אשמח לדעתכם - חיבור...

אשמח לדעתכם - חיבור...

קודם כל אני שמחה למצוא פורום כזה!!!
אני מתחילה את הקורס רק באפריל, המבחן ביולי. לומדת במרץ, לא רואה בעיניים. חודש וחצי לפני קורס להתחיל ללמוד - נראה לכם בסדר? זמן טוב?
אשמח להתייחסות לגבי החיבור.כתבתי אותו ב-25 דקות, אני לא יודעת מה הזמן שנדרש לעמוד בו ואני חושבת שזה גם לא מספר השורות הנדרש אבל בכל זאת, בתור התחלה...

לקחתי את הנושא מתוך פסיכומטרי מלפני שנה...

זה הנושא:
המונח החלום האמריקאי מתאר חברה שבה כל אדם יכול להגיע לשגשוג כלכלי וחברתי ללא קשר למעמדו, למוצאו או לנסיבות שגדל בהן, כל עוד הוא חרוץ ובעל כישרון.
על פי גיה אחת, אפשר להגשים את החלום האמריקאי. בכל חברה המקיימת עקרונות דמוקרטיים בסיסיים כגון חירות, זכווית אדם ושיוויון הזדמנויות, ומעניקה נגישות מלאה להשכלה טובה ולתעסוקה, יכול כל אחד למצות את הפוטנציאל שלו. תומכי גישה זו מביאי לראיה לא מעט סיפורי הצלחה של מנהיגים ואנשי עסקים שיצאו מבית עני וטיפסו לראש הסולם החברתי.
על פי גישה אחרת, החלום האמריקאי הוא אשליה. תומכי גישה זו סבורים שגם בדמוקרטיות הנאורות ביותר, מעמד ומוצא קובעים במידה רבה את גורלו של אדם, ולכן בפועל לא קיימים - ואולי אף לעולם לא יוכלו להתקיים - התנאים למימוש החלום האמריקאי. לדעתם, סיפורי ההצלחה האלה הם היוצאים מן הכלל המעידים על הכלל.

עם איזו משתי הגישות אתם מסכימים? נמקו.

המונח "החלום האמריקאי" מתאר מציאות בה אדם שגדל בחברה נאורה ודמוקרטית הדוגלת בזכות לחירות, זכויות אדם ושוויון הזדמנויות - יכול להצליח חברתית ומקצועית בלא שום קשר למעמדו, למוצאו ולמקום ממנו הגיע. ישנם הגורסים כי תיאור מציאות זו היא נכונה, שכן ישנם מקרי הצלחה רבים, גם של אנשים שהגיעו ממעמד סוציו-אקונומי נמוך. מנגד, רבים אחרים חולקים על טענה זו ומבחינתם, מקרי הצלחה אינם מעידים על יכולתה של כלל האוכלוסיה.

לעניות דעתי, יכולתו של אדם להצליח חברתית ומקצועית תלויה בעיקר באישיותו, וזו מושפעת מאוד מהרקע ממנו הגיע, האירועים אליהם נחשף ומן הדמויות אשר סבבו אותו במהלך חיו, ובהחלט לא רק במה שמאפשרת המדינה.
בהתאם לכך, ניכר כי שלל הזכויות והלגטימיות שמאפשרת המדינה לאזרח - לא יכולים להשפיע בצורה גורפת על כלל האוכלוסיה. עם זאת, מציאות זו בהחלט יכולה לסייע למי מהאנשים הדבקים במטרתם. ניתן לראות כי גם במדינת ישראל, המאפשרת שוויון הזדמנויות, לרב, ודוגלת בזכות לחירות, ישנם "אנשי שוליים" שלא מצליחים לבנות את חיהם בצורה משביעת רצון ולהצליח, על על אף התשתית המאפשרת להשכיל ולעבוד. אדם אשר לא גדל בסביבה המטפחת השכלה ועבודה ולא נחשף להצלחה בסביבתו, ידרש לייצר לעצמו מנגנונים עצמאיים ללמידה וחשיבה עסקית וחברתית - לעיתים יצליח בכך ולעיתים לו והנ"ל תלוי בגורמים אישיותיים, פרטניים לכל אדם ואדם ולא לאוכלוסיה בכללותה.

