אשמח לעזרה

immortallica84

New member
אשמח לעזרה

לשם חידון שאני עורכת, יש לי כמה שאלות מוזרות ומאוד אשמח לעזרה

1. אני צריכה שם של רכיב כימי נדיר המצוי בטבע
2. האם ישנו רכיב כימי "שנעלם" או משנה כשמעבדים אותו?
3. האם יש רכיב כימי שמסוכן לבעלי חיים אך לא לבני אדם?

אני יודעת שהשאלות מוזרות... יש לי שני משתתפים שאוהבים את הנושא ואני בורה לחלוטין..

BigBadWolf

Member
הממ, שאלות קשות

כלומר יש הרבה תשובות לכל אחת מהן, נראה אם אני יכול לחשוב על דוגמאות מעניינות ולא סתמיות.
1. אורניום 235? השאלה היא למה הכוונה בנדיר ומה הכוונה במצוי בטבע. האם נדיר על כדור הארץ או במערכות חיות או מה?

2. זהו השאלה האהובה עלי מתוך ה-3. 'רכיב כימי' ישתנה כשיעבדו אותו בצורה הנכונה, זה נקרא תגובה כימית. אז אני נוטה לכיוון ה-'נעלם'. כמובן שחוק שימור החומר אמר ששום דבר לא יכול להעלם לחלוטין, אבל חומרים יכולים להופיע כאילו נעלמו. לדוגמה כששופכים חומצה על מרצפות נוצרים חורים מכיוון שהיתה תגובה כימית שיצרה פחמן דו-חמצני. פחמן דו-חמצני הוא גז ולכן זה נראה כאילו הוא נעלם (לתגובה יש גם תוצר נוסף והוא יוני סידן, תלוי באיזו חומצה השתמשו זה בדרך כלל יהיה מסיס וישתף במים).
תגובת שריפה גם גורמת ל-'העלמות של חומר'. אמנם לפעמים נוצר פיח, אבל אם השריפה מלאה התוצרים הם פחמן דו-חמצני ומים. מכיוון שחם בסביבת הלהבה המים מתאדים ולכן אנחנו מקבלים שני תוצרים גזיים. כך, אם נקח נר ונדליק את הפתיל נראה שהנר קטן עם הזמן כאילו נעלם החומר שבו ולמעשה נוצרים שני גזים - CO2 + H2O.

3. יש המון כאלו. קודם כל, כל חומר יכול להיות רעיל בכמות גדולה מספיק. מכיוון שאנחנו יותר גדולים מהרבה חיות הכמות הזו יותר גדולה עבורנו הרבה פעמים ולכן אחנו יכולים להשתמש בתרסיסים נגד ג'וקים וברעל עכברים יחסית בבטחה כל עוד אנחנו שומרים על כמויות נכונות. שוקולד ידוע כרעיל לכלבים, אם כי אני לא בטוח בדיוק מה בשוקולד גורם לרעילות (אני מניח שאפשר למצוא הרבה על זה באינטרנט). אנטיביוטיקות רעילות לחיידקים אבל לא לבני אדם.

נ.ב.
על מה החידון? לאיזה קהל?

immortallica84

New member
וואו, תודה רבה!!!

עשית לי קצת סדר בראש :)
זה לא יהיה קל לאחת כמוני, אבל לפחות הצלחת לכוון אותי, תודה :)

מדובר בחידון למשפחה וחברים קרובים, משהו שאנחנו עושים מידי פעם (עד כמה שזה נשמע משעמם, זה אחד הדברים היותר אהובים עלינו)
בדר"כ עורך החידון מתמקד בנושאים ספציפיים המאפיינים את המשתתפים, ולאחרונה הצטרפו אלינו שני משתתפים צעירים שאוהבים כימיה, אז חשבתי להכניס אותם למעגל ולגרום להם להרגיש שייכים.
עכשיו שנתת לי כיוון, אוכל ללכת לקרוא על דברים מעט מסובכים ולמצוא שאלות מעניינות :)

למעלה