אשמח לקבל הכוונה.....

dina199

New member
התגובה הנוכחית שלי צינית כלפי הרופאה.

הרי אם בעוד שנה יתברר שהילד אוטיסט, גם במקרה הזה אתם יכולים לתבוע על אבחנה שגויה.
וברצינות זה אכן נראה דבילי לחלוטין. אבל למעשה בכלל לא דבילי. סך הכל היא כבר כתבה את האבחנה בעברית , רק לא נתנה את האותיות הנדרשות לאיבחון. וכך `כיסתחה` את עצמה לחלוטין.

naomami

New member
תלחצי אליה- לשם השמה למעון התפתחותי

הייתי חוזרת אליה בעוד חודשיים-שלוש, מסבירה לה שאם יש מספיק סימנים חשודים לאוטיזם אז הכי טוב לילד להיות במעון התפתחותי מתאים. כדי להיכנס למעון צריך אבחנה ברורה שתעמוד בדרישות של ביטוח לאומי, עדיף שהאבחנה תהיה ביד עד מאי/יוני, כי אח"כ יותר קשה למצוא מקום במעון (אפשר להיכנס גם באמצע שנה, אך לא תמיד יש מקום). במקביל קובעת תור לפסיכולוגית התפתחותית... כי דרושה גם אבחנה שלה.
כדי לחזק את הטיעונים שלך- הייתי מתחילה עם קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק שמתמחים באוטיזם, שייתנו תיאור טוב יותר של הקשיים שלו. תיאור כזה יכול לעזור לרופאה לקבל תמונה יותר מלאה. בנוסף- אופן ההתקדמות של הילד לטיפול לפעמים נותן אינדיקציה למקור הקשיים.

מאוד מזעזע מה שהיא עשתה

אצלי בגיל 1.9 בדק רופא התפתחותי במכון להתפתחות הילד. גם לא נתן אבחנה אלא אמר שחושד.
אבל הפנה להמשך הבירור לצוות רב מקצועי באותו מכון להתפתחות הילד.

ואז ילד עבר 2 איבחונים של פסיכולוגית ביחד עם קלינאית ומרפאה בעיסוק.
ואחרי זה הם כולם נתנו אבחנה רשמית : רופא וגם פסיכולוגית כפי שנדרש...
ולפי התאורים שלך של ילד, נראה לי שיש לך סיבות טובות להמשיך באיבחונים ולא לעצור...

drago3

New member
מאוד מזכיר את הבן שלי

תהילה שלום, יש לי ילד מתוק בן שלוש שרק עכשיו אובחן כילד על הספקטרום. כל מה שאת מתארת לגבי משחק בעיקר נושא של לגלגל. כשנותנים לו בקבוק היה מסיים לשתות ואז מתחיל לגלגל אותו, היה הופך מכוניות (בימבות למיניהם) ומתחיל לגלגל את הגלגלים. אותו דבר לגבי בקשת עזרה, אם הוא נתקל בבעיה לא מבקש עזרה אלא מתחיל לבכות.
לפי דעתי החששות שלך נכונות והיתי לוקחת אותו לאבחון. אנחנו עשינו במסגרת התפתחות הילד של קופ״ח.
אני מאוד מצטערת שראיתי את הסימנים אבל לא עשיתי שום דבר. רק אחרי שגננת העירה לקחנו אותו לאבחון.

Tehila Elmaliah

New member
הקטנציק שלי גם לא היה בכיין....

כולם היו בהלם ממנו.. ואמרו שהלוואי עליהם.. שאני חושבת על זה עכשיו.. זה לא הכי טוב...
איך הוא היה אצלך?
איך הוא היה מבחינת הדיבור? אצלי הוא בן שנה וחצי.. מברבר בלי סוף...אבל אין כוונה בדר"כ למשהו מסוים...

drago3

New member
עונה

בתור תינוק הוא כל הזמן בכה, כל פעם היתי בלחץ כשהיתי יוצאת איתו שלא יתחיל לבכות. לא היתי יכולה לשבת איתו בבית קפה כי ברגע שהיה מתעורר היתי צריכה לקחת אותו עלי.
מבחינת שפה אין לו בעיה, כלומר יש לו אוצר מילים די נרחב לגילו ולעובדה שמדבר שתי שפות אך אין לו שפה פרגמטית. לדוגמא יכול לתאר יפה מאוד את המכונית איתה הוא משחק אבל לא מצליח להסביר לי למה הוא בוכה או אך עבר עליו יום בגן.
לקחתם אותו לאבחון?

