אשמת רונדה

רסקול

New member
אשמת רונדה

פרסמתי את ההודעה הזו בשרשור הארוך, אבל אני חושש שלא כולם יקראו אותה, ודיון על מאמנת, סוג האיחמון, האמינות שלה והיכולת שלה להתמודד עם בני אדם חשובה לא פחות מהטחת כעסים בלתי פוסקים במאומנות עצמן, כמו סאמר למשל. --------------------------
----------------------
-----------------------
------------
1. לתוכנית מגיעות נשים עם בעיות אישיות מתוך ציפייה שהתוכנית תעזור להן/ להירפא/ לטפל בבעיותיהן. הנשים המגיעות גם יודעות שבתוכנית פותחים להן דלתות, הן מקבלות שירותים רבים בחינם בגלל החשיפה הגדולה - זו פרסומת סמויה וגלויה של ארגונים, מכוני כושר, חנויות אופנה, מספרות ומה לא?! 2. החוזה שהנשים חותמות עליו סמוי מעיני הצופים, וגם שיחות המיון ובחירת הנשים לבית רחוקות מאיתנו. 3. אנו רק רואים עריכה. אין לנו שמץ של מושג אם האירוע ביום מסויים, התרחש באותו יום או ביום אחר. ישנה מסגרת זמן שההפקה מייצרת באופן מלאכותי: בוקר עד ערב - ובכך הם משתמשים כדי לארגן את החומרים שלהם, ומה שאנחנו נראה. 4. שליטה מוחלטת כזו על חומר שצופה יראה היא הבסיס לכל מניפולציה שההפקה רוצה-תרצה לעשות. ההפקה והמפיקים מומחים במניפולציות על קהל צופים, כך שעריכת חומר צילומי בצורה מסויימת, בהשמתו בהקשר שונה מהמציאות בו צולם תוביל למסקנות די ברורות של הצופים-הצופות, שאינם מפעילים "קריאה ביקורתית" של הטקסט, אלא מקבלים דברים כהוויתם. דוגמה - האם היה נחוץ, הכרחי, מהותי להראות את קאסי משתגעת לגמרי ומורחת סבון כלים על השיער? האם היה הכרחי להציג אותה תמיד כשהיא מקטרת, מיללת, זעופת פנים בקושי מחייכת? אתן מוכנות להתחייב שבמשך 24 שעות היא הולכת רק עם פרצוף באדמה- באמת? 5. המאמנות הן נשים שעברו קורס באימון אישי. כדי להיות מאמן אישי אינך חייב להיות פסיכולוג או בעל רקע השכלתי בתחומי הפסיכולוגיה, החינוך, העבודה הסוציאלית. כל אחד/ת יכול להיות מאמן/ת. עובדה - בארץ מעבירים קורסים באימון אישי בקצב מסחרר וכל יום יש מחזור של עשרות מאמנים-אישיים, שאין בינם לבין "בריאות הנפש" המסורתית דבר וחצי דבר. למה לדעתכם/ן הביאו את הדוקטור, שהוא פסיכולוג מקצועי, כן...? 6. מאמנת מהסוג שמופיע בתוכנית היא מאמנת קוגניטיבית [בהיוויוריסטי], כלומר כזה שלא רק יושב במשרד ו/או משקף ו/או מעודד לפעולה, אלא מאלה שילוו את המטופל בצעדיו הראשונים [למשל יסעו אתו באוטובוס, ילכו אתו לבנק, יעלו אתו במעלית - אם להזכיר חלק מהפוביות הנפוצות בעולם המערבי] 7. מאמנים מסוג זה, שאינם תראפיסטים שגם עברו הכשרה ארוכה ויסודית ממש [לכן הגיבוי של הדוקטור] צריכים, לדעתי, להיות אנשים בעלי מודעות אישית גבוהה מאוד, כאלה שידעו לומר, בלי להתבייש: לא מסוגל/ת להתמודד עם בן האדם הזה. 8. סאמר נכנסה עם בעיות ויצאה עם בעיות. שיטת האימון של רונדה הציפה את כל החלקים החולים של סאמר ולא נתנה להם מענה. אז מה החוכמה במתן "חירות" למאומן להיות "הוא" מתוך רצון ל"שנות" ו/או ל"עדן" כאשר בתהליך אין תשובות אמיתיות לבעיות קשות? 9. ואני חוזר לתחילת דבריי - רונדה ואיאנלה והדוקטור צופים ככל הנראה בכל הצילומים. המידע שיש להם רב מהמידע שלנו יש. מה שהם ידעו על סאמר גדול ממה שאנחנו יודעים. אתם/ן באמת מאמינות שאדם חולה, מהסוג של סאמר, או הפרעות התנהגות כאלה רק בחמישה ימים "מתעורר"? 10. מה אמר אבא של סאמר לדוקטור ומנעו מאיתנו לשמוע? מדוע אבי סאמר ואמה ששו להגיע לתוכנית? איזה שדים מסתובבים שם ולא ידענו עליהם, אנחנו הצופים? אבל הצוות ידע גם ידע? 11. למען מי נעשתה ההדחה המשפילה והבזויה של סאמר? מדוע בסמוך כל כך לטוואנדה? איזה אינטרסים חיצוניים שאין לנו שמץ של מידע עליהם התערבו בהחלטה הזו? 12. כשלוקחים את כל המידע הזה [ובטח כל אחת ואחד מאיתנו יכול להוסיף משתנים רבים ונוספים] - מתברר לפתע שאולי "סאמר" היא לא המכשפה מהאגדות שהפכתן אותה כאן. 13. האם שאלתן את עצמכן מדוע הפכתן ל"שונאות" סאמר, ברצינות?

