אשמח לחוות דעתכם

savta112

New member
זה נכון, אני גם חושבת ככה

והקשר הזה גרם לי להתגבר ולהתמודד עם המון דברים שקרו לי וכתצואה מכך להשתחרר מהם במידה מסויימת.
לא הייתה לי ברירה אלא לדרוש באופן מאוד מאוד מאוד ברור ואסטרטיבי את מה שאני רוצה או יותר נכון צריכה כי אחרת זה לא היה קורה (כי הבנאדם מאוד אטום) ומדובר בדברים שבעבר היה לי אפילו קשה לכתוב אותם לעצמי על נייר אז בטח שלא ממש לצעוק ולריב בקשר אליהם.

savta112

New member
אבל אני חושבת שכל אשה

או לפחות הרבה מאוד נשים גם ללא עבר של פגיעה מינית
היו נפגעות אם היו מפעילים עליהן לחץ לעשות משהו שהן לא רוצות, בסקס, כי זה תחום מאוד רגיש ואינטימי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה עניין של מידה

לבקש משהו פעם אחת זה דבר הכי טבעי.
לבקש פעם שניה אחרי סירוב זה טיפה מציק, אבל זו עדיין לא פגיעה מינית.
יכול להיות שהתוכן עצמו של הבקשה הוא זה שאת רגישה אליו במיוחד, אולי לאור חוויות רעות בעבר באותו נושא. אם כן, ראוי שתסבירי לו את העניין וראוי שהוא יבין שבנשוא מסוים זה עליו לא להציק לך. אבל זה עדיין לא מושך, לדעתי, לכיוון מרחיק לכת של פרידה.

מצד שני, אם את מרגישה שהוא גבר פוגעני, אז עליך מי אנחנו בפורום שנאמר לך להישאר איתו? מנימת דברייך חא נשמע שהוא כזה - אבל מי שקובע בסופו של דבר זו את.

ומצד שלישי, יכול להיות שיש בקשר הזה כמה נושאים יותר עמוקים שמפריעים לך, במודע או שלא במודע. לכן ההמלצה של גארוטה ללכת לטיפול פרטני נשמעת לי הכי מדויקת.

savta112

New member
זה בעיקר מפריע לי..

כי זה גורם לי לטרן אוף, זה גורם לי לא להמשך אליו.
זה איכשהו מכניס אותי למצב שאני בלחץ ולא מרגישה חופשיה או מוגנת.

ו

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני מבין, אבל...

אני לא חושב שהפתרון לזה הוא בחור אחר.
לחשוב שתמצאי בחור אחר שיהיה לך טוב איתו באותה מידה, פלוס כבונוס הוא יהיה נורא רגיש אליך במיטה, אבל בו זמנית מספיק לא פגיע כדי לא להתבלבל מהבעיות שלך - זה סיכוי קצת מופרך.

אתם פשוט צריכים ללמוד יחד איך להתנהל, בתקשורת בכלל ובמיטה בפרט, והלמידה היא לא רק שלו אלא גם שלך. שניכם אחראים באותה מידה לשיפור העניין.

1Shir

New member
גם אני אשה שברירית ורגישה, אבל מאיך שתיארת את

המקרה, זה לא נשמע כמו "הפעלת לחץ". זה נשמע שהוא ביקש ואז ביקש שוב ואז ביקש שוב אבל כל פעם כשאמרת לא הוא קיבל את זה, ולא ירד עליך, לא קילל אותך, לא אמר לך ללכת הביתה כמו אייבורי המופת לרגישות שלנו כאן למטה
, לא איים עליך, לא לחץ עליך "אבל נו אבל אויש אבל אני ככה ואת לא ככה ונו כבר מה אכפת לך למה לא רק לחצי דקה אולי תנסי כבר לפחות", לא ניסה לאלץ אותך בכוח פיזי מתון וכהנה וכהנה...
נשמע שהוא דווקא בחור זורם ללא עכבות שזה אחלה!!! שאין לו בעיה לבקש ולחשוף את עצמו ולהגיד מה הוא באמת רוצה והוא אפילו זורם בסבבה עם "לא" בתגובה. לדעתי זכית. אמנם לא סיפקת פרטים וכתבת באופן מאוד כללי ומעורפל, אבל נשמע לי שאת באמת מאוד מכבידה עליו ומתישה אותו ומצפה ממנו לדברים הרבה מעבר לאנושיים ביחס שלו כלפיך. נשמע שעד עכשיו הוא השקיע בך המון מעל ומעבר, ושאת לא משקיעה בו חזרה, אלא רק דורשת עוד ועוד. זה בטח נובע מקשיים שלך ולא מרוע, אבל את נמנעת מלראות את הצד שלו, בעוד שאת מצפה שהוא כל הזמן יראה ויתייחס רק לצד שלך ועוד בכפפות של משי. הלו, גם הוא בנאדם כאן. אמנם זורם וקליל וסבבה ונוח, אבל הוא אנושי...

