ארכיטקטורה מצרית...

tomerrose

Member
pillar לעומת column

יצא למישהו להתקל בזוג הזה? אוטומטית הייתי מתרגמת את שניהם כ"עמוד" בלי לחשוב הרבה, אלא שנתקלתי בפיסקה שמנגידה אותם או לפחות מציבה זה בצד זה. מצאתי במורפיקס עַמּוּדָה, טוּר; עַמּוּד עבור COLUMN ואילו עבור PILLAR :
אוֹבֶּלִיסְק, מַצֵּבַת מַחַט, מצבת זיכרון הבנויה כעמוד אבן מרובע וגבוה שלקצהו העליון צורת פירמידה

וראיתי באמת בחיפוש תמונות מתאימות לכל אחד מהמונחים, שהראשון מניב תמונות של עמודים יותר קלאסיים, גליליים או קצת חרוטיים, עם כותרות, ואילו המילה השנייה מניבה בעיקרון אובליסקים.

הענין שהמילה אובליסק לא מתאימה כאן כי אני צריכה מילה בעברית שתסמל את הצורה ולא מילה ספציפית מדי שבלאו הכי מופיעה לא מעט פעמים בספר.
האם מישהו מכיר את המונח "מצבת מחט"? זה לא לגמרי way out (כלומר מופרך...) להשתמש בה?

tomerrose

Member
תודה רבה על הקישור, אני בודקת את זה, סליחה שלא עניתי קודם

אשל6

New member
זה מונח כללי מתחום האדריכלות, לא רק האדריכלות המצרית

אשל6

New member
זה "אומנה" גם לפי המילון החזותי של כרטא

כמובן, בעמוד שמתייחס לאדריכלות. בעמודים טכניים יש לזה תרגום אחר - "ניצב".

tomerrose

Member
תודה רבה ! מצאתי ארכיטקט שאני יכולה לשאול אותו -נראה אם יכיר

tomerrose

Member
שם/תעתיק נכון של "ג'בל עאדה" במצרים לעברית?

מישהו מכיר את הג'בל הזה? הוא מופיע לי באנגלית/גרמנית בהקשר של מקדש הצוק שבנה פרעה אחד:
"...קצת יותר מ-150 שנה לאחר מכן, בדיוק בשנת 1322, בנה הפּרעֹה חרמחב (או חורמחב, 1350 – 1315) את מקדש הצוק בג'בל אדה, אשר לא נבנה לגמרי בתוך הסלע. "
אבל לא מוצאת לא את ההר ולא את המקדש הזה מוזכר בשום מקום בעברית.
בגרמנית מצאתי בוויקי את המקום: [URL]https://de.wikipedia.org/wiki/Gebel_Adda[/URL]
אך לא בעברית. אולי אני סתם לא רואה כבר מרוב חיפושים... אם מישהו רואה אזכור של זה או מכיר את המקום או המקדש, אשמח לקישור...

ושנה לועזית יפה לכולם!...

למעלה