ארנון שלום

א77

New member
מה זה הסיומת ההיא שלך?

את לא אותה ג'ינג'ית מנטעים? אני חושב ככה קוראים לזה. שמה עם הויכוחים האינסופיים הללו? יש שם אחת בשם ג'ינג'ית לפי זכרוני משכבר הימים. ועוד משהו. במפגש היום כמו במפגשים קודמים הוכח שהדרך אפילו מחיפה לב"ב, אפילו לא חצי דקה...

giingiit

New member
כבר מזמן שלא בנטעים

מאז שנפתח פורום חוזרים בתשובה, אבל זה לא קשור לפורום הזה ומעדיפה לא לערבב אחד עם השני.

א77

New member
ואני עוד יותר מזמן

לא בנטעים. ו... א. בגניאולוגיה יהודית בכלל, תמצאי הכל, שרשים אלו גם נטעים. וחלק גדול של השורשים מאד מעניין, ויש ללמוד ממנו הרבה. ב. אמש בדרכי הביתה מהמפגש אמרו לי בטלפון, שיש מישהי חדשה בפורום, שתהיה הפתעה עבורי. הגעתי, והגם שזכרתי את הג'ינג'ית, לא ידעתי מה ההפתעה, עד שגיליתי את האמנות שבכרטיסך. ועכשיו לא איכפת לי אם לא תדעי מדוע זו היתה הפתעה עבורי
ומובטחני שתמצאי כאן המון המון חומר שיספק את צד האמונה שבך, פרט לכל הדברים המקצועיים. והעיקר בהצלחה.

giingiit

New member
תודה על תגובתך ../images/Emo13.gif

אני כבר מזמן התחלתי לחפש שורשים יהודים, ולא ידעתי שיש כזה פורום. וניסיתי לחשוב איך הגעתי לפה ולא זכור לי. יכול להיות שהסתכלתי בכרטיס אישי של מישהו והיה לינק גם לפה, אז הסתקרנתי ובאתי. וכבר מצאתי את סבי ואביו במדריך העסקים, אבל זה לא עוזר הרבה כי משם אין לי לאן להמשיך כרגע. אז אני מקווה שמישהו פה יעזור לי להמשיך הלאה. פשוט לא יודעת איך. בקשר לאומנות שלך, האם יש אתר עם תמונות או משהו כזה שאפשר לראות?

א77

New member
יש אתר עם תמונות

אבל יש לי בעיה קלה בפרסומן הנוכחי. ואם תרצי בנתיים. תכנסי למאמרים. ולמפגשי הפורום מחודש ה12 האחרון. וודאי תיהני גם מאוסף "הסיפור לשבת" שתמצאי במאמרים.

friend9

New member
לג'ינג'ית

לפי הכרטיס האישי שלך נראה שאת מאוד עסוקה. אבל אם חשוב לך הנושא כאן, תצטרכי לפַנות קצת זמן, למצוא את כל 12 הגרצובסקים במדריך הטלפון www.144.bezek.com ולכתוב להם מכתב עם הסבר על כל מה שאת יודעת על המשפחה ומה את רוצה לדעת עוד (במכתב ולא בטלפון). הניסיון של כמה וכמה אנשים הוכיח ששיטה זו עובדת.

giingiit

New member
אני מכירה את כל הגרצובסקיים ממדריך

הטלפונים, ועם רובם כבר נוהלו שיחות לא על ידי, אלא על ידי בת דודתי שגם היא כמוני מנסה למצוא קשרי משפחה. אף אחד מהם לא קשור אלינו. זה הדבר הראשון שביררה בת דודתי. תודה על העצה בברכה תמנה

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה לפורום

אני שמח שמצאת אותנו ואשמח מאוד לדעת כיצד. לאחרונה, אני עושה Follow-Up על ההצטרפות לפורום, ואשמח לדעת כיצד מצאת אותנו (על מנת לשפר את דרכי הפרסום...). בהודעותייך הבאות כאן, כדי להפוך את השימוש בפורום ליעיל יותר, השתדלי להשתמש בכותרות משמעותיות, אשר ירמזו על תוכן ההודעה. הדבר חשוב מאוד גם לחיפוש הודעות מאוחר יותר. ולשאלתך... כפי שתגלי כאן - יש, אמנם, הרבה מאוד מקורות חיפוש, אך יש גם המון המון המון עבודה שצריך לעשות כדי לחפש בהן בצורה נבונה. עם הזמן, תרכשי את הנסיון ותמצאי את המאגרים הטובים לך. אנחנו נעזור לך להתכוון אליהם. עצותיו של friend9, שכבר כיוון אותך למקום מסוים, עשויות לעזור לך מאוד
עקבי אחר המקומות שהפנה, ונסי לחפש שם בצורה מעמיקה יותר. אם אעלה עוד רעיונות - אביא אותם, כמובן, כאן.
ארנון

giingiit

New member
תודה על קבלת הפנים ../images/Emo13.gif רעיון טוב

רעיון הכותרות. באמת החיפוש בתפוז הופך לקשה יותר ויותר. אנסה שוב חיפוש בג'וישג'ן בבלארוס, וגם אני מחפשת קשרי משפחה בסוסנוביץ' של אמא שלי. דייטשן זה שם משפחה מוזר שניתן לכתבו בכל כך הרבה דרכים ואני לא בטוחה מה הדרך הנכונה. תודה מראש תמנה

סונוביץ

קיים "אירגון יוצאי זגלמביה" סוסנוביץ נכללת בהם ברחוב פרישמן 23 תל אביב טל 5370919 03 כל יום רביעי משעה 17:00 המועדון פתוח עד 19:00 יש שם חומר על סוסנוביץ ספרים, מסמכים, תמונות וכו' יושבת אשה יוצאת סוסנוביץ בשם "גוטה" תשאלי אותה אני עצמי חבר דור ההמשך של יוצאי זגלמביה האתר שבניתי לפני כמה שנים http://www.katza-ks.org.il/holocaust/b1.htm בני

giingiit

New member
תודה בני ../images/Emo45.gif ביקרתי באתר שהבאת

אתמול. אתר נחמד מאד. מצא חן בעיני. לא מצאתי שם משהו רלוונטי למשפחתי, אבל נהניתי ממנו בכל מקרה. תודה רבה.

