אשמה

shir3001

New member
אשמה

אני מרגישה אשמה על הקושי שלי לתפקד, בעיקר מול העבודה ועל תחושת החוסר שליטה שלי בחיים.
התרגלתי כבר שנים לעשות את המינימום האפשרי, להחזיק בקושי בעבודה, לא להיות שם עד הסוף כי הכוחות שלי מוגבלים.
אולי זה לא פייר כלפי העבודה.
מרגישה שמסתירה ומסווה את חוסר התפקוד שלי, והנה, הפעם עלו עלי, חשפו אותי...

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי שיר

את חייבת להפסיק להאשים את עצמך! את לא אשמה! תני לעצמך את החופש והזכות שמגיעה לך בלי עירעור להרגיש לא במיטב. זכותך המלאה!

KateAusten

New member
שירוש יקרה

אני מבינה אותך, ובהודעה הקצרה והחדה הזאת הרגשתי את הכאב שלך.. כמה זה קשה ומתסכל להרגיש שאין שליטה, שלא מצליחים לתפקד כמו שרוצים ושהכל מסובך.. מה דעתך לשחק איתי לרגע משחק קצר של סמנטיקה?

כשאת חושבת שאין לך "שליטה"..איך הגעת למסקנה הזאת? תגדירי לי מה זה שליטה עבורך.. שליטה זה יכולת לעצור את הרגשות ולהעמיד פנים שהכל בסדר? או ששליטה זה לדעת להגדיר את התחושות שלנו ולנתב אותן למקומות יעילים? שליטה זה לא לכעוס בכלל? או ששליטה זה לדעת לנתב את הכעס והתסכול למקום חיובי וליצור משהו באמצעותו?
מה זאת "הצלחה"? הצלחה זה לעבוד במקום שמחמיר את מצבך רק כדי לסמן וי על סטטוס של עבודה? או הצלחה זה לבחור איפה לעבוד ולהנות מהעבודה? להרגיש שיש משמעות לתפקיד בעבודה? הצלחה זה להשתיק את עצמך ולרצות אחרים? או שהצלחה זה לקבל את עצמך ולהיות נאמן לעצמך?
כי לדעתי, לפי מילון המונחים שלי, כבר עכשיו את מצליחה, מתפקדת ובשליטה. אבל את לא תמיד רואה את זה..כבר עכשיו הכל בסדר, ומותר לך לנוח. מותר לך להשקיע בעצמך ולצבור כוחות. את רק צריכה להבין שאת חופשייה. שהכבלים והשלשלאות על הידיים הם בדמיון ובמחשבות שלך, אבל את חופשייה

למעלה