עם זאת, ישנן מדינות עולם שלישי ומדינות דיקטטוריות המשפיעות בצורה כמעט חד - משמעית על אזרחיהן בכך שלא מעניקות זכויות אשר לגיטימיות, בעיני, לכל אדם באשר הוא.
מדינות מן הסוג הזה לא מאפשרות יכולת של התפתחות והרחבת אופקים. בנוסף לכך, אלו הן אותן המדינות המשפיעות בצורה ישירה על אופן הגדילה של האדם ברמה החברתית - סביבתית ועל מצבו הסוציו - אקונומי.

מכאן, ניתן לראות, שלמדינה השפעה רחבה - לטוב ולרע - על יכולת האדם להגיע לגדולות. אך בעיקר חשוב המרכיב האשיותי של האדם, שמושפע רבות מן המקום ממנו הגיע וצבר החוויות שחווה בחיו אשר הטביעו חותמם וינחו אותו במהלך חיו.

תודה רבה מראש!!!!!!!!

darkness18

New member
אהלן, שיהיה בהצלחה!

בקשר לשאלה הראשונה שלך, אני חושב שזה זמן מעולה להתחיל ללמוד לפני קורס. כדי לנצל את הזמן בצורה מקסימלית אני ממליץ לך בזמן שיש לך עד הקורס להשקיע בעיקר באוצר מילים (עם עדיפות לאנגלית, במיוחד אם האנגלית שלך לא ברמה מאוד גבוהה), לקריאת ספר באנגלית לשיפור יכולת הקריאה שלך באנגלית - שעה ביום (מומלץ ספר קריאה רגיל, לא ספר ילדים - סטייל הארי פוטר, אלא משהו קצת יותר רציני שהוא קצת יותר רציני שאת מצליחה להבין את המסופר אך נתקלת במילים שאת לא מכירה ואותן עדיף לא לתרגם אלא לעבוד על השלמה מההקשר) ולחזרה על חוקים בסיסים במתמטיקה - שברים, חזקות, שורשים, גיאומטריה וכו'...

בקשר לחיבור. דבר ראשון לחיבור בבחינה מוקדשות 30 דקות כשאת החיבור את כותבת על דף שמיועד לו - ולא תקבלי דף נוסף במידה ותרצי (לכן מומלץ להשתמש בחוברת הבחינה לכתיבת הטויטה). מספר השורות הנדרש בכתיבת החיבור הוא בין 25-50 שורות.
הכתיבה עצמה צריכה להתבצע רק בתוך השורות ולא בצדי הדף ובנוסף חשוב להקפיד על מרווח של שורה בין פסקה לפסקה.
חשוב מאוד לשים לב שאת כותבת חיבור בדיוק על מה ששאלו ושלא פספסת קצת את הכוונה של המטלה ואז רוב הניקוד ילך עליו.
בחיבור עצמו חשוב לשמור על מבנה חיבור תקין של פסקת פתיחה (המתארת במילים שלך את נושא החיבור ואת עמדתך בנושא) פסקאות הטיעון (שבכל אחת מהן את מציגה טיעון אחד ומפתחת אותו לכדי פסקה המסבירה/מפרטת/מדגימה את הטענה, ובמידת הצורך, אם את מרגישה שיש צורך, אפשר להוסיף משפט בסוף הפסקה המקשר אותה לנושא החיבור). פסקאות הטיעון מתחלקות לפסקאות בעד ופסקאות נגד, בדר"כ בחיבור נהוג לרשום 2 פסקאות התומכות בדעתך ופסקה אחת המציגה את הדעה המנוגדת לך, מטרת של הפסקה היא לא רק להציג את הדעה השנייה אלא גם להעזר בה כדי לבסס את עמדתך, זאת ניתן לעשות באמצעות שני כלים עיקריים, הראשון - שלילת בסיס הטענה, בעצם להראות מה פגום בטענה הזאת ולמה היא בעייתית ובכך לחזק את עמדתך. השני - הסתייגות מעמדתך, כן את בעצם "לוקחת צעד אחורה" מעמדתך ומסייגת אותה באומרך שבתנאים מסוימים את חושבת שיש לנקוט בדעה השנייה, בכך את מציגה דעה שהיא יותר מגובשת ומלוכדת. ולבסוף פסקת הסיכום שבה את מציגה שוב את הנושא שבו החיבור עסק, את דעתך ואם את רוצה (אך לא חובה, אפשר להציג טיעון/שניים מרכזיים שהצגת בחיבור). חשוב גם להקפיד על מילות קישור נכונות בין הפסקאות השונות.
כמובן שחשוב להשתמש בפיסוק ובשפת כתיבה נקייה, ללא סלנג וללא מילים "מפוצצות" כדי שמי שיקרא אותו יוכל לקרוא אותו בצורה שוטפת ללא עצירות מיותרות.
עוד חשוב להקפיד להימנע מ"מריחות" וחזרות על נושאים וטיעונים שכבר הצגת (עדיף גם להימנע מלהציג טיעון בפסקת הפתיחה ואז להציג אותו שוב במהלך החיבור), ולהיזהר מלחרטט נתונים וסקרים שלא היו.
בנוסף, מומלץ מאוד להקפיד על הצגת הדעות שלך כדעה שלך ולא כדבר מוחלט, לדוגמא "הצלחת התלמיד תלויה אך ורק ברמת ההשקעה והרצינות שלו כלפיי הלימודים" זהו משפט המציג דעה - כי הנאמר בו לא נכון בוודאות ולכן חשוב להקפיד ולהתחיל משפט כזה ב"לדעתי/אני סבור כי..." ואז הוא מקבל משמעות נכונה ותקינה יותר.

