. ובהמשך, לנוכח השאיפה להסביר את כל המציאות ללא הזדקקות למציאותו של בורא העולם, הם המציאו את תאוריית האבולוציה. כל מחקר וכל תצפית זוכים לפרשנות לפי תאוריה זו ומוצגים כ"הוכחה" לתאוריה. וזאת, ללא שום בסיס פילוסופי מספק, ומתוך התעלמות מכל השאלות הקשות הצצות בעקבות התאוריה ומכל ההוכחות המדעיות הרבות הסותרות אותה. 2.הגישה של החוקרים היא כדלהלן: הם שללו על הסף את רעיון מציאות האלוקים, ואין להם כל הסבר אחר לקיום העולם. כתוצאה מכך הסיקו ש'ברור' אפוא שהחיים נוצרו במקרה! כל שאר דבריהם הם בבחינת נסיון למציאת הסבר הגיוני שיאמת הנחת יסוד זו. 3.לא מובן מה באמת הרוויחו המאמינים בתאוריה. הלא אין התאוריה מסבירה את המקור הראשוני של היקום כולו ואת הסיבה לקיום חוקי הטבע. אם כן, התאוריה לא פתרה את הבעיה! נותרת בעינה השאלה הראשונית והגורלית: מהו המקור ההתחלתי של החומר!!! לסיום: כל המצוי בענייני המדע המודרני יודע, כי שום תאוריה מדעית איננה בחזקת אמת מוחלטת. בעקבות התקדמות המדע הופכות תאוריות מודרניות למיושנות, ותאוריות "אמיתיות" - לתאוריות שגויות. דברים אלו אמורים במדעים מדוייקים (פיזיקה, כימיה, גנטיקה, אסטרונומיה ועוד). על אחת כמה וכמה שהם אמורים בתאוריות פילוסופיות, כגון תאורית האבולוציה. את האמונה בהן בצורה עיוורת ועיקשת, ללא שמץ של פתיחות וללא בדיקה הוגנת של טענות נגדיות, ניתן לשייך לעולם הפוליטיקה ולא לעולם המדע. פגשתי מאות סטודנטים שלמדו את תאוריית האבולוציה. אף לא אחד מהם נחשף במשך לימודיו לסתירות הרבות שנמצאו בה. איש מהם לא ידע אפילו על אחת מן השאלות הקשות שהיא מעוררת. איש מהם לא היה מודע לטענות הרבות שהושמעו נגדה ע"י מדענים חשובים ומפורסמים. המסקנה היא שלמעשה, בעניין זה 'יש לנו עסק' עם פילוסופיה פוליטית שהולבשה בלבוש "מדעי" ומשמשת בסיס לתפיסת עולם כפרנית. בכל מקרה – יש גבול לשינוי שאפשר להכניס בגנום. כל שינוי, מעבר לסף סיבולת מסויים, אינו גורם להווצרות מין חדש, אלא מביא להכחדת היצור. כלומר: במעבדות ובניסויים גנטיים הודגם, שלמעשה, תהליך האבולוציה הינו בלתי אפשרי. בקצרה, אוסיף מספר נקודות: 1.החוקרים הישרים והפילוסופים המעמיקים מודים כי תאוריית האבולוציה היא תפיסת עולם שנוצרה על בסיס פילוסופיה מטריאליסטית. במלים אחרות – ראשית כל הניחו הוגי תאורית האבוליציה כי העולם הוא חומרני, ואין ח"ו בורא לעולם. ובהמשך, לנוכח השאיפה להסביר את כל המציאות ללא הזדקקות למציאותו של בורא העולם, הם המציאו את תאוריית האבולוציה. כל מחקר וכל תצפית זוכים לפרשנות לפי תאוריה זו ומוצגים כ"הוכחה" לתאוריה. וזאת, ללא שום בסיס פילוסופי מספק, ומתוך התעלמות מכל השאלות הקשות הצצות בעקבות התאוריה ומכל ההוכחות המדעיות הרבות הסותרות אותה. 2.הגישה של החוקרים היא כדלהלן: הם שללו על הסף את רעיון מציאות האלוקים, ואין להם כל הסבר אחר לקיום העולם. כתוצאה מכך הסיקו ש'ברור' אפוא שהחיים נוצרו במקרה! כל שאר דבריהם הם בבחינת נסיון למציאת הסבר הגיוני שיאמת הנחת יסוד זו. 3.לא מובן מה באמת הרוויחו המאמינים בתאוריה. הלא אין התאוריה מסבירה את המקור הראשוני של היקום כולו ואת הסיבה לקיום חוקי הטבע. אם כן, התאוריה לא פתרה את הבעיה! נותרת בעינה השאלה הראשונית והגורלית: מהו המקור ההתחלתי של החומר!!! לסיום: כל המצוי בענייני המדע המודרני יודע, כי שום תאוריה מדעית איננה בחזקת אמת מוחלטת. בעקבות התקדמות המדע הופכות תאוריות מודרניות למיושנות, ותאוריות "אמיתיות" - לתאוריות שגויות. דברים אלו אמורים במדעים מדוייקים (פיזיקה, כימיה, גנטיקה, אסטרונומיה ועוד). על אחת כמה וכמה שהם אמורים בתאוריות פילוסופיות, כגון תאורית האבולוציה. את האמונה בהן בצורה עיוורת ועיקשת, ללא שמץ של פתיחות וללא בדיקה הוגנת של טענות נגדיות, ניתן לשייך לעולם הפוליטיקה ולא לעולם המדע. פגשתי מאות סטודנטים שלמדו את תאוריית האבולוציה. אף לא אחד מהם נחשף במשך לימודיו לסתירות הרבות שנמצאו בה. איש מהם לא ידע אפילו על אחת מן השאלות הקשות שהיא מעוררת. איש מהם לא היה מודע לטענות הרבות שהושמעו נגדה ע"י מדענים חשובים ומפורסמים. המסקנה היא שלמעשה, בעניין זה 'יש לנו עסק' עם פילוסופיה פוליטית שהולבשה בלבוש "מדעי" ומשמשת בסיס לתפיסת עולם כפרנית.

