ארחות לוחמים

../images/Emo18.gif../images/Emo58.gif../images/Emo129.gifאל תכנסו!

אבל אם כבר נכנסתם, בואו ננסה ניסוי מחשבתי: לסדנא כזו הייתם הולכים? "הלוחם והרוח" - אמנויות הלחימה ושלמות האישיות במבט הטאנטרה. סדנא מרוכזת ורב-שיטתית במגוון אמנויות לחימה מלווה בהרצאות עומק: * דימוי עצמי כרכיב לשלימות ועוצמה * סקירת רוחב על אמנויות הלחימה * מיהו לוחם? מהי לחימה? * זן בודהיזם וטאנטרה * הנפש כמקור העוצמה * מאפייני השיטות * חוויות מן החיים במזרח הרחוק ועוד... בין המרצים והמדריכים: ניר מלחי - מאסטר בקונג-פו, דרגה סינית מקבילה לדאן-9 יוני אליצור ד"ר שלום סרברניק שמעון ישראל - אייקי ג´ו-ג´יצו, קנג´וצו דאן-4 יואל קרני - הישרדות, דאן-5, אלוף הארץ דני הרפה - להטוטן; אמן לחימה סינית; מרפא סיני רוני שפירא - מדריך בכיר טאי-צ´י צ´ואן משה רוזנברג - קרטה דרור גלעדי - ווינג-צ´ון; ארניס; נונצ´אקו יואל יצחקיאן - קרטה דרור וולברד - איגרוף תאילנדי + בושידו צבר ארם - לוחמה פיליפינית; ווינג-צ´ון; נינג´וצו - דאן-8 יתורגלו אלמנטים מהשיטות הבאות: טאי-צ´י צ´ואן סילאט קרטה גוג´ו קרטה free style נינג´וצו הישרדות פה-קואה מואי-תאי שינג-אי ארניס אייקי ג´ו-ג´יטסו ווינג צ´ון וושו קאדנה דה מאנו ..." מה דעתכם? הייתם הולכים? למה כן? למה לא?

לא ולא

אם יש לזה מקור של ברוז, קרומי שחייה של ברוז, נוצות של ברוז, עושה גאע-גאע ונפלא ברוטב תפוזים... אז זה לא נחליאלי, אפילו שזה עוף... אולי הם כולם לוחמים, אולי הם כולם טובים ואבל הם כולם בחסות "ערכים" או איך שלא קוראים לזה... והרי לא מדובר בעמותה לעידוד אומני הלחימה המחפשים להשתפר...

ואם הם היו

בחסות ארגונו של אושו? או של המהרישי מהאש יוגי? כוונתי - שההרצאות לא יהיו על יהדות, אלא על טאנטרה, או יוגה, או זן בודהיזם; עדין לא היית הולך?

דוד: כוונתי פשוטה...

הזמן אותי לסמינר בקן-ג´וטסו של פלוני. הזמן אותי לסמינר בטאי-צ´י של אלמוני. אבל מה זה האירוע הזה שכל-כך הרבה מושגים ושמות מחייבים רשומים בו באחת? את כל הדברים המופלאים האלה דחסו בסמינר אחד? מה החוט המקשר בהיבט של אומנות הלחימה? מה בעצם תורגל ? אתה היית שם: אנא עזור לי לקבל תמונה ולהבין... ספר לי מעט על דברים הקרובים לליבי: מה כלל ה"ארניס"? מה הוגדר כ"סילאט"? מה הוסבר על ה"קדנה-דה- מאנו"?

GorenY

New member
אומנות לחימה ויהדות../images/Emo46.gif

חברי היקרים, הבעיה היא לא האם המדובר באומנויות לחימה, הבעיה היא שזה טבול נסיון ליהד את אומנויות לחימה. ובאמת אין לי דבר נגד הזרם הלגיטימי הזה, כל אחד וטעמו הוא! אבל....אומנויות הלחימה הם במקרה הזה רק הטבלין ולא המנה העיקרית. כל אחד בוחר את דרכו הוא, אבל כשמתאספים חבורת דתיים חרדים ורוצים למכור את מרכולתם, והגימיק הפרסומי הנו אומנות לחימה זה נוגד את השקפת עולמי, ומצייר באור לא סימפטי את המאכערים, שבמקרה זה משתמשים באומנויות לחימה כי מנוף למכירת היהדות. דעתי לא שונה עם היו עושים זאת הרי קרישנה או נוצרים אורטודוקסים. ההבדל הראוי לציון כי כשהרי קרישנה עושים זאת הם עושים זאת המטרה גלויה לקדם את השקפותיהם, ואילו במקרה הנדון השכורה מוסתרת תחת כיסוי דק של אומנות לחימה. אגב, יש בין ידידי כאלה שהשתתפו בסדנאות הקודמות, ולדעת המשתתפים במפגש העיקר זה דת, דת ודת כשהמציגים, הם אומני לחימה דתיים שיודעים בדיוק מה תפקידם בהצגה.

goreny : אתה כ"כ חסוי. ספר קצת...

