אשמח לעזרה

naama2712

New member
אשמח לעזרה

שלום לכולם, אני לא בטוחה שזה המקום ( ואם זה לא אנא הפנו אותי לפורום המתאים). אני תקועה באותה נקודה כבר המון שנים, אני שמה לב איך מצבים מסויימים חוזרים על עצמם ( כמובן שעם אנשים שונים, "תפאורה" שונה, אבל בתכלס אותם מצבים), ברור לי שאני צריכה לעשות משהו כדי לצאת מהלופ, ובהתלהבות של הגילוי שאני שוב באותו מצב וההתלהבות של "הפעם אני אצליח לצאת מהלופ" , אני קונה מלא ספרי עזרה עצמית, אני קוראת אותם ומבטיחה לעצמי שאיישם, ופה בדיוק הבעיה, אני לא מיישמת, אני מתעצלת ליישם, ומה שקורה שאני אף פעם לא יוצאת מהלופ. שאלתי היא, איך אני גורמת לעצמי לעשות. איך אני מפסיקה את מעגל הקסמים הזה? ברור לי שכמות האנרגיה שאני משקיעה בלופ גדולה בהרבה מכמות האנרגיה שדרושה על מנת לצאת מהלופ, ועדיין... מה עושים? תודה מראש נעמה.

bridges

New member
להתיר את המעגל

שלום נעמה, תודה על השיתוף. אשמח לשמוע דוגמא ספציפית לגבי מצב שחוזר על עצמו, זה יכול לעזור לנו ולך להבין יותר את הלופים האלה. השאלה שאת שואלת היא שאלת מליון הדולר באימון ואני חושב בכל העולם של עזרה עצמית/מודעות עצמית/רוחניות. איך מיישמים? ממה שקראתי אני הייתי מציע לך להתחיל לשאול את עצמך שתי שאלות: * תסתכלי על כל הדברים שאת עושה בחיים שלך. בודאי יש מקומות שאת כן מיישמת את מה שלמדת. מה גורם לך ליישם את הידע שם? * כתבת הרבה על האנרגיה שאת משקיעה בלופ, שזה מחיר גדול. אנחנו כבני אדם לא פריירים, אם אנחנו משקיעים אנרגיה אנחנו מרוויחים משהו. מה יכולים להיות הרווחים שלך בלשמר את הלופ?

naama2712

New member
דוגמא ועוד..

היי, תודה על התגובה. אני "צדקנית". אני כל הזמן צריכה להוכיח לעולם שאני צודקת. במרבית המקרים זה מה שקורה, אבל בדיעבד אני חוסמת את עצמי ללמידה. ויש לי הרבה עוד ללמוד. אני נמצאת בלופ כי אני בטוחה שאני יודעת הכל, אבל כשדברים לא עובדים בחיי אני רצה לקנות עוד ספרים כדי ללמוד , וכשאני קוראת אני בעצם נזכרת שאני כבר יודעת הכל ואז מגיע הזילזול, שאין לספר הזה ( או לבן אדם שאיתו אני מדברת) מה לחדש לי, ולכן אני ממשיכה הלאה בחיפוש, במקום ליישם את כל מה שאני יודעת. אני משערת שכבר מבינים את התמונה. דוגמא - עבודה, אני 7 שנים תקועה באותו מקום, רע לי, משעמם לי, ואני מוצאת הכי הרבה צידוקים למה לא לעזוב, כבר חיפשתי 3 פעמים בתקופות שונות עבודה אחרת, כבר מצאתי עבודות אחרות עם משכורות גבוהות יותר ופוטנציאל קידום טוב יותר אבל אני תמיד בשניה האחרונה מתחרטת ובוחרת להשאר . עכשיו ברור לי שהבעיה בי, שלא משנה כמה עבודות אעבור, תמיד אתקע באותו מצב בסופו של דבר, הרי לברוח מדברים חיצוניים זה הכי קל, לברוח מעצמנו.. זה כבר סיפור אחר. אני כרגע בחופשת לידה שהארכתי, וכשאחזור אני צפויה לקבל אימון אישי בעבודה. ככה שאני תולה תקוות בכך שזה יעזור לי, אבל הייתי רוצה כבר להתחיל מאיפושהו, כי ברור לי שזה שוב אותו לופ.... תודה. נעמה.

bridges

New member
צדקנות זה רווח אדיר

היי נעמה, מה שאת אומרת שלמרות כל הידע שיש לך את לא מצליחה לעשות הבדל בחיים שלך. שימי לב שגם לגבי העבודה זה אותו לופ של ידע: משעמם לך, כלומר את יודעת הכל. ואת צודקת, לשנות מקום עבודה לא יעשה הבדל משום שגם במקום החדש תיכנסי לאותו הלופ. אני מזמין אותך להסתכל על הדברים מכיוון קצת שונה. בואי נניח שהצלחת לוותר על הצדקנות ועכשיו יש לך אנרגיה לרשותך (הרי אמרת שאת משלמת באנרגיה על הצדקנות) ונניח שאת נמצאת באותו מקום עבודה. מה את עושה? איזה תוצאות יש לך? אני מזמין אותך לתת דרור לדמיון שלך. רונן

