ארחות לוחמים

ארחות לוחמים

(מצורף קובץ מס.1, בהודעה הבאה אצרף קובץ 2 + רשמים שלי מהסדנא שבה השתתפתי) "הלוחם והרוח" - אמנויות הלחמה ושלמות האישיות במבט היהדות. סדנא מרוכזת ורב-שיטתית במגוון אמנויות לחימה מלווה בהרצאות עומק: * דימוי עצמי כרכיב לשלימות ועוצמה * סקירת רוחב על אמנויות הלחימה * מיהו לוחם? מהי לחימה? * זן בודהיזם ויהדות * הנפש כמקור העוצמה * מאפייני השיטות * חוויות מן החיים במזרח הרחוק ועוד... בין המרצים והמדריכים: ניר מלחי - מאסטר בקונג-פו, דרגה סינית מקבילה לדאן-9 יוני אליצור ד"ר שלום סרברניק שמעון ישראל - אייקי ג´ו-ג´יצו, קנג´וצו דאן-4 יואל קרני - הישרדות, דאן-5, אלוף הארץ דני הרפה - להטוטן; אמן לחימה סינית; מרפא סיני רוני שפירא - מדריך בכיר טאי-צ´י צ´ואן משה רוזנברג - קרטה דרור גלעדי - ווינג-צ´ון; ארניס; נונצ´אקו יואל יצחקיאן - קרטה דרור וולברד - איגרוף תאילנדי + בושידו צבר ארם - לוחמה פיליפינית; ווינג-צ´ון; נינג´וצו - דאן-8 יתורגלו אלמנטים מהשיטות הבאות: טאי-צ´י צ´ואן סילאט קרטה גוג´ו קרטה free style נינג´וצו הישרדות פה-קואה מואי-תאי שינג-אי ארניס אייקי ג´ו-ג´יטסו ווינג צ´ון וושו קאדנה דה מאנו מקום ותאריך: מיום ד´ 21.08.02 עד מוצ"ש 24.08.02 במלון "עדן אין" בזכרון יעקב מחיר: למבוגר 750 ש"ח (כולל פנסיון מלא) ילד מגיל 2-12 375 ש"ח תינוק עד שנתיים 150 ש"ח פרטים והרשמה: משרדי "ערכים" בין 9:00 עד 20:00 מרכז: 03-5793035 דודי צפון: 04-9040499 גילה ירושלים: 02-5000190 שרון דרום: 08-6438180 הינדי

ארחות לוחמים: רשמים אישיים + קובץ 2

כאמור, השתתפתי במחזור הראשון של "ארחות לוחמים". מדובר בסדנא המשלבת אימונים בשיטות שונות עם הרצאות על אמנויות לחימה ועל יהדות, ובמיוחד על הקשר ביניהם. המדריכים בסדנא מעולים - מי שלא מכיר את השמות ולא מתרשם מהדרגות, יכול להתרשם גם מהיכולת וגם מהאישיות של האנשים. אני לומד אמנויות לחימה מגיל 12 ואני יכול רק לומר שאין לי מלים - גם בשיטות שלא "אהבתי" (יש לי משהו נגד השיטות ה"קשות"...), רמת המדריכים, היכולת שלהם להסביר את עצמם ואת השיטה, והרמה האישית - לא רק הלחימתית - ניכרות מאוד. ההרצאות היו כמעט כולן מרתקות. הסקירה של צבר ארם על אמנויות הלחימה בעולם, שקוצרה בגלל אילוצי-זמן, היתה אחת מהרחבות ביותר ששמעתי עד היום. רואים שהאיש פשוט זוכר כל אות מכל ספר שהוא אי-פעם קרא... אבל הדבר ממנו הכי נהניתי היו "שיחות המסדרון", בין האימונים וההרצאות. לא כל יום יוצא לי לשבת כשמצד אחד שלי דאן-8 בנינג´יצו שמציע ללמד אותי תרגיל, מצד שני מטפל ברפואה סינית, מצד שלישי אלוף-הארץ בהישרדות, מצד רביעי מורה לארניס - ואין ביניהם טיפה של תחרות, כולם ברוח טובה ונכונים לדבר על כל נושא (החל מבדיחות מהצבא, דרך שיחות על חוויות מיפן/סין/הודו/פיליפינים, וכלה בשיחות על פילוסופיה ברמה העמוקה ביותר). השיחות האלה הן מה שהשאיר לי את הרושם הכי חזק מהסדנא. לעשות שבת עם קבוצה של אנשים ברמה כזאת, זה חוויה שקשה להגיע אליה בחיים הרגילים שלנו... בקיצור: ממליץ בחום!

דוד: אנא עזור לי קצת, להבין ...

