אשליות וירטואליות..

אשליות וירטואליות..

אני מניחה שלפחות חלק מכם יצרו קשרים עם אנשים דרך האינטרנט והעבירו אותם אל מחוץ לאינטרנט. האם היה איזה שינוי בקשר? היה הבדל בין מערכת היחסים הוירטואלית לזו שמחוצה לה? (הכוונה כמובן חוץ מזה שכבר נפגשתם פנים מול פנים ולא רק מאחורי מסך..) האם יש חפיפה בין איך שדמיינתם את האדם בזמן הקשר הוירטואלי לבין איך שהוא התגלה לכם במציאות? או שגיליתם שזה בכלל מישהו אחר לגמרי, לא מי שדמיינתם או חשבתם? מקווה שהשאלות שלי מובנות

זה הקטע שתמיד מעניין אחרי מפגשים ../images/Emo13.gif

אני חושבת שהקשר התחזק מאוד, אם כי נפגע במידה מסוימת כי פתאום כל מה שכותבת, איכשהו קופצים עליי "למה לא אמרת??" או כל מיני כאלה וזה כאילו עוקבים אחריי. קצת לא נעים אבל מועיל אם בא לי רק לכתוב ולא להתחיל לשפוך לחבר'ה.

אצלי באמת התנפצה אשלייה

משני הצדדים. ראשית אגיד (למרות שאני חושבת שכבר כתבתי את זה פה אבל בכל זאת) שיש הבדל די גדול בין ההתנהלות שלי באינטרנט לאיך שאני מתנהגת בחיי ביום-יום. באינטרנט, ובייחוד בבלוג אני מרשה לעצמי לכתוב הכל, לשפוך את כל מה שיש לי אל הנייר הוירטואלי. יש לי גם כישרון כתיבה, בניגוד לביטוי בע"פ, בכתיבה אני מתנסחת מאוד בבהירות ולא אחת אני מקבלת מחמאות על כך. לעומת זאת במציאות שמחוץ לאינטרנט אני מאוד סגורה וביישנית והרבה פחות מתקשרת. לאחרונה היה איזשהו קשר וירטואלי בעיקר עם מישהו שהכיר אותי דרך הבלוג שלי. מהבלוג הצטיירה לו איזו דמות חברותית ותקשורתית במיוחד, הוא ממש התאהב בבלוג שלי ואולי גם בדמות שהוא יצר בדמיון שלו שהוא ייחס אותה אליי.. למרות שאין שום קשר בין הדמות שהוא יצר בדמיון שלו אליי. מוזר איך גם כשאני כותבת בצורה הכי כנה ואמיתית מבחינתי, אנשים רואים בי מישהי אחרת לגמרי ממי שאני. בכל אופן הקשר עבר מהבלוג למסנג'ר ומשם לפגישה. אני חושבת שכאן התנפצה לו האשליה. פתאום הוא ראה את האישה האמיתית שמאחורי הכינוי ומאחורי הבלוג. והיא לא כל כך הסתדרה לו עם הדמות שהוא דמיין. איך שלא יהיה, מאז אותה פגישה הקשר הלך ודעך. העניין הוא גם שעוד לפני שנפגשנו, כשדיברנו במסנג'ר אמרתי לו שאני לא מחפשת קשר זוגי אלא רק ידידות והוא מצידו אמר לי שגם הוא מעוניין רק בידידות. עכשיו אני יודעת שהוא שיקר לי. כי אם הוא לא מצפה לקשר רומנטי ויש לנו הרבה במשותף (מה שהבנתי מתוך השיחות שלי איתו) אז מה הבעיה להמשיך את הקשר, כידידים? זה מוזר איך כל הסיפור הזה מעסיק אותי ביממה האחרונה. הרי באמת לא נמשכתי אליו, לא פיתחתי כלפיו רגשות רומנטיים אז למה שיהיה אכפת לי כל כך? אולי כי אני דווקא כן רציתי קשר של ידידות. לא קשר רומנטי אבל ידידות בהחלט כן. ורק אתמול הבנתי שהוא שיקר לי ושהוא לא מעוניין בידידות. מבחינתו או קשר זוגי רומנטי או כלום. אולי גם אני פיתחתי אשליות כלפיו שהתנפצו.. וכשאשליה מתפוצצת זה כואב. כנראה שבגיל שלי אין דבר כזה ידידות בין גבר לאישה. או זוגיות או כלום. או שאם אני רוצה ידידות עם גבר אני צריכה לחפש אותה בקרב גברים הומואים או א-מיניים.

