ארתור ג'נסן

MelodicTruth

New member
ארתור ג'נסן

מדובר באחד מהחוקרים היותר מדוברים ומעוררי מחלוקת בתחום היכולות המנטליות: http://home.comcast.net/~neoeugenics/jen.htm

MelodicTruth

New member
עוד הקפצה

חבל שדיון פוטנציאלי יטבע בים הסמיילים שהציפו את הפורום כרעם ביום בהיר...

s u p e r mind

New member
תגובה

למרות שזה לא פוליטקלי קורקט, אני מסכים עם רוב המסקנות של ג'נסן. אך למרות זאת יש לי סייגים: אנשים מקבוצות אתניות שונות נבדלים במוטיבציה שלהם, עקב מחסור במודלים לחיקוי וחוסר בגירויים אינטלקטואליים. בנוסף לכך, קהילות אתניות סגורות... אינן מעודדות הישגים מנטליים. כמו כן ייתכן ומבחני האיי קיו לוקים בהטייה תרבותית שמשפיעה לרעה על תוצאותיהם. בכל מקרה, מן המחקרים של ג'נסן ואחרים, בהחלט ניתן להסיק כי ישנם הבדלי אינטלגנציה בין ה"גזעים". הבדלי האינטלגנציה נובעים מהשפעות הסביבה בהם כל "גזע" גדל. ניתן להסביר זאת במושגי האבולוציה - האנשים מה"גזעים" השונים עברו אדפטציה לסביבה בה התקיימו, ורכשו תכונות ואורח חיים שונה מ"גזעים" אחרים ~ זה מסביר את ההבדלים הגופניים, ואת הכשרונות המנטליים והפיזיים (בספורט למשל) של כל "גזע". אך למה הפולמוס הזה? ובכן קבלת (או אמונה) הבדלים בין קבוצות, שימשה לא פעם כגורם מכריע באידיאולוגיות גזעניות וזוועתיות, כמו האידיאולוגיה הנאצית. מן הסיבה הזו, רובנו נרתעים לשמע תאוריות שנראות לנו גזעניות בפונטציה; אנו פשוט מכסים עצמנו במעטה הגנה, נגד טעויות העבר.

MelodicTruth

New member
אגב

מישהו קרא את "סוד המוח היהודי"? ....לזה אני קורא תזמון גרוע, עד שמישהו מגיב לאשכול אני מוצא את עצמי עייף מכדי להמשיך. לילה טוב

s u p e r mind

New member
לא קראתי

אולם מעיון בתקצירון הספר, ייתכן ואקרא בזמני הפנוי. לילה טוב

למעלה