טועה בריבוע ועלול להטעות בשלישית
דווקא כל אחד מהנ"ל עסק בתחום שעניין אנשים רבים מחוגו בתקופתו.
אף אחד מהם לא פעל בואקום, כל אחד מהם נבנה על סמך ידע שפרסמו אחרים [ניוטון בערך הודה בזה במשפט שהכחיש את זה או הכחיש במשפט שהודה, בכ"א הקלאסיקה על כתפי הענקים וכו..], מנדל יוצא דופן במידת מה מפני שהוא לקח את תפקיד הבוטנאי או הגנן של המנזר הרבה הלאה מעבר לדרישות התפקיד - לפחות לפי הגרסה המקובלת שאותה אני מכיר, פסטר, ניוטון ועוד.. היו מדענים על כל המשתמע מכך- חברות באגודות הנכונות, לימודים מסודרים בקריטריונים של תקופתם, עבודה שיטתית, מדוייקת, סיזיפית אפילו ולגמרי לא משחק.
פסטר לא 'שיחק' בחיי אנשים, ניוטון לא שיחק גם אליבה דהחברה המלכותית, ואם גלילאו היה נראה כמשחק הוא לא היה נשפט, האינקויזיציה היתה מתעלמת ממנו. לגבי מנדל היו לעבודתו היבטים מעשיים לחיי המנזר ולכלכלתו כבר בטווח המיידי. הגדולה שלו היא שהוא ניסח מהדבר המאד מציאותי וקטן של טיפוח זני אפונים למאכל האחים, חוקים שבטווח הקרוב סייעו לו בגידול נכון יותר של הצמחים שהוא רצה, ובטווח הרחוק תיארו דבר שעוד הרבה זמן לאחריו לא היה לגמרי מובן אבל תורשה בלי קשר, תמיד העסיקה את האדם.
הילד:
מתי התבוננת פעם בילד שבונה בריכוז בלגו וכשמשהו לא מסתדר לו או כשהבניין קורס הוא מגיב בכעס, בתיסכול, בעצב?
נראה לי שאפילו הילד המשחק בלגו יותר רציני ממך.
אם הכל היה רק כתיבה בפורום... ניחה.
אם אתה מתיימר לרפא אנשים בשביל המשחק שלך, אתה עוד יותר מגלומן ממה שחשבתי. אם אתה משחק בגורלות שלהם בלי לשאוף להצלחה ובלי לפחד מהכשלון, אני מפחד ממך.
ואיך בדיוק אתה מתכוון להרכיב מחדש את אותם אנשים שתפרק תוך כדי 'משחק'?