צבר ארם (אמן לחימה, ללא ספק - יוצא דופן) סיפר לי פעם (בשיחה נעימה אצל גיא רפאלי בבית) כי את רוב הידע שלו בשיטות פיליפיניות, רכש בסמינרים של גורו דן אינוסאנטו - ראש JKD קונספטס (מומחה רציני מאוד בתחום...) מי אם כן, מהחבורה, היה בפיליפינים? יואל גלעדי? כמה זמן? אצל מי? פשוט: מעולם לא נתקלתי בשם ... רק אם אתה יודע כמובן.

אז מה הקשר בין אומנויות לחימה

ויהדות? כלומר, די ברור לי שברמה העליונה ביותר, גם היהדות מטפסת על אותו ההר כמו אומנויות הלחימה, אבל איזה קשר יש בדרגות נמוכות יותר? (ואני לא אגיד אף מילה על מעמד האישה ביהדות)

bizhar

New member
כן, כבר נאמר על מעמד האישה

שמדובר על שתי המרצפות שלפני כיור המטבח ( אבל מעניין מה אני עושה שם כל הזמן?!..
)

bizhar

New member
אם כך מן הראוי לתכנן חלון רחב

מאוד ומרצפות מוגבהות. כך תוכלי להיות בעלת מעמד גבוה, השקפת עולם רחבה וקשר טוב בחלונות הגבוהים. (ויסלחו לנו חברי הפורום על ההשתטות בפרהסיה...
)

כן

זה נכון ואז יהיה גם מקום לבנות שלי הרי צריך לחנך גם אותן ולהרחיב את האופקים שלהן...

קוזושי

New member
מי אמר שיש קשר?

אף אחד לא אמר שיש קשר בין אמנויות לחימה ויהדות, יש כמות רצינית של לוחמים שחזרו בתשובה ויש להם מה להגיד בנושא הזה, בשביל זה הם עושים את הסדנא הזאת, אני לא כל כך בטוח שמה שיש להם להגיד זה שיש קשר ביניהם. ייתכן שהקשר הוא מקרי בהחלט ייתכן גם שיש כמה דברים שמזכירים אחד את השני, אולי בפיתוח האישיות והשליטה העצמית או ה"קי". אם מישהו מתעניין בזה כדאי לו ללכת לסדנא ולשמוע במקום לנסות לנחש מה הם יאמרו שם. אותי זה מאד מעניין ואני יכול להבטיח לכם שהמטרה שלי היא לא חזרה בתשובה.
אני גם חושב שאם אדם חוזר בתשובה בגלל אמנויות לחימה הוא צריך לעשות דרך ארוכה מאד כדי ללכת בדרך התורה. וודאי שאף אחד לא יאמר שהוא מצא את כל היהדות שלו באמנויות הלחימה, כל מה שקרה שם זה אולי כיוון אותם לדרך של היהדות ולא יותר. לכן נראה לי די טפשי להתחיל לכתוב כאן את כל הטענות שיש לכם על היהדות ולומר שלא יתכן שיש קשר בין יהדות לאמנויות לחימה. למרות שהיחס לאמנויות לחימה אצלכם זה כאל שלמות וליהדות כאל הפוליטיקאים של שס. אם השם ערכים עושה לכם את זה, באמת חבל שהסדנא היא במסגרת של ערכים. אך כפי שאני מבין הם מארגנים פה סדנא של אמני לחימה שלפחות חלקם גדולים ביותר, ויש להם מה ללמד בטכניקה ובפילוסופיה, והם מצאו לעצמם את המכנה המשותף של היהדות. מי שמפחד שזה יגרום לו לחזור בתשובה, צריך לבדוק עם עצמו מה מקור הפחד, ומי שסומך על שיקול דעתו ולא מפחד שיצליחו לשכנע אותו בדברים שהוא לא מאמין בהם שילך לשם, יתכן שהוא ישמע שם דברים מענינים. אגב, קראתם את הנושאים של ההרצאות?

דוד אמר שהם דיברו על הקשר, אז הנחתי

שמישהו שם, לפחות, חשב שיש קשר. אני ארד מהוויכוח הדתי, למרות שזה מאד חשוב לי, כי זה לגמרי אוף-טופיק.

no more lies

New member
בואו, תעשו איתנו שבת, יהיה נחמד!