naama2712

New member
וואהו, אני מבינה עכשיו

אני לומדת, דברים חדשים, תחומים חדשים, אני יכולה להשתפר במה שאני עושה, להתקדם לתפקידים מאתגרים יותר, לעבור לתפקידים ניהוליים, לנהל אנשים בצורה שתאפשר להם להפיק את המיטב מעצמם, בעצם השמיים הם הגבול. ה"מנטרה" שלי תמיד הייתה שמנמיכים לי את התיקרה ואין לי לאן להתקדם, אני מבינה עכשיו שאני מנמיכה את התיקרה בכך שאני חוסמת את עצמי מללמוד בתירוץ שאני יודעת הכל. הקטע הזה של אני יודעת הכל, אף אחד לא מעריך אותי נכון , ולכן אני קורבן, זה בערך הלופ שאני נמצאת בתוכו, ועכשיו כשאני מבינה שאני לא יודעת הכל, כל מה שנותר זה לאפשר לעצמי ללמוד מאחרים, זה לא עושה אותי פחות טובה, או פחות בשליטה, זה לא עושה אותי מטומטמת זה פשוט מאפשר לי לשפר את עצמי, להרחיב את הידע, מאפשר לי להבין שמותר לי לטעות ( כי אני בעצם לא יודעת הכל וזה בסדר...) מאפשר לי להפסיק להרגיש אשמה.. תודה רונן, אתה עוזר לי מאוד. נעמה.

bridges

New member
../images/Emo45.gif ו..

אני מזמין אותך להצהיר על משימה שאת לוקחת על עצמך כדי ליישם את זה ועד מתי. ולספר לנו שעשית את זה ואיך זה היה. רונן

גלעד63

New member
האמת - נשמע כמו עוד לופ

בלי להגיד שום דבר, מטוב עד רע, על רונן, שימי לב מה קורה פה - את שוב בבעיה, את ניגשת לפתור אותה רק במקום לקנות ספר את באה לכאן, לפורום. ורונן כאן מציע לך תובנה ומיד נוחתת עליך הארה גדולה ואת יוצאת מלאת מרץ לדרך חדשה. או שלא. בהנחה שאת רואה את הדמיון (ואם לא, אשמח אם תתקני אותי) מה לדעתך צריך לקרות כדי שגורל ההארה הזאת לא יהיה כקודמותיה?

naama2712

New member
אני צריכה ליישם

וכן, אני שוב בלופ. תראה, אני יודעת שאני בבעיה, אולי קצת יותר עמוקה ממה שהצגתי, כי אולי אני "מגרדת" בעיות מעל פני השטח ולא יודעת מה הבעיה האמיתית שלי. אולי באמת זה חוסר הביטחון שלי, שאני מנסה בכל דרך להילחם בו - כדוגמת - אני צודקת , להתעקש שאני יודעת הכל למרות שזה לא נכון, רק כדי לא להפגין חולשה.... ואתה כמובן צודק, להחליף את הספרים בפורום, זה לא הפיתרון.

גלעד63

New member
אף אחד לא יודע

מה הבעיה האמיתית שלך ואת יודעת מה - לא בטוח שזה ממש חשוב. וזה לדעתי ההבדל בין מאמן לפסיכולוג - פסיכולוג ישב איתך עד שתבינו שניכם מה הבעיה האמיתית שלך ואז יעזור לך לפתור אותה ואז תוכלי להתקדם ולהשיג את מטרותיך. מאמן יגיד - לא מעניין אותי מה הבעיה האמיתית שלך, בואי נמצא דרך להשיג את המטרות שלך בלי לטפל בבעיה הזאת - למעשה, בלי להתעסק איתה בכלל. איפה, מה ואיך היית רוצה לשנות בחייך? לא ברמת הרגשות, ברמה המעשית ממש?

naama2712

New member
כמו שכבר כתבתי

ברמה המעשית, אני צריכה אקשן, להיות אחראית להמון דברים. לפתור את הבעיות הכי מסובכות, "להציל". ואני באמת טובה בזה, ( אני עובדת כמתכנתת ואני מעולה בלמצוא פתרון לבעיות מסובכות), רק שאני עושה את זה לעיתים רחוקות בעבודה. אולי אני צריכה לחכות שאחזור מחופשת לידה, אז אנהל צוות, ואהיה אחראית על יותר תחומים, וכמובן שיהיה לי יותר אקשן. אולי הבעיה שסתם משעמם לי יותר מידי מהר מדברים....

isaacm

New member
לנהל צוות תכנות זה הרבה פחות אקשן ממה שנדמה

זו המון עבודה שחורה ורוטינית. המון עבודה בינאישית - ותזכרי שאת ראש צוות וכל אנשי הצוות שלך מתכנתים - תחשבי על זה. כראש צוות לא תוכלי להרשות לעצמך לעסוק בפתרון הבעיות המסובכות - כי אז לא תוכלי לנהל את הצוות. אז גם מכאן, אולי העניין הוא ללוות כל אמירה בעשיה? אולי בכל הודעה שלך בפורום תכתבי משפט אחד על משהו שאת עושה או תעשי בקרוב ממש? מה דעתך?

naama2712

New member
זה יהיה מאתגר בהתחלה

כי הצוות יושב בהודו ואני בת"א , ככה שיש המון אתגרים שאין בניהול צוות רגיל.