Y. Welis

New member
אז זהו, קונספירציה היא התשובה?

המידע שלא ראינו היה בו כדי לזכות אותה, וההשכלה המועטה של המאמנות היא שאשמה בכך שהן לא ראו את האמת? או במלים אחרות - הרמיה והתיכמון טבעיים וחיוניים, השקר הוא טוב (הוא המציאות, מן הסתם) והסכסכנות היא חלק מהמירקם החיוני של החיים? ואגב מי 'הפך' אותה כאן? איך זה שאתה לא 'נהפכת'? אף אחד לא אהב את ההדחה (אפילו לא אני, והתנסיתי אישית בהדחה מקבוצה חברתית), אבל היא נועדה לשרת מטרה מסויימת. אפשר להתעלם מזה לטובת סולם ערכים 'אלטרנטיבי' (כמו שהצגתי לעיל) או להבין את המטרה כפי שהוסברה ע"י המאמנות.

רסקול

New member
מר ווליס היקר

על איזו קונספירציה אנחנו מדברים? האם אתה טוען בוודאות מלאה שמה שלא ראינו זהה ל-מה שראינו? ב-א-מ-ת?

Y. Welis

New member
אתה בטוח שיש משהו שלא ראינו

מן הסתם, שהיה משנה את הדעה שלנו. זו מחשבה קונספירטיבית: מציאות שבה תהליכים מכריעים נסתרים מן העין ואינם גלויים למתבונן. אינני יודע אם מה שלא ראינו היה משנה. אני לא יכול לומר שכן, ואני גם לא יכול לומר שלא. לכן אני לא אומר דבר. מבחינתי מה שהוצג הוא מה שיש, וזה החומר שניתן לנתח.

