אשמח לקבל הכוונה.....

Tehila Elmaliah

New member
אשמח לקבל הכוונה.....

שלום לכולם..
יש לי בן מקסים בן שנה וחצי. זה התחיל מעיכוב התפתחותי מוטורי. לאחר מכן שמנו לב שקיימת גם בעיית תקשורת. היינו אצל רופאה התפתחותית שאמרה שיש לו עיכוב התפתחותי כללי וקשיים בתקשורת.
אני בכל אופן, מרגישה שצריך לבדוק את זה יותר לעומק..הוא עדיין לא מצביע, קשר עין שלו הוא לטווח קצר, יוצר קשר עין ארוך בעיקר ששרים לו, רוב הפעמים לא מבקש עזרה, עדיין אין מילים ראשונות מלבד הבהרות קבועות אה -בה, אין לו בעיה לשחק לבד עם עצמו זמן ממושך, לא מחקה אותנו, לא משחק כמו תינוק "נורמלי", (לא אוהב להשחיל טבעותאו להכניס צורות לקופסא וכד'), מה שהוא עושה עם המשחקים- מגלגל אותם ללא הפסקה, כל דבר שמביאים לו ,הוא ימצא דרך לסובב אותו על הרצפה גם אם הוא לא עגול.. משו מדהים...
אני רוצה לקחת אותו לאבחון אצל מישהו שמומחה בעיקר בגיל הרך... אבל אין לי שמץ ואני לא מכירה...
אשמח לקבל הכוונה, לאן? מתי? איך....
תודה...
אמא מבולבלת...

בן כמה הוא?

הוא רוצה להיות בקשר אם ילדים אחרים? ניסית שיצור קשר אם בני גילו?
איך הוא מגיב להם?,בקשר לעניין המקצועי אני לא יודע אבל נשמע שיש לו בעיה.
אבל אני לא הורה,לכן אין לי ניסיון בתור הורה אז אני לא יכול לתת לך תשובה.

לכן תחכי לתשובות של שאר הורים, ולא להיות יותר לחוץ הכל היה בסדר
נקווה לטוב, בהצלחה.

Tehila Elmaliah

New member
הוא בן שנה וחצי...

לא מחפש להיות עם ילדים אחרים..מסתכל עליהם פה ושם.. אבל לא נראה שהוא מחפש איתם קשר כלשהו..
אני לא בלחץ.. אבל חשוב לי שכן לאבחן ולבדוק כדי שנדע איך לתת לו את הכלים המתאימים ולעזור לו כמה שניתן.

הבנתי

אני יכול לתת לך תשובה,מהניסיון שלי אם בני דודים-בגיל שלו ובגיל שלו הם היו מאוד חברותיים הם חיפשו מגע
אם ילדים ואיתנו,לכן נראה לי שיש פה בעיה אני לא יודע אם זה אוטיזם אבל יכול להיות שיש לו אוטיזם אני מציע
לך לחכות לעוד תגובות,וחוץ מזה לנסות לעזור לו ליצור קשר אם בני גילו,לשים אותם באותו לול או שפגש איתם
יותר,ולנסות לעודד אותו שהוא מנסה זה דעתי בהצלחה.

בגיל הזה רוב הילדים לא מתעניינים בילדים אחרים

אלא יותר בחפצים וגם בהורים.
רק בגיל 17 - 18 חודשים בערך מתחילים להתעניין בילדים אחרים וזה עדיין לא לשחק אתם.

כן יכול להיות וכנראה זה המצב

פשוט לי יש ניסיון אם בני דודים מגיל שנה וחצי הם רוצים לשחק או שנרים אותם בגלל זה אמרתי.

ברור, ולכן ציינתי דווקא את נקודת הזמן הזו

שבגיל הזה רק מתחילים להתעניין בילדים אחרים ולא משחקים אתם, אלא לצידם. לפעמים קצת מסתכלים עליהם אבל זהו.
בגיל הזה וגם בגיל מבוגר יותר תינוקות מתייחסים יותר למבוגרים מאשר לבני גילם. זה פשוט לא מעניין אותם.
אני כמובן לא יודעת לאבחן את הילד שלהם ולכן גם שלחתי לה לינק לאבחון אוטיזם בתינוקות. פשוט ילד שלא מתעניין בתינוקות אחרים בגיל הזה זה לא סימן בכלל.

schlomitsmile

Member
מנהל
שנה וחצי זה ממש גוזלון

יש אמנם איבחונים בגיל הזה,
אישית, נראה לי אמין יותר לעשות איבחון בגיל קצת יותר מאוחר.
אבל אם זה מנקר בך, ואת רוצה לפנות כבר עכשיו-
ממליצה לך על המכון באסף הרופא.

