מסיר כל חשש - ודאי שלא
על הכשלים במחקר העיד עורך המחקר עצמו - נבדקו זנים ספציפיים שנמכרים בארץ.
יתכן מאד שחלב האורז שאתה שותה מיובא, ומיוצר מזנים אחרים שלא נבדקו, או שנבדקו ונמצאו בטוחים יותר.

באופן כללי, גם כאן תקפה ההמלצה הכללית, הן של התזונה "הקונבנציונלית" והן של התזונה הצמחונית והטבעונית - לגוון ולא להסתמך על מזון יחיד כמזון עיקרי.

באופן אישי, אני לא מחזיקה מכתבות מעוררות היסטריית המונים. המסקנה של הFDA היתה שרמות הארסן באורז אינן מסוכנות כל עוד התזונה אינה מבוססת בעיקר עליו.
אני גם לא מחזיקה ממחקר יחיד - כי קשה להסיק ממנו מסקנות: הדבר הבסיסי, למשל, שאני הייתי רוצה לדעת, זה האם מדובר בארסן אורגני או בארסן לא-אורגני. בפשטות, עם האורגני גופנו יודע להתמודד מצוין [=לא מסוכן] ואילו עם הלא-אורגני, לא. [ואין הכוונה כאן ל"אורגני" במובן החקלאות האורגנית, אלא לאורגני כמשמעו בשפת הכימיה - תרכובות אורגניות הן תרכובות שיש בהן פחמן, ותרכובות לא-אורגניות, לא].
עוד דבר שהייתי רוצה לראות במחקר זה לא רק השוואת רמות, אלא בדיקה יסודית של נזקי ארסן לטווח ארוך בקרב אוכלוסיות מחקר שונות - נקרא לזה "ניסוי" ו"בקרה" - כאשר קבוצה אחת כן מתבססת על האורז כמזון עיקרי, וקבוצה אחרת לא. לא ראיתי מחקר כזה [וחיפשתי].

לכן, בהעדר מחקרים נוספים, המסקנות האישיות שלי הן:
א. אין מספיק מידע
ב. המידע שיש אינו מצביע על סכנה משמעותית למי שהאורז אינו מזונו העיקרי
ג. לא הוכח נזק גם אצל מי שאורז כן מהווה את מזונו העיקרי
ד. ישנן דרכים להפחית את נוכחות הרעלן [שטיפה לפני האכילה ובישול במים עודפים] ומי שחושש, יכול לנקוט בדרכים אלו.

להסיר כל חשש אי אפשר.