אשמח לעצה

אשמח לעצה

אני בן 22, משוחרר מצה"ל מתחילת אפריל, רשום ללימודים בשנה הבאה בתחום מענין ומאתגר וכרגע עובד במקום בו הוכחתי מסירות ומשקיענות ומאוד התחבבתי על הממונים עלי, ואף עברתי לתפקיד מאתגר מעט יותר בטרה להתמודד עם עוד אתגר במהלך החודשיים שנותרו ללימודים וללמוד עיסוק חדש. במהלך השירות הצבאי סבלתי דיכאון עמוק, ישירות על רקע העדר אתגר בשירות והעדר קשרים חברתיים, שחוץ מהפוגות קלות שאני זוכר במעומעם נמשך יותר משנתיים. בשמונת החודשים לפני השחרור (אחרי תום הדכאון ומתוך אמונה בקיום פגיעה נפשית אחרת - על רקע סימפטומים בעלי אופי פוסט-טרואמטי שנדמה לי שזיהיתי בעצמי מתוך קריאת מאמרים) הייתי בטיפול אצל פסיכולוג פרטי במימון הצבא ומאז תחילת אפריל איני בטיפול, במקביל ניסיתי למצוא עבודה ולנסות לגור לבד ולבסס תחושה יותר בטוחה, אך החלטתי לדחות את זה עד לקבלת מערכת השיעורים שלי - מה שאמור לקרות בימים הקרובים. בשלב הנוכחי אני עדיין מתקשה לפתח רצון ביצירת קשר עם אנשים וניסיונות לפתח שיחה בעבודה נראים לי סתמיים ואני קוטע אותם במהירות, אני מנסה להתרכז בפיתוח תחביבים שיסיעו לי להקל עם המתח הפנימי שאני שרוי בו, והם אכן מעזיקעם אותי לא מעט שות במהלך היום ולמרות שאני מרגיש קצת יותר טוב אני עדיין מדוכדך ומרוחק. כרגע אני מתלבט אם להתחיל מחדש טיפול, או לדחות את העניין לתחילת הלימודים, וגם עלתה אופציה שלישית, של לגשת לטיפול עק התקף חרד והתעלפות שחוייתי עקב פציעה לא חמורה במהלך העבודה, ואם יווצר קשר טוב אז להמשיך בטיפול. הייתי שמח לעצה, ואני מקווה שפירוט הסיטואציה לא היה מוגזם ומעיק.

nutmeg

New member
שלום לך

רציתי רק לשאול כמה שאלות לשם הבהרה לפני שאני עונה: - האם אובחנת על ידי פסיכיאטר כסובל מתסמונת פוסט טראומטית, או כסובל מדיכאון עמוק, או שמא מדובר במסקנה שהגעת אליה לבד? - כתבת שקיבלת מימון טיפול פסיכולוגי מהצבא - האם זה אומר שאתה מוכר כנכה של משהב"ט? - מדוע הופסק הטיפול הפסיכולוגי? - האם נעזרת (או עדיין נעזר) בטיפול תרופתי? (כמובן שאתה לא חייב לענות - אני שואלת רק כדי לעזור לעצמי למקד תשובה)

אין לי בעיה לענות

בנוגע לפוסט טראומה, אני מסתמך בעיקר על העובדה שסבלתי מדיכאון שחזר שוב ושוב, שלפי קריאה מרובה מדובר בדך כלל בדיכאון כזה על רקע טרואומטי, לא מדובר בדיכאון בעל אופי "רגיל" אלא בכזה עם עליות קטנות ונפילות קשות ועים טלטלות מאוד קשות במהלך הניסיון לצאת ממנו. בנוגע להיותו דיכאון מג'ורי אין לי ספק ואני לא חושב צריך להיות לי ספק, יש לי מספיק מודעות עצמית כדי לומר שמה שחויתי יה הרבה יותר מעצב או בדידות יום-יומים. הטיפול הפיכולוגי במימון הצבא נעשה ע"י איש מילואים של היחידה שלנו, כתחליף לנסיעה של שעתיים לכל כיוון למרפאת קב"ן היחידה. זהו טיפול שניפסק עם השיחרור כפי שהיה קורה עם טיפול אצל קב"ן היחידה. לא נעזרתי בטיפול תרופתי, ובתקופה הנוחכית אני לא רואה את עצמי כזקוק לכזה, תחושת חוסר האנרגיה (שלא מונעת ממני לתפקד מצויין גם כשאני עסוק מאוד) והמוטיציה הנמוכה במקצת שלי ליצור קשרים לא נראים לי ככאלו שטיפול תרופתי הוא הפתרון עבורם. בנוסף אני לא ממש רואה עצמי כסובל מחרדה חברתית ולמשל איני מתקשה לגשת לבחורות שמגלות בי עיניין ולהחליף איתן כמה מילים ואף לנסות ליזום פגישה רומנטית או החלפת מספרי טלפון.

nutmeg

New member
OK, תודה

מקריאת שני המסרים שכתבת עושה רושם שאמנם אתה עובר תקופה לא קלה אם כי עדיין אתה שומר על רמת תפקוד נאותה. בעיקר (אם הבנתי נכון) אתה חסר את תחושת הטעם והמשמעות, עם פה ושם גלישות של עצב שהן מעבר לדכדוך רגיל, חוסר מוטיבציה ובדידות. השאלה שלי היא למה בעצם אתה מתלבט אם להתחיל טיפול או לא? הרי אם תגובתך לטראומה היא כזו, לא מדובר על עיבוד אפקטיבי המאפשר לך להמשי בחייך ולעבור לסדר היום. כנראה שהטראומה עליה אתה מדבר עדיין מבקשת התייחסות ועיבוד. לדברים הללו לא נעלמים מהשטח מעצמם. שאלה אחרונה: האם הטראומה קרתה בעת שירותך הצבאי? כי אם כן יש מקום לתבוע את משהב"ט לשלם עבור הטיפולים שלך.

למעלה