אשה ראוה להערכה

• פותח הנושא gopsi
  • פורסם בתאריך

gopsi

New member
אשה ראוה להערכה

הגב עו"ד ויקטוריה גלפנד, תלמידתה המצטיינת עו"ד אירית רוזנבלום, היורשת הטבעית שלה. לוחמת חירות נשים ומשפחות, כדאי לשים לב אליה. רוזנבלום התותחית, שתחייה, מעמידה דור חדש.

hayapollak

New member
כן בסדר הילה ותודה

את היומיים האחרונים העברתי בבית עם מיגרנה, תופעה שבדרך כלל אני לא סובלת ממנה אבל הפעם הלכתי לפי איך שמרגיש הגוף שלי - כאבי מחזור ומיגרנה יחד, זה כבר היה יותר מדי בשבילי, אז פשוט התפנקתי בבית.

שירה1973

New member
חיה יקרה תרגישי טוב

אני סובלת כבר שנים ממיגרנות עקשניות ביותר שמסרבות להרפות ממני למרות כל השיטות הקונבנציונליות והלא-קונבנציונליות בהן ניסיתי להתקיף אותן... תנוחי, תשתי המון וקחי לך את הזמן הדרוש כדי לחזור לעצמך. וקבלי חיבוק

hayapollak

New member
תודה שירוש

החיבוק שלך הגיע בזמן הנכון. מצער אותי לשמוע שאת סובלת ממגרנות למרות שאת מנסה לתקוף אותן בדרכים קונבנציונאליות ואחרות. סליחה על החדירה לפרטיות- את סובלת גם מעצירויות? מנסיוני ברפלקסולוגיה - זה די הולך ביחד. ועוד שאלה - שמת לב למאכלים מיוחדים שאת רגישה להם שעדיף להתנזר מהם בגלל מיגרנות -כמו שוקולד למשל? ועוד אגב קטן - קראתי את הודעתך בעניין רוחניות ואת התקוממותך, אני עדיין לא במיטבי עדיין אבל אשמח להשתתף פעם בדיון יותר עמוק בעניין הזה.

שירה1973

New member
קצת על מיגרנות

(נושא מאד לא רוחני אבל בכל זאת...
) המיגרנות אצלי לא קשורות לעצירות דווקא, אבל את צודקת שיש קשר ישיר בין מיגרנות לבין מערכת העיכול. על פי רוב, מיגרנות מופיעות גם עם שלשול ו/או עם בחילות (לעתים הקאות). לגבי מאכלים - אני יודעת שיש מאכלים שנחשבים טריגרים למיגרנות. גבינה צהובה ושוקולד הם מהמפורסמים, וגם קטשופ למשל. אצלי זה לא ממש קשור כנראה (מעולם לא הצלחתי למצוא קשר שכזה, וערכתי הרבה מאד נסיונות) אבל אני יודעת שיין למשל לא עושה לי טוב, לצערי. בפרט יין אדום. כשאני אומרת שניסיתי שיטות לא קונבנציונליות - אני באמת מתכוונת לזה... נסיתי רפלקסולוגיה אצל אישה מקסימה ונפלאה (זה היה נהדר אבל לא עזר למיגרנות), ניסיתי אקופונקטורה ושיאצו, הילינג, רייקי, נטורופתיה והומאופתיה. דבר לא באמת עזר, לרוע המזל. אני יודעת שהשיטות הללו נפלאות ועוזרות להרבה מאד אנשים, אבל כפי הנראה הגוף שלי מסרב בעקשנות לשחרר את המיגרנות. יתכן שעוד לא הגיע הזמן לשחרר... ?

