אשמח לתשובות

itaykan

New member
אשמח לתשובות

כביולוג אשמח לקבל תשובות מכימאי: א - (עקרון לשטלייה) כיצד עליית לחץ המים תפריע לתגובה / כיצד הריאקציה תגיב לאחר ההפרעה הזו?? מימן + פחמן דוחמצני ------->מים + פחמן חד חמצני ב - מהי אוסמוזה הפוכה וכיצד היא מתבצעת?? תודה רבה!!!

deathcaster

New member
תשובה

א. לחץ מוגדר ככוח ליח' שטח, כלומר אם הלחץ עולה זה או שהשטח קטן, או שהכח ובהשאלה מסה= כמות המים - עולה, לכן במקרה של המשוואה שהצגת אם לחץ המים יעלה , ע"פ עקרון לה שטלייה , התגובה תשאף לכיוון התוצרים. אבל יש לך טעות יסודית, עקרון לה שטלייה קביל אך ורק בתהליך של שיווי משקל כימי, לפחות למען הסדר הטוב, המשוואה שרשמת לא יכולה להירשם עם חץ רגיל, אלא עם חץ כפול של שיווי משקל, ואם אני זוכר נכון ( זה היה לפני שנה), התהליך הזה הוא אכן בשיווי משקל. ב. מהי אוסמוזה הפוכה ? ראשית נגדיר אוסמוזה על קצה המזלג: זוהי התופעה של מעבר מים דרך קרום חדיר למחצה אשר חוסם מעבר מלחים או מומסים אחרים דרכו. אוסמוזה היא תהליך יסודי בכל המערכות הביולוגיות. משתמשים בה לטיהור מים ולהתפלה, טיפול בחומרי פסלת, והרבה תהליכים כימיים וביוכימיים במעבדה ובתעשייה. כאשר שני נפחים של מים (או של ממס אחר) מופרדים על ידי קרום חדיר למחצה, המים יעברו מהצד שבו ריכוז המומס נמוך לצד שבו ריכוז המומס גבוה. ניתן לעצור את מעבר המים, או אפילו להפוך את כוונו, על ידי הפעלת לחץ חיצוני על הצד בעל הריכוז הגבוה. במקרה כזה התופעה נקראת אוסמוזה הפוכה. מקווה שעזרתי

זאביקו

New member
הערונת

מניח שהתכוונת שבהגדלת לחץ המים, תלך הריאקציה לכיוון המגיבים. הדבר נובע כמובן ממשוואת האנרגיה החופשית dG= -RTlnK כאשר K יחס הלחצים (או ריכוזים), ובהגדלת המונה (לחץ תוצרים), דבר שהפר את הש``מ, תלך הריאקציה למגיבים ע``מ להוריד בחזרה את האנרגיה החופשית לאפס.

deathcaster

New member
תגובה לזאביקו

עקרון לה שטלייה אינו עוסק בנוסחאות , הוא אקווילנטי לעקרון לנץ באלקטרמגנטיות, לפי המשוואה של איתי, המים הם בתוצרים. אם נגדיל את לחץ המים, ריכוז המים יעלה, וע"פ לה שטלייה , המשוואה תשאף להתנגד לשינוי החיצוני לכן המשוואה תלך לכיוון התוצרים, אבל הדיון אינו רלוונטי, כי המשוואה הנתונה אינה משוואת שיווי משקל ולכן עקרון לה שטלייה לא רלוונטי כאן.

זאביקו

New member
שים לב ידידי

כמו שאמרת המים בתוצרים ולכן הגדלת לחץ המים תוביל להורדת כמות המים, כלומר הליכה למגיבים!!! (ואת ענין ש``מ כבר הערת בתבונה לשואל ואין צורך לחזור)

deathcaster

New member
חחחחחחחחחח

אני די לא מאופס כי קטיושה נפלה סמוך לבית של דוד שלי בנהריה, הם קצת בהלם אבל חות מזה בסדר, אז סליחה, ב-2 ההודעות הקודמות שלי יש להחליף את המילה "תוצרים" ב"מגיבים" סליחה, טעות לעולם חוזרת.

למעלה