אה, ומזדהה בקשר ל"עוקבים אחריי"

בעקבות כל הסיפור הזה איתו גם אני מרגישה ככה, פתאום אני כבר לא יכולה לכתוב בחופשיות בבלוג שלי את כל מה שאני חושבת ומרגישה. כלומר אני כן יכולה, כל עוד זה לא קשור אליו. למשל את מה שכתבתי כאן למעלה אני לא יכולה לכתוב בבלוג. וזה מוזר כי עד עכשיו הבלוג היה דווקא המקום בשבילי לכתוב את כל מה שלא נוח לי לכתוב בפורומים ו/או מקומות אחרים. כי אמנם אנחנו כבר לא בקשר אבל הוא עדיין קורא את הבלוג שלי. אז אני יכולה להחליט מעכשיו שכל הקשרים שיווצרו בבלוג יישארו שם. אבל מה שהיה היה.

לנושנוש

New member
למה לפחד? למה להגביל את עצמך?

מה יקרה אם הוא יידע על כל מה שאת מרגישה בעקבות הפרשה?? הוא יראה שאת בן אדם שיש לו רגשות או רחמנה ניצלן, אגו? שאת יכולה להיפגע? עזבי אותך מצנזורה (זאת דעתי כמובן) ותכתבי חופשי. לא חושבת שיש לך מה להסתיר בקשר למה שקרה ביניהם. אולי גם על תקן ידידה הוא ציפה למצוא מישהי פילפלית ופתוחה שמה שהוא נהנה ממנו בבלוג ימשך במציאות? אולי במקום זה הוא פגש מישהי סגורה שבשיחה אישית לא מבטאת את עצמה וצריך להוציא ממנה בכוח כל מידע? שלא שואלת אותו דבר ולא מתעניינת כי היא מאוד ביישנית? זה לא כיף גם בידידות. תוכלי לענות לי בכנות על השאלות ששאלתי?(מסיימת בשאלה)

קשה לי לענות

כי אני מרגישה שתקפת וביקרת אותי מבלי לדעת כמעט כלום על מה שהיה. ומבלי להכיר אותי. אני לא רואה סיבה עכשיו להסביר את עצמי ולהצטדק.

לנושנוש

New member
את צודקת, את צודקת.

אני בכל זאת מנחשת, עם דגש על מנחשת שהוא מצא מישהי שלא רוצה לדבר בפתיחות על אותם דברים שהייתה עונה לו בקלילות בבלוג. שאותם דברים שבבלוג דוברו חופשי, כאשר היה בן אדם בשר ודם מולך פתאום הרגיש כחשיפת יתר. אז יכול להיות שזה נתפס אצלו כשינו דרסטי מדי ולאו דווקא שרצה זוגיות. אולי לא נעים לך "לישמוע" מה שאני אומרת. זה גם לא כל כך משנה נראה לי. את תוכלי לנהל את חייך לפי מה שאת מבינה, לא ממה שאני חושבת על חייך. המממ, גשם.(יורד בחוץ)

אז ככה:

למרות שאני לא חושבת שאני חייבת להסביר.. הקשר בינינו לא עבר ישירות מהבלוג לפגישה. היו שיחות במסנג'ר. הוא סיפר לי על עצמו ואני סיפרתי על עצמי והייתה שיחה. הייתה תקשורת. האמת היא שלפני הפגישה גם הייתה שיחת טלפון אחת שבה באמת הייתי מסוגרת יותר. למרות זאת הוא היה מעוניין להיפגש איתי. ונפגשנו. בפגישה הלכנו ביחד להצגה. לא היה כל כך זמן לפני ואחרי ההצגה לשבת ולדבר. ותסכימי איתי שבזמן הצגה אי אפשר ממש לדבר, נכון? אחרי ההצגה בקושי יצא לנו לצאת מהאולם ביחד כי זאת כבר הייתה שעה מאוחרת והוא מיהר לרכבת. ובזמן שאחרי הפגישה בקושי תקשרנו. רק מדי פעם ככה ולעיתים רחוקות. באותם מקרים נדירים זה היה כאשר אני יזמתי את המשך הקשר. אז נכון, יכול להיות שלא היה מספיק ניסיון מצידי להמשיך את הקשר. מצד שני גם הוא לא ממש ניסה. וקשר צריך להיות הדדי. עכשיו, אם הוא דחה אותי בגלל הסגירות והביישנות שלי, למה הוא לא עשה את זה כבר אחרי אותה שיחת טלפון שבה בקושי דיברתי? אם זאת הסיבה למה הוא יוזם פגישה איתי ולא מנתק קשר כבר בשלב הזה?