Tehila Elmaliah

New member
קבענו תור לאבחון..קודם מפגש עם פסיכולוגית (בסוף החודש)

במאי תור לפסיכיאטר מאבחן דר גל מאירי בסורוקה

drago3

New member
מאוד מזכיר את הבן שלי

תהילה שלום, יש לי ילד מתוק בן שלוש שרק עכשיו אובחן כילד על הספקטרום. כל מה שאת מתארת לגבי משחק בעיקר נושא של לגלגל. כשנותנים לו בקבוק היה מסיים לשתות ואז מתחיל לגלגל אותו, היה הופך מכוניות (בימבות למיניהם) ומתחיל לגלגל את הגלגלים. אותו דבר לגבי בקשת עזרה, אם הוא נתקל בבעיה לא מבקש עזרה אלא מתחיל לבכות.
לפי דעתי החששות שלך נכונות והיתי לוקחת אותו לאבחון. אנחנו עשינו במסגרת התפתחות הילד של קופ״ח.
אני מאוד מצטערת שראיתי את הסימנים אבל לא עשיתי שום דבר. רק אחרי שגננת העירה לקחנו אותו לאבחון.

drago3

New member
מאוד מזכיר את הבן שלי

האם הוא במעון? בבית? ילד ראשון במשפחה או יש אחים גדולים?

לשאלה יש שתי סיבות:
1. יש שרואים הבדל משמעותי בהתפתחות הילד במעון לילד שגדל בבית. כי במעון הילדים תמיד מנסים גם לחכות אחד את השני, ורואים על ילדים גדולים (קצת) בקבוצה שילדים יכולים לשחק עם ילדים אחרים. אותו דבר אחים קטנים שיש להם אחים גדולים קרובים מול העיניים.
לעומת זאת, ילדים שגדלים בבית מקבלים יתרון של חום ואהבה וטיפול אחד על אחד. ואת כל הדברים ה"איחרו" משיגים בצ'יק כשנכנסים למסגרת.
2. אם הוא במעון, אז האם טוב לו שם או רע לו?
הסיבה העקרית למה חיפשתי גן חינוך מיוחד, ובכלל טיפול לבן שלי, ראיתי שרע לו...
אם תלכי לאבחון עכשיו, והאבחון יהיה אכן ספקטרום - יש סיכוי שתקלו מעון תקשורתי כבר בשנת הלימודים הבאה, יש וועדות עד מאי? (לא בטוחה לגמרי, אבל משהו כזה) ואם לא - זה יהיה תלוי האם יש מקום פנוי, יתכן לא בישוב שנוח לך, וכו', וכו'.

3מרגו

New member
אולי עם עורך דין

אני שאלתי לגבי שינוי מסגרת כבר השנה.
ברור שאין על מה לדבר.
אצלי כנראה אין מה להתקרב בלי עו״ד.

3מרגו

New member
אולי עם עורך דין

אני שאלתי לגבי שינוי מסגרת כבר השנה.
ברור שאין על מה לדבר.
אצלי כנראה אין מה להתקרב בלי עו״ד.

Tehila Elmaliah

New member
מגיל 4 חודשים הוא במשפחתון עם 4 ילדים

עד עכשיו הוא שם. הם קטנים ממנו בחצי שנה (בגיל), אבל מבחינה מוטורית, הם כמעט באותו שלב התפתחותי.. וטוב לו שם והוא אוהב את המטפלת שלו מאוד, מושיט אליה ידיים, שהיא מבקשת נשיקה הוא נותן לה.. (והוא לא נותן לכולם..)
אני לא ממש בטוחה שאם הוא היה במעון זה היה תורם.. כי כשיש בעיה, אז יש בעיה ולא משנה איפה הוא יהיה...
אה והוא בן בכור..ויחיד.. לביינתיים אחת הסיבות שאני רוצה לאבחן זה בשביל שיתנו לנו אבחנה ורק ככה נוכל להכניס אותו לגן שיתאים לו...

naomami

New member
אין תאריכי יעד לכניסה למעון

הועדות במאי הן רק ל גנים של משרד החינוך. למעונות יש ועדות כל הזמן, אך יכול להיות מצב שהמעון שקרוב לבית יהיה מלא אחרי אוגוסט, כאשר כבר הרבה ילדים שובצו אליו.

למעלה