שמעתי את זה כבר איפה שהו - נזכרתי, בתחנה המרכזית בירושלים, והם היו ליד דוכן תפילין. "ערכים" שהיא עמותה שמטרתה הפצה של אורח החיים הדתי-אורתודוקסי, מצאה לעצמה פלטפורמה חדשה להפצה... אין לי שום דבר נגד חוגים ליהדות, ובעצמי אני מתעניין בחכמה ובמוסר המוצגים ביהדות, אבל לנסות להציג סדנת חוזרים בתשובה כסדנת אומנות לחימה – מזעזע! הרי אומנות הלחימה אמורה לשחרר אותנו, ולא להכניס אותנו למערכות יחסים ( עם אלוהים/הרב/החברה) מורכבות ומתוסבכות, שבה אנו תמיד הצד ה"קטן" במשוואה, הצד שחושש, הצד שבחסך. אין לי ספק שחזרה בתשובה הוא המניע העיקרי מאחורי סוף השבוע הארוך הזה ( אגב, יש אימונים בשישבת?), אז למה להתחבא. ומה יהיה בהרצאות? "חוויות מחיים במזרח הרחוק" – האם איזה שהוא מורה מבין החבורה המכובדה ימליץ לתלמידיו לנסוע ללמוד במזרח הרחוק? חס וחלילה, הם עלולים למעוד, רחמנה לצלין, או אפילו יותר גרוע, למצוא מורה אחר – אולי גוי.... הס מלהזכיר. אם המורים טובים, לכו ללמוד אצלם, אני בטוח שהם ישמחו לכל הכנסה נוספת (ואפשרות נסתרת להחזיר בתשובה). ועוד משהו, רמת המורים מאד מאד משתנה, לפי הרשימה. חלקם מורים גדולים וחלקם סתם תלמידים או סתם XXX (כלומר מורים שלא למדו מספיק זמן בשביל לקבל את התואר שהם מעניקים לעצמם). מה המכנה המשותף - נכון! יהדות. יהדות היא הבסיס של הסמינר ולא אמנות לחימה.

WhiteBear

New member
אני לא יכול להגיב שום דבר רישמי

כל האמור לעיל בא מניסיון אישי ולא אמור לשמש דוגמא לכלום. בתור תלמיד של המרכז הישראלי לטאי צ´י, שמכיל מספר רב מאד של אנשים דתיים אורטודוכסים, אני לא יכול לומר שחשתי אפילו פעם אחת שמשהו ניסה להסביר לי על היהדות או להחזיר אותי לדרך הישר. הפעם היחידה שמזכירה משהו כזה היתה כשאחד המדריכים, שהוא אפילו לא חובש כיפה, הציע לי לקרוא תפילה של לפני השינה בסידור. האמת, למרות שאני רואה עצמי אדם לא דתי, אני קראתי, ומדובר בטקסט מאד יפה. בנוסף, אני ראיתי אישית כמה מן המדריכים שמופעים ברשימה, ויכול להעיד על רמה שהיא בפירוש מעבר ליכולת השיפוט שלי. ובנוגע לאמנים ה"עלומי שם", אין לי מושג, אבל מטרת הסדנה היא (אם הבנתי נכון) להראות קישורים של יהדות ואומנויות לחימה, אז ניראה לי הגיוני לראות איך שיטות לחימה שונות עושות את זה. לא נשמע הגיוני ?!

"אומנות הלחימה אמורה לשחרר אותנו"?!

אומנות לחימה אמורה לשחרר אותנו?!?!? עד כמה שאני יודע, באומנות לחימה יש היררכיה ברורה של ידע, דרגות ופז"ם. לימוד אומנות לחימה, מחייב להיות במסגרת כלשהי (אמנם מסגרת שאנו רוצים בה, אבל עדיין - מסגרת). אומנות לחימה לא אמורה להפוך אותנו ל"פרפרים" או פורקי עול של החיים! בשורה התחתונה: תתגבר על השינאה שלך ליהדות, ולדתיים בפרט. אף אחד לא מנסה פה שום פעילות מסיונרית או החזרה בתשובה. בסה"כ, מדובר על חבורה של אנשים צמאי ידע ואימונים, שיש להם שריטה לעיסוק שלהם (אומיות לחימה, לא מסיונריות), ורוצים להיפגש עם עוד אנשים כמותם, להחליף דעות וחויות, ובעיקר ללמוד אחד מהשני (אתה יודע, גם אנחנו עשינו את זה בעבר...). ושלא יהיה לך צל של ספק - אני ממש לא דתי, ולא הייתי באף מפגש מהסוג הזה!

Zeev Foux

New member
אמנות לחימה אכן אמורה לשחרר1

צר לי סלבו, אך אני חולק על דעתך לגבי השחרור. לא לחינם התחברו אומנויות הלחימה עם שטחי ידע "אנרכיסטים" שמטרתם שחרור (זן בודהיזם, דאואיזם) במהלך ההיסטוריה הארוכה. באמרי אנרכיזם אין פירושו אנטי ממסדי אלא התנתקות מהממסד. ומטרת הידע (בין השאר) היא לאפשר לנו להיות משוחררים מפירמידת הידע/דרגות/פז"ם. זוהי דעתי

למעלה