אשמח לעזרה.

אשמח לעזרה.

לאחרונה התחלתי להתעניין במאגיה וכישוף. הרצתי חיפושים שונים באינטרנט, ורוב החומר למתחילים הוא באנגלית. האתר היחיד שנראה רציני בתחום הוא http://www.magick.co.il/magia/begining.htm , הייתי רוצה לדעת אם התרשמתי נכונה, והאתר יוכל לעזור לי ללמוד קצת יותר על יסודות המאגיה. אשמח לקבל כל חומר בנושא בשפה העברית, במידה וישנו כזה. [email protected]

SVS1

New member
מעולה, תקרא...

אחלה אתר להתחיל איתו, קרא את כל הכתבות שם (אין הרבה האמת), ותקבל מושג כללי יותר לגבי כמה מהשאלות שצצות לך. לאחר מכן, אפשר להציע פה ספרים, תרגילים וסתם עזרה.

אם זה מה שמעניין אותך.

כמו שכתוב בתחילת המאמר, זה כתוב מנקודת המבט של מסדר שחר הזהב. מה אם תרצי ללמוד שאמאניזם או עוד משהו אקזוטי כזה? אני ממליץ לך לתרגל את האנגלית שלך, כי בנקודה מסויימת המאמרים השימושיים בעיברית יגמרו.

gwizard

New member
אי אפשר בלי אנגלית

כמו שכולם כבר העירו לך, רוב החומר היותר איכותי ניתן למצוא באנגלית. יש גם לא מעט חומר טוב ברוסית, צרפתית ולטינית אם כי הרוב זה באמת באנגלית. אני מנסה להביא כמה שיותר דברים מעניינים בוויקה ישראל, אבל בגלל חוסר זמן זה מתקדם די לאט. אשמח אם אנשים נוספים יתרמו מעבודתם בכדי להוסיף לאתר. לבנתיים, עד שתלמדי אנגלית, אני מציע לך לקרוא את כל המאמרים בקטגוריית מאגיה בוויקה ישראל וגם את הספרים הבאים: ספר הכישוף שלי - יתן לך רקע לגבי שיטות מאגיה שונות. המדריך השלם לכישוף וטקסים - כשמו הוא, מספק מידע על איך לערוך טקס. קסם הנר - מספק מידע על מאגיה בעזרת נרות. יש ספרים נוספים שמספקים כל אחד מידע בנישה אחרת ואת מוזמנת לנבור בחנות ולקרוא את התיאורים שלהם.

RainBird

New member
מה אתה חושב על קסם הנר באמת? הבנתי שבניגוד לספר האחר של פיליפ קופר, הספר הזה ממש נפילה.

gwizard

New member
אני חושב

שבניגוד לספר האחר שלו, הספר הזה דווקא מצויין

RainBird

New member
עדיין לא הבנתי למה אתה מתנגד כ"כ לספר השני לדעתי הוא מתומצת, התרגילים מצויינים, והוא עושה עבודה מצויינת בלהסיר את הנונסנס שיש למתחילים בראש. ספר קצת על הספר קסם הנר בבקשה, איך הוא בנוי? איזה מידע הוא מעניק?

gwizard

New member
הסברתי כבר

אני לא מקבל ספרים שטוענים טענות שקריות, לא מסבירים את הדברים לעומק ומתעלמים מהכל למעט העולם הפרטי שלהם. ספרים בסגנון זה הם ספרים רעים ! אין לי כוח כרגע לכתוב על קסם הנר, אולי אחר כך.

יש לי עוד מס' שאלות.

ברשותכם, יש לי עוד מס' שאלות שמסקרנות אותי; - איך אני יודעת אם הדבר הנכון עבורי הוא ללמוד מאגיה? כלומר, מזה זמן רב אני מתעניינת בעניין ואני פשוט יודעת שאני רוצה להמשיך ללמוד ולהשכיל, אבל האם אני מתאימה? כוח רצון בלבד יגרום לי להצליח? - האם סיגוף עצמי יעזור לי להגיע למטרה? והאם זה בכלל שייך לעשות זאת? כלומר, אם אמרתי לעצמי שאלמד שליטה על הדיבור בכך שבמשך זמן מסויים לא אשתמש במילים מסויימות, ונכשלתי. האם הענשה עצמית תהיה הפתרון, או תוכל לעזור לי? - האם העובדה שמעולם לא גיבשתי לעצמי אמונה מוצקה [באל, או באלים] תפריע לי להתקדם?

