אשמח לקבל מידע

אשמח לקבל מידע

שלום, לאחרונה אני ממש מתלבטת מה ללמוד. הגעתי לשלב הזה שהגיע הזמן להתחיל לפחות את התואר הראשון ולהתחיל לחפש לי את הכיוון שלי בשוק העבודה..
אני נורא מתלבטת מה ללמוד.. חשבתי על פסיכולוגיה, תקשורת או משפטים.. אשמח אם מישהו שלמד משפטים יוכל לספר לי קצת על התהליך.. הבנתי שקשה למצוא עבודה בעריכת דין בארץ כי השוק די עמוס.. אבל מצד שני.. כל מה שמעניין אותי ללמוד קשה להשיג בזה עבודה .
אני ממש אשמח לעזרה

Ariel aka Rel

New member
לומד משפטים

אבל זה לא אומר שיש לי תשובה מנסיון אישי לתת לך לגבי חיפוש עבוד, הרוב המוחלט של האנשים פה בפורום הם סטודנטים שגם הם לא באמת יודעים מה יקרה בסוף התואר.

אני לא חושב שזה קשה למצוא עבודה, אבל כן צריך להסתכל על הטווח הארוך, בגלל שבשנים האחרונות מספר הסטודנטים שמסיימים תואר במשפטים בכל שנה רק עולה בסופו של דבר המקצוע יאבד מערכו ורק למנוסים ולמקושרים באמת תהיה עבודה רווחית.

בקיצור, אם את מחפשת חיים קלים אל תלמדי משפטים.

נקודת מבט נוספת

נראה לי שכדאי למקד את ההתלבטות בין משפטים לפסיכולוגיה, משום שגם אם את רוצה לעסוק בתחום התקשורת, לא בטוח שיהיה פשוט למצוא עבודה רק על סמך התואר. לא בטוח בכלל שיש צורך בלימודי תקשורת כדי לעבוד בתחום הזה ונראה לי שמשפטים הוא תחום מספיק רלווטני.

אם זה מנחם אותך, כמעט על כל תחום שתהליך ההכשרה שלו קצר יחסית (כלומר לא רפואה או פסיכולוגיה קלינית וכד'), אומרים שקשה למצוא בו עבודה. אם זה מחקר, חשבונאות, משפטים, עיצוב ועוד מלא. אחד החריגים הבולטים זה אולי מדעי המחשב...

למעלה