אייבורי

New member
לדעתי הבעיה

נעוצה בעובדה המצערת שאת חושבת שהדרך שלך נכונה ומקובלת.
אבל לדעתי הדרך שלו הרבה יותר מקובלת.
בהחלט לגיטימי לבקש גם פעמים.

האחזות הנח"ל שלך בקיבעון תחת תרוצים של היו לי פגיעות עבר.
היא סתם כלי נשק להכפיף את דעתך.

לדעתי, מי שלא מוצצת. שתלך הביתה.
הייתי מציע שתעריכי כמה הוא על הכיפאק ותזרמי קצת יותר.
לכי תדעי, את עוד עלולה להנות.

savta112

New member
כשכותבים בפורום ציבורי

צריך לקחת בחשבון כל מיני תגובות, כמובן.

אבל באמת- אתה ממש על הפנים.

אייבורי

New member
פפפפפפפפפפפפפ

ועוד הייתי מעודן איתך.

תשמעי, אם תמשיכי ככה, הוא בסוף ילך ואז תבכי שאת לבד.

savta112

New member
נתתם לי הרבה חומר למחשבה, והמון תודה על תשומת

ליבכם.

אני גם שמחה לקרוא שהרבה ממכם לא רואים את המצב כקיצוני, כתבתי הודעה בעבר בפורום נפגעות תקיפה מינית, ושם התגובות היו מאוד קיצוניות לצד השני.
אז נכון שלא כתבתי בבירור שיש לי עבר עם תקיפה מינית, אבל זה כי בעיני גם קשרים פוגעניים ללא אונס ברוטאלי ברחוב יכול להיות מאוד מצלק וטראומטי, וכי נשים באופן כללי נוטות לבלוע את הצרכים שלהן ולפנות מקום לצד השני על חשבונן ולהפגע מכך גם בלי שיאיימו עליהן.

גם לא באתי להיות צודקת או להאשים אותו, אני מודעת לפערים בינינו, ומנסה להבין אם שווה לי להלחם על הקשר הזה למרות שהוא קשה לי, או שאני פוגעת בעצמי וצריכה להפרד ממנו.

הדוגמא שתארתי כאן בהודעה היא לא כל כך קיצונית, אבל זו תוצאה של המון עבודה משותפת בטיפול, והסיבה שנפרדנו בעבר היא הבעיות היו יותר קשות, האטימות שלו הייתה יותר גדולה. הוא כן היה לוחץ עליי לעשות דברים שלא הייתי רוצה כי לו היה מתחשק, למשל. הייתי מבקשת בצורה מאוד ברורה שלא יעשה איזה משהו מאוד ספציפי (ואפילו לא בסקס) תנועה מסויימת שהייתה לי טריגרית ולא נעימה, והוא לא היה מצליח להפנים את זה, גם לא כשסיפרתי לו ממש בבכי את הזכרון שזה מעלה. לקח לו בערך שנה להצליח לזכור להפסיק לעשות את זה, וזה אחרי שהוא הבין בצורה מאוד ברורה (ברורה כמו פסנתר שיפול לך על הראש) מה לא לעשות.
אז אני סוחבת זכרונות לא נעימים גם מהקשר שלנו. ולקח לי הרבה זמן להבין ולהאמין שהוא באמת מאוד אטום כי האופציה השניה הייתה לחשוב שהוא בנאדם אכזרי, שלא אכפת לו ממני ולא אוהב אותי אפילו קצת. רק בגלל שהוא באמת מאוד נלחם על לנסות לתקן, ורק בגלל שידעתי שזה יעזור לי לנסות לטפל בעצמי מהבחינה הזו, הסכמתי בכלל לנסות לחזור אליו.