לנושנוש

New member
בחורים...כנראה שדמיין אותך מאוד שונה במציאות

יתר "מדליקה" כמו שאומרים. אפילו ידידות (אני אגלה לך בסוד) מבוססת על שמץ משיכה מינית. שוב, מבחינתן הפער כנראה היה גדול מדי. אולי גם לא השכיל ליראות את נפשך היפה מאחורי כל התפאורה. חיפש אותו ריגוש שקיבל בבלוג. היה לי ידיד מפורום כשתקשרנו במסנג'ר. במסנג'ר הוא אפילו יכל לפלרטט איתי ולכתוב "נשיקה". בפגישה בשר ודם הוא שידר רגשי נחיתות קשים ביחד עם סגירות כמעט הרמטית. הרגיש מאוד מכוער לידי ולא בצדק לדעתי (הוא גם נמוך ממני). האמת השתדלתי להחמיא לו וגרום לו להרגיש טוב עם עצמו. זה צלח חלקית. עדיין הפער היה מורגש.

זה בדיוק מה שאני אומרת

שהוא כנראה שיקר לי כשהוא אמר שהוא מעוניין בקשר ידידותי בלבד ולא מעבר לזה. כי אם הוא באמת מעוניין בידידות בלבד, מה אכפת לו איך אני נראית? האמת, גם אני לא נמשכת אליו, הוא לא נראה טוב בעיניי מבחינה חיצונית אבל עדיין רציתי להיות איתו בקשר ידידותי כי יש לנו הרבה דברים משותפים. אבל קשר של חברות שאינה מינית כנראה יכול להיות רק עם בנות או כאמור גם גברים הומואים או א-מיניים. בקיצור הציפיות שלנו היו שונות אחד מהשניה ולכן זה לא הלך. וזה היה יכול להיות בסדר, כלומר זה לא היה כל כך פוגע אם הוא לפחות היה אומר לי את האמת מלכתחילה, שהוא מחפש קשר זוגי ולא ידידות בלבד. הייתי מקבלת את זה.

לנושנוש

New member
את חוזרת לקו המחשבה שנוח לך.

הוא לא שיקר לך(לדעתי). הוא רצה להרגיש את אותה הכימיה עם נטע הפתוחה והמשתפת בחייה בקלילות שהוא הרגיש בבלוג. כימיה מינית קלילה הכרחית לרוב ידידויות עם בחורים. פשוט כנראה במציאות לא היה שמץ של כימיה ביניכם. יכול להיות שבאמת לא כדי לך להיפגש עם אנשים שאת מכירה בבלוג. תמיד ירצו את הנטע הכיפית שהם מצאו שמה... מצד שני זה תמיד בעייתי מאוד להעתיק קשרים מהמחשב למציאות. תמיד יש פער, תמיד יהיה הבדל. שוב, לדעתי הוא לא שיקר וחייבים איזה ניצוץ בין אנשים בשביל שהקשר יצמח. אני לא חושבת שזה איך שאת נראית, רק. זה המכלול שהיה מאוד שונה מהמחשב. אני מקווה שתמשיכי ליצור קשרים במציאות. אולי כדאי לך לבדוק עם עצמך איך את יכולה להיות יותר כמו נטע בבלוג? פתיחות זו תכונה אהובה עלי. אחד מהן בכל אופן.

lee68

New member
נראה לי נטע

אולי לא תאהבי את זה , אבל נראה לי שהוא היה טרול כלומר , מה שעניין אותו זה .. " את יודעת " וזה היה הקו שהנחה אותו מלכתחילה ואלי הוא חשב שבגלל שאת רגישה ופגיעה אז יהיה לו יותר קל "להשיג" אותך אז הוא אכן שיקר , או מה שנקרא שיחק את המשחק כדי להגיע לנקודה שבה יוכל לממש את זממו , או אולי זה אפילו הדליק אותו ואז כאשר נפגשתם במציאות או שהוא הבין שזה לא הולך לקרות ואז הוא פשוט איבד עניין כי זה מה שהוא רצה מלכתחילה. או שאכן אולי מבחינה חיצונית הוא הרגיש שזה לא מה שהוא ציפה כי את יודעת גברים הרי מצפים לפגוש את פמלה אנדרסון ... ( מבלי לפגוע באיך שאת נראית אבל ככה הם חושבים באמת..) ואז אולי זה גם איכז אותו שזה לא ענה על "הפנטזיה" שלו.

לא מסכימה איתך

לא כל גבר שיוצר קשר עם בחורה דרך האינטרנט הוא אנס פוטנציאלי. אם הוא היה רוצה לאנוס אותי הוא לא היה קובע להיפגש איתי במקום ציבורי והומה אדם כמו תיאטרון, אלא קובע איתי במקום יותר מבודד. מה שכן, סביר להניח שהוא רצה להכיר אותי לזוגיות. אין שום דבר רע בלחפש זוגיות דרך האינטרנט אבל רצוי להגיד את האמת מלכתחילה ולא לשקר. בכל אופן מה שהיה היה, אני רק אפיק מזה לקחים לפעם הבאה. מעבר לזה באמת שאין טעם להמשיך בדיון כי כל אחד יכול להציע כל מיני תסריטים אפשריים מפרי דמיונו ואין בזה שום טעם. במילא הקשר כבר לא קיים.

למעלה