המשך .........

האם ניתן להוכיח שהאמונה בה' נכונה? ניתן בהחלט להוכיח שהאמונה בה' היא אמת לאמיתה, אולם יש להקדים לכך תנאי יסודי: אנשים רבים מצפים להוכחה קצרה, חד משמעית. הם מצפים לאדם שיופיע לפניהם ובידו מטה-קסמים, ובהינף אחד יבקע להם את השמים, והם יראו בעיניהם מראות אלוקים, כפי שאכן אירע במעמד הר סיני. דרך קלה וקצרה זו אינה קיימת כיום. הסיבה לכך היא שנבראנו למען מטרה רוחנית מוגדרת. הוטל עלינו תפקיד לעמוד בנסיונות ולבחור בטוב, וזאת למרות הקשיים הניצבים בדרכנו. אילו הכל היה כה ברור – היתה נשללת הבחירה החופשית. הדרכים להגיע אל האמונה הינן רבות ומגוונות: יש דרך של לימוד מסורת הדורות – התבוננות במסלול שהתורה הועברה בו מן האדם הראשון, דרך האבות ומשה רבנו ועד לדורנו. יש דרך של התבוננות בפלאי הבריאה, יש דרך של העמקה בדברי התורה עצמם, ויש דרך של שיטות חקירה ועוד. חשוב להדגיש שוב. עפ"י השקפת היהדות העולם הזה, שאנו חיים בו עתה, הוא עולם התפקיד והנסיון. הנסיון מהותו טשטוש וחוסר בהירות. המקום ששוררת בו בהירות מוחלטת הוא העולם הבא, עולם הנשמות, העולם שהנשמה מגיעה אליו לאחר פרידתה מהגוף. בעולם הזה ניתן להגיע להישגים רוחניים רק לאחר מאמצים רבים והשתדלות בלתי פוסקת. הדרך לאמונה פתוחה לפני כל אדם. כדי להגיע אל היעד ניתן להעזר בספרים ובחומר קריאה אחר, בהאזנה לקלטות, בשיחות בעל פה ובדרכים רבות נוספות. כל הדרכים מסבירות את האמונה ומוכיחות את אמיתותה בצורה חד משמעית, באופן ברור ומוחלט. אולם יש לגשת אליהן מתוך נכונות להקדיש זמן ללימוד ולהתבוננות ולא לצפות לגילוי מהיר כברק.

Governor

New member
לא נכון. ה- Masoretic Text

(ולהלן MT) גובש רק במאה השלישית. לפני כן היתה התורה מרובת נסחים. גם אחרי גבוש ה- MT נפלו טעויות בעותקי התורה השונים בעקרון, אין קשר, letter for letter, בין מה שמצוי בידינו היום, לבין מה שכביכול ניתן בכביכול `מעמד הר סיני` ______________________________________________________________ 0284392570