hayapollak

New member
שירוש

לאחרונה אני למדה מחדש(דברים שידעתי) שלכל דבר יש גם היבט רוחני אבל לא תמיד אנחנו רואים אותו (מעצם היותו רוחני) או מזהים את ההיבט הרוחני שלו.(לא יכולים,לא צריכים,לא רוצים וכו') והנה תוך קריאת התשובה שלך - אני מוצאת את עצמי שואלת ביני לבין עצמי, האומנם? האומנם למיגרנות אין היבט רוחני? ותוך כדי - אני גם משיבה לעצמי, בטח שיש, מגרנה זה סוג של "תקיעה" "חסימה" לא רק פיזית או רגשית כנראה גם רוחנית... חחחחחחה אני מחוייכת כולי ואז מגיעה למשפט האחרון שאת כותבת יתכן שעוד לא הגיע הזמן לשחרר..... מדהיםםםםםםם, מה שקרה עכשיו כאן ביני לביני, ביני לבינך, אולי גם בינך לביני. טוב נחזור למגרנות - את עושה פעילות ספורטיבית? אני מעיזה בחוצפתי לשאול.... בטח שכן. אז מה בכל זאת? אין לי תשובה בשבילך, יש לי חברה קרובה קרובה שמאז שאני זוכרת אותה היא סובלת ממגרנות. אבל, יש לי תחושה שמסג' אמיתי,מקצועי ואמין, פעם בשבוע באופן קבוע יעשה את העבודה. בתקופה שעשית רפלקסולוגיה לא היתה הקלה? או שלא התמדת? חוזרת רגע למה שכתבתי בתחילת ההודעה שלי שלכל דבר יש היבט רוחני. רוצה לשתף במשהו לכאורה סתמי ופשוט ומצחיק (אולי יגידו מטופש) שקרה לי הבוקר. לאחר ההליכה היומית, ישבתי להתייבש מהזיעה,מתחת עץ קבוע במקום קבוע - ישבתי עם עצמי והבטתי על הבית ממול.בית אבן ישן וסגור - רואה אותו כל יום כבר חודש וחצי. פתאום נופלות עיני על קיר האבן של הבית ועיני רואות 4 משולשי ברזל גדולים תקועים בקיר הבית, על המשולשים האלו ישבו יונים, אני מביטה ואומרת לעצמי - ואווווווו, כל יום אני מביטה על הבית הזה, רק היום אני רואה - את המוטות האלו ואת היונים. רק היום שמתי לב שיש שם מוטות ברזל וזאת למרות שכל יום במשך חודש וחצי הבטתי על הבית..... דבר מאד סתמי,פשוט וטפשי לכאורה - אבל אני הוסמתי מכך ששוב נוכחתי לדעת שאנחנו תמיד מסתכלים כי יש לנו עיניים, אבל זה וד לא הופך אותנו לרואים. היום לראשונה ראיתי את המוטות ואת היונים למרות שאני מביטה על הבית הזה כל יום.... והנה ההיבט הרוחני שקרה לי היום.לפעמים הוא מתחבא מתחת לאף ובדבר שטותי לגמרי.... ושירה, אני לא קוראת לעצמי אדם רוחני, אני חייה כאן בעולם הזה, בגשמי, במעשי, יש לי טחול ויש לי לבלב,אבל יש היבטים רוחניים לכל דבר כנראה, אלא שאנחנו לא תמיד רואים ולא תמיד משתמשים בהיבט הזה ובידע הזה. סליחה שנסחפתי ...