ואפשר גם וגם

כיוון שהתורים ארוכים (למרות שחוק שבמקום ציבורי חייבים לאבחן תוך 3 חודשים ולהתחיל טיפול תוך 4), אפשר להתקשר עכשיו למקום המתמכה (ואסף הרופא הוא אחד כזה!), לבקש שאלונים ולקבוע תור לאבחון.

בכלל לא מתאר- אותי בתור ילד .

חוץ מכמה דברים שהסכמתי איתם - כל השאר ממש לא מדבר עלי, ממש לא קשור למה שהייתי.
במיוחד בעניין של התפתחות תקינה של שפה, אני התחלתי לדבר אמא מספרת בגיל 8-10 חודשים.
בגיל שנה וחצי הצלחתי לתקשר איתם ולהסביר להם מה אני רוצה ולהביע מחוות- ורגשות, תנועות.

חזרתיות היו אבל בגיל יותר מבוגר ובעצם די מלפני כמה שנים,הייתי ילד חברותי היו לי חברים והרבה.
אבל לא הייתי רגיל תמיד הייתי שונה,בקשר למשחקים מזכיר לי מאוד אותי, חוץ מזה מה שהם כתבו
ממש לא מתאר,את מי שהייתי.

dina199

New member
האם הרופאה ההתפתחותית היא במכון

להתפתחות הילד ? ונראה לי שהיא כבר אמרה הכל חוץ מהאותיות המפורשות asd. כי עיכוב התפתחות נרחב וקשיים בתקשורת זו ההגדרה של אוטיזם. אז אם אתם יכולים תנסו להשיג את האיבחונים הרשמיים (רפואי ופסיכולוגי) במכון להתפתחות הילד. זה המקום ממנו מתחילים האיבחונים הראשונים.

winterfell

New member
אבל לא תמיד הם נותנים אבחון מפורש

האבחון של הבן שלי, במשך שנה, היה: "עיכוב התפתחותי גלובלי". הקשיים שפורטו היו בתחום המוטורי ובתחום התקשורתי.
היה כתוב במפורש "ללא לקות תקשורת".
בסוף הלכנו לאבחון פרטי באסף הרופא, ד"ר צחור אמרה לנו אח"כ שלדעתה מאוד בולט שהילדון על הספקטרום...
&nbsp

dina199

New member
ואילו במקרה הנוכחי יש גם 'עיכוב התפתחותי נרחב'

וגם 'קשיי תקשורת'. הדבר היחיד שהם לא כתבו שזה ASD.
אני לא מאבחנת באינטרנט אבל אני כן מבקרת אנשי מקצוע/מאבחנים.
כי לבן שלי היה איבחון כאילו הועתק כל השאלון של טוני אטווד , אבל המילה המפורשת 'אספרגר' לא הייתה כתובה שם. וזה היה שנתיים לפני קבלת האבחנה הרשמית.

Tehila Elmaliah

New member
גם אצלי היא כתבה אבחון התפתחותי גלובלי...

אשמח אם תוכלי למסור לי את הטלפון של המכון שאליו פנית..
כרגע יש לנו תור לאבחון במאי- לפסיכיאטר גל מאירי..

Tehila Elmaliah

New member
היא רופאה במכון להתפתחות הילד...

היא נמנעה מלתת לנו הבחנה כי הוא היה בן שנה ו3 כשהיינו אצלה. ולטענתה אם היא תגיד שהוא כן על הרצף ועוד שנה יהיה פתאום שינוי אצל הילד, אז אנחנו יכולים לתבוע אותה על אבחנה שגויה.. או משו בסגנון הזה היא אמרה.. קיצור לא רצתה שנתפוס אותה במילה ויצאה מידי חובה בקטע של "לתת" אבחנה ואמרה שהוא עוד קטן בשביל לתת לו אבחנות... נראה לי דיבלי.. עד כמה יכול להיות שינוי מקצה לקצה????! הרי ברור שבעיה קיימת.. מקסימום זה יכול להשתפר..

למעלה