אשמח לעזרה בשאלת תנע

Nolee52738

New member
אשמח לעזרה בשאלת תנע

היי, אשמח לקבל עזרה בשאלה הזאת: A ball and bat, approach one another each with the same speed of 1.30 m/s, collide. Find the speed of the ball after the collision. (Assume the mass of the bat is much much larger than the mass of the ball and that this is an elastic collision with no rotational motion). (in m/s) תודה.

johngalt2

New member
רמז

תסתכלי על זה במערכת מרכז המסה (בהנחה שהמסה של המחבט גדולה מהרבה מהמסה של הכדור - ז"א, המחבט נשאר במקום), ותתייחסי לזה כמו התנגשות במימד אחד (בהתנגשות אלסטית במימד אחד יש שתי משוואות ושני נעלמים => הבעיה פתירה). הדרך היותר מדוייקת לעשות את זה היא לפתור את המשוואות ממש ולהביא את כל המסות לצורה של יחסים: m_1/m_2, כאשר m_1 זה מסת הכדור, ולקחת את הגבול של m_1->0. (בצורה כזו שהמסות נעלמות מהביטוי). צריכה להתקבל התוצאה ההגיונית אינטואיטיבית.

Nolee52738

New member
אבל

לפי משוואת חוק שימור התנע ולפי מה שאמרת לי אני מקבלת שהמהירות של המחבט אחרי ההתנגשות שווה ל 1.30 מ/ש. נראה לי שפספסתי משהו, או שממש לא הבנתי את מה שניסית להסביר לי.

תשובה

1. במערכת קוארדינות שבה המחבט במנוחהה מהירות הכדור היא 2.60 . זה ידוע שבהתנגשות אלסטית המהירות של גוף בגוף כבד רק מחליפה את כיוונה. ז"א שמערכת הקורדינטות המקורית מהירות המחבט תשאר אותו דבר ורק תחליף כיון.

למעלה