רסקול

New member
אבל זו האמת, וויליס

אנחנו לא בשיעור ספרות של מנחם פרי, שבו הוא דורש ניתוח טקסט מתוך הטקסט בלבד [השלמת פערים, הצגת סדרת אפשרויות וצמצומן עפ"י התפתחות הנרטיב]. מול עינינו אנחנו רואים עריכה מכוונת של הטקסט, אתה רואה את איאנלה למשל בשיחה עם הבעל של טי, מראים לך שני משפטים- זה כל מה שהיא אמרה לו? ב-א-מ-ת? גם אתה כמוני יודע היטב, שמלחמת המפרץ היתה COVERUP אמיתי, בודריאר אללה ירחמהו אפילו כתב ספר שלם כדי להצביע על השקריות של הדיווח הטלוויזיוני, ואתה נוטה לקבל כפשוטה תוכנית ריאליטי ערוכה למשעי? אבל, אני לא מתכונן להתווכח אתך על זה. זכותך המלאה. מבחינתי: הדחת סאמר היא כישלון של המאמנת, היה ניסיון לערוך את הדברים כך שהיא תצא שחורה לגמרי [כמו כריסטין המניפולטיבית מהעונה הקודמת, שמדי פעם החליטו להראות גם צדדים יפים שלה] במקום להיות אמיצים ולומר: מצטערים, אבל את גדולה עלינו.

Y. Welis

New member
אם כבר ציינת את בודריאר

אז כדאי לציין את האשליה בכלל שבטלוויזיה, בכל סידרה בדיונית או אמיתית (או חדשות כמו שהזכרת), שאינה רחוקה לדעתי מזו של ספר - גם שם יש סוג של עריכה של הדמיון; הדמויות שם לא אמיתיות יותר, לצורך העניין - וגם הן יכולות להתבסס על מציאות. לכן, כל עוד לא ידוע לך משהו מעבר למה שראית בטלוויזיה, אתה יכול רק להחיל פרשנות כזו או אחרת על מה שראית. מבחינתך, מי שהוצגה כאשמה לא היתה אשמה, כי היה שם סיפור נסתר שלא הוצג, מאחר שהוא בהכרח *חותר* כנגד התדמית של המאמנות (ורונדה בעיקר), שהיא הדבר המקודש בסידרה. זו פרשנות אחת אפשרית. אבל תצטרך לשכנע אחרים מדוע זו האפשרות *היחידה* מבחינתך.

nate200

New member
מה הקשר לקונספירציה????

אלוהים, אתם מתנהגים כאן כאילו רונדה והתוכנית הן "פרות קדושות". מי שחושב שההדחה הבזויה והנמהרת של סאמר הייה ממניעים טהורים- הוא נאיבי לחלוטין. ההדחה הייתה פרי שיקולי ריטינג גרידא. אחרת למה להעיף אותה בערב של טי?? למה לתת לה עשר דקות בלבד??? הרי רונדה ידעה כי סאמר נמשכת להפקה וכי המטרה האמיתית שלה היא להתעסק בתחום- במקום להתמקד בזה- היא טייחה זאת מתחת לשטיח- כאילו זה דבר נורא. סאמר לא הסתירה זאת מהמאמנות- כך העידה רונדה ולכן- מלכתחילה לא היה מקום לתת לה חלק בתהליך- ואם כבר עשו זאת- אז מה הם כ"כ מתפלאים שהמטרה האמיתית של סאמר צפה לה מעל פני השטח?!?!?! באמת... מישהו חושב שהקטע העלוב עם אד היה תרפיסטי?? מה הקשר ומה הפשר ולמה לתקוע אותה לילה שלם עם גבר שנראה כאילו היה מעדיף לצידו גבר, ועוד לתת לה "להתאמן" עליו בפלירטוט ? מה בכלל הייתה המטרה של הביקור של אד- כבר לא זוכרת מרוב שהיא הייתה עלובה... בכל אופן- סאמר הינה תוצאה של אימון כושל. היא הגיעה לשם עם בעיות ויצאה עם בעיות. הסיבה לכך היא שמעולם לא טיפלה רונדה בבעיות האמיתיות אלא בכל הבולשיט מסביב.

