ארצות הנהר.

• פותח הנושא esfe
  • פורסם בתאריך

esfe

New member
ארצות הנהר.

ונתחיל בהקדמה: הבוקר קמתי ובליבי החלטה נחושה. היום אני לומד לבגרות בהסטוריה. בלב הומה ובפנים נרגשות ניגשתי אל מחברת ההסטוריה שברשותי והתחלתי לקרוא. בהיותי אדם שקדן ותלמיד חרוץ, מצאתי את עצמי תוך חמש דקות יושב מול המחשב בחוסר מעש מחפש נושא שיעיר את הפורום. בהיותי גם אדם שוחר מקוריות ניגשתי לארכיון הפורום כדי למחזר חומר ישן, שם גיליתי דברים מעניינים (ידעתם שכריכרכה התחיל בנבואות הזעם שלו כבר לפני עשרה חודשים?
), והנושא שהחלטתי להעלות באוב הוא ארצות הנהר. ארצות הנהר הולכות להיות, לדעתי, אחת מזירות ההתרחשות המעניינות יותר בספר הבא, זאת לאור ריבוי הדמויות המעניינות והאירועים החשובים שהתרחשו והולכים להתרחש באיזור הזה. נתחיל בנהרן. בפעם האחרונה עזבנו אותה חלשה ומוקפת אויבים. ברינדן עדיין מחזיק בה, אך עם כוח דל ביותר. אני לא זוכר אם כבר נאמר בפירוש שהיא תחת מצור ע"י האנשים של גרגור, ובכל מקרה ראנדיל טארלי נמצא לא רחוק (קרבות בדאסקנדייל או משהו?), ככה שהעיר לא תשאר חופשייה זמן רב. הכוח של רוב הושמד והכוח שהוא השאיר להגן על ארצות הנהר, שהיה דל מלכתחילה, הושמד ברובו. בסוף "סופת" אנחנו יודעים רק על שני בתים שעוד ממשיכים להלחם - מוליסטר ובלאקווד. בית דארי הושמד, בראקן החליפו צד ונלחמים עכשיו נגד בלאקווד, ועל הפריים חבל לבזבז אוויר. השאלה היא האם בכלל תהיה התנגדות מצד ברינדן, מאחר והפריים מחזיקים באדמור? אנחנו יודעים שלא היה לו אכפת להשליך את חייו מנגד, אבל את של אדמור... לא בטוח. מצד אחד הכבוד אומר לא להכנע ולהמשיך להחזיק בנהרן. מצד שני לא יכול פשוט לתת לאחיין שלו למות, רודף שמלות אדיוט ככל שיהיה. בית פריי - בתאומים יש לנו מקבץ נבחר של לורדים והחשוב שבהם הוא אדמור. נשאלת השאלה מה וולדר פריי מתכוון לעשות בכל האסירים האלו? לגבי אדמור אנחנו יודעים - הוא משתמש בו ככלי כדי לגרום לברינדן להכנע. אני חושב שבכל מקרה הוא לא יהרוג אותו מכיוון שיש לו אינטרס - אדמור התחתן עם רוזלין וגם הייתה השכבה. אם יוולד להם ילד לוולדר יהיה נין (או בן של נין? יש יותר מדי פריים...) יורש של נהרן. השאלה היותר מעניינת היא מה הוא מתכוון לעשות בשבויים הצפוניים? להרוג אותם הוא לא, כי אם מרטין היה רוצה שהם ימותו הוא היה עושה בחתונה האדומה. יכול להיות שהסמל של ג'ונגדול יגשים את עצמו (ענק בשלשלאות מנוצתות) והאסירים יברחו. אפשרות קלושה, אבל סמלים מהווים רמזים לא פחות חזקים מחלומות. בית פריי הולך ליפול, על זה כמעט כולם סגורים. השאלה היא איך? לצאת ולהשתתף במלחמה לא נראה לי הסגנון שלהם. לטבוח בכוחות חלשים או להלחם בקרבות בטוחים - כן, אבל לא להשתתף בלחימה מלאה. אז איך הם יפלו? יש גבול למה שהאחווה יכולה לעשות, לטאלים אין מספיק כוח, רוב מת ואיתו הצבא שלו, התקפה מצד בית לאניסטר - לא נראה סביר, התקפה מצד איי הברזל אפילו פחות, ונשאר אצבעון. הבקעה - ליסה ארין מתה, אצבעון עכשיו הוא לורד הבקעה ומיותר לציין כמה השלטון שלו מעורער. אנחנו יודעים שהלורדים של הבקעה רצו לצאת למלחמה לצד הצפון וארצות