אשמח להצעות לשיפוץ

רינגו12

New member
אשמח להצעות לשיפוץ

חברים בוקר,
אשמח מאוד אם תעזרו לי לשפץ את המשפט הבא:

בגלל השלטון בדרום אפריקה, הכושים תפסו את משרותיהם של הלבנים. לכן הרבה יהודים צעירים יצאו מדרום אפריקה כדי לקבל ג'ובים יותר טובים. מי שנשאר שם, בדרום אפריקה, אלה ההורים המבוגרים שהתחילו להיות יותר דתיים.

תודה מראש ויום מעניין ונעים

קודם כל לא כושים אלא שחחורים. שנית, במשפט האחרון הייתי כותב

... מי שנשאר בדרום אפריקה ...

בלי המילה "שם".

יש לי קיבה רגישה לאג'נדות שמאלניות מסריחות(ול-P.C. בכלל זה)

ועל אחת כמה, כשמדובר בביטויים היותר נחותים וחסרי-מודעות של אותן אג'נדות.

טוב, אז nigger סומנה בארה"ב כמילה פוגענית אז כמובן שגם אנחנו צריכים לייבא את הפוגענות הזאת אלינו, לבחור את המילה שהיא התרגום הכי קרוב ל-nigger ולסמן אותה כטאבו, גם אם זו מילה סתמית למדי והמטען שהיא נושאת לא מתחיל אפילו להתקרב למשמעויות ש-nigger צברה לאורך שנים כה רבות.
ומה זה משנה שאין לנו היסטוריה טעונה ומדממת של מאות שנות עבדות ומתחים עמוקים וקשים בין גזעים, והנוף התרבותי כאן וההיסטוריה של העמים שיושבים כאן כוללים בעיות לגמרי שונות?

לא משנה, כי אנחנו פשוט נורא נורא רוצים להיות שמאלנים ומגניבים כמו בעולם הנאור והמתקדם
גם אם לשמאלנות הזאת יש עומק אינטלקטואלי/רוחני של בועה של מסטיק בזוקה.
סתם פטיש נרקיסיסטי של עלובי נפש שרוצים לטפח את הפנטזיה שלהם את עצמם כאליטה.

אני מבין את מה שאתה אומר, אבל אגיד לך איך אני נוהג.

כאשר אני ניגש לתרגום אני מאפסן בארון את הדעות הפוליטיות / ערכיות שלי ומנסה כמיטב יכולתי לשקף אך ורק את הרוח של המקור. למשל, אם המקור הוא אנטישמי או אנטי ציוני, יש לי רק שתי חלופות: או לתרגם ברוח המקור, או לא לקחת את התרגום.

במקרה שלפנינו, המצב הוא כזה: בין אם אנחנו אוהבים את זה וביןאם לא, המושג "כושי" קיבל משמעות של עלבון. אם היא מתרגמת משהו על דרום אפריקה ומשתמשת במונח "כושי" היא צובעת את התרגום בגוון שלא בטוח שהמקור התכוון אליו. אם המקור כן רצה להעליב, אז המונח "כושי" הוא בהחלט במקום. אבל אם המקור רק התכוון שהשחורים עלו לשלטון, אז התרגום צריך להיות נייטארלי עפ"י התפיסה הנהוגה בימינו.

למעלה