אתה לא ממש מחדש

גם אני ועוד לא מעט אנשים כאן בשירשורים אחרים כתבו לא מעט על כך שמניעים טהורים אין שם. שיש שיקולי הפקה וריינטינג ושגם לרונדה יש בעיות משלה. בכלל, ברור שיש הרבה עריכות והתמקדויות במה שמקדם את התוכנית ולא בהכרח במה שמקדם את הבנות. אגב, כל מי שהן לא מסוגלות להתמודד איתו מכונה מיד כאחת "שלא הגיעה בשלה לתהליך ושאר קישוקושים. מישהו זוכר את קריסטין עם הנתיקות "קריסטיק". הבחורה היתה בדכאון, רוב היום היא בכתה שם ורונדה אל עשתה לה הנחות. במקום להפנות אותה לטיפול תרופתי ואז לקדם אותה- פשוט העיפו אותה גם באקט משפיל. וההיא שרצתה לגלותא תה אני האותנטי שלה- הלסבית הגבוהה, מהעונה הקודמת זוכרים?- אז בגלל שהתאים להם לסיים את העונה בשיקאגו, שלחו אותה הביתה אחרי פחות משבוע על מנת שתנסה לחוות את החיים באמת. בלי טקס סיום בלי כלום, בלי להתייעץ איתה קודם. לקחו מיהל אחת שהיא אמרה :" שהיאמתה לחיות אותנטי" או משהו כזה ואז אמרו לה, ללכתלמרות שלא נעשה לה דבר בתכלס מבחינה רוחנית וכאלה. גם ביום שהמאומנות הלשינו לרונדה על סאמר, רונדה פתחה את הישיבת בוקר בשאלה :"יש למישהי משהו עסיסי לומר לי"? ואז טוואנדה דיברה על המופע שלה ורונדה פתאום התברר- לא ידעה על זה (למרות שבערב היא הופיעה חתיכה ומשופצרת כאילו כל היום היא התארגנה להופעה ועוד בערב היה לה זמן- לאחת הנשים היותר עסוקות שיש שם- להגיע למסיבה של אחרי ההופעה ולישיבת ההדחה של סאמר. נו באמת. לא ידעה). אגב, זוכרים כמה פעמים רונדה ישבה מול המאומנות שלה כשהיא רמאה להן קטעים מצולמים משיחות הטלפון שלהן ושאר דברים שקרו כשרונדה לא היתה- בקיצרו ההפקה מעדכנת כל הזמן את רונדה ואיאנלה במתרחש כשהן לא נמצאות - כי אחרת הטיפול היהי מנותק המממציאות. בקיצור רונדה ואיאנלה יודעות הכל , ותשעים אחוז מהעניין זה משחק. שלא לדבר על זה שאת איימי ואת טוואנדה - בין הבחורות היותר שפויות במקום, עם בעיות הכי פחות רציניותש הגיעו איתן - השאירו המון המון זמן בתוכנית, לטעמי משיקולי אהבה של הצופים. היה ברור שהן דמויות שכמעט כולם אוהבים. קיצור, יש הרבה בולשיט שם וזה ידוע. אבל זה אל אומר שהכל בולשיט. נזכרתי בעוד משהו מצחיק> בפרק שבו רנה התוודתה על ההטרדה המינית שלה- אז כל הפרק עד לוידוי שלה בפני איאנלה כל כמה שניות רואים את איאנלה מדברת למצלמה על רנה כשהיא אומרת ש"אני מרגישה שיש עוד דברים מתחת לפני השטח שאנחנו לא יודעים עליהם אבל אני אברר" כאילו שיש לה כוחות על טבעיים :) ולפחות 3 פעמים איאנלה אומרת "רנה מסתירה משהו" "לרנה יש משהו עמוק יותר שהיא מסתירה". עוד הרבה לפני שהן מקיימות אתה שיחה בחוץ. כמה בולשיט! כאילו שלא ידעו על ההטרדה המינית בתחקיר. וכאילו שלחילופין בנות לא הגיעו עם שריטות כמו רנה גם בלי הטרדות מיניות בעברן. ולסיום, בעניין הקונספירציה: אני מרגישה כמעט בכל פרק, שהמאמנות מחליפות את הרודנות והכפייה שהמאומנות חוות בחוץ- ברודנות וכפייה מצידן. עם כל הכבוד קריסטין אוהבת את בצע הזיער שלה גם בלי יותר מדי פילוסופיות, לפעמים שיער הוא רק שיער, והיא אוהבת אותו ככה, גם אם הוא חלק מהעבר שלה- אולי הוא מסמל בשבילה דווקא בית, ויציבות ואולי זוהר ויופי. באה התוכנית ניסתהלעשות הל מהפך- קריסטין זרמה. עכשיו היא רוצה שלנות ויורדים לה לחיים. זכותו של אדם לקבוע איך הוא נראה! זה בעיניי חדירה ברוטאלית לזכותה כי בסיסית שלה. זה אל שהיא סירבה לדרישות שלא נדי- אבל למען השם אחריש היא ניסתה וקיצרה את השיער ונתנה שיצבעו לה אותו אחרת- זכותה גם לבוא ולומר" לא תודה, אני משנה". היתה ההיא התאומה שבאה למצוא את הזהותש לה- ודווקא איתה אנדי היתה מאוד עדינה, נתנו לה ביום של ה עם אנדי לבחור הכל- על מנת שתמצא את הזהות שלה-למה עם קאסי לא עשו את זה? הרי גם היא יש לה זהות רעועה. בקיצור לא אהבתי.

