ושוב לעשות סדר
(זה באמת מעייף). 1) "דמגוג", "שקרן" וכו´ הן מילים באוויר, שבלי להביא ביסוס הינן השמצות ילדותיות ותו לא. אני יכול בהחלט להשוות בין אקסיומה יוונית לאקסיומה הדתית, בעיקר בעידן הפוסט מודרניסטי. והאימרה "אתה תמיד אבל תמיד משתמש במדגוגיה" היא לא דוגמא, אלא חזרה על עצמך. 2) אני לא ראיתי טיעון שעלול לפגוע בדעותי. אם הנושא התקדם לנושא אחר, הרי זה בגלל שככה נהוג כאן בפורום - אם תשים לב אף ת´רד לא נשאר בהודעתו המקורית ותמיד מתפתח למקומות אחרים. 3) עדיין לא הכניסו אותי לפינה, לא לדעתי לפחות. לא בגלל שאני כ"כ גאון וחכם, אלא בגלל שטיעונים מדעיים לא רלוונטים לגבי. באשר לתגובה על הרב עובדיה יוסף - למקרה שהתקשית להבין, הרי הסבר פשוט (אני מקווה): כאשר דובר על הציבור החרדי, ניתן להביא את דבריו של הרב עובדיה יוסף למשהו, כשם שבאפשרותי להביא מדינאי חילוני כדוגמא (אם הייתי חושב שהדוגמא רלוונטית) לגבי הציבור החילוני. כשם שאני לא מחוייב להקשיב לאותו מנהיג חילוני, אני לא מחוייב להקשיב לרב עובדיה. אף אחד לא אמר שהוא הרב שלי, אמרתי שלגבי הציבור החרדי יש לו השלכה משמעותית בכל הנוגע ליחס לאומות. אין כאן סתירה, אלא רק חוסר הבנה מצדך.