החוק קובע שראש ממשלה תחת כתבי אישום יכול להמשיך בתפקידו עד פסק דין חלוט.סבא יקר! אתה הלוא יודע שדעותינו הפוליטיות אינן מתיישרות לקו, ועובדה, שאנו מצליחים לקיים שיח נקי גם כך.
כולנו בני אדם, וככל שדעתך שונה מדעתי, הרי שבנושאים אחרים, נוכל תמיד לשבת על כוס קפה ולשוחח בנינוחות.
דעתי היא, שאדם שהוגשו נגדו כתבי אישום, אינו רשאי להמשיך ולשרת בתפקיד ציבורי, וכך אכן נהוג בכל משרד ממשלתי.
אבל איכשהו, קבוצה של אנשים החליטה, שאין תחליף לBB ואסור לגרום להדחתו בשום דרך שאינה מסתיימת בקלפי.
שום דבר לא יזיז אתכם מקו המחשבה הזה, וגם פגיעה בבריאות ובכלכלה של כל תושבי המדינה ייראו לכם שוליים מול
אופציה שהמנהיג יפנה את כיסאו.
בסדר. הבנתי. הבנתי שאנשים כמי דיברגנט, הרינגטון, תחרונת, כתומיש ועוד כמה, יעשו הכל כדי לשכנע, שדיבורים כמו אלה שלי או של
סתוונית וחברינו הנוספים הם דיבורים חסרי טעם ותוחלת.
אז אולי אתה צודק. אולי, גם אם 'פה זה בדיוק המקום', כדאי שארד מהעץ? אנסה ליישם; לא בטוח שאצליח.
והמחוקק קבע זאת בכדי למנוע מצב בו גורלה של הדמוקרטיה ( בחירת העם ) יהיה תלוי בשיקול דעת של פקיד כזה או אחר. כל אחד כאמור זכאי לדעתו - גם אתה.
בקיצור יקירי - רק בית המשפט יחליט אם נאשם יורשע או יזוכה - שום פרקליט מדינה / יועמ"ש או כל עובד מדינה אחר לא יקבע זאת.
אתה וחבריך מהשמאל מבקשים לייצר מצב בו הדמוקרטיה ( בחירת העם ) תהיה כפופה להחלטותיהם של פקידים משפטיים ואני בא לומר לך שאין מצב שכך יהיה.
מה שמפריע לך הוא שכבר 13 שנה אינכם מצליחים להשיג רוב אלקטורלי ולכן אתם מנסים לייצר דרך עוקפת דמוקרטיה.
אני יודע שזה קשה - אתה תתרגל.