שירה1973

New member
אל תתנצלי לעולם על היסחפות כזו ../images/Emo13.gif

יקירתי, בוודאי שאני מודעת לקשר בין גוף ונפש, ובטח ובטח שאני יודעת שמיגרנות הן סוג של ראי שמשקף בין היתר את מה שהעין לא מסוגלת לראות בתוך נפשנו. אני יודעת שבתקופות בהן אני לחוצה ומתוחה יותר - הראש שלי מאותת לי בהתאם. אני אספר לך משהו נוסף: אני מצליחה להעביר את חמשת ימי השבוע באופן רגוע ושקט יחסית, נטול מיגרנות, ודווקא כשמגיע יום שישי אני מרשה לעצמי להזמין אותה להגיע... מצחיק ועצוב קצת (בפרט כי קצת נמאס להעביר את כל סופהשבוע עם מיגרנה עקשנית שמסרבת לעזוב) אבל זה ברור לי שהמיגרנה לא מגיעה בחמשת ימי השבוע בהם אני עובדת כי אין לי פנאי אליה. אני מרגישה מחוייבת מדי לעבודה, לאנשים, לחיים שלי - מכדי שאוכל לאפשר לה להגיע. לגבי ההתמדה בטיפול: בתקופה בה טופלתי ברפלקסולוגיה היתה הקלה מסויימת ובהחלט יתכן שלו הייתי הופכת את העניין למשהו קבוע, בטווח הארוך זה היה יעיל אבל פשוט לא היו לי האמצעים הכלכליים כדי להכניס את הטיפול (לפחות פעם בשבוע) באופן קבוע בלי הגבלה. כנ"ל, אגב, לגבי שיאצו ואקופונקטורה. מבין מגוון השיטות שכן הקלו במקצת, השילוב של השתיים הללו נחל הכי הרבה הצלחה (דיקור במשך 20 דקות, ולאחריו טיפול שיאצו של 50 דקות). אני יודעת שזה נשמע רע כשאני מערבת שיקולים כלכליים בטיפול בריאותי, אבל האמת המצערת היא שהטיפולים הללו לא זולים כלל, והם יעילים (עבורי לפחות) רק במידה שמכניסים אותם ללו"ז השבועי לפחות פעם בשבוע (רצוי יותר כמובן), כך שאם עושים את החישוב הכלכלי, מגלים שהייתי צריכה למצוא תומך עשיר כדי לממן את אורח החיים הנ"ל...
חיה אני מאד מתחברת למה שכתבת על הראייה לעומת ההתבוננות. כולנו רואים, אבל אני תוהה עד כמה באמת אנחנו יודעים להתבונן ולהבחין. מדובר ללא ספק בפעולות שונות בתכלית. כיף לקרוא אותך חיה, תודה

hayapollak

New member
שירוש

קודם כל סליחה, שירה זה מקסים בעיני שירוש זה גם קצת בשבילי, אז אני מקווה שמותר - וסליחה שהתקרבתי ללא הזמנה. אני מבינה ומסכימה - שהתמסרות לטיפולים לפחות לחצי שנה, זה תקציב, שבדרך כלל לא נמצא ויש סדר עדיפות. אני גם מבינה את מה שאת כותבת לגבי המגרנה שנוחת בסופי שבוע. (עושה דחיית סיפוקים) באשר לרוחני - את קראת אבל עדיין לא השתכנעת, אני אומרת ש - יש גוף, יש נפש - רגשות-חיוביים ושליליים הם בלתי נראים אך מורגשים ויש להם ביטוי בפיזי, בגוף, אך מקורם בנפש - שגם היא בלתי נראית. עד כאן אנחנו ביחד - מה שאני מוסיפה ומפרידה ואת מחברת לנפש זה הרוח - הנשמה. הרוחניות -ביהדות זה הסוד(הקבלה) האנרגיות, מרכזי אנרגיה, תורות מיסטיות למינהן = הידע הרוחני = יסודו ברוחניות, בעולם הרוחני ובגוף הרוחני הבלתי נראה שלנו. האסטרולוגיה,שיאצו,רפלקסולוגיה,תורות שמאניות,טארות,אי צ'ינג טארות ועוד דרכים רבות ונוספות הן הביטוי היותר גשמי, הדרך המעשית שנובעת מהעולם הרוחני. הרוחני אינו נראה או נתפס והתורות האלו הן יצירת הרוחניות בעולם הגשמי. ויש בהחלט להבדיל בין נפש לנשמה - לרוח, לאלוהי. ברור שבכולנו יש גם את החלק האלוהי הזה ואת היכולת הרוחנית הזו, אך לא כולם רוצים בה או מתייחסים אליה. וכן, על מנת להגיע לעולם הרוחני, לגוף הרוחני יש צורך בחיבור בין הגוף לנפש, משום שדרך הנפש-הרגש מגיעים לרוחני. מקווה שהצלחת להבין את כוונתי.

