אשמח לחוות דעתכם

savta112

New member
אשמח לחוות דעתכם

אני בת 32, בקשר רציני ומחייב כמעט ארבע שנים.
אנחנו גרים ביחד (אחרי חצי שנה לקשר עברנו לגור ביחד), ומאוד אוהבים.

מבחינתי זה הקשר הראשון הבריא יחסית, הייתי בהרבה קשרים פוגעניים.
גם מהקשר הזה נפגעתי מאוד מאוד בהתחלה, לא מכוונה רעה של בן הזוג, אלא מחוסר רגישות שלו, שהובילה אותי למצבים שפגעו בי.

היה לנו משבר גדול ביחסים לפני כשנתיים, נפרדנו למשך חודשיים והוא נורא רצה והתעקש שנחזור,
הלכנו לטיפול זוגי ומיני והצלחנו לשקם את האמון פחות או יותר ולבנות את הקשר מחדש.

עד עכשיו יש לנו פערים מאוד גדולים ובעיות קבועות.
אני מאוד רגישה ופגיעה, באופן כללי אני כזו וגם בגלל הפגיעות שעברתי.
הוא סוג של דף נקי, אני הקשר הראשון הרציני שלו, ולא מזדהה ולא מבין בכלל בכלל את הרגישויות שלי.
אפשר להגיד שהוא די אטום ואגואיסט, רק שלא מכוונה רעה או חוסר אכפתיות כי הוא כן מנסה לעבוד על זה וכבר יצא מעצמו המון.

זה בעיקר משפיע על הסקס.
אני יכולה פתאום לקבל טריגר ולהתנתק, זה מאוד מכביד על הקשר.
הוא יכול לעשות משהו מאוד חסר רגישות בלי לשים לב, (כמו למשל לבקש ממני לעשות משהו במיטה, אני אגיד שאני לא מספיק מוכנה, ואז לבקש מייד שוב בכל זאת) וקשה לי לזכור שזה הוא, ולא מכוונה רעה.
הוא לא מבין מה הביג דיל שהוא מבקש ממני שוב, כי אני יכולה להגיד שוב לא ולא יקרה כלום.
אני בעצמי מרגישה שזה בעייתי לא רק בגלל הרגישות יתר שלי, אלא שלהפעיל סוג של לחץ בסקס זה לא בסדר גם אם לחברה שלך אין רקע של פגיעות כלשהן.

בעיקר קשה לי שהוא לא מבין כמה אבסורדי המצב. ולדבר על זה מכביד ומעיק עליו וכאילו גדול עליו.
בהתחלה של הטיפול ובמשך השנה הראשונה הוא היה הכי מכיל ומדהים וכנראה כבר אין לו אקסטרה אנרגיות לזה וזה מכביד עליו.

הוא לא רוצה להפרד, נוח לו בקשר לדעתי למרות הבעיות.
וכשאנחנו מצליחים לשכב בלי טריגרים או חוסר רגישות, הכל מדהים.

סטנגה Joe

New member
אז אולי

הוא צריך לעבוד על חוסר הרגישות שלו ואת על השריטות שלך.
תפגשו באמצע ויהיה דבש ,סילאן וסוכר ענבים.

savta112

New member
זה מה שאנחנו עושים, בגדול

אבל איך יודעים מתי זה מתאמץ מידי,
ומתי זה שווה להמשיך להתעקש?

אני יודעת שלי בכל קשר יהיה את האתגר הזה, בכל קשר או ניסיון לקשר זו הייתה התמודדות. איתו ספציפית זה קשה במיוחד.

seeyou

New member
"הוא לא רוצה להhפרד, נוח לו "?
לדעתי גם לך

למרות שהיית בהרבה קשרים פוגעניים בחרת להישאר 4 שנים באחד דומה

אם עד עכשיו יש לכם(לך) פערים מאוד גדולים ובעיות קבועות אין שום סיכוי למצב יותר טוב בעתיד

הוא בקש ממך לעשות משהו במיטה, כאשר את לא מספיק מוכנה, ואז לבקש מיד שוב בכל זאת

זה קורה בגלל שאת "לימדת" אותו עם הזמן שאם הוא מתמיד בבקשה שלו בסוף הוא יקבל את מבוקשובינינו כאנשים בוגרים

מה שהוא מבקש ממך לעשות זה דבר חשוב
אך להבנתי בגלל הרגישות היתר שלך כפי שציינת
חשוב לך יותר איך את מפרשת את דרישתו

למרות שאת בת 32, בקשר רציני ומחייב(?) כמעט ארבע שנים אני בדעה שזה לא הקשר הנחוץ לך בחיים.