Tal_Ya_Tal

New member
אני../images/Emo20.gifבניגוד אלייך דפנלה'../images/Emo140.gifעברתי

תהליך הפוך. אני גדלתי בבית עם אבא אתאיסט ואמא שהייתה בילדותה 'בני עקיבא', אך בבגרותה, הלכה אחרי אבי, על אף שעדיין נותרה מאמינה במידת מה. בכיתה ב', כשהבאתי את
התורה שקבלנו הביתה, התחלתי לשאול שאלות ואז, הנחית אבי את ידו על השולחן בפסקנות ואמר לי: "אין אלוהים. ואל תשאלי יותר שאלות!" הדבר עורר בי רושם רב. אם כי הייתה התנגדות פנימית לקבל את הדברים, הערצתי את אבי ללא גבולות הוא בעצמו היה בעיני כאלוהים. על כן, קבלתי את תפישתו, שגרמה לי להתיחס בגיחוך לכל הנלמד בשיעורי התורה, התנ"ך, התושב"ה והתלמוד בבית הספר. כאשר הייתי בת שבע, שינו הורי את אורח חייהם והפכו ל`טבעונים קיצוניים`, על פי המושגים של אז. (לפני למעלה מארבעים שנה). בתור בת דלי טיפוסית, הלהיב אותי הרעיון. כי זה היה שונה, מיוחד ויוצא דופן. הוריי, החזיקו בבית ספריה ענפה בנושאי תזונה ודיאטה. ואני כ``תולעת ספרים`` מתעניינת, נחשפתי למידע שמעט מאד אנשים העלו על דעתם אז, כמו חוקי צירופי המזון, הגורמים התזונתיים למחלות (שכיום כמעט כל ילד יכול לדקלמם). כבר בבית הספר לימדתי את חברותי מה בריא יותר לאכול ומה הולך עם מה. ובתיכון, נתבקשתי להכין הרצאה על הנושא של המזון ומערכת העיכול ואף הצלחתי להעביר כמה מבני כיתתי על `דתם` (קיבתם) ויותר מאוחר היה לי 'עסק' עם הוריהם.
בגיל שבע עשרה, הכתה בי פתאום ההבנה, שישנו איזשהו סדר ביקום. ישנה חוקיות שאינה נובעת מיציר כפיהם של בני אדם. זה התקשר לי לחוק צירופי המזון. שמתי לב להרמוניה הקיימת בטבע, למחזוריות של פריחה, צמיחה, לבלוב, קמילה ולידה מחדש. (אני ממשפחת חקלאים)והחלטתי, שישנה בודאי איזו מכונה משומנת היטב העובדת בתיאום מופלא, שאיננו מודעים לו. אם כך, "הטבע הוא אלוהים". שחתי לעצמי. אני מודה לאבי על כך שאין לי בתפישתי אל מעניש. למרות שחונכתי למוסר גבוה, לא היה זה מתוך פחד. אלא מתוך מתן כבוד לזולת וכבוד לאדם באשר הוא אדם. (כאשר שאלו את סבי מדוע אין הוא הולך לבית הכנסת אפילו ביום כיפור, הוא ענה: "מי ש'צריך' ללכת לבית הכנסת הם אלו שכל השנה עושים 'חטאים'. אני אינני חוטא כל השנה, אז אינני צריך לצום, או ללכת לבית הכנסת ביום כיפור"
על תפישה שכזאת חונכתי.) בשלב הזה, כבר שמתי את ידי על כמה ספרי יוגה שהסתובבו בבית ובעקבותיהם התחלתי לחפש מידע על הפילוסופיה ההודית. נחשפתי אל הספרים של דר` שמחה לב (שכתב את ``תורת המנא``-מלשון מן), אל רודולף שטיינר (``כיצד תקנה דעת העולמות העליונים``; אנתרופוסופיה; ``תרופות אנטרופוסיויות``; ``חינוך הילד``; ``גוף, נפש ורוח`` ועוד.) ואל קרישנמורטי. אל ספר היוגה השלם של סוואמי וישנו דיווננדה (שעדיין לא תורגם אז לעברית). כל נושא הצ`אקרות (שנכתבו אז בעברית כ:``טשקרות``) וכו`. מרגע שהתחלתי להתעניין בנושאים רוחניים ניסיתי להתחבר לטקסטים של הקבלה ומצאתי עצמי נדחית על ידם שוב ושוב. כאילו משהו מאד ברור במבנה השפה, גרם לי לסלוד ממנה, בלי שום קשר לאמיתות שהיא מבטאת. (כיום, יש לי מושג למה אלי, באופן אישי זה לא מדבר.) לעומת זאת, התחברתי בקלות רבה לטקסטים של הודות והאופנישדות. (הכתבים ההודיים העתיקים).ובשלב מאוחר יותר אל ה
המופלא ביותר בעיני עלי אדמות: "קורס בניסים" בשלב מוקדם מאד של דרכי הרוחנית, הבינותי, שכל 'מתחילי הדתות', (משה, ישוע, מוחמד, בודהה וכו') הגיעו בעצם, להבנה של האמת הצרופה. להארה. לא היתה להם שום כוונה ליסד דת חדשה, אלא רק להצביע על האמת. כל אחד מהם, בדורו, ניסה להעביר את המסר לאנושות, בדרך שנראתה לו מתאימה ליכולת התפישה האנושית באותה תקופה בה חי. מי שיצר את הדתות, אלו הם תלמידיהם של אותם מוארים, שהלכו אחריהם מתוך דביקות, אך ללא ההארה והיו כעיוור המוליך את הפיסח. מבחינתי, אלוהים הוא אנרגיה של אהבה ללא תנאי. אהבה טהורה, אשר כולנו נוצרנו בהבזק היולי שלה ובכולנו נסוכות אותן תכונות של אהבה/יצירה, אשר לרוב, איננו מודעים להם. בספר 'כשאלוהים ברא את אלוהים' מספר איציק שמולביץ בעזרת איורים פשוטים\ איך בהתחלה היה מעגל, למרות שאף פעם לא ממש הייתה התחלה. והייתה בו אהבה אינסופית , למרות שלא היה כל צורך בזה.והוא אפילו לא ידע מהו צורך. כי הכל היה בו. והיו בו תכונות מופלאות של קסם ורוך התרחבות וזהר אינסופי.... הוא היה מה שהיה וזאת הייתה א-ה-ב-ה. ומארח שהתכונות שלו היו: אהבה, התרחבות ונתינה, היה לו רעיון והוא חשב על... בן. וברגע שחשב, הבן נברא. (כי המחשבה בוראת) כי במחשבה, יצר כל מה שרצה. וכך הם חיו אב ובנו בעלי תכונות זהות (אהבה-אהבה) ויכולות זהות וכך זה נמשך הלאה והלאה ההסבר המופלא על הבן שנרדם וחלם חלום. חלום של פחד ועד עצם היום הזה לא התעורר. אף שאביו ממתין לו באהבה
. כך שבכל שפה נשתרשו מושגים אחרים, לאותן הבנות. למעשה, כולם לימדו את אותו דבר עצמו. אך כל אחד השתמש בשפה (שהיא מוגבלת כי היא נובעת מן התפישה ) שאותה הבינו האנשים שאליהם הוא פנה. בדיוק כפי שאפשר ללמד היסטוריה, גיאוגרפיה או מתמטיקה בעברית, באנגלית, בצרפתית או בגרמנית. החומר לא ישתנה. רק השפה בה נעשית הלמידה משתנה. שפה מטבעה היא דבר מוגבל. בשפה ישנן תבניות. היות שההבנה הרוחנית קשורות ביציאה מהתבנית, מהצורה, מהמטריצה, קשה מאד ללמד את הידע הזה, דרך המוגבלות של השפה. על כן, ישנן תרבויות, בהן נשלחים אלו החפצים בלמידת האמת, להתבודד בשתיקה ולהקשיב לידע הנובע מבפנים. (מדיטציה = תשומת לב). L&L TALYA