שירה1973

New member
אנחנו מדברות על אותו הדבר -

ורק עושות שימוש במושגים שונים. תראי, אני אגיד לך את זה בצורה הכי כנה וישירה מתוך תקווה לא לפגוע (שונאת לפגוע באנשים, אבל אוהבת להגיד את האמת, והנה לך סתירה פנימית שרק היא לבדה עלולה לגרום למיגרנות....
) את מדברת על היהדות, את מדברת על האלוהי ואני חייבת לגלות ולהתוודות שאני אתאיסטית מוחלטת, דת היא המצאה חביבה בעיניי אבל היא המצאה שנוצרה לחלוטין בידי האדם, מסיבות מובנות לחלוטין (אין לי בעיה להיכנס אליהן אם תרצי). הדת היא מקור חשוב לאמונה, אבל היא הופכת להיות כלי מסוכן ביותר לעתים יותר מדי שכיחות. יותר מדי מלחמות נולדו ממנה, יותר מדי שפיכות דמים נגרמה בשמה, ואני באופן אישי מזדהה טוטאלית ומאמצת בחום את מלותיו של החז"ל הפרטי שלי ג'ון לנון שאמר Imagine no religion..... כי בעיניי, אין ספק שהעולם היה מקום נפלא בהרבה לו לא היתה אפילו דת אחת שמפרידה ומבדילה בין בני האדם. אני בהחלט מאמינה שהאדם הוא לא רק חומר, הוא לא רק גוף, והוא מורכב גם מהנפש, או הנשמה או הרוח או בכל דרך אחרת בה נבחר להגיד את ה"משהו" הזה שבעצם אין אפשרות למסגר אותו לתוך הגדרה אחת נכונה. יש אנשים שמטבעם הם פרקטיים יותר, מתעסקים יותר בגשמי, יותר בקונקרטי ויותר בתכלית, ויש אנשים שמטבעם נמשכים יותר לשאלות פילוסופיות, לתחומי הרוח והנשמה, ויש כאלה שמצליחים לשלב בין השניים בהצלחה מרובה. לאיזו מבין הקבוצות אני שייכת ?.. כנראה שהמושבעים טרם חזרו עם ההחלטה הזאת...

hayapollak

New member
עוטד קצת

ונדבר על אותו דבר. מה " שהדאיג" אותי אצלך זה שאת מדברת רק על גוף ונפש. אני אומרת גוף, נפש, נשמה. אני עדיין טוענת שהרוחניות באה מהנשמה, לא מהנפש. זה הכל. אלוהי - זה לא דת כזו או אחרת , זה אלוהי.זה רוחני. אני לא דתית ואינני סבורה שאדם חייב לקיים מצוות כאלה או אחרות כדי להאמין בעולם רוחני. אני כן סבורה שיש רוחניות חוץ מ-גוף ונפש. אני כן סבורה שיש לנו יכולת רוחנית שמחברת אותנו (אם אנחנו רוצים)- להשגחה, לראיית הילות למשל, או לכל סוג אחר של ראייה - שלא רואים דרך ראייה רגילה או באמצעות החושים. שאם לא כן לא היה חוש ששי וראייה על חושית או על טבעית. אל תבהלי בבקשה - כשאני מדברת על רוחניות אני לא מתכוונת לדתיות.

