אשנב

zaq1XSW2

New member
אשנב

אני לקראת סוף התואר (סימסטר אחד לפני אחרון...) אני רוצה לעשות אשנב, כדי להעלות את הממוצע. כבר עשיתי אינפי וכל הבלאגן, לדעתכם יש מניעה להרשם לאשנב? משהו כמו "אשנב מיועד לאנשים שלא מכירים את החומר, עשית כבר אינפי אז לא מאשרים לך את אשנב..." תודה

חחח לא, אין דבר כזה

אתה יכול להירשם למה שאתה רוצה, אתה יכול גם לבטל את הזכאות שלך לנ"ז של אינפי ולהירשם אליו מחדש אם בא לך...

רענן2

New member
אני חושב שתהיה לך בעיה...

(אני מניח שאתה עושה תואר במדעי המחשב) יכולים להיות כמה מכשולים: 1. ייתכן שמרכז/ת ההוראה בקורס זה בודק דברים כאלה, כיוון שכבר מכירים את הטריק... (סבירות נמוכה, אך ייתכן). 2. ייתכן שהם קצת יותר מתוחכמים ומנעו את ההרשמה במחשב למי שכבר עשה את הקורסים המתמטיים (סבירות עוד יותר נמוכה, אבל ייתכן) - או באופן אחר - תוכל להירשם אך הנ"ז לא ייחשבו לך למניין הנקודות לתואר. 3. בעיה קצת יותר רצינית: אתה כבר אמור להיות מזמן עם תכנית לימודים מאושרת. מן הסתם אשנב לא היה בה. אם אתה רוצה שיחשיבו לך את הנ"ז של אשנב לתואר, אתה צריך שיאשרו לך את השינוי בתכנית. בד"כ זה לא בעיה (אם כי יכול לקחת חודשיים-שלושה) לעדכן את התכנית, למשל להחליף קורס מתקדם אחד באחר וכו'. אבל אין סיכוי שיאשרו לך להכניס עכשיו את אשנב לתכנית... שכח מזה! יגידו לך שאתה יכול לעשות אותו בשמחה, אבל זה לא ייכנס במניין לתואר, ולכן אני מניח שגם לא לממוצע המשוקלל של התואר (אם כי בזה אני לא לגמרי בטוח - אתה יכול לברר דרך מוקד הפניות או דרך המחלקה את הנקודה הזו, בזהירות המתבקשת). עם או בלי קשר, שים לב שאתה עומד בכל הדרישות לתואר, מבחינת חישובי קורסים מתקדמים, תחומים וכו' - בדיוק ע"פ הידיעון של השנה בה התחלת ללמוד באו"פ. חוץ מזה, אני יכול להפנות אותך לדרכים אחרות לגרום לממוצע לעלות, שאולי במקרה אתה לא מכיר (הכל נכנס למניין נ"ז לתואר ולממוצע): 1. מותר לך לעשות קורסים לא במדעי המחשב או מתמטיקה: גם במדעים אחרים וגם לא במדעים (מכסות שונות). בהנחה שזה לא דופק אותך עם מנייני נ"ז מתקדמות וכו', ניתן לקחת קורס אחד או שניים ברמת פתיחה ולהוציא ציון גבוה מאוד בלי שום בעיה (מה גם שיש קורסים מעניינים מאוד וקלים מאוד). 2. אם עוד לא עשית שני סמינרים/סדנאות, קח נושא שאתה אוהב או מתעניין בו ותעשה עליו סמינר. אם יש לך את זה, קל מאוד להוציא ציון גבוה בצורה כזו.

אין בעיה לקחת אשנב

אני מכיר כאלו שלקחו את אשנב בסוף, כי היו חסרות להן נקודות. למיטב ידעתי, גם אם יש לך תוכנית לימודים מאושרת, אתה לא מחוייב לה, ואתה יכול לעשות קורסים אחרים ועדיין לקבל את התואר. הרעיון של תוכנית הלימודים זה שאתה תדע מה הכיוון שלך, ומאחר והאו"פ כל הזמן עושה שינויים בקורסים ובכללים, אם יש לך תוכנית לימודים מאושרת, האו"פ חייבת לאפשר לך לעשות אותה, גם אם השתנו הכללים (כמובן בהנחה שקורסים שחסרים לך לא בוטלו...). קח את אשנב ותבלה.

רענן2

New member
האמנם?

עד כמה שאני מבין, ע"מ לקבל תואר אתה צריך שיאשרו לך את השינויים בתכנית, ולא תמיד מאשרים. זה די מפתיע אותי מה שאתה אומר... בכל אופן - (לשואל המקורי) - תברר טוב את החוקים בעניין הזה (אני מקווה בשבילך שעמרי צודק ואכן תבלה...)

רענן2

New member
ובנוסף ראה את הלינק המצורף

ובמיוחד את הפיסקה הראשונה בו...

לוקח להם בדיוק שתי דקות לאשר...

והם תמיד מאשרים. אני על השינויים האחרונים אפילו לא טרחתי להודיע להם, כי אין לי ממש עצבים לעשות את זה...

רענן2

New member
ועכשיו תורי: פחחחחחחחח

זה שהם אישרו לך ומהר לא אומר שהם תמיד מאשרים ומהר. לי לדוגמא לקח שלושה חודשים עד שאישרו שינוי די טריוויאלי של החלפת סמינר אחד באחר. כשהתקשרתי לברר מה קורה הסבירו לי שזה לפעמים לוקח כמה חודשים כי הועדה צריכה להתכנס וכו', וזה לא קורה כל יום. חוץ מזה אני מכיר אנשים שלא אישרו להם שינויים. ההסקה שלך ממה שקורה לך למה שקורה תמיד היא, איך לומר בעדינות, קצת בעייתית.

חייך, אכלת אותה

מגיע לך

המממ

צריך להחליף לך חיתול לפני השינה או שאתה מסתדר לבד? רק תיזהר עם הפיפי, שלא ייצא לך בדיוק בזמן של ההחלפה, יעני, באותו רגע נדיר בו אתה לא לובש את החיתול...

למעלה