ארז, אתה מפורסם

Aviation Addict

New member
לדעתי צריך להפעיל שיקול דעת

ולא להעלות לרשת תמונות שיש ספק בסיווג שלהם. וכל הכבוד ארז על מתן האישור לפירסום התמונה, אין לך ממה לפחד. אגב התמונה המקורית יפהפה! נ.ב. אם שמתם לב לאיזשהו תמונה / הודעה שהעלו בפורום ויש בה משהו מסווג, אנא שלחו לי מסר עם לינק להודעה, וזה יימחק בהקדם האפשרי
.

yuval yelin

New member
שתי האגורות שלי

אני חושב שחיל האויר מטפס פה על עץ גבוה מדי. אם ארז הצליח לצלם תמונה כזו מהפיינל של ש"ד אז יש רק שתי אפשרויות: 1. אין שום אסון בתמונות מהסוג הזה. 2. חיל האויר לא עושה מספיק על מנת לא לחשוף מידע מסווג. חיל האויר יכול לבחור היכן למקמם טייסות שלו. מיקום (או הנחתת מטוס) בעיר גדולה, כאשר הפיינל עובר מעל ריכוזי אנשים (נמל ת"א או אזורי חן) אינו חכם, אם אתה לא רוצה שאנשים יראו את המטוסים שלך. צריך לזכור שסביב כל בסיס צבאי יש שילוט המזהיר כי הצילום אסור. לא זכור לי שראיתי צילום כזה בנמל ת"א (משם לדעתי צולמה התמונה). פרסום התמונה באינטרנט אינו יכול לפגוע בבטחון המדינה מאחר שכל אדם יכול להגיע לפיינל של ש"ד ולצפות / לצלם את המטוסים אם הוא רוצה. מה שכן, ייתכן שהמידע שארז הוסיף באתר איירליינרס הוא בעייתי. למשל, מאיפה ארז יודע שהמטוס הוא של חיל האויר (אם הוא מוצג כמטוס אזרחי לחלוטין)? זו דעתי. יובל.

ארזS

New member
יובל

א. מה פירוש "שתי האגורות שלי" ? ב. איך המטוס מוצג כאזרחי אם יש עליו כל מיני "סימנים מחשידים" ? [הערה : במילים "סימנים מחשידים" אינני מתכוון למשהו שאסור להראות ולראות אלא במשהו גלוי ובולט לעין מסוג אחר]. ג. ארז יודע שהמטוס של חיל האויר משתי סיבות : הראשונה : הדבר פורסם לפני שצילמתי את התמונה. השניה : קשורה ל"סימנים המחשידים" שכתבתי לעיל. ד. עם שאר ההערות שלך אני מאוד מסכים. ה. שוב סליחה מליאוניד שביקש להפסיק עם השירשור הזה. [מצטער ידידי, לפעמים יש שאלות/הערות שמבקשות תגובה].

אמיר72

New member
האגורה הבודדת שלי

מי שלא רוצה שיזהו את מטוסו כמטוס צבאי, שיתכבד ויוריד ממנו את סמל טייסת "מלכי האוויר", שיוריד את מספר הזנב הצבאי, ושיוסיף או"ק אזרחי. כל אדם עם הבנה מינימלית בתעופה מזהה את המטוס כצבאי. מעבר לכך, ארז צודק שהמידע פורסם קודם לכן במגזין "ביעף".

e dor

New member
אני לא מבין אתכם פשוט

סבבה, זה לא עשה נזק. סבבה, כל אחד יכול לראות את המטוס. אבל גורם מצה"ל בעצמו אמר שזה מקשה עליהם - אז עכשיו תמשיכו בכוונה ? ועוד תתווכחו על זה ? בכל אופן - תמשיכו להתווכח עם מה שצה"ל אומר, ותטילו על צה"ל בנוסף למשימות הרגילות שלו גם להסתיר את המטוסים שלו - צודקים, שיקנו נושאת מטוסים למטוסי תובלה - ככה אף אחד לא יראה !

ארזS

New member
דור, אולי אתה קשה הבנה ולכן אסביר

שוב ושוב עד שאולי תבין : אבל אף גורם בצה''ל לא אמר את הדברים שכתובים בכתבה על התמונה הספציפית שלי שפורסמה ב"מעריב". הדברים נאמרו באופן כללי על תמונות מסויימות אחרות, אבל הכתב קיבל רק ממני אישור לפרסם את התמונה הזאת כי אין בה כל פגיעה בבטחון המדינה אם זה מה שכל כך מציק לך ולכן אין לי ממה לחשוש. האם יש מבין סוף סוף ?

e dor

New member
זה מה שאני מסביר פה שעה !!!