gwizard

New member
שאלה טובה

הנה תשובה בהתאם לאיך שאני רואה את זה. כל אחד יכול ללמוד מאגיה. אין צורך בשום "כוחות" או מה שזה לא יהיה, צריך רק לרצות. תשאלי את עצמך את השאלות הבאות: 1. האם אני מרגישה שחסר לי משהו בחיים ? 2. האם אני רוצה לקחת שליטה על חיי ? 3. את רואה מולך מחשב (או כל פריט מורכב אחר). האם מעניין אותך לדעת איך הוא עובד באמת ? 4. האם אני רוצה להיות לאדם טוב יותר ? 5. האם אני מוכנה לוותר על חלקים נרחבים בחיי למען לימוד מאגיה ? 6. את עומדת בכניסה למגדל עזריאלי (50+ קומות). המעלית תקח אותך מהר, אך לא תתרום לך כלום. המדרגות יקחו ממך המון זמן וכוח, אך תזכי ללמוד מהן תובנה אחת חשובה. האם תקחי את המעלית או את המדרגות ? ענישה עצמית זה לפעמים פתרון, אבל הענישה חייבת להיות מספיק קשה כדי שבאמת תזכרי את השיעור. אני לא ממליץ לך להתחיל לחתוך ידיים בשלב זה.

תהיה בנוגע למדיטציה

[וצר לי שאני מציפה אתכם בשאלות] האם כתיבה יכולה להיות סוג של מדיטציה, ואם כן באיזה אופן? כלומר, נתקלתי באזכורים לכך שגם ציור למשל יכול להיות מדיטציה, אבל זה מתנגש לי עם כך שכשכותבים סביר להניח שחושבים באותה עת.

gwizard

New member
מדיטציה

ישנן הרבה סוגי מדיטציה שונות, אך בתכלס כולן מביאות אותך למצב של שינוי מודעות, גם אם רגעי. חלק יגידו כי למדיטציה יש או אין מטרה וחלק יגידו כי היא מטרה בפני עצמה, אבל ממה שאני חוויתי - מדיטציה היא שיטה ומצב אשר גורמים לך לשנות מודעות ובעקבות כך להתחיל לראות דברים באופן אחר, להתחיל ממך עצמך. עוד מאפיין מובהק של מדיטציה היא חוסר מחשבה - מצב בו המוח שלך מפסיק לעבד את הגירויים והולך לישון. החלק האחר שלו, זה שאף פעם לא ישן - מתעורר. זו מדיטציה. לפעמים, כתיבה יכולה להיות סוג של טרנס ואכן קרה לי לא מעט כאשר אני כותב שהמודעות שלי משתנה ואני נהייה לא העט אשר משרבת את המילים, אלא מספר סיפורים שיושב מול קהל משתאה בפאב המקומי ותווה עלילה מרהיבה. עקב כל זה, אני לא חושב כי כתיבה יכולה להיות מדיטציה בדיוק כמו שציור לא יכול להיות מדיטציה. בכלל, מדיטציה היום נהייה מושג כל כך שגור בפי כל, אבל בתכלס הרוב לא מבינים על מה מדובר. ומאלו שכן מבינים, מעט מאוד צודקים. כדי לרדת לעומקו של העניין צריך ללכת ולחקור, לנסות, להגיע למסקנות ואז להוכיח אותן שוב. מעט מאוד ירצו לעשות את זה. עוד אחד מהדברים שמבדיל מכשף מחובבן.

PurpleFilth

New member
כח רצון זו התחלה טובה.

כדאי שיהיו לך גם הרגלי למידה טובים, סבלנות,דימיון, ויצירתיות. ורצוי גם שתהיהלך אנגלית סבירה, אם את מתכוונת ללמוד מספרים. את כל אלה, אגב, אפשר לפתח. לא חייבים להוולד איתם. סיגוף עצמי: אני חושבת שזה כבר עניין של טעם אישי. ידוע לנו על אנשים שסיגוף עזר להם להגיע לרמות רוחניות גבוהות, ומצד שני, האידיאוליה הסאטירית והסטניסטית (אם הבנתי נכון) רואות את סוד החכמה בהוללות גשמית. וכרגיל, רב אנשים הם איפה שהוא באמצע. אני אישית לא רואה טעם בסגפנות. מה שתארת, לעומת זאת, נראה כמו תרגול של שליטה עצמית. שליטה עצמית נראה לי כמו דבר נהדר, אבל אני לא יודעת אם הוא קשור בהמנעות ממילים מסויימות (אלא אם את נמנעת מניבולי פה. עשיתי פעם ניסיון כזה, היה מאוד מצחיק). אולי כמה חברים בפורום יציעו לך למדוט בשביל להכיר את עצמך טוב יותר. אותי מדיטציה לא מעניינת, ולמדתי על עצמי בעיקר ברגעי משבר (טפו טפו טפו, לא מאחלת לך משברים, חס ושלום). אל, אלה, אלים, אמונה מוצקה: אני שמחה ששאלת. הרבה אנשים מבלבלים מאגיה עם דת. המאגיה שלי היא אתאיסטית לחלוטין ולא מערבת אלים. נסי אולי לקרוא קצת על chaos magic, אני לא מבינה בנושא יותר מדי, אבל לפי מה שהבנתי, זה זרם שמשתמש באיזה אל שבא לו באותו רגע. וואו, חפרתי... בוקר טוב ויום גדוש בהרפתקאות!

למעלה