אשמת רונדה

MommyHug

New member
המשך לפסקה הראשונה...

טיפול לא עובד כך, טיפול צריך להיות אינטנסיבי וכל הזמן צריך לעבוד על משהו ולא לעבוד-להיעלם כמו שהיא עושה. ואז בשאר הימים הבנות מסתובבות בבית חסרות מטרה. ופתאום יש להן זמן ופנאי לקרוא ספרים, לישון בלי סוף ולגלוש באינטרנט...

Y. Welis

New member
היא היתה צריכה ללמוד לחזק את עצמה

וכך להימנע מהצורך בחיזוקים מהסביבה ומניפולציות שמפצות על ביטחון עצמי נמוך. איך משיגים את זה - בהרבה עבודה ושינוי הרגלים (וכתיבה ביומן ו'אוטוביוגרפיה'). נראה שהיא לא קיבלה סדר יום מלא שיעסיק אותה במשהו כזה (או אפילו שרשרת כבדה של פתקים כמו שהיתה לג'ניפר, שתזכיר לה כל הזמן היכן היא), וכך היא סטתה הצידה מהר מדי.

Y. Welis

New member
לא זו אשמתך...

כי אתה לא היית שם ולא לימדת אותן את האמת הגדולה, שידועה רק לך מכל האנשים שבעולם.

חרצית3

New member
הסיכום יפה, המסקנות - פחות

רסקול - פיתחת מאוד יפה את המשמעות של האימון ואת התהליך של הקבלה והעריכה - ואני בטוחה שבמקרה זה לעתים קרובות אנו רואים 'מציאות מדומה' לאחר סינון ועריכה וחשיבה מה להפוך לעיקר ומה לטפל (מה שנשאר על 'רצפת חדר העריכה). כל זה טוב ויפה ועל כך = תודה רבה באמת ובתמים. אני חולקת רק על האבחנה שלסאמר השיטה לא התאימה (ושבמקום להגיד זאת - נופפו אותה). לא, אני לא חולקת על כך שיש אנשים שונים שמתאימות להם שיטות טיפול שונות ומוקדים שו'נים. זה ברור שלא כולם עשויים אותו הדבר וגם אם מדברים על תהליכים נפשיים בלבד, הרי יש מטפלים שונים ושיטות המתאימות לסגנונות של אישיות וגם לבעיות שונות (למשל : בטיפול בפוביות או בהפרעה אובסיסיבית קומפולסיבית לא כדאי טיפול מסורתי 'דינמאי' אלא כדאי טיפול התנהגותי - שנמאצ הכי יעיל. ובמקרים אחרים כדאי טיפולים מסוגים שונים - שהם כולם נקראים נפשיים). אני משוכנעת שמה שמשמעותי הוא דוטוקא השאלה: האם הבן אדם מוכן באמת לשינוי??? זאת השאלה ולא דווקא מה הבעיות של הבן-אדם. שים לב, שסאמר היא דווקא בין אלו שהבעיות שלה היו יותר ניתנות לגישה 'קונקרטית' והתנהגותית - ואפשר לתקוף את הדבירם יותר ממקום של הרגלי חיים מה שנקרא. יש בנות עם קשיים כל כך גדולים שכאשר מקלבים אותן לתוכנית אני אומרת: וואוו, איך הם מתכוננים להתמודד עם דברים כאלה, איזה יומרנות, איזה אומץ (ולא חסרות דוגמאות - ג'וסי וקאסי וג'ניפר מהעונה הזו הן רק דוגמא אחת - ויש עוד המון, רק ששכחתי את שמן מהעונה הקודמת - כמו למשל השמנמנה המבולגנת ששקועה בחובות - חמודה. למעשה כמעט כל אחת נראית לי עם בעיות רגשיות עמוקות וקשות משלה). אני ממש לא הרגשתי תחושות רתיעה מפני סאמר. הבעיה היתה שהיא לא הסכימה בתוך תוכה להתחייב לשינוי באמת. בכלל, היא מעדיפה עדיין לדבוק בפתרונות אינסטנט ולא בשינוי אמיתי -ובגלל זה היא עושה ניתוח לקיצור הקיבה ולא מסוגלת להתחייב לשינוי בהרגלי התזונה והחיים. גם העיסוק שלה בדברים אחרים - כמו ההפקה - זו רק דרך בשבילה לעקוף את העיקר (אני בכלל לא בטוחה שזה העיקר עבורה - אלא רק דרך להתחמק לא במודע מלשקוע ולהשקיע בתהליך). הרבה פעמים אמרו בסידרה : "סימכו על התהליך" - וזו הנקודה החשובה בהקשר זה - לא עומק הבעיות של סאמר, כי זה הרבה פחות רלבנטי. לסיכום: אני משוכנעת שלפני השיטה צריך להתחייב באמת לשינוי, ואז סביר להניח שתרוויח מכל שיטה. יש פעמים שאפשר להגיע לאדם בשיטות שונות, אבל זה רק אחרי שרואים שהשיטה לא מתאימה. במקרה של סאמר: עד שהיא לא תתחייב לשינוי - לא משנה השיטה...

למעלה