המשך המשך......

בקשר למה שאת כותבת לכפות עלינו כדי לחיות עם מוסר וכ'ו אין שום אומה בעולם שאין לה חוקים ומשפטים שוא אומה לא ? והתורה שלנו אם תעברי אחד על אחד זהו רק מתכונת איך לחיות את החיים ועל התאוריה שלך שלאדם המאמין יותר קל ולאדם האתאיסט יותר קשה זהו בדיוק הפוך לאדם המאמין הרבה יותר קשה כי יש לו הרבה יותר מחויבויות, ודברים שהוא כביכול צריך לבצע.. ואדם אתאיסט קל יותר יותר להתחמק ממחויביות ולכן הרבה יותר קל לא להאמין במטרה ולכן כל זה מה שאת כותבת זה בשביל שקל לך יותר לא לאמין כי בתוך ליבך את יודעת שאם תאמיני זה יחייב אותך לחיות לפי הכללים... ובקשר לתקווה שלך של אדם שהולך למות וכ'ו מענין אותי מה תגידי חס וחלילה שתיראי מישהו ממכריך הולך למות מה תגידי לו ואת יודעת טוב טוב את האמת תגידי לו ילה נגמרו חייך וכודמה או שתגידי לו תישאר חזק עוד יהיה טוב אתה עוד תבריא מכך וכ'ו שזה לא קשור לאמונה כלשהי ? למה כשאת חולה הולכת לרופא ומאמינה בכדורים שיעזרו לך ? חשבת על זה פעם סיפור קטן יש לי בעבודה אחד חבר טוב כפרני זה לא מילה ואתאיסט זה לא מילה לא שחקן כמוך אלא באמת כופר אמיתי ופעם כשהוא היה באיזה סכנת חיים הוא צעק אוי אלוהים תעזור לי (או מיין גיי'ד) שאלתי אותו מה קרה אבל אין אלוהים רק המציאות היא שאדם נמצא בעת צרה הוא ניזכר פתאום, אבל פתאום שיש אלוהים אבל כשטוב לו והכל בסדר אין אלוהים וגם סתם רציתי לשאול אותך למה בעת לוויה שאדם נפטר (מת) מספידים אותו ומדברים אליו מה הוא מת לפי התאוריה שלך אין בו רוח הוא כבר לא שומע לא כלום מה אנשים מטומטמים מדברים לקיר ? מדברים לעצמם? לא חשבת פעם מה קורה פה ? נסי לחשוב רגע... ואם כבר מדברים על זה יש לי שאלה לשאול אותך כשאת מסתכלת בעינים שלך על משהו מי רואה את הרוח שלך (הנשמה), או העיניים ? תחשבי טוב טוב לפני שאת עונה אם העינים, אז למה מת אם אני אפתח לו את העינים הוא לא יראה כלום ולמה כשהוא חי כן? אלא כשהוא חי יש בו משהו תקראי לזה איך שאת רוצה נשמה, רוח, וכשהוא מת מה חסר לו הנשמה אז התשובה היא שהוא רואה בנשמה רק דרך העינים ותחשבי על זה טוב טוב תראי כמה הדברים יפים וברורים (וגם לפי התאוריה שלך סליחה על הביטוי אבל אם ככה מה את שונה מבהמה יושנת אוכלת נחה וחוזר חלילה) ובקשר לגיגולי נשמות שלך שאת לא מבינה מי זה השניים ? ראית פעם תאטרון בובות או הצגה ילד קטן שרואה את התאטרון מה הוא חושב באמת הבובה חיה וזזה מדברת וכ'ו ניגמר ההצגה אמא אומרת לו קובי ניגמר התאטרון בובה הלכה לישון מה הילד חושב באמת הבובה הלכה לישון ואת מזכירה לי הילד הזה למה ? כי אנחנו יודעים שיש במאי או מציג שרגע הוא נמצא בלבוש הזה ורגע הוא בלבוש השני אבל זה אותו אדם או שני אנשים ? זה ממש ככה תחשבי על זה טוב כי זה דברים שאני אומר לך ככה שיטחי מלמעלה וזהו דברים מאוד עמוקים וכ'ו אחד מתחפש בפורים שנה אחת לקוף שנה שניה לחתול אז מה זה לא אותו אדם ? אז אם כביכול יש איזה רוח או נשמה נקרא לזה והיא הייתה אצל איזה אדם והוא לא גמר את תיקונו כביכול במובן הדתי אז הוא יורד עוד פעם לעולם במקום אצל מפחה דתית בחיפה אצל משפחה אחרת... וכבר אמרתי לך לעיל שיש הוכחות לכך ועל הכל וגם ע"ז ודרך אגב הסיפור הדרוזי (מהצפון) שהתפרסם לפני מס' שנים מתבסס ע"ז שזה היה בערך כך שיום אחד ילד דרוזי אמר לאבא שלו שהוא היה אבא שלו בגלגול הקודם והא אמר לו דברים והזכיר לו דברים שרק הוא ואביו ידעו ועשו והדבר הזה אומת והתפרסם בכלי התקשורת ובעיתונות אם תרצי אברר לך על כך ועל הכתבה וגם סתם מענין אותי איך את מסבירה לפעמים אנשים שעברו ממש תופת או בפיגועים שהם עמדו ליד המחבל ואנשים שעמדו מרחוק יותר נהרגו והוא יצא מכך עם שריטות או כמו אחד תושב תל אביב שאני זוכר שהוא דיבר ברדיו והתפרסם בעיתונות במילחמת המפרץ יש לי אפ'י את הכתבה עליו ואת התמונה שלו כל הבית שלו קרס עליו שלושת הכלבים שלו נהרגו והוא יצא מתחת להריסות בטון וכ'ו החוצה בלי פגע והוא היה אדם שהוא אמר שהוא אף פעם לא האמין והוא יצא מהריסות הוא אמר "הפך נשבר ואנחנו נמלטנו" ותאונות דרכים שלפעמים את לא יודע איך הנהג יצא רק עם שריטות... ומי לא מכיר דברים כאלו מענין איך את מסבירה דברים אלו... ועוד כהנה וכהנה ... ןהדברים האלו יש להם איזה משמעות עד שלפעמים לא עוברים חס ושלום איזה משהו לא מאמינים שאף אחד לא יעבור כלום ולא ינסה זאת ואני מרוב שפעם הייתי כזה הרבה אומרים לי בעבודה שאני נהייתי אנטי ויש בזה משהו... בכל אופן מקווה שאני קצת עזרתי לך והארתי את עינייך ואם יש לך עו שמהו לומר תמיד אשמח לשמוע ולעזור במה שאני אוכל בהצלחה לכל אחד בדרך שלו "איש באמונתו יחיה" לילה טוב