קריסטין = קאסי (בפיסקה האחרונה) וק

וקריסטין בפיסקה הראשונה, ההיא בדכאון שכתבתי שהועפה- זו קריסטין ששיפצה ענתיקות, שרצתה להקים את המותג "קריסטיק" (עם חוות הסוסים והגוף השווה).

כמה שאני לא סובלת את סאמר

אני חושבת שההדחה הזו, כמו גם של קימברלין כמו גם של קריסטין (מהכפר עם הסוסים) מצטרפות לכדי הדחות בזויות בכוונה תחילה. בעוד שכולן לא עשו שום דבר בכוונה ותוך שיקול דעת- מהממאנות היינו מצפים ליורת הגינות בתהליך, גם כשמדובר בהדחה. אני נחנקתי כשאמרו לסאמר לארוז את הדברים תוך 10 דקות ומה שלא תספיקי יטפלו לך בזה. הלו! זו השפלה מכוונת וברורה. לא הגיוני שמאמנת תגרום לכך ועוד בכוונה. ואיפה ג'וסי שהיה לה פה ג'ורה ואני מזמן הייתי שמה אותה על תנאי עם ההתנהגות הבריונית והמזלזלת שלה גם באנשי המקצעו שהובאו לה וגם בחברות לבית- והיא קיבלה A רק בגלל יום אחד שחיפתה על זה. אני פתאום חושבת שאולי ההפקה עונה על הצרכים של הצופים- כנרהא שהתגובות על סאמר היו שליליות- ורונדה ואיאנלה סיפקו את הצורך של אנשים לראות את ההפעה של סאמר. בעוד ג'וסי ואחרות שהיו מעאפניות לא פעם- רק קיבלו חיזוק ועידוד (זוכריםש רונדה הלכה עם ג'וסי והילדה לאכול גלידה ושם היא חיבקה אותה ואמרה לה שהיא לא מוכנה שהיא תתנהג ככה לאנשי המקצוע- בזילזול) למישהי אחרת היו נותנים C על תנאי וממררים לה את החיים - רק אחרי רבע מההתנהגות הזו- אבל את ג'וזי העם אוהב, אז גם רונדה...

nate200

New member
מסכימה עם כל מילה

גם אני חשבתי על כריסטין ואף נראה לי שהערתי על כך כאן בפורום, לא מזמן.. חשבתי שאף אחד לא זכר את את הביזיון הזה.. ועם ליאה- כ"כ צדקת... איך סילקו אותה רק בשביל לסיים עונה. ואת ג'וסי אז זרקו לכלבים, השיבו אותה לעונה השנייה רק משיקולי רייטינג. בקיצור. נראה לי לפעמים שרק אנחנו, אוהבי התוכנית, באמת מנסים "לסנן" את המלאכותיות בתהליך ולצפות בעצמנו בבנות, בתהליך שהן עוברות. אנחנו מנסים לחשוב שהכול אותנטי, למרות שלפעמים ברור שלא.