הנהר, והיו אפילו קרובים למרד, אולם סביר להניח שהחתונה האדומה ציננה את הרצון הזה. האם אצבעון יסתתר בהרים שלו, או שמא הוא יחליט לצאת למלחמה? ואם הוא יצא למלחמה האם הוא יעשה את זה בשם הלאניסטרים, למען המלך בצפון שמת או על מנת לשחרר את ארצות הנהר? (כל השלושה הם לכאורה, כיוון שכל מהלך שאצבעון עושה נעשה אך רק למען אצבעון). ויש את סאנסה. האם היא תשחק תפקיד או שהPOV שלה יהיה רק התבוננות באצבעון? אני חושב שכן, מכיוון שכרגע סאנסה חסרה את הרצון והכשרון כדי למשוך בחוטים בעצמה. ותהה מידת ההשפעה שלה על אצבעון אשר תהה, לא נראה לי שהיא חזקה מספיק כדי לגרום לו להגיע להחלטות בסדר גודל שכזה. האחווה ללא דגלים - האם לחבורה של בריק יהיה תפקיד רציני יותר עכשיו? יכול להיות שיהיה להם קשר במפלת בית פריי, יכול להיות שיהיה להם קשר עם הקרב על נהרן (סיכוי קלוש), ויכול להיות שהתפקיד שלהם בכלל קשור למלחמה באחרים, מכיוון שמסתמן שרה'לור הוא הקונטרה לאחרים. אני מודה שאני לא מצליח לראות איך זה קורה, אבל עם מרטין אי אפשר לדעת. וכמובן יש את שני הדמויות החשובות בחבורה - קייטלין וג'נדרי. לשניהם תפקיד חשוב שאולי יבוא לביטוי בספר הבא. הקארסטארקים - הכוונה היא לכוח קארסטארק שברח עם ההוצאה להורג של ריקארד קארסטארק. יכול להיות שהכוח יחזור ויתאחד, אבל זה נורא לא סביר מכיוון שהם מפוזרים בכל האיזור ואין מי שיאחד אותם. אפשרות נוספת היא שהם ירדו למחתרת בסגנון האחווה ללא דגלים או אפילו יצטרפו אליהם. שתי האופציות נראות לי מאוד לא סבירות, ולמעשה אני לא חשוב שהם ישחקו תפקיד משמעותי בספר הבא. אריה המזויפת - הידועה גם בשם ג'יין פול. אני בספק אם היא תצליח בכלל להגיע לאהוב ליבה ראמזיי דרך כל הבלגאן בארצות הנהר. שמועות על הקשר של בולטון בחתונה האדומה בוודאי כבר הגיעו לאחווה ללא דגלים, והעובדה שלרוז בולטון במילא אין שם טוב מדי, תגרום להם לנסות ולחטוף את הנערה. גם לקארסטארקים יש סיבה לנסות ולתפוס אותה (מי שמחזיק בסטארק מחזיק בצפון), ובטח שלא כדאי להם לעבור ליד נהרן כל עוד ברינדן מחזיק בה. תצוין העובדה שהכוח שמלווה את "אריה" כולל מאה איש רכובים ומשורינים ובהנהגת אדם שנראה כבעל ידע צבאי (משהו שוק ברזל), מה שמוריד מהסבירות שהאחווה או הקארסטארקים יתקיפו אותם. סאנדור קלאגאן - בקצרה: איפה הוא ומה הוא הולך לעשות? ברור שהוא לא מת והסיפור שלו עדיין לא נגמר, אבל אין לאף אחד מושג מה הוא הולך לעשות. הלורדים שרוב שלח אל לוראס ריד - מורומנט וגלובר אם אני לא טועה. האם הם יצליחו להגיע ליעדם ומה הם יעשו כשהם יגלו שרוב מת? יש לזכור שהם גם נושאים איתם את הבשורה שרוב בחר בג'ון כיורש. העצמות של נד - אני יודע שזה היה מזמן, אבל להגיע לווינטרפל הם לא הגיעו, וכנראה גם לא הצליחו לעבור את המיצר ברגע שהגרייג'וים השתלטו עליו. האם לעצמות תהיה חשיבות כלשהי? והכי חשוב: מי יהיה הPOV החדש
מכיוון שחסר POV שיתאר את כל ההתרחשויות הנ"ל די ברור שהPOV המסתורי יהיה בארצות הנהר. האפשרויות בלתי מוגבלות: סאנדור, ברינדן, ג'נדרי, פריי כלשהו (אלוהים, בבקשה לא), ג'יין פול או השוק ברזל ההוא, בריק דונדאריון ועוד, ועוד.