מסורת העוברת מדור לדור

זוהי ציטוט של רב העונה בקיצור לשאלה ששאלו יהודי לא דתי האם תוכלו להמחיש לפני את העוצמה של מסורת היהדות העוברת מדור לדור? יורשה לנו לצטט תחילה את דבריו של אדם שגדל בקיבוץ, והכיר לאחר מכן את היהדות. דבריו מתייחסים לעמידות ולמוצקות שהתגלו בדרך התורה, והם הופיעו באחד מבטאוני תנועת 'ערכים': "הרעיון הסוציאליסטי והתנועה הקומוניסטית שכנעו מליונים, סחפו המוני בני נוער, מפלגות ומעצמות ענק. היישום נעשה בגירסאות שונות, קשוחות ומרוככות, תוך כדי תיקונים והתאמות. והנה, לאחר כמה עשרות שנים, הכל התמוטט וקרס. השיטה התגלתה כמיקסם שוא. הקיבוצים הוקמו בלהט אדיר. על קוצה של יו"ד אידיאולוגית התפלגו קיבוצים והתפרקו משפחות. למרות כל זאת כמעט מאומה לא נותר עתה מהחזון. הכל התפוגג בתוך יובל שנים. ההתפוררות לא הותירה מאומה למרות שמדובר בסך הכל בתאוריה כלכלית, והכלכלה היא בסך הכל תחום אחד מחיי האדם. כל זאת בהשוואה לתורה המקיפה את כל תחומי החיים: חברה וכלכלה, רגשות ומידות נפש, מאכל ולבוש, חקלאות ומסחר, מלחמה ושלום. התורה חזתה הכל מראש, חזתה מה יקרה אם יצייתו לציוויה, ומה יתחולל אם ימאנו. הכל עמד במבחן, לא חמישים שנה ולא מאה. במסלול שהתוותה התורה אנו נוסעים למעלה משלושת אלפים שנה. נוסעים וממשיכים לנסוע". לדבריו שציטטנו ניתן להוסיף נתונים רבים. נציין נתון מרכזי: מסירת התורה מדור לדור נעשית בצורה מדוייקת ביותר. התורה עוברת מאב לבנו ומרב לתלמידו ללא הפסק, שרשרת המסירה מוכרת לנו לפרטי פרטיה. מסוגלים אנו לשחזר את תהליך המסירה: מי היו גדולי התורה בכל דור? מי היו תלמידיהם? מה היה תחום הצטיינותו של כל אחד מהם? מה היתה השיטה שעל פיה לימד אותו רב את תלמידיו? אלו גלויות גלתה התורה? היכן הוקמו מרכזי תורה? ועוד ועוד. פרטי המסירה ידועים במדוייק. התורה שבכתב והתורה שבע"פ המצויות בידינו כיום, הן אלו שהגו בהן אבות אבותינו, והן אלו שעל פיהן חי העם לדורותיו. זעזועים חיצוניים קשים ביותר עבר העם. גלויות ושמדות, רדיפות וגזרות, ובכל זאת מעולם הוא לא הרפה מעץ החיים של התורה. תאוריות אנושיות כובשות את העולם בסערה, ובתוך זמן קצוב הן נעלמות כלעומת שבאו, ואילו התורה העל-אנושית, חיה וקיימת לעד! ולמי שרוצה לדעת עוד יכול לפנות לאתר הזה ויש עוד אתרים בנושא לרציניים בלבד www.arachim.co.il

