אשמח לעזרה

אשמח לעזרה

חברים!
אני בהתלבטות קשה!
אני רוצה לקרוא ספר נוסף ויש לי דילמה במה לבחור.... מדובר כאן בשני ספרים מופתיים מדהימים ולא יודע במה לבחור אשמח שתעזרו לי!
אני חשבתי לקרוא את הספר : וזרח השמש של ארנסט המינגווי אבל המאהבת שלי ממליצה לי לקרוא אייזשהו ספר של הסופר הדגול רם אורן!!!
מה דעתכם? אשמח לנימוק. תודה!

Arana

Well-known member
מנהל
זה עניין של טעם אישי וגם של העדפה רלוונטית לאותו רגע

לא קראתי את "וזרח השמש" אך קראתי שניים או שלושה ספרים אחרים של המינגווי, לגבי רם אורן לא כתבת באיזה ספר מדובר. קראתי שניים-שלושה ספרים שלו.

את הסגנון של רם אורן איני אוהבת. אמנם הוא משקיע בתחקירים לקראת ספריו והעלילות שלו טובות, אבל הרדידות של הכתיבה פשוט הכריעה אותי. חבל שהוא לא עושה את התחקירה ומתווה את העלילה ואז נותן לסופר קצת יותר מוצלח לכתוב

מצד שני, אם אין לך בעיה עם הסגנון שלו, או שיש לך מצב רוח לספר לא עמוק ושלא דורש יותר מדי מאמץ ומחשבה (מה שנקרא "ספר טיסה") - בהחלט אפשר ללכת על רם אורן, אני מניחה שלא ייקח לך יותר מדי זמן לסיים.

את המינגווי בהחלט צריך לנסות לפחות פעם אחת. אני לא יכולה לומר שום דבר על "וזרח השמש" שלא קראתי, אבל הוא כותב הרבה יותר טוב מרם אורן, ואם לא קראת משהו אחר משלו, הייתי ממליצה שתנסה לראות אם הסגנון שלו מוצא חן בעיניך.

motior

Member
גם לטעמי המינגווי טוב יותר מרם אורן בערך פי כמה מאות

אבל זה עניין של טעם...
קראתי ספר אחד של רם אורן ונמנעתי מלחזור על החוויה. קראתי כמה ספרים של המינגווי ונהניתי מכולם

למעלה