אני אתייחס לחיבור על אף שברור שאת לא יישמת את רוב הדברים שרשמתי.

1. בפסקת הפתיחה הצגת את הנושא של החיבור בצורה עניינית וטובה והצגת את שתי הדעות בצורה יפה, אם זאת, לא הבעת את עמדתך בנושא.
2.חשוב להקפיד להשתמש במילות קישור גם בפסקת טיעון הראשונה, ניתן להשתמש ב"ראשית/ראשית כל/הטיעון הראשון אותו ארצה להציג.... וכו'..
3.פסקת הטיעון הראשונה שלך מתחילה עם הצגת טיעון התומך בדעתך אותו הצגת בצורה טובה אך לא ביססת אותו מספיק, כפי שציינתי קודם, חשוב לא רק הציג את הטיעון אלא גם להסביר למה את טוענת אותו. בנוסף, בתוך הפסקה הזאת הכנסת את פסקת הנגד שלך. לדעה הנגדית חשוב להשאיר פסקה משל עצמה ולא לדחוף אותה בתוך פסקה אחרת, ובכלל כדאי שלא לסטות מהטיעון הראשון שאותו הצגת בתחילת הפסקה.
4. אני ממליץ ככלל לא להשתמש במירכאות, השימוש בהן מטעה עבור מי שאינו בקיא מספיק בשימוש שלו ויכול להביא להפחתת נקודות (במידה ולא תשתמשי בהן לא תרד לך אף נקודה).
5..לצערי אני חושב שפסקת הטיעון השנייה לא כל כך נוגעת לנושא החיבור. במטלה שהוצגה מדברים במפורש על כך שהחלום האמריקאי הוא מונח הקיים במדינות דמוקרטיות שבהן לאזרחים יש שיווין זכויות ולכן הדעה שהצגת בה בעייתית ולא כל כך מתייחסת לנושא החיבור.
6. פסקת הסיום שלך לא מבצעת את תפקידה, כפי שרשמתי, היא נדרשת להציג את הנושא שבו עסק החיבור ואת דעתך, דבר שחסר פה. כמו כן מומלץ לפתוח אותה ב"לסיכום, ...." חח

עד כאן דברנו לערב זה...

בהצלחה בהמשך!!

למעלה