מה משמעותה של אבלות על נפטר

www.arachim.co.il מהי משמעותה של האבלות? מדוע מתאבלים על פטירתו של קרוב משפחה? התשובה לשאלה זו דורשת הקדמה. הקדמה זו מבהירה נקודות יסוד בנושא עלום זה: עולמנו הינו עולם חולף. בבוא עת פקודה, נקרא האדם להתייצב לפני בוראו. הוא נוטש את העולם הזה, ונפשו, שנותרת חיה ונצחית, עוברת לעולם העליון. בהיותינו כאן בעולם החומר, נדמה לנו שהחיים כאן יימשכו לעד. חסרה לנו התחושה שהזמן מתקדם בקצב אחיד, ורגע שחלף שוב לא יחזור לעולם. בספר הישר, שחובר ע"י רבנו תם לפני כשמונה מאות שנה, באה לידי ביטוי נקודת מבט זו במשל קולע: "העולם הזה דומה למערה במדבר תחת הארץ. השוכן במערה זו סבור כי אין עולם זולתה, מפני שלא ראה מה שיש בחוץ. אילו יצא משם היה רואה את הארצות הרחבות, את השמים והים ואת המאורות והכוכבים. כן האדם בעולם הזה. יחשוב כי אין עולם אחר, ואילו יצא ממנו, היה רואה את רוחב העולם הבא ואת יקר תפארת גדולתו". אדם שקרובו נפטר, ניצב ב'קו התפר' שבין העולם הזה והעולם הבא. הקרוב, האדם החי, נעלם. הגוף הדומם אינו האדם בה"א הידיעה. עיקרו של האדם, הנשמה הרוחנית, נטשה את הגוף, ופרחה לשמי מרומים. אירוע זה ממחיש לאדם שנותר חי בעולמנו את מהות ההוויה הרוחנית, את קיומה של הנשמה. רבים, רבים, גם אלו שהיו רחוקים בחייהם מקיום תורה ומצוות, חשו ברגעים אלו התעוררות רוחנית וצמאון לטמיר ולנעלם. מנהגי האבלות החלים לאחר הפטירה, יש להם תפקיד בתחום זה. הם ממלאים את הנפש, המשתוקקת לרוחניות, במטענים רוחניים חשובים ביותר. זמן זה מהווה שעה של חשבון נפש, שעה שזרם החיים נעצר בה. במוחם של האבלים חולפים הרהורים מהותיים על חובת האדם בעולמו, על תכליתו האמיתית של האדם, על מושגי שכר ועונש ועל הדין והחשבון שעל כל אדם להגיש בהתייצבו לאחר פטירתו לפני בית דין של מעלה. המתאבלים מצטערים על אובדנו של יקירם, על העובדה ששוב אין באפשרותו לקיים מצוות, לבצע פעולות חיוביות ולפעול להרחבת גבולות הקדושה בעולמנו. מלבד הצער על הפטירה עצמה, על ההעדר, קיים גם צער על התפקיד הרוחני שהסתיים ועל מידת הדין המתוחה. מחשבות אלו של האבלים, בעיקר כאשר הן מלוות במעשים של הטבה, קיום מצוות ולימוד תורה, מהוות נקודות זכות לנפטר. בכך פועלים האבלים לעילוי נשמתו ומגדילים את זכויותיו. במקומות רבים מהווים שבעת ימי האבלות ימי התעוררות רוחנית. דרשות על נושאים של חשבון הנפש, קיום מצוות והגשמתה של מטרת החיים נישאות בבתי האבלים. גם דרשות אלו ותוצאותיהן החיוביות פועלות גדולות ונצורות לעילוי נשמת הנפטר. ימי האבלות ימי עצב הם, ימים של בכי וצער, אולם יחד עם זאת הם מהווים תקופה חשובה ביותר. תקופה המטביעה את חותמה הרציני על החיים כולם. ימים אלו מחדירים ללבנו את ההכרה, שהעולם הבא הוא העולם העיקרי, הוא עולם הנצח. התבוננות בשני העולמות, החולף והנצחי, ממחישה את דברי המשנה המפורסמת במסכת אבות: "רבי יעקב אומר: 'העולם הזה דומה לפרוזדור בפני העולם הבא. התקן עצמך בפרוזדור כדי שתכנס לטרקלין'".