טיפול לנפגעות פגיעה מינית אפשר לעשות בנפרד, אבל רק בתוך זוגיות אפשר באמת לטפל, כי כל עוד אין פרטנר לסקס מן הסתם מאוד קל ואין בעיות.

אבל בכל מקרה, למרות שזה אולי נראה שאני מנסה להתגונן, באמת מאוד מאוד שימח אותי הפרגון שאתם מפרגנים לו לפי מה שכתבתי..

אחרי הכל, את עדיין יותר מדי

נלחמת נגד האפשרות של הטיפול בטראומה <כל הכן אבלים למיניהם>, ומטילה על בן הזוג את כל האחריות על הכאב המחודש שאת חווה בעקביות, אבל בעצם 90% מהאחריות לתגובה שלך בחדר המיטות היא תולדה של הטראומה שלך ולא של ההתנהגות שלו. ולכן באמת באמת באמת שאין ולא יהיה לך פתרון אחר <בלי שום קשר לזהות או נוכחות בן הזוג בחייך>, אלא ללכת ולשחרר את הכל במקום שבאמת מסוגל ובנוי להכיל ולנחם את זה.
את מתבלבלת וטועה לחשוב שבן הזוג 'יטפל' לך בפצעים. הוא בן הזוג שלך, לא הילר ולא פסיכולוג. הוא לא אמור להבין את עומק הכאב. הוא רק יכול להעביר אותך פה ושם חוויות מתקנות, נעימות יותר, אבל את שאר העבודה, בייחוד על המקומות הבעייתיים שמכבים ומנתקים אותך עליך לעשות עם עצמך. לקחת אחריות על הריפוי זה לגמרי בידיים שלך. אם יש לך כל כך הרבה טריגרים עם צ'קלקה שנדלקת אאוט אוף דה בלו ומוקשים שמתפוצצים ברגע הכי מותח, לחיות לפי החליל שלך שמצמצם את טווח הפעולות המיניות לכדי מינימום מתסכל ומסרס שאת מסוגלת להכיל, זה לגזור עליו לאכול את החרא על כל ההרס שאחרים זרעו בך, ואם הוא הכי מדהים שהיה לך - האם זה מגיע לו?

1Shir

New member
אני כותבת לך שוב

אני לא חושבת שהוא אטום
אני חושבת שמבחינתך אהבה = שליטה
יש לך המון דרישות
אם הוא לא עומד בדרישות הלוחצות והנוקשות שלך (בד"כ זוגיות זה מקום שבו המטרה שלנו היא להיות הכי אנחנו והכי חופשיים מלחצים ונהלים נוקשים)
את מנסה לשלוט בו דרך זה שזה אומר שלא אכפת לו ממך.
למה למשל את לא חושבת שזה שאת באה אליו בדרישות ואיסורים נוקשים כאלה (לא לעשות תנועה מסויימת...) אומר שאולי לך לא אכפת ממנו?
אני לא יודעת עד כמה הוא אטום ואגוצנטרי, אבל נשמע שגם את יכולה להיות כזאת.

savta112

New member
נכון, לא הגבתי למה שכתבת לי,

אבל עניתי בתגובות אחרות.

נכון שהוא לא מפעיל עליי לחץ כפי שתארת, אבל בעבר בקשר שלנו הוא כן היה עושה את זה, וכתוצאה מכך הייתי הרבה פעמים מרצה אותו ופוגעת בעצמי. אולי לעשות סקס כלשהו כשאת עוד לא ממש בעניין לאנשים מסויימים זה סבבה, וגם אצלי זה לפעמים אפשרי, אבל יש פעמים שזה מכניס אותי למקום לא טוב, ובאופן כללי, לעשות דברים בסקס לפני שאני מספיק מוכנה (מבחינה פיזית) יכול להיות אצלי טרן אוף במקרה הטוב, ולהכאיב לי ממש פיזית במקרה הפחות טוב.

