ארחות לוחמים

GorenY, לא מסתירים כלום.

קרא שוב את ההודעה הראשונה, והסתכל שוב על הקבצים המצורפים להודעה הראשונה והשניה. נאמר בפירוש שהסדנא עוסקת ב"אמנויות הלחימה ושלימות האישיות במבט היהדות". מה בדיוק מוכנס בדלת האחורית? כתוב שם איפהשהוא שיגיעו מאסטרים סינים? (דרך-אגב, אני יודע שרצו להביא לשם את מאסטר וונג פו-לאי, שהוא "כידוע" דוס מזה שנים רבות...
אבל בגלל התאריך זה לא אפשרי)

Funakoshi

New member
קשר דת ואימוני קרטה

חברים, אני ראיתי בחיי לא מעט מסגרות שהפכו למאד בעיתיות כשנושא הדת הפך למרכיב מרכזי ומשפיע על אוירת ביה"ס והפילוסופיה הסובבת. מתוך נסיוני אני חושב שיש להפריד את האימונים מהאמונות. כל אחד ואמונתו, אחרת אנו מתקרבים לכת ולא לדוג´ו, אומנות הלחימה מחנכת ליצורתיות ואינדיבידואליות, בא נשאיר זאת כך. התלמיד מחויב (לויאליות) לבית ספרו לבכיריו למורו אבל לא לאמונת מורו!!!

Funakoshi, קראת מה שנכתב למעלה?

הרי גם GORENY אומר שאינו מרגיש שום אוירה מיסיונרית במרכז הישראלי לטאי-צ´י, ואני מעיד מנסיון של 13 שנים עם המורה שלי שהוא לא מנסה לשכנע אף-אחד. אם אדם בא אליו, מיוזמתו, ושואל שאלות - ניר יענה; אבל מעולם לא ראיתי ולא שמעתי אותו מנסה לשכנע אנשים לחזור בתשובה.

ליובל

קראתי שאתה מתמחה באמנויות לחימה סיניות, כך שאין פלא שאתה נגד "סמינרים" דתיים. הרי הסינים הינם אתאיסטים. ובעצם, אפילו לא אתאיסטים כי לא היתה להם דת, כך שלא היה להם על מה למחות...

bizhar

New member
בוא נזרום עם ה "לוגיקה" שלך..

ונסיק שליובל כחובב סין, אין על מה למחות וכנגד מה להתנגד... (או שאולי ע"י אברהקדברה קטן נסדר גם את זה..
) ובקשר לדתות, בסין לפחות שלושה זרמים דתיים מרכזיים ואפילו אוכלוסיה מוסלמית כפולה בגודלה מתושבי ישראל..

כן זה נכון,

אבל לא מדובר על סין של היום. מדובר על סין של לפני הטירוף. תבדוק אותי (ותקן אותי אם אני טועה) ומה שניסיתי לאמר היה שכל מה שמריח מנסיון להחזרה בתשובה אינו מריח טוב
ובכל מקרה, גם בסין של היום (ושוב תקן אותי אם...) אין כפיה ד ת י ת. ולגבי אברהקדברה, מבטיחה לנסות משהו. אם ילך אודיע בפורום

אין כפיה דתית? ואיך את קוראת למה

שעושים שם לפאלון גונג?? בכלל, זה די רומנטיזציה מה שאמרת על סין. יש להם דת, ואפילו הרבה דתות. רק בגלל שאין להם דתות מונותיאיסטיות קנאיות, לא אומר שאין בכלל.

למיתר

אם תבדקי בהסטוריה של סין תגלי שלא היתה להם דת. היתה להם פילוסופיה ועדיין יש. כיום הדברים שונים, כמובן. ומה שעושים ל"פאלון גונג" זה משהו שהממשל החליט לסלק.

זה בדיוק מה שאני מתכוונת

ב"רומנטיזציה של סין". היתה לסינים דת (ואפילו שלוש מהן) עם פולחן, ופאנתיאון עשיר ועצום, וכל סממני הדת הנחוצים. למה להאמין בזאוס זה דת, ולהאמין ב August Personage of Jade זה פילוסופיה? למה להקריב ל-ה´ זה דת, ולהקריב לאל המטבח זה פילוסופיה? ולמה "משהו שהממשל החליט לסלק" הופך את זה ל"לא כפיה דתית"?

bizhar

New member
נראה יותר ככפייה אנטי דתית לא?