kenshin2

New member
בקשר לסאנסה....

זה ברור שהיא תלמד מאצבעון ואז היא תהפוך להיות שחקנית טובה כמעט כמוהו... ואולי היא אפילו תהרוג אותו ?O_ם ויש גם אפשרות שהם יבנו יחד את וינטרפל (כמו שהם בנו אותה יחד בשלג). וגם בקשר לפריים לדעתי האחווה ללא דגלים תחסל אותם בגלל קייטלין... ותגידו קייטלין תיהיה POV בספר הבא?

הלדין

New member
בכן,

מרטין אמר שהוא לא יכתוב פרקים נוספים מנקודת מבטה של קייטלין בספרים הבאים. סאנסה תצטרך לעבור שינוי משמעותי באופיה לפני שהיא תוכל להרוג מישהו או אפילו לחשוב על זה. למרות שאיילין - האישיות השנייה שלה - כן יכולה לעשות זאת... (איילין לא ירדה מהפרק לפי הודעתו של מרטין) אנחנו יודעים שג'יים יהיה בארצות הנהר ב-"משתה לעורבים". הוא, כנראה, יהיה מי שיספק לנו נקודת מבט לאיזור זה.

myochay

New member
ברינדן והאחווה ללא דגלים

לדעתי דג שחור יבין שאין לו סיכוי לגבור על צבאות המערב בקרב ויעבור למלחמת גרילה. אנחנו יודעים שברינדן הוא אסטרטג מעולה(הוא השפיע רבות על האסטרטגיה של רוב)ואנחנו יודעים שהוא סייר יותר טוב(עיוור את צבואו של ג'יים לגמרי). הוא יראה שמבחינה אסטרטגית אין לו מה לעשות בנהרן כי כול רגע צבא שגדול מצבאו פי כמה יצור אותו. והוא יודע שהוא יכול לחיות על האדמה בארצות הנהר בגלל אוכלוסיה אוהדת.אם מוסיפים את יכולת הסיור שלו הדבר המתבקש זה לצאת מנהרן ולהילחם בלניסטרים. אם הוא יכנס למלחמת גרילה הדבר המתבקש הבא הוא שבריק דונדריון יפגוש אותו. שילוב כוחות של ברינדן ובריק לא יתן ללאנסטרים ולפריים לזוז מאה מטר מחוץ לטירה בלי כוח גדול.

ברנדין לא יכנע ולו רק בגלל..

אי האמון שלו בפריים-הוא לא ישמוך אליהם שיעמדו בעסקה ולכן לא יכנס לדיונים על נהרן מה עוד שנהרן היא אחת הטירות החזקות ביותר בווסטרוז ואפילו חיל מצב קטן יכול להחזיק בה לאורך זמן אני חושב שהאחווה חייבת לשחק תפקיד משמעותי וצירופו של ברינדן אליהם בהחלט נשמע טוב אבל הפריים יכולים לחסל את עצמם-את הזקן ימות תתחיל מלחמת ירושה מטורפת על כיסאו שתחסל חצי מהשבט שלו

Envinyatar

New member
ברגע שוולדר הזקן ימות

וזה עניין של זמן קצר מאד לפי האפילוג, זה כמעט ברור שבני פריי יתחילו להלחם אחד עם השני. כל המבנה שלהם נוצר על-ידי, לתועלת ועבור אדם אחד, וכמעט ואין לו סיכוי להחזיק מעמד אחרי מותו. הייתי מסתכן ומוסיף, שאפילו עם סטברון היה נותר בחיים ויורש את התאומים, הוא היה עורך שינויים - למרות שכנראה היו לו די סבלנות ושכל בכדי לעשות זאת בהדרגה ובלי שפיכות דמים. ברגע שהפריים יתחילו להלחם אחד בשני, זה מאד אפשרי שחלק מהם יחפשו בעלי ברית בקרב אויבייהם לשעבר, ויהיו מוכנים להבטיח לא מעט הבטחות. עוד דבר שיתכן זה שג'יים, במסעו לארצות הנהר, ינסה להשכין שם סדר, ובמסגרת זו אולי יפעל לשחרור השבויים (ואם הוא מנהל משא ומתן עם הדגשחור, זה משתלב ביחד). אולי יש סיכוי שה-pov החדש תהיה רוזלין פריי? זה בהחלט יכול להוסיף נקודת מבט קריטית לאיזור, ולסבך את העניינים כמו שמרטין אוהב (ואגב, הוא מספיק אכזרי כדי להפטר ממנה אח"כ באמצעות מוות בעת לידת בנו של אדמור - זה גם מעין "צדק פואטי", ויש רמז לכך שזה אפשרי בפרק של קייטלין שלפני החתונה האדומה).

באמת לא חשבתי על רוזלין...

היא גם שונה למדי מבית פריי-היא עצמה הופתעה בחתונה האדומה ולא ידעה על מה שהולך

אני הצעתי את זה כבר מזמן.