הוא היה עושה את זה בעבר הרבה, הייתי מבקשת ממנו שאם אני אני אומרת לא פעם אחת אז שיכבד, והוא היה מחזיר לי את הכדור ואומר שאני צריכה להיות יותר אסרטיבית ופשוט להגיד לו לא עוד הפעם.

כמו שכתבתי, אצל גברים זה אחרת. אם בא לי לשכב, ולמר בחור לא מתחשק, פשוט לא יעמוד לו ובזה נסגרת הפינה. אם בכל זאת בא לי, אני אצטרך בטח ובטח שלא פשוט לנדנד, אלא להשקיע בו, לחמם אותו ורק אז אולי זה יקרה, נכון?
אז למה שלא יהיה לגמרי לגמרי בסיסי גם ההיפך?
למה זו בעיניך דרישה לוחצת ונוקשה?

אני בכלל לא מבינה למה שמישהו ירצה סקס כשהצד השני לא עוד בעניין. אני לא יכולה להבין את הרצון במשהו כזה חד צדדי, זה סבבה לבקש ולהגיד מה שאתה רוצה וזה כיף שבנאדם פתוח כמו שכתבת, אבל עד כדי כך לא להיות מושפע מאיך שהפרטנר שלך מרגיש זה קיצוני בעיני.

1Shir

New member
כאן את מתארת נקודה מאוד ספציפית, לא לזה הגבתי

savta112

New member
לזה התכוונתי בהודעה הראשית,

וכנראה לא היה ברור.
"...הוא יכול לעשות משהו מאוד חסר רגישות בלי לשים לב, (כמו למשל לבקש ממני לעשות משהו במיטה, אני אגיד שאני לא מספיק מוכנה, ואז לבקש מייד שוב בכל זאת).."

1Shir

New member
וזאת הבעיה היחידה ביניכם? אם כן, אז מצבכם טוב

ועדיף שתתעסקו בזה כמה שפחות כדי לא להעצים את התסכול של שניכם בעניין
העיקר, בסופו של דבר יש ביניכם סקס מהנה? אז הכל טוב.
אני לא יודעת אם התגובה הזאת קולעת למציאות, נראה אם הפעם הבנתי אותך...

savta112

New member
כן,

כשאנחנו כבר מצליחים להיות מתואמים, הסקס מעולה.
לפחות מבחינתי.
מבחינתו יש דברים שהוא מוותר עליהם ומתוסכל מהם. ובחלק מהזמן הוא ממש מרוצה.

וכשיש רגעים כמו זה שתיארתי, זה יכול לעורר מריבה. אני אומרת לו איך אני מרגישה, (כי באותו רגע אני לא יכולה פשוט להמשיך בסקס, כי ממש יורד לי, ואני מרגישה רע) זה יוצר מריבה, והמריבה הזו ישר מעיקה עליו ואין לו כוח אליה. לוקח לנו כמה ימים להתאושש מזה, וכתוצאה מכך אנחנו לא שוכבים כל כך הרבה, לא כמו ששנינו היינו רוצים.

בעיקר כי אני אחכ יותר רגישה, והוא, לדעתי כבר אין לו יותר מידי סבלנות להתמודד עם זה.
זה יוצר אצלי את הכעס כלפיו, אני מרגישה שהוא זה שמפשל וגורם לי להרגיש לא נוח, ובמקום לקחת על זה אחריות מתעצבן עליי שאני לא מחליקה את הדברים ויותר קלילה.