התכוונתי לדבר עם יוצאי סוסנוביץ

דרך המועדון אפשר ליצור קשר עם יוצאי סוסנוביץ המבוגרים ולדבר איתם. חוץ מכל הלינקים הנמצאים באינטרנט שזה תהליך ארוך. ביקרתי ביקור חטוף באתר הבית שלך ומאוד נהנתי אחד הדברים שהדליק אותי אומנות יהודית שזה גם קצת תחביב שלי בעיקר עיבוד עץ. הגדול מכולם באומנות בפורום הוא לא אחר מ א77 מצורף תמונה מאחד העבודות שלי בני

giingiit

New member
מקסים!! יישכוייח! כל הכבוד לך

גם אני בעבר הייתי קצת אומנית, אם כי לא של אמנות יהודית אבל לאחרונה אין לי זמן ורצון. מקווה לחזור לאמנות בעתיד מתישהו. יש שם גם עבודות של אבי ז"ל, שעם חלק מהם הוא עלה מקפריסין. העבודות היהודיות הן של משפחה שמאחרת אותי בטלזסטון. משפחה מקסימה. זה רק חלק קטן מעבודותיו. אולי אתה ו 77א רוצים שאצרף לינק לאתרי העבודות שלכם (אני מניחה שיש לכם אתרים עם תמונות של העבודות?)?

חייםלוי

Member
מנהל
יש ספר זיכרון - ספר סוסנוביץ

והסביבה בזאגלמביה. 2 כרכים בעברית וביידיש. יצא ע"י ארגון יוצאי סוסנוביץ והסביבה בישראל בשנת תשל"ג. אין בספר מפתח כך שקשה למצוא שם אחד. אך כדאי לעבור עליו כי הוא מכיל כמות גדולה מאד של חומר. הספר נמצא בספריה הלאומית אך גם בספרית שער ציון בתל אביב ובבר אילן.

giingiit

New member
לאמא שלי היו את שני הכרכים

של הספר על סוסנוביץ' ואין לי מושג לאן הוא נעלם, וגם היא חושבת שכל חיפוש השורשים הזה הוא בזבוז זמן אז קשה לשכנע אותה לשתף פעולה. לא זכור לי בזמנו, שאמא שלי ציינה שיש שם משהו הקשור למשפחתה.

עותקים של ספר סוסנוביץ

באירגון נותרו ספרים (רק סוג של כרך אחד ) אני קניתי שם לפני כמה שנים ספר ב 50 ש"ח ויש לי אותו בבית. אני מאמין שמי שרוצה ימכרו לו שם ספר סוסנוביץ בני

giingiit

New member
אשאל את אמא שלי קודם לכן

אם היה שם משהו שקשור למשפחתה, כי היא מכירה את הכרכים האלו. חבל סתם להשקיע זמן וכסף במשהו שאולי לא רלוונטי. אני צריכה לתפוס אותה כשהיא במצב רוח טוב לדבר על העבר
זה לא פשוט...

יעלאיזנ

New member
גם אני מחפשת משפחה - של בעלי

אביו היה ניצול יחידי ממשפחה גדולה (כנראה בת כ-13 ילדים). נותר לו בן דוד אחד שגם הוא הלך לעולמו זה מכבר ולא השאיר אחריו צאצאים. המשפחה היא מפולין. עושה רושם שליוצאי פולין יש בעיות רבות במציאת משפחה - כמובן בגלל השואה אבל כנראה שגם בגלל בלגן והעדר רישומים בפולין (מה שאינו נכון לגבי יוצאי גרמניה שיכולים למצוא רישומים מדוייקים לגבי משפחתם, מקום מגוריהם ואפילו מס' הטלפון שהיה להם בגרמניה בשנות השלושים - אולי בגלל זה בפורום הזה יש יותר יוצאי פולין מיוצאי גרמניה, או שזו סתם תחושה לא נכונה). המעט שידוע לנו על אביו של בעלי הוא שהוא כנראה בא מלודז' (גם בזה אני לא 100% בטוחה) ושם משפחתו איזנצויג - EISENZVEIG. נדמה לי שאנחנו היחידים בעולם (נוסף על אח של בעלי) בשם זה. מישהו אולי במקרה יודע אחרת? או יכול לעזור לי ברעיונות היכן לחפש? בג'ואיש ג'ן כבר חיפשתי והשם לא מופיע כלל.

friend9

New member
יעל , אתם לא יחידים.

1. בבזק 144 רשומים 4 איזנצוייגים, כולם באזור 03. האמנם כולם מוכרים לך? חיפשתי גם במדריך טלפונים בארה"ב, ויש עוד בודדים. כנראה יש עוד באירופה. 2. הכתיב הלועזי שהבאת הוא לא בגרמנית ולא בפולנית (בפולנית כמעט ולא קיימת האות V). בג'ואישגן, JRI-POLAND, יש כמה איזנצוייגים מהעיר לודז מהשנים 1886-1897. שיטת SOUNDEX מאפשרת למצוא את צורות הכתיב השונות: איציק Ajzenzwajg - קבורה. שרה רבקה Ejzencwejg - פטירה איצק גרש Ejzencwag - פטירה.

למעלה