אני חושב שרוזלין יכולה להיות דמות POV מצויינת. היא תיתן לנו נקודת מבט מקרוב על קריסת בית פריי, וגם על מה שיקרה עם אדמור (ואולי עם הבן/בת שלהם). אבל אני חושב שהיא ידעה בדיוק מה הולך, ולכן היא בכתה כל הזמן. אני לא אומר שהיא רצתה לעשות את זה, אבל לא היתה לה ברירה. אבל נראה לי שדווקא רגשות האשם בנוגע לחתונה האדומה יהפכו אותה לדמות מעניינת. אולי הם אפילו יניעו אותה לעשות מעשה. הייתי אומר לשחרר את השבויים אבל זה לא נראה לי מתאים לאופי שלה לעשות משהו קיצוני כזה (זה מתאים יותר לאריאן מארטל). אבל אולי משהו קטן יותר אך משמעותי.

TheHock

New member
אני לא חושב שהיא כלכך הופתעה...

סה"כ היא הסימן העיקרי למשהו שאינו כשורה, העצבות והבכי מלווים אותה לאורך כל החתונה האדומה... וגם קשה לי להאמין עם כל ההכנות לטבח שמישהו בתאומים לא ידע על זה...

esfe

New member
אני הרבה פחות בטוח ממך

שוולדר הולך למות כל כך מהר. אבל במקרה והוא כן ימות אתה צודק. כמו שמרט אמר באפילוג בעצמו - למרות שוולדר הוא אדם זקן מרושע התאומים לא יהיו מקום בטוח כשהוא ימות. השאלה היא מה יקרה בעקבות זה. האם צד אחד ינסה לעשות שלום עם הדגשחור (בהנחה שהוא יסכים בכלל לדבר איתם) או שאולי אחד הצדדים ישחרר את האסירים כדי לזכות בתמיכת הבתים שלהם או כדי לפגוע בברית של הצד האחר עם בולטון? אנחנו יודעים שג'יים בדרך לארצות הנהר? אני דווקא רציתי שהוא ישאר ליד סרסיי...

הלדין

New member
זו אופציה שהועלתה בזמנו.

איילין היא, כזכור לך, הכיסוי שאצבעון תפר לסאנסה. וכאמור, עדות למעשה רצח לאדם עדין כמו סאנסה עשויה להיות מחזה טראומטי במיוחד. מן הסתם, כשיתפרסם "משתה לעורבים", נגלה מי היא איילין.

הלדין

New member
לא.

זו הייתה בדיחה, למעשה. אין הוכחה לכך בכתובים, ככל הידוע לי.

הלדין

New member
וכאמור, זו הייתה בדיחה.

לא יצא לי עדיין לקרוא את הפרקים של סאנסה. אף על פי שהכל אפשרי אצל מרטין.

לגוטל

New member
לדעתי ארצות הנהר יוכלו להשתקם

בגלל מלחמה שתהיה בדרום, וכאן אני נכנס לתאוריה של מלחמה בין דורן לבית טיירל ולניסטר, מלחמה שתזרים את אנשי הצבא החשובים ואת רוב הכוחות לדרום, ואני גם מאמין שבית פריי ייכנס בעצמו לאחר שהזקן ימות וזה גם יעזור לבריינדן וכל האחרים שנשארו עדיין בחיים לחזור לעמדת כוח כלשהי. אולי גם סוף סוף כוח צבאי מהבקעה יצא לעזרתם תחת הנהגתו של יוהן רוייס, והם בתיאום עם מי שנשאר מארצות הנהר יעיפו את הנוכחות של הלנסיטרים וינקמו בבית פריי על החתונה האדומה. כמובן שהבעיה הכי גדולה בכל רעיון המלחמה הזה היא השבויים שבראשם אדמור טאלי, אבל לדעתי הם יברחו או ישוחררו איכשהו, גם הפתעות טובות קורות פה ושם אצל מרטין.

תגידו איפה בריאן?

אם אני זוכר נכון היא בדרך למישור-יש מצב שהיא תשחרר את השבויים? או תיהייה הדמות החסרה? ובקשר לדורן-אמרנו כבר כמה פעמים שהיא תיהייה בור ללא תחתית לכל כוחות טיירל ולאינסטר

כריכרכה

New member
בריאן נשבעה להחזיר את סאנסה

אז אני מניח שבמוקדם או במאוחר היא תתייצב לצידה.

לגוטל

New member
לא הייתי רוצה להיתקל בבריאן

עם החרב החדשה שלה... נראה כי יהיה לה תפקיד בהמשך הסיפור, ויהיה מעניין לראות מה יקרה איתה

Envinyatar

New member
מרטין יצטרך להיות מאד נחמד

כדי לא להרוג אותה. התמימות והאידיאליזם המוקצן שלה הם כרטיס בטוח לעולם הבא בעולם של מרטין. למעשה, היא היתה מתה מזמן אם ג'יים לא היה מחלץ אותה (כמה וכמה פעמים).

למעלה