גלעד63

New member
אז הנה הבעיה האמיתית שלך -

שאת מנועה כרגע, מסיבות אובייקטיביות, מלהתקדם לתחום העיסוק שאת רוצה. חושבת שיש משהו שאת יכולה לעשות עכשיו כדי לקדם את זה?

naama2712

New member
נכון, אני כרגע מנועה

מלהתקדם. אולי כי בחרתי להשאר עם הבן שלי עוד 3 חודשים בבית, בניגוד גמור לאופי הרגיל שלי שדורש אקשן כל הזמן. מה שכן, ביקשתי לעבוד מהבית וקיבלתי אישור, ככה שאולי זאת התחלה טובה לחזור לעניינים

גלעד63

New member
אקשן, להיות אחראית, לפתור, להציל,

גם לטפל בתינוק וגם לנהל צוות. בהודו. מהבית. יחד עם מה שרשמת למעלה בעניין הלופ הרושם שאני מקבל הוא שאת כל הזמן רצה. מנסיוני (ורק מנסיוני) אנשים רצים משתי סיבות - או שהם רודפים אחרי משהו או שהם בורחים ממשהו. בהנחה שאת יכולה להסכים למה שרשמתי (ואל תעני על זה ישר כמו שאת רגילה - תחשבי רגע
) - מה את עושה, בורחת או רודפת?

Yin

New member
אולי זה יכול לעזור

שיטה ללימוד השעורים ולשבירת לופים. 4 השאלות. קחי לך מקרה אחד, נתחי אותו, משם אפשר להמשיך. עדי

אוריק3

New member
נעמה אני חושב שהבעיה אחרת ובאה ממקום אחר

הקטע של "צודקת" ו"יודעת הכל" . בא ממקום של תסכול רב בעיקר מעצמך. הצורך להוכיח לכולם שאת יודעת הכל בא מנסיון לא טבעי להעצים את הנוכחות שלך, לתפוס מקום . שניהם הם תוצאה של בטחון עצמי מאוד מאוד לקוי. למרות שכלפי חוץ את מן הסתם מציגה הרבה "בטחון".. את לא מנסה לפתור את הבעיה כמו שמציין גלעד בבסיסה , אלא ברמת התוצאה.."אקנה עוד ספר, ואז אהיי יותר חכמה , ואז אני שוב מעל הבעיות, שוב הדחקתי את הסיבה". אבל זה לא עובד כי בעצם לא זאת הבעיה בכלל. אייך שהוא איבדת את האמון בעצמך, ובמקום לרכוש אותו חזרה. את מנציחה את המצב בשימוש בתפאורה מרשימה או בלשון אחרת פאסדה. זה לא את וזה דורש תחזוקה לכן את בלופ. אימון טוב ואת שולטת בסיטואציה ולא הסיטואציה בך.

naama2712

New member
אתה צודק

טוב, בלי להאשים, נסיבות חיי יצרו אצלי חוסר ביטחון משווע, ובמשך שנים אני נאבקת בכך, מנסה להתעלות מעבר לנסיבות ולהיות אדם יותר טוב. כן, כנראה שבגלל זה אני כל הזמן מנסה להוכיח לעולם שאני אחרת, שאני טובה יותר, כשבעצם אין למה ולמי להוכיח. זה לא שאני לא אהובה או לא מוערכת , או שלא השגתי מה שרציתי בתחומים אחרים, אני פשוט קצת איבדתי כיוון. כנראה שבמהות העיניינים, לא משנה מה אני לא מעריכה את עצמי. ולכן אני כנראה יוצרת את נסיבות חיי בצורה כזאת שאני תקועה "אבל יודעת הכל"...
כמו שכבר כתבתי, בערך עוד 3 חודשים אני אתחיל אימון אישי במקום העבודה שלי, וכמו שאני מבינה עכשיו, גם בזה אני תולה תקוות שאולי יתבדו. לפחות אני יודעת שהמאמן הזה מעולה כי ראיתי איך הוא עזר לאנשים שמאוד רצו להשתנות.

isaacm

New member
מכל מה שכתבת ומכל התגובות שלך

מה את יכולה להסיק? מה את חושבת הוא הדבר הכי משמעותי שאת יכולה לעשות ? זו לא שאלה לדיון, זו שאלה שיש לה רק סוג אחד של תשובה. לא חובה לשתף בתשובה. מהו צעד אחד ממשי שאת יכולה לעשות היום כדי לקדם את הדבר המשמעותי הזה? מהו צעד אחד ממשי שאת יכולה לעשות מחר כדי לקדם את הדבר המשמעותי הזה? אם עשית, אשמח לקרא על כך אחרי שעשית. איציק

למעלה