אשכול

Asmodeus

New member
אשכול

האם קיימת כזאת מילה "אשכול" שהפירוש שלה זה שמש אסוציאציות? המורה שלי השתמשה במילה הזאת, אבל אני לא מצליח למצוא אותה בשום מלון. תעזרו לי!

nutmeg

New member
לא מכירה

אשכול במובן הזה אלא במובן של cluster. מקבץ עם קישורים בתוכו ולפעמים גם רצף. לא בטוחה ש"שמש אסוציאציות" נופלת בקטגוריה הזו כי אין קשר בין האסוציאציות לבין עצמן אלא 'דרך' הערך שרשום בליבה של השמש.

אטיוד5

Active member
אינני בוש ...

וגם לא נכלם להודיע שלא היה לי מושג מהי שמש אסוציאציות. האסוציאציה הראשונה ומיידית שלי לשמש בסמיכות היתה שמש העמים דווקא. גוגל עזר לי כמובן. אני מתאר לעצמי שרבות דשו בשאלה אם השמש הזאת תהיה אליפטית או שמא תהא עגולה. כלים ללמוד. חה. מזכיר לי את הסכום בפֶּה על תוצאותיו הרות האסון.

nutmeg

New member
השמש הזותי

היא אמצעי המחשה ידוע במפגשי סיעור מוחות למיניהם. בלה.

גנגי

New member
למיטב ידיעתי

אין דבר שנוא על תלמידים יותר מהשמש ההיא. תחשבו על איזה חג, שמכניסים את שמו לעיגול, מציירים סביבו קרניים ואומרים לילדים שזו השמש שלהם, ושעכשיו ימלאו הכול במלל. לדעתי ככה גורמים לזה שילדים ישתמשו במסנן קרינה ויאהבו חורף.

Idan91

New member
ודאי שיש!

מתמטיקה! אם כי, כידוע, שני מינוסים הופכים לפלוס, ואילו המורה למתמטיקה הייתה מלמדת אותנו דברים דרך שמש אסוציאציות, זה היה לא רע (כי המשמעות של זה היא התעלמות מהמתמטיקה).

גנגי

New member
מה שתמיד מזכיר לי

שבירושלים יש שני מקומות שנקראים "הרב חן": אחד הוא רחוב הרב חן, והשני הוא קולנוע הרב חן. ושניהם רבי חן.

על פניו

נראה שהמורה רצתה להשתמש במילה מתוחכמת יותר, כי שמש זה כאילו ילדותי או מה. אם ננסה לחשוב על זה ציורית, לשמש יש קרניים לכל הכיוונים, גם תלת מימדית (אם נלך לזו האמיתית, ולא לזו של ציורי הילדים והאייקונים השגורים). האשכול מושך למטה ויש לו הסתעפויות ומכל הסתעפות פירות ועוד הסתעפויות. יותר דומה לשירשורים כאן, מאשר לאסוציאציות מנושא מרכזי. יצא לי להיות בדיון, שבמקום לכוון אותו מראש, היה אדם שהיה אחראי לשרטט אותו כמו שהוא קורה בזמן אמת. הם עשו עוד דיונים כאלה לפני שהגעתי ובסיכום של כל האירוע היה נסיון לנתח את המפות שיצאו. ככל שהדיון היה יותר הרצאה ופחות דיון, כך היה יותר סדר ומספר קטן של מרכזים. הדיונים האמיתיים נראו כמו הסוודר הראשון שסרגתי.

מאייר

New member
היתה לי מורה

שהיתה מלווה סיעורי מוחות בכיתה בליווי "אשכולות" - אך לא היה ממש מדובר בשמש אסוציאציות, אלא במשהו שנראה יותר כמו אשכול ענבים... מכאן השם.

erana75

New member
מההיבט המתמטי

אשכול במטמטיקה הוא חיבור אקראי של עצים. עצים הם בעלי הצורה המקובלת בגוף יחיד יוצאים ענפים ומהם עוד עד לעלים. אשכולות יכולים לחבר אין סוף עצים וכאשר בוחרים נושא מרכזי, או נקודה מרכזית שעליה מחליטים כשורש - בהחלט יכול להיחשב כ"שמש אשכולות".

למעלה