אימות הידיעה הנמסרת מדור לדור

כיצד נוכל לאמת את הידיעה, שהמידע שנמסר לנו לאורך הדורות ע"י אבותינו ואבות אבותינו הינו אמין ומדוייק? 'מסורת הדורות', שהיא מערכת המסירה של התורה ומצוותיה מדור לדור, הינה מדוייקת להפליא. במטרה להמחיש זאת נביא כדוגמא מספר עובדות הסטוריות כלליות הידועות לכל: איש לא יטיל ספק במציאותו ההסטורית של אלכסנדר מוקדון, למרות שכולנו נולדנו לאחר שהוא הורעל. מלחמת שלושים השנה התחוללה באירופה, אף שזקני דורנו נולדו למעלה משלושים שנה לאחר פרוץ המלחמה. ג'ורג' וושינגטון היה נשיאה הראשון של ארה"ב. בזאת יודו גם הנולדים בתקופת כהונתו של ג'ון קנדי. ניתן למנות דוגמאות רבות מספור במירב תחומי החיים. כולן מקובלות כאמת שאין להרהר אחריה. הידיעות על אלכסנדר מוקדון הועברו אלינו באמצעות עשרות דורות, בליל לשונות ובני עמים שונים – אך כולנו מאמינים בקיומו. לעיתים נחרצים גורלות, ונעשים צעדים כבדי-משקל, בגלל מוסכמות חברה מקובלות. כך מורה גם שורת ההגיון: ידיעה שהתקבלה על ידי כולם – באמת יסודה! ומעמד הר סיני? דומה, שאין מאורע הסטורי נוסף, שמצויות עליו עדויות כה רבות, חיות ומדויקות. בשרשרת מסירת הידיעות אין חוליה רופפת או מנותקת. כל הדורות מוכרים לנו, כולל גדולי התורה שחיו באותו דור וכן תאריכים משמעותיים של אירועים שאירעו בדור ההוא. עד לפני כ-3-4דורות היה העם, רובו ככולו, שומר אמונים לתורה ולמצוותיה. כל בן ובת ראו את הוריהם מקיימים כל יום את מצוות התורה החל מ'מודה אני' בשעת הקימה ועד לקריאת 'שמע' בטרם שינה. אורח החיים הרצוף והתמידי היה אורח חיים יהודי. ההורים שלנו, כך הסבירו כל ההורים לבניהם, "אמרו לנו שהם קיבלו אורח חיים זה, במדויק, מהוריהם, וכך הלאה בשרשרת הדורות, עד זוג ההורים הראשון שעמד למרגלות הר סיני. יחד עמם עמד עם שלם, וכולם חזו במאורע הגדול. הם ראו עין בעין את מסירת התורה. מכח מעמד זה, הועברו תרי"ג מצוות לדור ההמשך. גם אתם, הבנים והבנות, הוסיפו ההורים בכל דור, העבירו את אשר ראו עיניכם הלאה, לדורות העתיד". דברים אלו אינם אמורים בידיעות היסטוריות עקרות ללא רקע מעשי. גם לא במערכת מידע שנדדה מלשון ללשון ומעם לעם. לא מדובר בפרטים מעטים, שייתכן שהשתרבבו במערכת מוסכמות. מדובר בתורת חיים מקיפה. איננו עוסקים באנשים בודדים, שהעבירו מידע לאנשים בודדים בדור הבא. מורשת סיני היא מערכת-חיים, שבני עם שלם ביצעו אותה בפועל, ומסרו עליה את נפשם. שבעים שנות חיים, ובהן מצוות ואיסורים, רעיונות ורגשות, כיסופים וזכרונות הועברו בדייקנות מרבית. מספר מצטבר של מאות מליוני איש ואישה העבירו את דרך התורה באמינות לאורכה של שרשרת הדורות. התורה שניתנה בסיני נמסרת מדי דור לבנים ולבנות, והיא מדוייקת כביום נתינתה. הרז של מלאכי השרת, שדור דעה זכה לגלותו בעומדו למרגלות הר-סיני, מהדהד באוזנינו: "נעשה ונשמע!"

Governor

New member
`ומעמד הר סיני? דומה, שאין מאורע

הסטורי נוסף, שמצויות עליו עדויות כה רבות, חיות ומדויקות` לא. אין אף עדות אחת, או שאינך מבין עברית. עדות היא personal account של eye witness. אין אף לאחד עדות. כולם מצטטים גרסה שסוכם עליה, גרסת מעשית מתן תורה שבמיתולוגיה היהודית. זה תאום גרסאות וקשירת קשר לשבוש הליכים, שהענש עליו קבוע בחק... ______________________________________________________________ 0284392570

דוד1000

New member
על כך שיש בורא אפשר לראות מכמה

כיוונים. גם ממעמד הר סיני וגם מנס פורים ומנס חנוכה. וכן מעדיות של חוזרים בתשובה שמעידים שבורא העולם הראה להם ניסים. וגם אתה הראת עדויות על הנסים שעשה יש-ו (הוא עשה את הנסים בכישוף זה מראה שיש רוחנויות בעולם). מכאן אתה רואה שהעדות על כך שיש בורא לא מאורגנת. יש תאור על מעמד הר סיני מחז"ל ולא רק מהתורה. הם מתארים את מעמד הר סיני בכמה אופנים. ועל כך נאמר 70 פנים לתורה. http://www.google.co.il/search?q=cache:1p37GBGcbukJ:216.119.96.212/invei-akerem/shmot/yitro/aseret.htm+%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8+%D7%9C%D7%90+%D7%A6%D7%99%D7%A6%D7%94&hl=iw&ie=UTF-8 שמות רבה פרשה כט אמר רבי אבהו בשם רבי יוחנן: כשנתן הקב"ה את התורה, צפור לא צווח, עוף לא פרח, שור לא געה, אופנים לא עפו, שרפים לא אמרו קדוש קדוש, הים לא נזדעזע, הבריות לא דברו, אלא העולם שותק ומחריש. ויצא הקול: "אנכי ה' אלהיך". http://www.daat.ac.il/daat/gola/hodesh/hodesh18.htm

