אשת איש

אשת איש

אשת איש

תודה שבלי לדעת השבת לי הדמעות
רק במקרה עברתי שם בבוקר של שישי
ועיניים שמזמן חשבתי למסומאות
נפקחו, גנבו מבט מופתע וחרישי

מופתע- שעוד אפשר, שיש אחת עדיין
שלא נָשַׁמָּה הדרך להרגיש
דומם- כי בו בזמן ידעו אותן עיניים
שאי אפשר, שאת לבטח אשת איש

לא, אי אפשר! נפגשנו עוד, שוחחנו קצת אפילו
חיפשתי אישי, את דיברת ענייני
מבפנים מיסטר הייד, בטריפ על ה"אילו"
מן החוץ דוקטור ג'קיל, ושניהם - אני

לא, אי אפשר! יודע. מובנה הוא המלכוד
מה שהושג בדרך זו לעולם לא יצלח
אני בה לא אלך, בעצמי אני עקוד
ואם תלכי בה את – מה יהא על שלך?

וזה מלבד הגיל, וזה מלבד הילד
וותר נא בחן, לא לך נועדה
כך השכל אומר, כשדמעה אט זוחלת
ועליה רציתי לומר לך תודה.

כן ההרגשה המוכרת לזכר מתבגר לא מתגבר.

השיר יפה
אלא שבכולו חשתי משהו פיזי כמיהה גופנית.
הבית האחרון הפך את הכיוון לרוחני.
צ'י

...

תודה על התגובה ציקימינגו. נראה לי שהרגש המובע איננו ייחודי למין הזכרי.
לגבי כמיהה גופנית (לא כיוונתי אליה, אולם קשה להתווכח עם תחושות... אולי השתרבבה לשיר שלא במודע) היא חלק מכל התאהבות. אם לצטט מסיינפלד "not that there's anything wrong about it"

moonlihgt

New member
מיוחד מרגש

מעניין איך מרגיש מישהו כשזה אסור אשת איש הלומר תודה על הדמעה על הרגש שמתעורר,
רק לבית שכתוב בו עם מיסטר הייד לא כל כך קושר ולא מובן

...

תודה moonlight. בד"כ לא אוהב לפרש.. הסיטואציה היא של פיצול אישיות כפוי. מן החוץ - דמות עניינית, מקצועית, ומן הפנים מישהו שחש רגש עז, הרוצה להתפרץ ואינו יכול.
י

שמים1

New member
איזה יופי

שפת הגוף בתפארתה
העיניים הדוברות , מבט שנפגש ומכה בעוצמה בלב ..

תודה שבלי לדעת השבת לי הדמעות
רק במקרה עברתי שם בבוקר של שישי
ועיניים שמזמן חשבתי למסומאות
נפקחו, גנבו מבט מופתע וחרישי

זה שיר שעוסק לכאורה באהבה אסורה , אבל זה המשחק המקדים
הדובר מדבר אישי , היא עונה ענייני , אין טנגו לריקוד הזה , לתחושות הללו
רק משאלת הלב , ודימעה שיודעת להעריך את המעמד הזה כשמישהו מצליח לגעת לנו בלב .

השיר הוא לא רע.

אני אין לי הרבה מה להוסיף, אני לא הרגשתי פה מה שהוא כל כך מיוחד או מרגש, אולי אני לא הבנתי מה כוונת המשורר. אני לא שמתי לב לדבר יוצא דופן. אבל רואים שיש פה רגש אמיתי. והמשחק שלך לערבב את מיסטר היי ומסטיר דאקל הוא מעניין אבל לא מאוד מקורי.
&nbsp
אני עדיין חושב שמבחינה טכנית ( וזו מחמאה ) את מקצוען אתה יודע איך לחובר מלה למילה איך לטפל בטקסט בהחלט מקצוען. אבל לא התרגשתי. ולא כל כך הבנתי במה מדובר חוץ ממה שאטמרו אהבה אסור,ה אהבה שלא תמושש וכו לא התחברתי מאוד, השיר הקודם שלך היה נפלא. לזה לא התחברתי.

...

שוב תודה נתנאל. כמו שכתבת אתה במקום אחר - לא חייבים להתחבר לכל שיר. השיר מדבר על מצב שבו אדם פוגש אחרי שנים רבות את מי שהוא מאמין היא האשה לה חיכה כל חייו, וכל זאת רק כדי להבין שלעולם לא תהיה שלו. זהו שיר קצת פחות מהוקצע מהקודם, אבל נכתב מתוך רגש עמוק. שני אנשים יכולים לשמוע אותה מוזיקה, אצל אחד היא מתקשרת לאירועים בעברו ואצל השני היא סתם מוזיקה. מכאן גם ההבדל בתחושות שיחושו. בברכה
י

כן בוודאי.

אני תמיד בעד לכתוב מהלב זה עובד יופי, אתה יודע לכתוב כבר אמרתי לך אני פשוט מתחבר לסגננות אחרים. השיר הראשון שלך אני מתחבר עליו אישית, בגלל האפל בו, והסוף והחשך. זה שיר קצת רגשי מידי בשבילי, אני לא נוהג לבטא רגשות יותר מידי לא בכתיבה ולא בחיים. אז קצת קשה לי עם נימה כזו, לא רגיל...

aiziq

New member
מאד אוהב את הסגנון

השפה חגיגית, ליבי עולץ לקראתה.
המבנה המוקפד של השיר ( בתים מרובעים, חריזה אחידה, חרוזים באיכות טובה אם לא למעלה מזה), לצד אי הקפדה על עניינים מבניים אחרים כגון משקל, כגון "מעידות" במשלב הלשון וקריצות לסלנג - מיישרים קו עם האמירה של השיר שמשקפת עימות בין שני 'אני' המתקיימים על כורחם בו זמנית.
הכל מתוזמר ומנוצח להפליא, יד האמן המכוון בכל מורגשת
ואני שיושב כאן כעת ומקליד, מברך על השיר, על האיש ועל האשת
&nbsp
תודה רבה על נוכחותך בפורום

&nbsp
איציק.

aiziq

New member
החג הוא בעיני המתבונן או באזני המאזין

יש כאן משלב שפה שהוא יותר מיום-יומי, אולי התחביר עושה את הרושם הזה ולאו דווקא המלים, אבל יש גם מלים למשל מסומאות, למשל עקוד, למשל נשמה ( הייתה לשממה).

יכול להיות יש כאן שילוב.

אבל ממה שאני מרגיש זו לא שירה מלצית לא שירה בשפה גבוהה למשל שאתה קורא את ביאליק אתה רואה שהשפה משובחת. כנראה זה פשוט עניין של טעם, אני לא הרגשתי ככה. אבל זה היופי בשירה כל אחד מפרש כראות עניו וכפי שהוא יכול.

...

תודה רבה איציק. הסמקתי :)
נכון, יש בשיר שילוב של שפה גבוהה כמו המילה "נָשַׁמָּה" לצד מילת סלנג כמו "טריפ".
נחמד לפעמים לשלב. הן מסתדרות יופי...

י

למעלה