אשנב למתמטיקה

N g a g e

New member
אשנב למתמטיקה

ביום חמישי צריך להגיש ממ''ן 11 בקורס אשנב למתמטיקה.. חסרה לי השאלה הרביעית.. 1. יש מישהו שמוכן להתחלק ? 2. יש מישהו מחברי הפורום שלומד את הקורס ? תודה!

N g a g e

New member
השאלה היא:

השאלה מצורפת כתמונה.. תודה מראש לעוזרים!

טוב

לגבי סעיף א' - נסתכל על ההנחה בה A סופית, נתון לנו שA חיתוך B שקולה לA, מה זה אומר לנו לגבי AחיתוךB וA? תמשיך מפה. לגבי סעיף ב' - מה קורה כאשר A מוכל ממש בB (סופיות ואינסופיות כאחת)?

אלינהמ

New member
הי

אני לומדת את הקורס ועשיתי את הממ"ן - למרות שמנחה שלנו אמר לא להגיש ממ"ן בזמן , אלא רק אחרי 19.10 (אחרי שיעור שלו ) כי בגלל החגים היה לנו רק שיעור אחד בכל מקרה אם אתה מעוניין תשלח לי מייל ל[email protected]

N g a g e

New member
זה אומר ש..

אם הבנתי נכון זה אומר שאם (A חיתוך B) שקולה ל A [לפי הנתון] אז A חיתוך B זה בעצם קבוצה A, האם אני צודק? איך ממשיכים מפה? תודה.

fibonachi

New member
אכן

A חיתוך B שווה ל A אם A סופית. A חיתוך B שווה לA גורר A חלקי לB כלומר A איחוד B שווה לB. כלומר לא יכול להיות שA איחוד B שונה מ B וA סופית לכן הטענה נכונה.

N g a g e

New member
אבל..

אם הבנתי נכון אז אתה טוען שקבוצה B אינסופית (כלומר טענה ב' נכונה). הגעתי איתך עד לקטע של A חלקית ל B, עכשיו, איך הגעת למסקנה ש A איחוד B שווה ל B.. ומזה הסקת שקבוצה B אינסופית? Ngage.

איך הגעת למסקנה שB אינסופית?

אם A חלקית לB אז A איחוד B שווה לB, וזאת למה? כי מאחר וA חלקית לB היא לא מוסיפה דבר לאיחוד שלא היה בB קודם (הסבר אינטואיטיבי, לא הוכחה). אין שום הכרח כלל וכלל שB אינסופית ויש אינסוף דוגמאות לכך, תוכל לקחת את B להיות כל קבוצה שהיא ואת A להיות הקבוצה הריקה וזה מתקיים...

N g a g e

New member
כלומר..

את טוענת שטענה ב' אינה נכונה ואילו A אינסופית (טענה א') ?? תודה!

dan111

New member
גם אני לומד אשנב למתמטיקה ויש לי

שאלה כמה זמן בערך לקח לך לענות על הממ"ן הראשון והממ"ח הראשון
תודה
אני עוד לא התחלתי ואני צריך להגיש את זה ביום שני לאחר סוכות (כלומר עוד 8 ימים) תודה

למעלה