Y. Welis

New member
כריסטין התחמקה ממילוי כמה משימות

היתה מניפולטיבית מאוד, שנואה ע"י רוב בנות הבית, וחיה באשליות מסוכנות (רוצה לנסוע למדינת הולדתה בדרום ארה"ב, מבלי שיש לה מושג כלשהו מה היא תעשה שם, היכן היא תגור, ומה יהיה על שני הילדים שלה). מה לא ברור בסילוק שלה? ועוד דבר - מניין את יודעת מה רנה אמרה בתחקיר הראשוני שלה? היא הודתה לפני איאנלה שהיא מעולם לא דיברה על זה עם איש.

nate200

New member
גם אם רנה אכן לא דיברה על כך עם איש

עדיין, סביר להניח שאינלה לא ממש "קראה את המחשבות" של רנה- אלא בדיעבד ערכו את הפרק כאילו היא אמרה את זה לפני הווידוי של רנה, ולא אחריו. ולעניין קריסטין, היא הייתה שנואה על בנות הבית, היא הייתה מעצבנת (גם אותי) ואני מניחה שגם הקהל בארה"ב לא אהב אותה- זו הסיבה שהיא הועפה לכל הרוחות. להזכירך, היו לה בעיות רבות ורונדה לא סיפקה פתרונות (איך בדיוק רונדה רצתה שהיא תשאר דבקה במטרתה גם כאשר הנסיבות השתנו ובעלה (לשעבר)לא הסכים בשום פנים שתעקור ממדינתה למדינה אחרת עם ילדיו??? ) רונדה באה אליה בטענות שהיא "משנה את דעתה"- וכמו שמשה דיין אמר: "רק חמור לא משנה את דעתו..".. אני גם זוכרת שטות כזאת שרונדה כפתה עליה להתקשר לבחור, שבכלל לא מצא חן בענייה. לעומת זאת כאשר הבחורה שחיפשה את אביה הביולוגי (לא זוכרת את שמה- נו, זאת שאמא שלה נדרסה כאשר היא הייתה בת שנתיים)- בכל אופן היא סירבה לצאת לדייטים ואמרה לרונדה שזה לא קשור למטרה לשמה הגיעה- ורונדה קיבלה את זה. ברור! מה שתשליך החוצה "פצצת ריטינג" שכזאת רק מכיוון שהיא מסרבת למשימותייה??!?!?! ובכלל נראה שהמאמנות "נטפלות" לחלשות. כאשר קימי סירבה להיפרד מהאיפור ומתיק הלואי ויטון שלה- בסוף הוא הוחזר אליה (לאחר חארטות כגון: אלוהים שלח יונה שתקרע לי את הבגדים המכוערים ועכשיו אין לי ברירה אלא לחזור לגוצי)...אך כאשר יש סרבנות מצד דמות שאינה אהובה על הקהל- המאמנות אינן סובלניות כלפיה והיא מועפת לכל הרוחות. ראה דוגמת : קימברלין, דבורה, קריסטין השניה וכעת... סאמר.

Y. Welis

New member
לא ידוע לי על השפעת הקהל

כלומר, מי בודק את הרייטינג בכל פעם? עד כמה זה חשוב למפיקים? האם האינטגריטי שרונדה מפמפמת כל הזמן הוא רק כלפי חוץ? אני במקומה הייתי דורש בחוזה חופש פעולה מלא עם המטופלות, בלי שום תלות ברייטינג. מה היא תגיד למטופלות - 'מצטערת, אבל הקהל שונא אותך?'... נראה לך שרונדה תהיה יכולה לחיות עם עצמה אחרי משפט כזה? אני לא אאמין בה אם היא תגיד את זה. מעבר לכך, כמה רייטינג אמור להשפיע על החלטות של המפיקים? האם ראית איזו סידרה שבה דמות סולקה בגלל דרישת הקהל? ממתי לקהל יש השפעה ישירה על הסידרה? קים אגב וויתרה מרצונה אחרי התרגיל ההוא על התיק. הוא נועד להראות לה כמה זה לא מהווה ביטוי של האישיות שלה.

Y. Welis

New member
כל דעה צריך להוכיח.