מה אתה מתרגל? אצל מי? כמה זמן? אתה מלמד? תבין, אני פולני...

GorenY

New member
לדוד הפולני, יובל../images/Emo62.gif

אז ככה, אני בן 45 +, למדתי בעבר הרחוק קרטה ובשנים האחרונות טאי צ´י אני לא מלמד, אין בי הכישרון ולא זמן וגם לא הרצון. עשיתי לפני כעשר שנים קורס מדריכים (למען ההשכלה בלבד) אצל דר´ רוני קלוגר שהשאיר רושם חיובי ביותר, ובהחלט השפיע עלי ללמוד על אומנויות לחימה, היסטוריה ולהתעניין בענף לעומק. אני בהחלט יכול לאמר שמאז וגם לא לפני לא פגשתי אדם כל כך מגוון בהשכלתו, וביכולותיו הפיזיות. זהו, זה אני, מהטאי צ´י ( בשנים האחרונות המרכז הישראלי של ניר מלחי).

שאלה: האם בזמן שהייתך במרכז הישראלי

הרגשת מסיונריות מכיוון כלשהו? האם בגלל ניר עצמו, או מי מתלמידיו הבכירים, אתה מרגישים התחרדות של המקום?

GorenY

New member
תשובה לדלית

לא אינני מרגיש מסיונריות, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שכמה מאחינו הבכירים והמובילים עלו על דרכו של ניר. אי אפשר גם לא לקחת בחשבון את העובדה החינוכית שהמוביל משפיע, מכוון לא רק בדברים שנאמרים אלה גם במה שלא נאמר, וכמובן יש השפעה קבועה טבעית, הידוע כחיכוי ה"מפקד". כל זה לא גורע מאיכויותיו של המרכז, אבל הצל הוא קבוע ומצל על כולם.

ומוזר שאני לא ראיתי את אותו צל.

איש באמונתו יחיה וכו´ בצד, רוב ה"אחים" הבכירים הם גם אנשים בוגרים שעושים מה שעושים מתוך שיקולים שלהם ולאו דווקא בלהט הרגע. נכון שיש מספר בכירים שחזרו בתשובה, לעומתם יש מספר לא מבוטל שלא. מה זה אומר? אין לי מושג, אבל בביה"ס עצמו בבוודאי שאין "צל" כזה שתיארת, וגם במעגלים לא זכור לי דבר דומה.

GorenY

New member
לא מתכוון לדבר שלילי

אין לי שום כוונות רעות!!! התאור שלי עובדתי, מבחינה סטיסטית אחוז החוזרים בתשובה בקרב בכירינו גבוה מהמקובל בציבור מקביל בקהילה. מה אתה חושב, למה? אבל גם בזה איני קובע חיוב או שלילה, אלה מציין עובדה. מה שכתבתי קודם, הנו תיאור מצב מנקודת השקפתי בלבד. הפרושים לתיאור שלי, הנם על פי ראיית והבנת הצופה.

אתה רוצה סטטיסטיקה?

אחוז עובדי ההיי טק בין הבכירים גבוה בהרבה מאחוזם באוכלוסיה הכללית. כנ"ל לגבי אחוז הרופאים או העוסקים בהיבטים של רפואה (כולל משלימה ופיכולוגיה). האם זה אומר שבמרכז יש צל שדוחף אנשים לתכנת ולנתח? אם כן, כדאי שנתחיל לשווק אותו, לא? ולעניין עצמו - כבר אמר מי שאמר שסטטיסטית אפשר להוכיח דבר והיפוכו מאותם נתונים עצמם. זה רק משחק במספרים.

מה כל זה קשור ל"ארחות לוחמים"???