שירה1973

New member
לא נבהלת כל כך בקלות ../images/Emo13.gif

אבל אני עדיין מתקשה לרדת לעומקו של ההבדל (בעינייך) בין "נפש" לבין "נשמה". כי בעיניי מדובר באותה הגברת בשינוי אדרת. אני מכלילה את כל מה שאינו גופני בעליל (כל מה שקשור למערכות הגופניות שלנו) תחת אותה מטריה מטאפורית ומכנה אותה בשם "נפש" (או "נשמה", בעיניי זה היינו הך). אם למשל תבחני את הגדרות המלים בשפה האנגלית לצורך העניין, תגלי ששתי המילים SOUL ו- SPIRIT הן למעשה מלים מקבילות זו לזו. שתיהן מייצגות את כל מה שלא נכלל במימד הגופני/גשמי של האדם. מאמינה מאד ב"חוש השישי" אבל בעיניי זו פשוט סוג של אינטואיציה שלצערי רובנו לא יודעים (או לא מודעים) איך לפתח אותה, כי אין לי ספק שאם היינו מפתחים אותה - אפשר היה להגיע לתוצאות מדהימות במיוחד. יש המון דברים שהם בלתי מוסברים. מי מאיתנו לא היה בסיטואציה המוזרה הזו כשהוא חשב על מישהו ולפתע הטלפון צלצל ומעבר לשפופרת בקע קולו של אותו אדם בדיוק...? או כאשר נזכרנו באדם שלא פגשנו זמן רב, ומיד למחרת פגשנו בו במקרה ברחוב (זה קרה לי בשבוע שעבר והייתי קצת המומה מזה). לא יודעת אם את מכירה את הסדרה "פרייז'ר" (סדרה נפלאה ומצחיקה שנמשכת בארה"ב כבר 12 שנים). אחת מהדמויות הכי חביבות עלי בסדרה הזו היא כלב מתוק ומאולף באופן משעשע ביותר. לפני כמה ימים צפיתי בפרק מהסדרה, ובדיוק כשהראו את הכלב בעוד טריק הורס מצחוק, תהיתי בקול רם ביני לבין בן-זוגי האם השתמשו באותו הכלב למשך כל תקופת הסדרה (בכל זאת, מדובר ב-12 שנים, בשנות חיים של כלב זה המון) או שאולי החליפו אותו בכלב אחר ופשוט בחרו בכלב שנראה זהה... למחרת (למחרת !!) קראתי במוסף סופהשבוע שהכלב של פרייז'ר נפטר בשיבה טובה לאחר 12 שנות השתתפות בסדרה... תאמיני לי אם אספר לך שהתקשרתי לבןזוגי לעבודה כדי לספר לו על כך, מרוב שהוכיתי בתדהמה ?
אז כן, אני מאמינה שקורים כל מני דברים בחיינו שאין לנו הסבר מדעי לגביהם, ושמן הסתם גם לא יהיה כי אין שום קשר ביניהם ובין ה"מדע", אלא רק לאינטואיציות, לרוחניות ולחיבור בין נפש אחת לשניה. האם אני מאמינה שיש אנשים שמסוגלים לראות הילות ?... המממ. ממש לא. מצטערת...
האם אני מאמינה שהחיים שלנו מוכתבים על ידי כוכבים, על ידי נשמות מוארות שמסתובבות בחלל ומכוונות את דרכינו ? ממש לא. אני כנראה שילוב די מוזר בין פרקטיות מחד, ורוחניות מאידך. איך זה הולך יחד ? הולך טוב מאד מבחינתי.

hayapollak

New member
soul ו - spirit

זה בדיוק - נפש ונשמה. או בעברית - הנפש לא עולה למעלה,או לעולמות אחרים,גלגולים אחרים הנשמה כן. אבל את כמובן לא מאמינה בלמעלה (ואני לא הייתי שם, לא חזרתי משם לא יכולה לומר לך על כך כלום) את רואה את הכוחות שממגנטים? לא. אבל את רואה את יכולתו של המגנט לחבר בין חומרים. מבחינתי זה בסדר גמור שאת מחברת את עולם הנפש לעולם הרוח - כל עוד את מכירה ויודעת שקיימת רוחניות. וכשתתפני את מוזמנת לקרוא את המאמר שלי - אנחנו הנשים התקועות והמצליחות.