דוד1000

New member
העברתי לך כבר חומר המאשש

העברתי לך כבר חומר המאשש מציאות ישראלית קדומה ואף הסבר מדוע אין ממצאים רבים. אין אפשרות לתת לשום מאורע היסטורי עדויות צולבות שתעמודנה בבית משפט. דב

דוד1000

New member
אתה סוטה ממה שאמרת לפני כן

אתה סוטה ממה שאמרת לפני כן. אמרת העדות יחידה. החזרתי לך שיש עדות מכמה כיוונים. מה אתה עונה על כך.

Governor

New member
`אתה סוטה ממה שאמרת לפני כן. אמרת

העדות יחידה. החזרתי לך שיש עדות מכמה כיוונים. מה אתה עונה על כך` לא. אתה הסוטה. אין עדות מכמה כוונים. קיימת `עדות` אחת - `מעשית מתן תורה` אשר בספורי המיתולוגיה היהודית ובפרוט: קרא שני מאמרים אלה בקשור לקמן: http://www.hayadan.org.il/bible.html 29/10/1999 - התנ"ך. אין ממצאים בשטח 17/6/1998 - הרצוג הוא כמעט קונצנזוס - מגיבים מרבית עמיתיו חפש במאמר האחרון את המלים `אין לי הוכחה ליציאת מצרים` מפי פרופ' זרטל וגם את זה: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=290988 קרא גם זאת, על כל הקשורים הפנימיים, לכל עמקם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=24789185 ______________________________________________________________ 0284392570

דוד1000

New member
על כך שיש בורא אפשר לראות מכמה

על כך שיש בורא אפשר לראות מכמה כיוונים. גם ממעמד הר סיני וגם מנס פורים ומנס חנוכה. וכן מעדיות של חוזרים בתשובה שמעידים שבורא העולם הראה להם ניסים. וגם אתה הראת עדויות על הנסים שעשה יש-ו (הוא עשה את הנסים בכישוף זה מראה שיש רוחנויות בעולם). מכאן אתה רואה שהעדות על כך שיש בורא יש עדיות מכמה מקומות. יש תאור על מעמד הר סיני מחז"ל ולא רק מהתורה. הם מתארים את מעמד הר סיני בכמה אופנים. ועל כך נאמר 70 פנים לתורה. "דהצדיק נקרא איש האלקים והוא מיפר, שהקב"ה גוזר גזירה וצדיק מבטלה כמו שכתוב במסכת מועד קטן פרק ואלו מגלחין (דף יד) 'צור ישראל מושל באדם ומי מושל בי' כביכול צדיק מושל ביראת אלקים. איש האלקים הוא הצדיק, ובאופן פשוט משה יכול להפר, להפר ממש! "דהצדיק נקרא איש האלקים והוא מיפר, שהקב"ה גוזר גזירה וצדיק מבטלה כמו שכתוב במסכת מועד קטן פרק ואלו מגלחין (דף יד) 'צור ישראל מושל באדם ומי מושל בי' כביכול צדיק מושל ביראת אלקים. איש האלקים הוא הצדיק, ובאופן פשוט משה יכול להפר, להפר ממש!

Governor

New member
`על כך שיש בורא אפשר לראות מכמה

כיוונים` הצג הוכחה אחת איתנה. זה יספיק. `גם ממעמד הר סיני וגם מנס פורים ומנס חנוכה` לא. אין ראיות להתרחשות מעמד הר-סיני, או ארועי פורים. לגבי חנוכה - הארועים הפוליטיים אכן התרחשו. נס פך השמן חסר אשוש חוץ-מקראי, למרות שמדובר ס"ה במאה השניה לפנה"ס. `וכן מעדיות של חוזרים בתשובה שמעידים שבורא העולם הראה להם ניסים` אלה חוויות אישיות אנקדוטליות, נסח `עובדה, חלמתי!` `וגם אתה הראת עדויות על הנסים שעשה יש-ו (הוא עשה את הנסים בכישוף זה מראה שיש רוחנויות בעולם). מכאן אתה רואה שהעדות על כך שיש בורא` מה פתאם? כשפים אינם הוכחה לקיום בורא `יש עדיות מכמה מקומות. יש תאור על מעמד הר סיני מחז"ל ולא רק מהתורה. הם מתארים את מעמד הר סיני בכמה אופנים. ועל כך נאמר 70 פנים לתורה` הבנו מזמן שאתה אימבציל חסר-תקנה. כל פרושי חז"ל נסמכים על אותה מעשיה מיתולוגית יחידה עצמה ______________________________________________________________ 0284392570

למעלה