הרי זו לא סדנא של המרכז הישראלי לטאי-צ´י וגם לא של ניר מלחי לבדו. לגבי החוזרים בתשובה במרכז: אני לומד אצל ניר מלחי רק 13 שנים, ולא ראיתי שהוא מלמד יהדות בשיעורים בהם אני הייתי. נכון שמדי פעם הוא מדגים דברים ע"י סיפור שמקורו יהודי, אבל הרבה יותר פעמים הוא מדגים ע"י ביטויים מהווי הצבא וסיפורים על חוויותיו ביפן וטאיואן. בין האנשים שאני מכיר שחזרו בתשובה - אצל כולם זה לקח הרבה זמן, עם הרבה התלבטויות וזיגזג, ובטח שלא כתוצאה מסדנא אחת, כזאת או אחרת. אם יש מישהו שרואה את זה כ"צל", שיהיה. אני רואה את זה קצת אחרת. אחותי חזרה בתשובה לפני שנים, וראה זה פלא - היא נשארה בחיים. וטוב לה בדרכה. היתה תקופה של הרבה ויכוחים כל פעם שנפגשנו (כל שאר המשפחה נשארה חילונית), ובסוף הבנו שלא נשכנע אותה והיא לא תשכנע אותנו, אבל אנחנו בכל-זאת משפחה וכדאי לנסות להבין מה עובר עליה, ואיך היא חושבת. וראה זה פלא - גם אנחנו נשארנו בחיים. הייתי בשני סמינרים של "ערכים", ולא רק שנשארתי בחיים - גם לא חזרתי בתשובה. אולי זה עוד יקרה - אני לא מפחד מזה, ולא מפחד ללמוד מאנשים שאני מעריך. מוזר לי שאנשים שהיו מוכנים ללמוד הכל על בודהיזם, טאואיזם ושינטו, מגיבים בפחד כשמישהו חוזר בתשובה. מה ההבדל בין אדם שנעשה דתי לאדם שנעשה בודהיסט? מדוע אחד מפחיד, מעורר עוינות, והשני לא? דבר אחד אחרון: כולנו לומדים אמנות לחימה כדי להתחזק. ב"ארחות לוחמים" פגשתי אמני לחימה שאומרים שהיהדות חיזקה אותם כלוחמים. וונג פו-לאי, המורה של ניר, דיבר לא מעט פעמים על זה ש"הפילוסופיה הדתית" של ניר עזרה לו להתגבר על מכשולים באמנות הלחימה (המתרגם היה אריק הונג, אני מתרגם את המונח מאנגלית). אני לומד אצל המורה שלי 13 שנים. סמכתי עליו כשהוא אמר לי שאם אעשה תנועות מוזרות, אלמד להילחם - וזה עבד; סמכתי עליו כשהוא אמר לי שאם אעמוד עמידות משונות, כאבי הגב שלי יעברו - וזה עבד; סמכתי עליו כשאמר לי שאם אקפיד על יציבה מסוימת כאבי הברכיים שלי יעברו - וזה עבד; סמכתי עליו בהמון דברים, ועד היום הוא לא מעל באמוני ולו פעם אחת. למה שאחשוד בו עכשיו שהוא רוצה לפגוע בי??? המורה שלי אומר שבעזרת אמנות הלחמה אפשר להגיע עד רמה מסוימת של "כוח". מעבר לזה, צריך (לדבריו) יהדות. באתי למורה שלי כדי להתחזק. ואני סומך עליו. למה שלא אבדוק על מה הוא מדבר? אתם, עשו כרצונכם.

GorenY

New member
אין בינינו שום חלוקי דיעות

אני מכבד את השקפתך, אין לי בעיה עם זה.

לא עלה בדעתך, אפילו רק מתוך סקרנות,

לנסות לשאול את אחד מאותם מדריכים בכירים מה קרה שהם נפלו על הראש ושמו עליו כיפה? אתה יודע שהם לא נושכים... ואם אתה מעריך אותם לא רק כלוחמים אלא גם כבני-אדם, זו שאלה ששווה (לדעתי האישית) לברר. אם אתה לא מפחד מהתשובה, אני ממליץ לא להסתפק באדם אחד, כי הסיבות שונות לכלכ אחד. ואם אתה מפחד מהתשובה, תברר מה מפחיד אותך...

GorenY

New member
כל הדיון אינו על המרכז ../images/Emo70.gif

דוד, דלית וכל שאר חברי, הדיון אינו על המרכז הישראלי לטאי צ´י ואף לא על ניר מלחי!!! הבאתי את דעתי, כי איני מתלהב מכנסים של החזרה בתשובה שמקושטים באומנות לחימה כביכול. זה לא מיקרי שכל המדריכים הנם דתיים, ושכל הדיונים בנושאים רוחניים נקשרים ליהדות ומפארים את נפלאותיה. איני חולק על טעמם של חברי, אני מביאה את הסתייגויותי מכל מיסיונריות ומכל נסיון לרכב ולשככנע על הקשר בין יהדות לאומנות לחימה. בעיקר לא מחמיא בעיני הנסיון הציני, למשוך חובבי אמנויות לחימה ל"שבת תרבות" בעל צביון דתי מובהק, מבלי לציין זאת במפורש. למען הסר ספק מלב כל החברים אין בליבי דבר נגד אוהבי וחובבי הדת, אני חי עם כל האמונות בשלום, בעיקר עם זה בביתך וללא נסיון למשוך אותי בדרכים פתלתלות לכיוון זה או אחר. אני מרוצה מלימודי הטאי צ´י במרכז, אוהב ומכבד את מדריכי\בכירי ולרגע איני חולק על זכותם לבחור את אמונותיהם. אני רק מציין את העובדות בשטח, כפי שהן נראות לצופה מזווית הראיה. התופעה של חזרה בתשובה במרכז הנה עובדה ואיני צבעתי אותה בגוונים שליליים, זה בגדר תיאור מצב.

