ארנון שלום

giingiit

New member
ארנון שלום

בעבר, ניסיתי למצוא קשרי משפחה מהעבר, ולא הצלחתי. עברתי על כל ה DB של ג'וישג'ן, אפילו השארתי פרטים, וחרשתי את בית התפוצות ושאר המקומות שבהם ניתן היה אולי למצוא זכר למשפחתי ולא כלום. העלתי חרס. מאד מאד חשוב לי למצוא שורשים משפחתיים ולמען האמת כמעט וויתרתי עד שנתקלתי במקרה (או שלא במקרה) בפורום הזה. האם יש באפשרותך לעזור? מדובר על הורים ניצולי שואה מפולין ובלרוסיה. ידועים כמה פרטים על הסבים, אבל לא הרבה. אמי היתה בת 13 כשפרצה השואה, ואבי ז"ל היה בצבא הפולני ולא ידע מה קרה לשאר המשפחה. יש לך רעיון כיצד לחפש? בתודה מראש תמנה

eliyhu

New member
חיפוש

זרוק איזה שם משפחה להתחלה!! יש פה הרבה מחפשים אפשטין ,רובין , קוויאט ,ספרים ,ליפשיץ

giingiit

New member
אוקיי

אני מחפשת כל אחד שקשור לשתי המשפחות הבאות: גרצובסקי (המקור הידוע לי הוא מסלונים) דייטשמן (המקור הידוע לי הוא מסוסנוביץ') אם צריך יהיה גם איות בלועזית אפשר יהיה להביא תודה מראש תמנה

avitalit

New member
שלום לך תמנה וברוכה הבאה לפורום.

בערב יחזרו המומחים לאיתור בארצות אירופה . עד אז .. הנה כמה מקורות נוספים. ביד ושם ישנם דפי עד. אפשר לעיין בהם. בקישורי הפורום ישנם קישורים לכמה קהילות יהודיות . כמו כן ישנו קישור לספריית המורמונים. הם ימ"ש - מאמינים שניתן להכניס לדתם גם "דור ראשון" של נשמות של נפטרים ולכן הכניסו יותר מרבבות של שמות יהודים תמימים שנספו בשואה לספרי הרישום שלהם . נסי במקומות אלה והאזרי בסבלנות עד הערב. תיכף יחזרו המומחים מי-ם עיר הקודש ויבוא לתמנה גואל . אגב הדרך מת"א לבני ברק- אורכת ולא עורכת ... סתם שתדעי ... בהצלחה לך איציק

giingiit

New member
אבי, תודה רבה ../images/Emo13.gif

א. ברוב המקומות כבר הייתי וחרשתי חוץ מבספריות המורמונים. פשוט כאילו שמשפחתי לא חיתה מעולם. פשוט מדהים. ב. תודה על האורכת/עורכת (אופסי
)

giingiit

New member
בסדר. אברר את האיות המדויק

הערב ובלי נדר אביא מחר. פשוט אמא שלי כבר מבוגרת ומי יודע כמה זמן נשאר לברר כאלו דברים. תודה

א77

New member
בהרצאתו המרתקת של מאיר וונדר

העלה גם את המורמונים בתור כאלה שיש אצלם המון תיעוד. הוא האריך במעט, אבל נשאיר את זה לארנון המסכם המקצועי.

friend9

New member
קצת תוצאות מג'ואישגן

במדריך עסקים של בלרוס 1929 www.jewishgen.org/databases/Belarus מצאתי בחיפוש על פי שם מדויק: Gercowska מהעיירה Zdzieciol, 40 ק"מ מסלונים Gercowski מסלונים Gercowski מהעיירות Korelicze, Koszelewo , במרחק 55 ,75 ק"מ מסלונים לכל בעל עסק רשום עיסוקו ועוד כמה פרטים. יש הרבה יותר אם מחפשים בשיטת SOUNDEX.

giingiit

New member
תודה, חיפשתי שם בעבר ולא נראה היה

לי קשור, אבל אעבור שוב, אולי משהו חדש יצוץ שלא ראיתי בעבר. ייתכן ולהבין מה קרוב למה ומה רחוק ממה יעזור. מהי שיטת ה SOUNDEX?

giingiit

New member
הגעתי למדריך העסקים

אבל שום דבר לא זז שם. זה בד"כ תקוע, או שרק לי זה קורה?

giingiit

New member
טוב, מצאתי את סבא שלי וכנראה

סבא רבה. עכשיו איך ממשיכים מפה הלאה? איך מוצאים אינפורמציה נוספת כמו שם הנשים, ושם ההורים וכולי? יש למישהו רעיון?

wow1

New member
סתם ככה טוב?../images/Emo6.gif אפשר לומר טוב מאד

בד"כ הפירות אינם נופלים על ראשינו אלא שאנו נאלצים לכתת את רגלינו בארץ לא זרועה בחפושנו האינסופיים. איל.

wow1

New member
גם אם חרשת את ה JRIPOLAND ללא

תוצאות עדיין אין להחפז למסקנה שאין רשומות כי יתכן שהן עדיין לא נסרקו. הפרויקט הזה "מתגלגל" ויש לחזור ולחפש בו מידי תקופה. בנוסף אם את יודעת את מקום מגורם של אבותייך את יכולה להעזר באתר של מרים וינר ( ראי הודעתי מן העבר והחליפי את שמות המקומות המוזכרים בה בשמות המקומות המענינים אותך ) על מנת לברר היכן ממוקמות רשומות אודות מקומות אלו בהצלבה עם השנים הרלונטיות לגביך. מצוידת במידע זה את מוכנה ליזום פניה לארכיונים במזרח אירופה. איל.

giingiit

New member
מאגרי המידע הרלוונטיים לא קיימים

לצערי. כל מאגר שלחצתי עליו העלה דף שגיאה.

א77

New member
ארנון בדרך הביתה

מהמפגש המקסים שהיה היום בירושלים. והוא צריך להצטייד גם במסכה אז סבלנות. הוא יגיע מייד.

למעלה