בואי נבחן אותן אחת לאחת: * 'ההדחה הייתה פרי שיקולי ריטינג גרידא' - לא בהכרח: השיחה בין רנה לקאסי שבה הוזכרה השיחה במכונית היתה יומיים לפני ההופעה של טי. בבוקר המחרת לשיחה, הבנות ישבו עם רונדה ודיברו איתה על תחושותיהן. היא כמובן ידעה שיש בעיות, אבל מבחינתה כל עוד סאמר לא חצתה את הגבול, היא עדיין היתה על תנאי. אחרי שהיא שמעה את הדברים היא נפגשה עם איאנלה לשיחה, ואמרה לה שהיא מעוניינת לפתור את הבעיה *עכשיו*. ניתן לומר שההחלטה הזו התנגשה עם ההופעה של טי, אבל זה היה שיקול שלה (ואחרי הכל הדברים שטי אמרה היו עדות להתבגרות שלה). האם זה היה מוצלח? לא בטוח. לרוב האנשים (גם לי) ההדחה צרמה בתיזמון שלה, כך שלא הייתי אומר שזה טוב לרייטינג. אבל ההחלטה היתה של רונדה. * בעניין אד - הוא היה חבר של סאמר. היא הכירה אותו והיא גם הזמינה אותו. מבחינתה הוא היה טיפוס בטוח, וניתן היה להבין שהיא מצפה ממנו ליותר. כלומר כל המידע עליו בא ממנה בלבד. היוזמה להזמין אותו היתה שלה. איך ניתן להאשים מישהו מלבדה בעניין שלו? האם צריך היה לומר לה 'הי, הוא הומו, את לא רואה?'. * באשר להצלחה של רונדה איתה - כאן אני מסכים. היא לא היתה מוצלחת כמו איאנלה, ולא העמידה אותה בלחץ מתמיד, כמו שאיאנלה הקפידה תמיד לעשות (ולהעניש את רייצ'ל כשהיא לא עשתה מה שהוטל עליה). המשמעת אצל הבנות שלה לא היתה מתמדת, וזה אכן חיסרון בעבודתה.