WhiteBear

New member
על תפיסת ה"שחור-לבן" של הדתיות

אני לא מבין משהו, איך משתלב אצלך שתי הרעיונות ש: "איני מתלהב מכנסים של החזרה בתשובה שמקושטים באומנות לחימה כביכול" ו- "אין בליבי דבר נגד אוהבי וחובבי הדת, אני חי עם כל האמונות בשלום" נידמה לי שהגישה של "שחור-לבן": שיש רק דתיות ורק חלוניות קצת מפספסת פה. אם יש לי חבר שסובל מבעיות רפואיות מסויימות, ואני מסוגל לכוון אותו לעזרה, בין מתוך הרפואה, תרגיל כלשהו או הבחנה בהרגל חים שפוגע בו, והיכולת הזו מגיעה לי מעיסוקי באומנויות לחימה. האם במקרה הזה אני מנסה "להחזיר אותו בתשובה" לאומנויות לחימה אני מאמין במה שאומרים פה מאנשים שהשתתפו בכנס קודם. שמעידים מנסיונם על האחראיים, שמדובר בכנס בעל ציויון של אחווה ושיתוף. וכמו שאני שמח לשמוע דעות של אמן לחימה משיטה "קשה", אני לא רואה ניגוד וסתירה להקשיב גם לדעות של אדם "דתי". שתי הדרכים שונות מהדרך שלי, אבל יש לי כבוד (שכולל מוכנות כנה להקשיב), לשתי הדרכים. ניראה כאילו אתה תופס את זה שונה ממני. אתה מוזמן להסביר לי למה. "אני רק מציין את העובדות בשטח, כפי שהן נראות לצופה מזווית הראיה. " (תפסת אותי בתקופה פוסטמודרניסטית, אנטי אוביקטיבית, אז תסלח לי שאני מצוטט את הקטע הזה...
) טל.

GorenY

New member
חילוניות מול דתיים../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

איני מוצא כנכון לדון בפילוסופיה שלי כאדם חילוני בפורום לאומנויות לחימה. לדעתי הפורום לא מיועד לנושא זה. אני בכנות מאמין, כי אמנות לחימה מיועד לאדם באשר הוא, ללא הבדלי דת, גזע או מין. ובכל זאת לשאלתך טל, אם היו אוספים חבורת מורים חלקם דתיים וחלקם חילוניים ועושים רב שיח ואימונים משותפים בהחלט הייתה מוצא בי משתתף נלהב. הבעיה שלי אינה בראיה של שחור לבן, אני טוען כי סוף השבוע המדובר, התחפש לכנס אומנויות לחימה, וזה לא מטרתו האמיתית. מדוע המארגנים לא מציינים בפרוספקט את העובדה כי כל המדריכים הנם דתיים ושכל ההרצאות והנושאים ה"רוחניים" הם בעלי גוון יהודי דתי. אם היו מפרסמים ביושר את מטרתם כל הדיון לא היה במקומו, כי בפני כולם האופציה הגלויה האם הם מעונינים בכנס מסוג זה או לא. כשלא מגלים את כל הקלפים, אני רואה בעיני רוחי מטרות אפלות, נסתרות ומייד מתעורר בי החשק לבדוק, ולהתרחק. בשום פרסום של הארוע לא ציינו ולו ברמז את מטרת המפגש, כמפגש חילוניים ומורים דתיים. זה לא לרוחי, אבל על תבנו בנינים על דיעותי אלו, אני מכבד כל אדם ואמונתו, רק תן לי את הקרדיט שאבדוק ואחליט מה כן ומה לא לטעמי. את אמונותי אבחר על פי טעמי המאד סוביקטיבי, ואין צורך במכבש שכנוע לטובת אמונה כזאת או אחרת. אני לא אוהב את הראיון של קשירת קשר בין דת לאומנות לחימה, אני בא להתאמן ולא לעסוק בתיאולוגיה, אם אוזמן לכנס דתי, אחליט אם אלך או לא - אבל לא אוהב את הראיון של דחיפת הנושא בדלת אחורית תוך ניצול אהבתי את אומנויות הלחימה.

למעלה