אשמח שתעזרו לי בתנך מוזר משהו על הר הכרמל.. מה מוזכר שם בדיוק? איזה סיפור?
נ ניריתה מהרצליה New member 26/10/09 #1 אשמח שתעזרו לי בתנך מוזר משהו על הר הכרמל.. מה מוזכר שם בדיוק? איזה סיפור?
י יוסי ר1 Active member 27/10/09 #3 לא רק... "חי אני נאם המלך ה' צבאות שמו, כי כתבור בהרים וככרמל בים יבוא". (ירמיהו מ' י'ח). כשהשאלה לא ממוקדת, התשובות מתרבות בטור גיאומטרי.
לא רק... "חי אני נאם המלך ה' צבאות שמו, כי כתבור בהרים וככרמל בים יבוא". (ירמיהו מ' י'ח). כשהשאלה לא ממוקדת, התשובות מתרבות בטור גיאומטרי.
E eyalnadav New member 3/11/09 #5 הר כרמל והר תבור הם התחרו ביניהם ורצו שתנתן עליהם התורה לישראל ע"י משה במקום הר סיני כמו שכתוב בתהלים -מזמור לחג השבועות ועוד (לפי מדרש חז"ל)
הר כרמל והר תבור הם התחרו ביניהם ורצו שתנתן עליהם התורה לישראל ע"י משה במקום הר סיני כמו שכתוב בתהלים -מזמור לחג השבועות ועוד (לפי מדרש חז"ל)
נ ניריתה מהרצליה New member 6/11/09 #6 תודה רבה!!! מישהו יודע.. מה צריך בדיוק לבגרות.. לגבי הר הכרמל?
ה האמבה דורשת New member 9/11/09 #7 גם הסיפור של אלישע וריפוי בן השונמית קשור לכר לכרמל. השונמית מגיעה אל אלישע שיושב בכרמל, ומשם הם הולכים יחד לביתה, והוא מחיה את בנה.
גם הסיפור של אלישע וריפוי בן השונמית קשור לכר לכרמל. השונמית מגיעה אל אלישע שיושב בכרמל, ומשם הם הולכים יחד לביתה, והוא מחיה את בנה.