nate200

New member
ההוכחה להלן

'ההדחה הייתה פרי שיקולי ריטינג גרידא' : הטענה שלך לפייה "העיתוי צרם ולכן אינו נבע משיקולי רייטינג"- העובדה כי העיתוי היה צורם מהווה "אקשן" שמשמעו "ריטינג". איני מוצאת סיבה מושכלת לעיתוי ולהשפלה, פרט לרצון ליצור "ספין". לעניין הערתך כי "דבריה של טי היו עדות להבתגרותה"- איני מסכימה. לדעתי, עדות להתבגרותה הייתי רואה בכך שהייתה מעירה לסאמר בטרם המצב החמיר. היא לא עשתה זאת (והמאמנות ציינו זאת לשלילה בשיחתן הפרטית). עליך לזכות כי היא עמדה ודיברה רק אחרי שקאסי (שכביכול פחדנית) דיברה. בעניין אד- כוונתי הייתה שרונדה כאשר נתנה לה את המשימה לבחור מישהו ולהזמין אותו, בעצם התמקדה בעיקר ולא בטפל. רונדה הקפידה שהטיפול בסאמר יתמקד במיוחד ביחסה לגברים, דייטים, פלירטוטים וכו'. וכפי שראינו, זאת לא הייתה הבעיה- לדעתי, אם רונדה היתה מאבחנת היטב את בעיותיה של סאמר ומתמקת בטיפול בהן- סאמר הייתה משתפת פעולה. סאמר הלכה לאיבוד בתהליך מכיוון שבתוך תוכה חשה כי אין היא מקבלת טיפול רלוונטי. מהן בעיותיה של סאמר??? שוב- הרצון לרצות את כולם: את אנשי ההפקה, את הבנות בבית (ע"י רכילות ודואליות), את הוריה, את הסביבה ע"י כך שתהיה רזה וחטובה, את הצופים שחלילה לא יראו אותה עם בגדים רטובים וצמודים. סאמר היא אדם שצריך חיזוקים מהסביבה, כל הזמן. מזה נובעת בעיתה. לדידי זאת גם הסיבה שהיא פרצה והציצה להן בניירת- לראות מה דעתן של המאמנות עליה. כל ההתנהגות של סאמר נובעת מערך עצמי נחות באופן נדיר שבא לידי ביטוי ניסיונות נואשים שלה לקבל פידבקים חיובים מכל מי שסובב אותה. פרט לפעם אחת בה רונדה עשתה לה תרגיל של ריצוי בנות הבית- הבעיה לא קיבלה טיפול עמוק והוזנחה. דוגמא נוספת: רונדה עשתה איתה תרגיל בו סאמר הייתה צריכה לברר מה גברים רוצם מבנות לטווח הקצר ומה לטווח הארוך-\ בכך בעקיפין, חיזקה את הצורך של סאמר בריצוי אחרים ובכך שהיא מודדת עצמה ע"י מה שהסביבה תחשוב עעליה. הי הייתה צריכה לברר מיהי סאמר- ולהבהיר לסאמר שאין זה משנה מה הגברים רוצים- היא צריכה להציג את עצמה לסביבה כמי שהיא באמת. מתחת למסכות. עם או בלי שומן. מי היא סאמר האמיתית. או כמו שאיאנלה אומרת: "הוא יתיישר לפי תפארתך- ברגע שאת תביני מהי ותתיישרי לפיה". סאמר לא הייתה צריכה להבין מהם רצונתם של הגברים לסטוצים, קשר ארוך וכו', אלא להבין מהי תפארתה שלה- לפי זה הגברים כבר יתיישרו- ברגע שבטחונה העצמי יתחזק- היא תוכל להתמודד עם הגברים בפרט ועם הסביבה ככלל- אשר ביום מן הימים תדחה אותה (זה טיבעי שתידחה, כולנו נידחים מדי פעם...).

רסקול

New member
צודקת בהחלט

כל הטיפול בסאמר מצביע על רשלנות, חוסר מקצועיות וניסיון להימלט מקבלת אחריות.

MommyHug

New member
הבעיה אצל רונדה היא

היא אמנם לא אסרטיבית עם הבנות שלה אבל נראה שזה נובע מחוסר פניות לטפל בהן. יש זמן רב בו היא לא נפגשת איתן ולא עושה איתן כלום, ואז פתאום היא מגיעה יום אחד ועושה איתן משימות בכל הכוח ואומרת "עכשיו את צריכה להראות לי שאת מוכנה לשינוי" (כמו עם ה"yes girl day" של סאמר) ואז שוב היא נעלמת למי יודע כמה זמן במובנים של מציאות... כל הטיפול של רונדה מאכזב כיוון שהוא פחוּת ממה שהיינו מצפים (בעיקר לאחר העונה הראשונה שבה הייתה רגישה כל כך וגם לאור תכניות הרדיו שבהן היא נשמעת כל כך חכמה ומקצועית!), ואיאנלה עובדת למטרות רייטינג... כל הקטע עם רנה שהוזכר כאן "אני יודעת שיש שם עוד משהו ואני אגלה" וכל זה, היה ברור שמכוון כדי ליצור מתח כשהיא יודעת מה זה הדבר הזה אותו תגלה, מה גם שעשו שימוש מכוער בוידוי של רנה שהאמת אני כבר לא יודעת אם הוא אמיתי או לא כי התכנית כולה נראית לי מזוייפת בצורה זו או אחרת... את סאמר העיפו בבושת פנים ועשו טובה שנתנו לה להגיד כמה דברים בוועדת הביקורת כשגם לפני זה בכלל לא נתנו לה את הזכות להגיב ולא פנו אליה! התייחסו אליה כאל פושעת וכמה שלא אהבתי אותה, זה לא מצא חן בעיניי!!! הבנות שנשארו היו בהלם והאמת שאני במקומן הייתי מרגישה שאני רוצה לעזוב כי האיום חל על כולן!

למעלה