כן
קודם כל, כן - הילדים שלי אוכלים את כל זה. הם אוכלים אגוזים על בסיס יומי (חמאות, חלב, גבינות, כדורי תמרים, בר למיניהם או סתם ככה ביד), אני חושבת שכל הילדים בימינו אוכלים הרבה יותר ממספיק דגנים כל יום, ואנחנו מוסיפים להם קטניות בכל דבר - בלחם (קמח חומוס וקמח עדשים), בממרחים (חומוס, שמנת טופו, ממרח שעועית...), בפסטה (עשויה משעועית), במרק עגבניות, בסתם לאכול אפונה או שעועית... פירות וירקות הם הנשנוש שלהם באופן קבוע, אנחנו צריכים להגביל להם כשאנחנו רוצים שהם יאכלו גם משהו משביע יותר.חוץ מזה, וזה כבר נכתב פה בדיון לפחות שלוש פעמים - הילדים שלי לא טבעונים, בדיוק בגלל שאנחנו רוצים שתהיה להם האפשרות לאכול אצל חברים את הכל, אבל גם זה באופן מוגבל ואני בטוחה שגם את מגבילה - אני לא אתן להם לאכול סוכריות קשות מלאות צבעי מאכל, למשל, וממתקים אחרים אנחנו גם כן מגבילים. אז טבעונים מגבילים עוד דברים, לא נראה לי כל כך קשה ובעייתי והילדים הטבעונים שאני מכירה לא חווים כזה קושי כמו שעושה רושם שאת חושבת.לגבי ספיגת ברזל, המוני טבעונים מדווחים על אותה התופעה כמו שאני חוויתי (לפני שהייתי מודעת לכך): ברגע שהורדתי מוצרי חלב מהתפריט שלי, פתאום נעלמה בעיית החוסר בברזל, שליוותה אותי מגיל 13 והיו תקופות שהיתה ממש חמורה. ואני הייתי מודעת, הפרדתי 45 דקות בין מזונות עם ברזל למזונות שסותרים ברזל, גם לפני וגם אחרי, לקחתי כדורים וכו׳. כבר ארבע שנים לא צריכה תוספי ברזל, כולל הריון והנקה ובלי לאכול בשר וגם בלי לאכול במיוחד דברים שמכילים ברזל. פשוט בלי לאכול חלב מהחי.דרך אגב, יש לי בת ואחריה שני בנים, שלושתם לא מפסיקים לאכול (הגדולה עכשיו סוף סוף נרגעת, בגיל שבע וחצי), הם אוכלים כמויות עצומות ומהכל. ודווקא מי שאוכל רוב הזמן פירות, ירקות ואגוזים, מצליח להכניס הרבה יותר ויטמינים לגוף שלו, כי הם מתעכלים מהר מאוד והגוף דורש עוד. זה משהו שהחצי ואני מרגישים עוד יותר מאז שהורדנו דגנים וקטניות מהתפריט שלנו בימות השבוע. אז לגבי כמויות אצל הילדים שלי אני ממש לא מודאגת - וכך גם אצל הילדים הטבעונים שזכיתי להכיר.