יוסי

savta112

New member
לא נוח לי...

אבל בגלל שזה הקשר הכי קרוב לבריא שהיה לי..
אני מרגישה שגם אם אפרד ממנו ואכנס בעתיד לקשר אחר, אין הרבה סיכוי שיהיה יותר טוב מזה. ואני כן מאוד אוהבת אותו, ומעבר לפערים האלו הוא אחד למיליון בעיני וממש יקר לליבי.

נו?? את מתארת אידיליה

למען החידוד אני אקטלג אתכם בצורה לא הוגנת...

את - כבדה, סוחבת מטענים, זוכרת חשבונות הרבה זמן אחורה.
הוא - קליל, דף חלק, שוכח את הפגיעויות שלו, ולא עושה ביג דיל.

זה נשמע שידוך משמיים. בגלל שאם הוא היה יותר דומה לך, הייתם בקונפליקט תמידי יומיומי מתמשך, כדור שלג שהולך ונהיה כבד וצובר טינות וכעסים. את גם מרמזת על הבעייתיות הזו עם קשרים קודמים שלך. והנה קיבלת משהו שמתאים לך כמו כפפה ליד. אחד שלא עושה עניין מכל רגישות שלך, ולא נעלב מכל סירוב שלך. מושלם

savta112

New member
זה נכון במידה מסויימת

ומה שקשה לי איתו זה גם מה שאני אוהבת בו,
שזה לא הופך לכדור שלג של תסביכים ובעיות, ושבזכות האטימות שלו הוא גם מצליח להתמודד איתי.
בחורים אחרים שהייתי איתם היו נפגעים ממני, אם פתאום לא הייתי הכי בעניין, ולא מצליחים להבין שיש לי פלאשים וטריגרים שלא קשורים אליהם או למשיכה שלי אליהם.

לפעמים זה פשוט כל כך קיצוני...

טוב, זה לא ריאלי לדרוש מוצר בהזמנה

וגם ההגדרה שלך "האטימות שלו" היא הגדרה מאוד שיפוטית. אולי הוא פשוט רגיש לקשר ביניכם בגדול, ובאינסטינקטים הוא מרגיש שאם הוא יהיה כמוך, הקשר ייחרב.

אולי את זו שאטומה לדברים החשובים, ושמה לב רק לדברים במקום השני והלאה. אני לא באמת אומר שאת אטומה או משהו, כן? אני רק מציב לך מראה, איך את נשמעת מבחוץ.

savta112

New member
הוא פשוט בנאדם מאוד חזק, ומאוד מוגן

בלי קשר אליי. זה האופי שלו, כמעט שום דבר לא מטלטל אותו והוא מאוד מרוכז בעצמו. לא בנימה שיפוטית, פשוט כעובדה.

אני נורא מבין אותך

אבל את יודעת... חווית את שני הצדדים - הנוכחי שהוא סלע איתן, ואחרים שהם רגישים יותר, אבל קשה להישען עליהם.

את (כמו כולנו) רוצה שלמות. שהוא יהיה גם סלע איתן כשצריך, ורך ורגיש כשצריך. זה לא שאין לך סיכוי למצוא, אבל את יודעת - אחד מ...

ביום שתקבלי אותו כמות שהוא ולא תנסי לשנות אותו, חייך ישתפרו ללא הכר.

גארוטה

New member
ממה שאני קוראת

יש לך אחלה של בן זוג, נחמד, זורם, קליל, מתחשב שלא עושה ביג דיל מכלום שזה
בדיוק מה שאת צריכה , רק שאת כל כך נאחזת ברגישות היתר שלך, בפגיעות שעברת ביחסים קודמים
שיש הרגשה שאת גם קצת משתמשת בהם כמקום של שליטה.
אי אפשר למשוך לאורך זמן זוגיות שכל מה שמאפיין אותה זה "תתחשב בי, תבין אותי, תהיה רגיש אלי, תחשוב טוב מה אתה אומר לי,
תזכור את העבר שלי, אני עדינה, אני רגישה, אני פגיעה, בוא איתי לטיפול מיני וזוגי, את זה מותר לך להגיד ואת המשפט הזה לא..."

