ארץ פרימיטיבית

1337hAx0r

New member
ל taro

אתה דמגוג ואידיוט,רק אידיוט ישווה 1+1=2 לספר קדום שנכתב על ידי אנשים פרימיטיביים לפני כמה אלפי שנים,קראתי כמה מהאשכולים הקודמים בכיכובכה ושמתי לב להרבה דברים מסריחים לגביך. לדוגמה: אתה משתמש תמיד אבל תמיד בדמגוגיה. 2. כל פעם שמצליחים להביע איזה טיעון שעלול לפגוע חס וחלילה בדעות הקדושות והנכונות שלך אתה ישר יורד לריב על נושא אחר וגורם לנושא הקודם להישכח 3.אם איכשהו כבר הצליחו להכניס אותך לפינה אם טיעונים הרבה יותר טובים ומשכנעים משלך (שלא להוסיף נכונים) אתה אומר "זה לא כולם ככה,לא אני לפחות" לא בהכרח במילים האלו,כמו באשכול בנוגע לפיגור של הרב הובדיע שבהתחלה אתה בעדו ואחרי זה אתה כבר לא חייב להקשיב לו מי הוא בכלל. ואני בטוח שיש עוד לטכניקות השקר שלך.

סתם, רק כדי להבהיר נקודה..

הם מכנים את מנהיגי הדת כמו הרב עובדיה בשמות פוגעים ומעליבים בכוונה תחילה מבלי לחשוב איך זה נראה ואם יש מי שזה מפריע לו. פעם אחרונה שכתבתי משהו דומה מיד תקפו אותי, איך אני מעז לדבר כך על ציפור נפשם הרוחנית והאידאולוגית!! זה היה מיועד למשוך את תשומת ליבם כדי שישמש להם כחומר למחשבה. ולא, אין כוונה לפתח את זה מעבר לכך. (הכוונה לנהל ויכוחים ופגיעות הדדיות)

taro

New member
ושוב לעשות סדר

(זה באמת מעייף). 1) "דמגוג", "שקרן" וכו´ הן מילים באוויר, שבלי להביא ביסוס הינן השמצות ילדותיות ותו לא. אני יכול בהחלט להשוות בין אקסיומה יוונית לאקסיומה הדתית, בעיקר בעידן הפוסט מודרניסטי. והאימרה "אתה תמיד אבל תמיד משתמש במדגוגיה" היא לא דוגמא, אלא חזרה על עצמך. 2) אני לא ראיתי טיעון שעלול לפגוע בדעותי. אם הנושא התקדם לנושא אחר, הרי זה בגלל שככה נהוג כאן בפורום - אם תשים לב אף ת´רד לא נשאר בהודעתו המקורית ותמיד מתפתח למקומות אחרים. 3) עדיין לא הכניסו אותי לפינה, לא לדעתי לפחות. לא בגלל שאני כ"כ גאון וחכם, אלא בגלל שטיעונים מדעיים לא רלוונטים לגבי. באשר לתגובה על הרב עובדיה יוסף - למקרה שהתקשית להבין, הרי הסבר פשוט (אני מקווה): כאשר דובר על הציבור החרדי, ניתן להביא את דבריו של הרב עובדיה יוסף למשהו, כשם שבאפשרותי להביא מדינאי חילוני כדוגמא (אם הייתי חושב שהדוגמא רלוונטית) לגבי הציבור החילוני. כשם שאני לא מחוייב להקשיב לאותו מנהיג חילוני, אני לא מחוייב להקשיב לרב עובדיה. אף אחד לא אמר שהוא הרב שלי, אמרתי שלגבי הציבור החרדי יש לו השלכה משמעותית בכל הנוגע ליחס לאומות. אין כאן סתירה, אלא רק חוסר הבנה מצדך.

1337hAx0r

New member
אני ממש אבל ממש

מרחם עלייך,לדבר איתך זה כמו ללכת במעגל.

taro

New member
אני באמת לא מבין

כל הזמן מנופפים כאן בהגיון החילוני, אבל אין לך תשובה הגיונית אחת? זה ההגיון שלך? קללות והתחמקויות? אם כאוב לך לדבר איתי ואין לך דברים יותר טובים להגיד, אתה מוזמן לא לפנות אלי. למקרה ויקשה עליך שלא להגיד את המילה האחרונה, תגיד מה שתגיד, אני מבטיח להתעלם ממך, כל עוד לא יהיו לך דברי טעם להגיד.

1337hAx0r

New member
אולי

אם תתן שאלה הגיונית אחת במקום הוסף של שטויות ודמגוגיה אז אולי תקבל תשובה הגיונית אחת.

taro

New member
אני לא זה ששאלתי

אתה העלת טענות, אני השבתי להן. העובדה שאתה אומר שהן לא הגיוניות לא הופכת אותן ללא הגיוניות.

1337hAx0r

New member
הא נכון סליחה

זה שאתה אומר שהם הגיוניות הופך אותם להיות הגיוניות,סליחה מכל הלב על הדברים שאמרתי פשוט לא הבנתי עם מי אני מדבר.

taro

New member
חובת ההוכחה מוטלת עליך

לא עלי. וכבר נאמר "חף מפשע וגו´". אבל נראה שאין בך כל יכולת לזהות אי הגיון בדברי, אלא רק לתקוף. אז תהנה לך.

1337hAx0r

New member
עד

כמה שזיבלת תשכל לא הבנתי כלום,אבל לא משנה. בוא תסביר עכשיו דבר דבר,בוא נתחיל בזה שתסביר לי מה זה עוזר להוציא קול בתדרים שונים מהגוף במבנה אבן סגור חצי מהיום?

taro

New member
אני לא יודע אם זה עוזר

קודם כל, זו מצווה, ולאדם הדתי שבחר להאמין, אין זה משנה אם ישנה סיבה תועלתנית שהוא מסוגל לתפוס או לא. בכל מקרה, הגישה שאני מכיר, טוענת (בנסיון להעניק למצווה גם טעם ראציונאלי, אם כי הוא משני לחלוטין) שהתפילה נועדה לבטא את הקשר בין אדם לאלוהיו; יתרה מכך, לתפילה יש משמעות דתית עמוקה, בהיותה דרך לקשור את האדם המאמין לקהילת הברית ואלוהיו. אסתייג ואומר כי לא התנסתי בחוויה זו ולכן אינני יודע מה מידת הסיפוק הרוחני שמוצאים בה, אולם גם אינני יכול לשלול אותו כל עוד לא ניסיתי לחוות אותו. ובכל מקרה, כפי שאמרתי, התפילה - כמו כל מצווה אחרת - לא אמורה להתקיים רק כל עוד יש בה תועלת.

למעלה