אריחים ומה שבינהם

zismad

New member
אריחים ומה שבינהם

לכולם שלום רב, בימים אלו אנו מחפשים ריצוף לבית שנמצא בבניה. רציתי לשאול לגבי אריחי גרניט פורצלן: הייתי בחנות אחת שם המוכרת טענה שבאריחי הגרניט המסומנים בלייזר ניתן להצמיד את המרצפות אחת לשניה ללא כל רובה . עם זאת, היא טענה שעדיף לשים רובה דקה של שני מילימטר. בחנות אחרת נאמר לי שחייבים רובה של לפחות שלושה מילימטר. רציתי לדעת : א. מה התקן בנושא? ב. האם באמת אפשר להצמיד אריחים עם מינימום רובה (חצי עד מילימטר אחד )? בתודה צביקה

R o n D

New member
אכן בעייה ידועה

התקן מחייב פוגות ברוחב 3 מ"מ ומעלה. גם אם האריחים שלך חתוכים בקו ישר כמו שרק עין לייזר יודעת והם שטוחים לחלוטין, כלומר שום פינה לא לוקחת למעלה, כמה רצפים בארץ יודעים להניח אותן באותו דיוק וגם מוכנים להשקיע את המאמץ לעבוד בקפידה הנדרשת? התשובה: לא הרבה. לכן בפועל, אם מצמידים מרצפות אחת לשנייה כמעט תמיד יווצרו מדרגות זעירות שיבטיחו שעם הזמן יישברו שבבים ממרצפות בשל מכות אופקיות. בעייה נוספת, תמיד נשארים מרווחים קטנים בין המרצפות (בקנה מידה של פחות ממילימטר) אבל ששואבים מים אל שכבת הטיט שמתחת לבלטות (נקרא שאיבה קפילרית) וזה ממש לא עושה להם טוב. אם רוצים ליצור מראה של משטח חלק וגם לא לקחת סיכונים מיותרים, מומלץ אכן לחפש בלטות בחיתוך 0 ולחפש רובה בצבע זהה לבלטות (אני אישית ממליץ על הרובה של MAPEI שבאה במגוון רחב של צבעים). בהצלחה

zismad

New member
לא הבנתי

תודה על התגובה, אז האם ניתן להצמיד אותם בפחות מ 3 מ"מ (לא באמצעים מיוחדים) ?

ER1000

New member
2 מ"מ זה מספיק טוב, עם פוגות פלסטיק

קח רובה אקרילית ודאג ליישם בגובה 0 את הרובה. כל רובה מאפירה עם הזמן לכן עדיף ללכת על רובה אפורה מראש.

מאגר

New member
אם מרצפים על חול חובה שהפוגות יהיו

3 מ"מ לפחות אם בהדבקה על מטשט בטון מיושר אפשר קצת פחות אח לא יותר מחצי מ"מ

ER1000

New member
מאגר שלום, האם 2 מ"מ לא חוקי אם

זה נעשה ע"י קבלן? האם ניתן לדרוש ץיקון ע"פ חוק הבניה. מה היתרון של 3 מ"מ ע"פ 2 מ"מ. שלאה נוספת: איך מומלץ ליישם רובה אקרילית על גרניט פורצלן בפוגות של 2 מ"מ - בכדי לקבל את הרובה בגובה 0 עם הריצוף (ללא שקיעה). האם אפשר ורצוי למרוח סילר על רובה אקרילית? כיצד עושים זאת?

למעלה