שירה1973

New member
חייבת להמליץ לך על סרט קסום

לא זוכרת איך הוא נקרא בעברית אבל עשי מאמצים להשיג אותו יקירתי כי אני חושבת שהוא תפור עליך בדיוק. בתור התחלה משחק בו אחד השחקנים שאני הכי אוהבת - רובין וויליאמס הגדול מכולם ולשם שינוי לא בתפקיד קומי כלל. הסרט מדבר בדיוק על הנשמות, על העולם הבא, על המסע שהן עוברות אחרי המוות ועוד נושאים מרתקים כגון אלה. באנגלית שמו What dreams may come מתנצלת שאיני זוכרת מה התרגום לעברית. ממתינה שתספרי לי על החוויות שלך אחרי הצפייה

hayapollak

New member
שירה - אני לא אעשה

מאמץ מיוחד למצוא את הסרט הזה אבל אם אתקל בו ואצפה בו - אספר לך. הנושא של נשמות ועולם הבא מעניין כשלעצמו אבל הידע והחכמה הרוחנית בכלל כפי שהם נחשפים כאן בעולם הזה מרתקים אותי לא פחות.

hayapollak

New member
חחחחחחה - שירוש

מה ? למה את מאוכזבת מהתשובה שלי? זה בסדר לראות סרט על נשמות וכו' אבל זוכרת שדיברנו על הספר הזה - 5 האנשים החשובים בחיי, או איך שלא יהיה שמו שגם עשו ממנו סרט? לא יודעת, התאכזבתי מהספר אז אולי זה עדיין לא הזמן שלי - להתעניין במה קורה לנשמות ?

שירה1973

New member
ממש לא מאוכזבת

הרגשתי שבתגובתך האחרונה כאילו לקחת צעד אחד אחורה ממני, אבל יתכן שזו רק תחושה סובייקטיבית שלי. לגבי הסרט - הסיבה לראות אותו היא לא בגלל הנושא של נשמות. הסיבה (בעיניי) לראות אותו היא כי הוא פשוט קסם של סרט. הוא זכה באוסקר על עבודת מחשב (שילוב עוצר נשימה של ציורים בתוך תמונות, באמת יוצא דופן ולא ראיתי את זה באף סרט אחר), רובין וויליאמס מדהים ומוכשר לטעמי וכשאני ובןזוגי צפינו יחד בסרט, ישבנו חבוקים על הספה וניגבנו ביחד את הדמעות. אלה הסיבות לראות את הסרט בעיניי, ולאו דווקא הנושא. העליתי את הנושא פשוט מפני שהוא התחבר בול למה שדיברנו עליו...

hayapollak

New member
שאני אקח צעד אחד

אחורה - ממך? קטונתי - (ואגב גם אני לא מתה על ריטה....כזמרת, כאדם - יצא לי בתחילת דרכה לצפות בראיונות איתה והיא הצטיירה לי אישה חמה,חיננית,אדיבה,מאוהבת,משפחתית אבל משהוא בקול שלה - מבריח אותי...) בעניין הסרט - הבנתי, הוא כנראה עשוי טוב, השאלה היא אם התוכן לא מאכזב, אבל אם בכיתם, כנראה שווה לראות.

Lavender Moon

New member
נעים מאוד! חדשה...

אני ראיתי את הסרט, שמו בעברית אגב הוא "לחלום אותך". ואני מסכימה!הסרט מדהים גם מבחינת תוכן וגם ויזואלית. הוא סוחף אותך לתוכו מבלי שאתה שם לב...אתה בוכה וצוחק ומתאהב...אתה רואה את עצמך בתוך הדמויות. אני אישית לא יכולה שלא להוציא בלוק חדש ומכחולים בכל פעם שאני רואה אותו! בכל מקרה אני גם ממליצה בחום!!! הכינו מראש ציוד לציור!!!

למעלה