אשמח לעזרה

noy269

New member
אשמח לעזרה

אתמול סיימתי קורס מר״ם,
קיבלנו שיבוצים ואני ועוד כמה בנות קיבלנו את מז״י. על הטופס רשום ״צו הצבה״ והמקום שאני צריכה להיות בו הוא בה״ד 1.
השאלה שלי אם יכולים לשלוח אותי משם למקום אחר (ואם כן לאיזה), או בגלל שזה צו הצבה ולא סיפוח אני ישאר שם?

noy269

New member
מעניין מי זאת

חיל הים אומר משהו?

Shani J1

New member
בהחלט ! :) ולגבי השאלה שלך....

גם הטופס הזה שנתנו לי ביום ראשון ששלחו אותי לקריה גם עליו היה רשום צו הצבה למרות שבכלל לא התכוונו להציב אותי בקריה .. זה כניראה אומר שלא תשרתי בבהד 1 אלא פשוט תלכי לשם ומשם כבר יגידו לך איזה בסיס..
נ.ב...תעלי את התמונות שלנו לפייס אני מתה לראות אותן :)

noy269

New member
אני לא מעלה תמונות עד שאת

לא באה לביקור

חחח אני יעלה אותם מחר, הסתכלתי ולא יצא הרבה בכלל!
מה את עושה בפורום הזה?

Shani J1

New member
בבקשה ואני פה כי ....

גם שאלתי שאלה למטה ובכללי אני בפורומים של תפוז דיי הרבה זמן ..
ואין לך מה להיות במתח אני בטוחה שתקבלי מקום שממש תהני בו תעדכני אותי ביום ראשון איפה שובצת והכל :)

צו הצבה

בשונה מצו סיפוח, הוא קבוע- מה שאומר ששם תהיי מוצבת.
סיפוח זה שאתה עובר זמנית מבסיס האם שלך לבסיס אחר לצורך קורס/ אבט"ש וכדומה, ובכל מקרה חוזר לבסיס האם שלך ששם אתה מוצב.

איחלתי לחיילת בהצלחה

noy269

New member
תודה רבה

זה לא נשמע לי הגיוני שאיזה 6 בנות קיבלו כולן לאותו מקום

ori239

New member
לא בהכרח

נכון שצו הצבה הוא קבוע, אך מקום הצו הוא לא בהכרח מקום השירות.

יש חיילים של חילות הלוגיסטיקה והשלישות (בד"כ יעודי לקצונה) שמוצבים ביחידה של החיל אך מסופחים במשך כמה חודשים ליחידה.

כלומר - הם מסיימים טירונות וקורס יסוד, מקבלים צו הצבה לאיזו יחידה רישומית, מתייצבים בה ביום הראשון ומקבלים צו סיפוח לכמה חודשים עד שיחזרו לתהליך הקק"צ.

במקרה המדובר - יתכן שתהיה קליטה מרוכזת של נציג מז"י בבה"ד 1, ומשם הן יפוזרו ליחידות אחרות.
השאלה היא האם בצו מצוין רמת"ג ז"י או פשוט מז"י (אם מדובר ברמת"ג - הן יוצבו ליחידות אחרות בהמשך).

למעלה