לא מפתיע שזה מכביד ומעיק עליו ושאין לו כבר אנרגיות
מפתיע שלמרות הכל הוא נשאר ולא מעוניין להיפרד.

אולי מה שאת צריכה עכשיו זה טיפול אישי שיעזור לך לעבד את כל המטענים שאת סוחבת על גבך ולשחרר ובאמת להנות ממה שיש לך.

בהצלחה

savta112

New member
באמת???

אני נאחזת ברגישות היתר שלי? מאיפה את יודעת?

אם הייתי יכולה למחוק את החוויות הקשות שקרו לי הייתי עושה את זה בשניה, ממש לא נאחזת בהם.
מאוד ברור שאת לא מבינה בכלל מה זה אומר, ואיך זה משפיע בפועל. אולי לא הבהרתי את עצמי כמו שצריך.

גארוטה

New member
אולי באמת

לא הבהרת את עצמך?

לכתוב שהיו לך קשרים פוגעניים, ברבים, לא בהכרח מתאר עבר של אונס, התעללות מינית או משהו דומה.

לשאלתך, אני לא יודעת, אני רק, כמו שכתבתי, ניזונה ממה שכתבת בדרך שכתבת.
ממה שכתבת אני גם בכלל לא רואה מולי דמות של בנאדם אטום וחסר רגישות, נהפוכו.
אם הוא היה אטום הוא לא היה הולך איתך לטיפול מיני וזוגי,
הוא לא היה נלחם עלייך ועל הקשר,
הוא היה מאבד את הסבלנות,

אז כנראה שהוא לא כזה אטום וחסר רגש לסביבה ואלייך.

savta112

New member
יש בזה משהו.

אם תקראי את ההודעה שכתבתי למטה, פרטתי לגבי זה..
הוא נורא אוהב אותי, באמת, מעומק ליבו. אכפת לו ממני והוא דואג לי ונמצא שם בשבילי ואני יכולה לסמוך עליו.
יש דברים שהוא לא מבין, כמו לצורך העניין כל מה שקשור לפגיעה מינית ואיך זה משפיע ואיך זה עובד, ובגלל שאני תלויה בו, בהבנה שלו, כי אחרת אני לא מרגישה בטוחה, נוצרת הבעייה הזו שאני מגדירה כאטימות.
זה לא מגיע מחוסר איכפתיות.. הוא לא מצליח להבין. אין לו שום נקודה להשוואה מעצמו, זה כמו חייזר בשבילו..

גארוטה

New member
לא משנה כמה

תדברי/תספרי/תשתפי בחוויה שעברת, מי שלא היה שם , בעיקר אם הוא גבר, לעולם לא יבין. נקודה.
לצפות ממנו להיות כל הזמן עם היד על הדופק, לחשוב על כל תנועה, זוית, מבט, בקשה, זה גם משהו שאת
לא יכולה לדרוש ממנו ולא מאף אחד, זה לא נעים, לא כייף והורס את כל ההנאה.

את מצפה ממנו שיהיה "המרפא" שלך והוא לא. זה לא התפקיד שלו ולא לשם זה הוא נמצא איתך.
הבטחון שלך צריך לבוא ממך לא ממנו, ההבנה שלו לא תרפא אותך והמשקל שאת נותנת ל"הבנה" שלו
הוא שיוצר את המתח ביניכם. שחררי אותו ואותך מהצורך הזה.

סבתא יקרה

לא מוחקים חוויות קשות בשניה, בייחוד את אלו המיניות, אלא בטיפול של חודשים ארוכים ולפעמים שנים, ואם רוצים לוותר על התענוג המפוקפק הזה של קיבעון במיטה בגלל פגיעה מינית - הולכים לעבור את התהליך הזה. קודם כל למענך, ואחרת כך למען הקשר. אחרת מאבדים זוגיות טובה, והרבה לפני כן הנאה ממין ספונטני ומשוחרר מעכבות ודעות קדומות.