לסינים מיתולוגיה ארוכת שנים (ניתן למצוא סימנים לכך עד 4000 שנים לאחור) של סגידה לאלוהויות רבות כמו השמש, הירח, העננים הרים ונהרות וכד´. בהמשך התפתחו כמה פילוסופיות/אמונות וביניהן שלוש אסכולות מרכזיות: הדאואיזם, הבודהיזם והקונפוציאניזם שיש לציין שחיו לצד המסורות והאמונות העתיקות בכבוד והשפעה הדדית. (דרך אגב, חשיבותה של דת בודהה בסין גדולה מאשר בהודו כבר זמן רב). למרות זאת אכן רוב הסינים כיום אתאיסתים ואת הדהלגיטימציה לתנועת הפאלוןגונג ניתן אולי לפרש כמהלך אנטי דתי הלא כן?

לא כפיה דתית אלא פוליטיקה

למיטב ידיעתי (ואני לא מומחה), השלטונות בסין רואים בכל מה שאינו תחת שליטתם - איום. כך היה עם אמני הלחימה הגדולים, שנרצחו או ברחו או ירדו למחתרת, כך היה עם הדאלאי-לאמה, אחרי כיבוש טיבט, וכך זה היום עם הפאלון-גונג. לשלטונות סין המודרנית אין שום אג´נדה דתית או אנטי-דתית - יש להם נטיה חזקה מאוד לחסל כל מה שאינו נתון למרותם.

bizhar

New member
מקבל. כל מה שהצגתי היה אנטיתזה

לנסיון לתאר זאת ככפיה דתית. ניתן אולי להשוות לתנועת הסינטולוגיה השנויה במחלוקת שיש הרואים בה כת על כל הקונוטציות השליליות הכרוכות בכך.

לא מכיר סינטולוגיה, אבל נזכרתי

ששמעתי שהטאואיסטים ה"אמיתיים" (לא ה"דת" הטאואיסטית, שכוללת הרבה דברים הסותרים את הרעיון הטאואיסטי) די נרדפו ע"י הקונפוציוניסטים - והקונפיציוניזם היה ה"דת", או "פילוסופיה", המועדפת על השלטונות הסיניים בחלק גדול מאלפיים השנה האחרונות - מישהו יכול להוסיף, לאשר או לסתור?

אכן

כפיה אנטידתית שלא מקובלת עלי בדיוק כמו כפיה דתית. מה שניסיתי לאמר היה ש: ע ד ת ק ו פ ת הקומוניזם בסין היתה סובלנות והיום אין
בכלל הדיון הוסט לכיוון לא נכון, לדעתי. שלא תבינו לא נכון. אני נגד כפיה באשר היא
גם תרבותית.

אממ, סין? שאפילו לחלק משושלות הקיסר

שלהם הם התיחסו כברברים ותו לא? סין שבזה כ"כ לכל התרבויות סביבה והייתה בטוחה שהיא עצמה מרכז העולם, מה שהשתקף גם בשמה? סובלנות לתרבויות אחרות זה לא הדבר הראשון שחושבים עליו בהקשר של סין שלפני הקומוניזם...

הכל

נכון, ובכל זאת, בנושא הדתי
ובתוך סין
כן היתה סובלנות. ונראה לי שנסחפנו קצת עם הויכוח הזה.

אבל זה נכון בכל העולם, לכל דת שאינה

מונותיאיסטית. זה אינו מיוחד לסין, אלה ההפך - דתות מונותיאיסטיות היו היחידות שהיו חסרות סובלנות לאמונות אחרות. "לא יהיו לך אלוהים אחרים על פני" הוא דיבר יהודי ומשמש בנגזרות היהדות השונות (נצרות, אסלם). הוא אינו קיים בדתות אחרות ככל הידוע לי. אין לזה קשר לסין.

אתה

כנראה צודק. יש לציין, עם זאת, שגם אנחנו החילוניים לא ממש סובלנים לדתיים...

למעלה