1Shir

New member
אני חושבת שאת צריכה קצת להקליל

לא נשמע שהוא עושה את זה בדרך ממש נוראית
אני חושבת שאת תופסת אותו בקלקלתו כאשר הוא במצב הכי רגיש (חשק עז) וזה לא אומר שהוא "בסדר" אבל התגובה שלך באמת עזה.
אני חושבת שכן, את צריכה להמשיך, זה לא צריך להוריד לך, אם יש בך צורך להגיב ב"חומרה" אז תחזירי לו במטבע שלו, תסרבי בהתגרות או משהו, אבל ברוח טובה, ותמשיכו בסקס, לא עוצרים סקס, זה נורא שובר רגשית! בטח שאין לו כוח למריבה הנוראית הזאת... תראי מה זה עושה לכם. את בעצמך מתארת שזה משפיע לכמה ימים. חבל, אתם הורסים במקום להנות מהדבר היפה שיש לכם...
עזבי את "מי אשם", הוא זה שמפשל, תהיי את הבוגרת (בכ"ז את האשה
), תפסיקי לדרוש ממנו "לקחת אחריות" (זה לא איזה מחדל מדיני), ותהיי יותר קלילה... אתם רבים "מי צודק" במקום להיות חכמים. לא חבל? לא אומרת לך לבטל את עצמך ולהסכים לכל מה שהוא רוצה, לא לכזאת קלילות התכוונתי, אבל תגידי לא ואפילו תעקצי אותו באיזו דרך כשזה קורה כדי להוציא עצבים אבל אל תהפכי את זה לקטע של כעס והאשמות ולהפסיק את הסקס... לדעתי זה לא לעניין. אמנם לא הייתי בסיטואציה וקשה לתאר בשיא הפרוטרוט סיטואציה כזאת, אבל זה הרושם שנוצר לי ממה שאת כותבת...
לקנא שאלה הבעיות שלכם. נחמץ הלב כי מרגיש שזאת פשוט הריסה מיותרת של הקשר.

savta112

New member
העיניין הוא, שאני לא יכולה לשלוט בזה

לפעמים אני לא נכנסת מזה לטריפ רע, ויכולה לזכור מי הוא, שהוא לא נגדי, שכן אכפת לו וכו,
אבל לפעמים אני לא מצליחה, ובאותו רגע אני פשוט מרגישה לבד ולא מצליחה להבין איך הוא ככה ואיך הוא לא שומר לא רק עליי, אלא על הקשר שלנו וכל זה.
לא חשבתי על זה אף פעם מהכיוון של החשק העז, כשאת כותבת את זה ככה יותר קל לי להבין גם אותו.

גם יש לו קטע כזה, שהוא לא זקוק לכל כך הרבה מגע פיזי שאינו מיני (כמו חיבוקים ליטופים וכו) ואני כן, המון. אני מכבדת את זה, ונותנת לו ספייס, ולא כופה עליו את המגע הזה.
אבל כשאנחנו במיטה זה בעצם כמעט הרגעים היחידים שהוא מחבק אותי, ובאותו רגע, אם הוא לוקח את זה למקום כזה, זה ממש קשה לי לזכור את הכל, כח כבר ככה אני די בחסך רגשי מהבחינה הזו.

אבל בכל זאת משמח אותי שאת חושבת שאלו בעיות לקנא בהן.
אין לי כל כך דרך לדעת אם המצב טוב או לא כי עד הקשר הנוכחי אף פעם לא הייתי בקשר שהוא לא בדרך לשום מקום..

1Shir

New member
2 דברים

1. את לא יכולה לשלוט, הוא לא יכול לשלוט - כנראה ששניכם יותר מדי לא יכולים לשלוט על עצמכם מכדי להצליח להיות בקשר זוגי. זה הדבר היחיד שאפשר לענות על זה.
2. דווקא הדבר השני שציינת בעיני הרבה יותר חמור ודווקא בו לדעתי ממש אי אפשר לקנא. אולי בכלל זאת הבעיה האמיתית ועליה יושב כל התסכול שלך? אני לא יכולה לתאר לעצמי זוגיות שבה כמעט הרגעים היחידים שהבן זוג מחבק אותי/נוגע בי/מנשק אותי/מלטף אותי (ולהיפך כמובן) זה בסקס במיטה. ככה היו גם קשרים קודמים שלך?

למעלה