הבחור שלך כשהוא מביע את רצונותיו לוחץ לך על הכפתורים הלא פתורים אצלך. הוא כנראה מאוד מאוד רוצה את מה שהוא מבקש, אבל בגלל שאת חווה את זה כאיום ונורא ומשפיל והשד יודע מה עוד, הבקשות שלו עצמן הופכות ללא לגיטימיות ו'חסרות רגישות'. את צריכה להבין שזוגיות בריאה זה דיאלוג, ושזכותו לבקש מה שהוא צריך ולא להיחנק עם זה או לוותר על אושרו בגלל שאת רגישה. זכותך לסרב כמובן, אבל אם הסירוב הוא תוצאה של הטראומה, קל וחומר עם דברים רגילים בקשר שאת מגדירה מיטיב מהווים טריגר ומעוררים בך פלשבקים - זו האחריות שלך לטפל בטראומה
, ולא הפוך. כלומר, הציפייה שלך שהוא יוותר על עצמו ועל סיפוקו ועל אושרו למען הפגיעות שלך היא היא אנוכית ואטומה

savta112

New member
זה נכון באופן כללי

למרות שזה לא מה שהתכוונתי.
הוא ביקש ממני לעשות משהו שלא הייתי מוכנה באותו הרגע כי עוד לא התחממתי מספיק. לא משהו שאני לא עושה אופן כללי בגלל הבעיות שלי.
אין לי כאלו מוגבלויות, או דברים שקשה לי לעשות.
הוא ביקש ממני לעשות את זה, אמרתי לו בעצם "עוד לא" והוא ישר ביקש שוב ולכן זה פגע בי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני עם המבקר

הקשר הוא טוב כמעט בכל מובן אפשרי, חוץ מתלונתך על חוסר הרגישות שלו.

לדעתי המבחן המכריע הוא כזה: האם התנהגותו הייתה נתפשת כחסרת רגישות גם אם לא היית אדם פגיע במיוחד? אם התשובה חיובית, אז יש לראות בו אדם לא רגיש באופן אובייקטיבי, ואולי אף פוגעני. אם התשובה שלילית, הבעיה איננה בחוסר הרגישות שלו אלא ביתר הרגישות שלך.

אם לשפוט לפי הדוגמה שנתת שבמיטה הוא מבקש פעם שניה משהו שלפני רגע סירבת לו, אז דעתי היא שאישה לא פגיעה לא הייתה עושה מזה עניין גדול, לכל היותר הייתה מתעצבנת עליו ושוכחת מזה אחרי רגע.

יכול מאוד להיות שהוא פגע בך גם בדברים יותר "כבדים" - אבל זב קורה לכל זוג!!! אם תחכי לגבר שלעולם לא יעשה משהו מתוך כעס או עלבון, לא נראה לי שתמצאי. אפילו נזירים טיבטיים מתעצבנים לפעמים.

מאחר ואת מעידה על עצמך שאת אדם פגיע במיוחד, יש לפניך שתי דרכים אפשריות:

- אחת היא לחפש את האדם שיתייחס אליך בכאלה כפפות של משי שבעצם תוכלי להישאר אדם פגיע מאוד, ובכל זאת תהיי מאושרת. אדם כזה יהיה לך מאוד נח, אבל איתו את לעולם לא תצטרכי להתגבר על הבעיה שלך, שכמובן מפריעה לך בכל תחום של החיים, ולא רק בזוגיות.

- האפשרות השניה היא לקחת אחריות על הריפוי שלך והגדילה שלך, ולהתמודד עם ה"פגיעות" שהוא פוגע בך על ידי פיתוח כושר עמידה, התפתחות והתחזקות. (הוא הרי לא גבר מכה ולא אנס ולא מתעלל - בסך הכל בן אדם רגיל שלפעמים הוא נודניק ולפעמים עצבני, כמו כולנו).

יש שלשוה סוגי גברים שאת יכולה להכיר:
- גבר פוגעני, כלומר חסר רגישות לחלוטין, ואף סדידסט
- גבר פגוע, כלומר עם רגישות יתר
- גבר שהוא לא זה ולא זה, רגיל, לא רגיש במיוחד.

איזה סוג היית רוצה?
- גבר פוגעני כבר היה לך, וראית שזה לא זה
- גבר פגוע לא יעשה לך את זה, וכמו שהמבקר כתב, זה יהיה קשר אסוני
- נשאר גבר רגיל. זה מה שהכי כדאי לך, ואל תנסי לאלף אותו ולעשות ממנו חתלתול רגיש, כי זה לא יצליח, וזה לא מה שאת צריכה. את צריכה לעבוד על עצמך ולגדול מהפצעים שלך ולהתחזק מול הגבר שלך ומול כל העולם.

למעלה