אמרתי שאני לא מקשר בין מה שאמרו לתמונה הספיצפית שלך במעריב בערך מאה פעמים, ואתה ממשיך ...

ארזS

New member
...................................

• e dor אני מאמין לציטוטים של אנשי צבא שהחליטו שצריך להפסיק ! אם אתה אוהב להזיק למדינה ולעשות ההפך ממה שאנשי צבא אמרו, לבריאות. אתה אחראי לתוצאות. את הדברים הנ''ל אתה כתבת לי. כנראה שאני סנילי.

e dor

New member
סנילי לא, אבל רמת הקליטה ...

אני אמרתי את זה בקשר לויכוח שלכם בנושא הזה ובקשר לעובדה שאתה מצלם מטוסים. התמונה במעריב לא מזיזה לי בכלל, היא לא משנה לי והנושא של הכתבה הוא מקור הויכוח - לא התייחסתי לתמונה הספציפית הזאת אפילו פעם אחת !! מקווה מאוד שתבין אחרי 101 הסברים. כי 102 זה יהיה כבר הרבה ...

אמיר72

New member
תתבגר

דברי קצין בצה"ל אינם, למרבית הפליאה, צו אלוהי היישר מפי השכינה. במדינה דמוקרטית אי אפשר לסתום לאזרחים את הפה (או את המצלמות), וכשרוצים להסתיר משהו לא שמים אותו במרכז העיר הגדולה בישראל כאשר הוא חשוף לכל מי שיושב על חוף הים. גם על צה"ל מקשה שספוטרים איטלקים או סקוטים מצלמים מטוסים בדרך לארה"ב, אז מה ? ננזוף בהם ? אף אחד לא מטיל על צה"ל כלום. על צלמים חובה להטיל על עצמם מגבלות - לא מצלמים בתוך בסיס, ואם צילמת - לא מפרסים ללא אישור דו"צ. אם צילמת באוויר - מותר להפעיל שיקול דעת, אבל גם אם לא - אין מה לעשות.

איזה להתבגר? הוא מתווכח עם כולם

כולם טועים ורק הוא צודק. עוד לא הבחנת בעובדה הזאת?

e dor

New member
אני נזפתי במישהו ?

אני אמרתי שאני חושב שצריך להקשיב להם מעכשיו והלאה.

דור אתה לא מבין?גם אני לא מבין אותך

אתה רק מתווכח עם כולם וחושב שרק אתה צודק. די, חלאס!

e dor

New member
ואתה אידיוט, אז אמרתי משהו ?

תשמע, אתה לא מזיז לי כלום. אתה רוצה, תביע דעתך כמו בנאדם וזהו. אני אומר שאם צה"ל אמר כנראה הוא צודק - אתם מתווכחים עם העובדות ואז אני מתווכח ? וואלה, הגיוני ... טוב - אני מבין למה רמי לא הגיב פה שוב. אתם מגבים את מי שכל היום מצדיק אתכם ונותן לכם תמונות וכל השאר לא יודעים מה הם מדברים. ואז עושים התקפה של 2 או יותר על 1 ואז ברור שהרוב צודק. וואלה - רמי - לגמרי הבנתי אותך, צדקת.

בוא הנה יה דגנראט קטנצ'יק

או ילדונצ'יק אבל דגנראט גדול. אתה גם חוצפן גדול חוץ מהמגלומניה שלך. אני קיללתי אותך? אז למה אתה מקלל? חתיכת דפוק שכמוך!

מהומה על לא מאומה!

שירשור שכולו ביבולי ביצים. בגליון מס'161(פברואר 2005)עמ'32, בכתבה:מרחיקי ראות,מלבד מספרי הנעליים של הצוות.יש תאור מפורט של ה"חברה" האלה כולל תמונות...

sean biv

New member
תרגיעו אם בטחון שמטחון

בתך זה מטוס אזרחי לכול דבר שלא רוצים שהציבור ידע שיש דבר כזה לצבא אז אומרים שהוא למטרת מודיעין

gilgor

New member
אפשר לחשוב מה קרה...

זה לא שארז צילם את המטוס מבפנים? פירסם איזה מערכות יש בתוך המטוס? אם חייל האוויר כל כך רוצים למנוע את זה שינסו להפחית את כמות הטיסות הצבאיות שעובורת כולם יום מעל איזה עיר קטנה ולא חשובה כמו תל אביב.

למעלה