אשמח לעזרה :)

אשמח לעזרה :)

אילו עוד משמעויות יכולות להיות לOUTCOME? בבילון נותן רק "תוצאה" אבל זה ממש לא מסתדר לי בהקשר.. 2- אשמח לניסוח של המשפט הבא: in her study she found that categorization per se was not sufficient to trigger discriminatory behavior in the distribution of negative outcomes such us obnoxious sounds thanks

ססילי

New member
הצעה

במחקרה הראתה שלא די בקטגוריזציה לעורר חלוקה מוטה \ לא מאוזנת (\ מפלה?) של תוצאות שליליות כמו השמעת קולות דוחים

ססילי

New member
אז אפשר גם התפלגות כהצעת האחרים

הכוונה היא לדעתי שהקטגוריזציה לא שינתה את היחסים בין ההופעות של ההתנהגות בקבוצות שונות. למשל, אם מראש בקבוצה אחת היו 50% התנהגויות כאלו ובשניה ובשלישית 25% התנהגויות כאלו, כך זה נשאר גם עם הקטגוריזציה.

יפתח ב

New member
../images/Emo45.gif בהחלט התפלגות, שהרי מדובר

בניתוח סטטיסטי של ממצאים אמפיריים. באשר ל"דיסקרימינייטורי", אני די בטוח שלא מדובר כאן באפלייה או הטייה - מושגים טעונים ערכית - אלא באפיון של התנהגות הממיינת גירויים בכך שתגובות שונות ניתנות לגירויים שונים. מן הסתם יש תרגום מקובל בעברית; כל עוד אין תשובה מוסמכת, אני משער ש"התנהגות מבחינה/מבדלת/ממיינת" יהיו פתרונות קרובים יותר לכוונת המקור.

יפתח ב

New member
נדמה לי,

שבעיקרו של דבר הכוונה לתוצאות: כפי שאני מבין את המשפט, בחנו כאן את ההשפעה של קטגוריזציה כלשהי, שלא ברור מהמשפט מהי, על האנשים או בעלי החיים הנבדקים. הטריגר הזה גרם לנבדקים להגיב באופן שלילי, אבל התפלגות התגובות לא הושפעה מההתפלגות שנמצאה בגירוי. ייתכן שבהקשר של פסיכולוגיה/ביולוגיה ניסויית יתאים להשתמש כאן ב"תגובות" (מפני שמדובר בתיאור של ניסוי גירוי-תגובה). מצאתי מופעים שנעשה בהם שימוש כזה. במקום אחר מצאתי שמתרגמים "אאוטקאמ" כ"תוצא" (-->תוצאים), שנשמעת לי כאפשרות המדויקת ביותר. יש כאן כמה מביני-עניין בביולוגיה שאולי יוכלו לאשר.

חייםלוי

Member
מנהל
ניסיון

במחקרה, היא מצאה שקטגוריזציה כשלעצמה, לא היתה מספיקה על מנת להתניע התנהגות מפלה בהתפלגות תולדות שליליות כמו צלילים דוחים המשפט לא כל כך ברור גם באנגלית

למעלה