ארזירון

just a guy11

New member
ארזירון

בטעות הגעתי לבלוג שלך (באמת בטעות, סיפור ארוך.) וראיתי, בין היתר, את הפוסט שפירסמת ב4.1, על התקלה הראשונה שלך. ציינת שם שהיא צולמה במלואה עד הפתיחת רזרבי, מזווית של צנחן אחר.. יש אפשרות שתפרסם פה את הסרט? חיפשתי בפורום וראיתי שזה לא פורסם עדיין..

just a guy11

New member
מה אתה רוצה עכשיו תגיד לי?

מה לא בסדר בוא תסביר לי מה לא בסדר במקום להתנפל. תסביר.

shivekroi

New member
שלח לארז הודעה אישית...

כך, אם יחליט, יוכל להשתלח בך מבלי להשפיל אותך ברבים. במילים אחרות, אתה מרים לכולם, ומתפלא שאתה מקבל הנחתות בפנים. בברכת מקווה שהסתפרת ותצליח להתחמק מהנחתות בעתיד, רועי

just a guy11

New member
אני לא מוצא סיבה

למה לעשות את זה במסרים אישיים תמיד מפרסמים כאן תקלות, ותמיד מנסים ללמוד מהן תמיד מדברים כאן המון על תקלות מה לא בסדר בזה שפניתי אליו כאן?!

shivekroi

New member
הבקשות שלך מעוררות פרובוקציות.

אני קצת אקצין, אבל זה כמו שאני אכתוב: "שב"ש, הייתי בבלוג שלך וראיתי את הפרק ביומנך היקר על היום שבו שכבת עם כלב. יש לך סרט בנושא? אולי תוכל להעלות אותו לפורום?" מה שנמצא בבלוג של שב"ש זו בעיה שלו, אם הוא לא העלה את זה לפורום כנראה שעשה זאת במודע. "להשפיל" אותו ברבים בפורום זה לא מעשה חכם יותר מידי... שב"ש, מצטער אם האנלוגיה לא מדוייקת, אני יודע שמדובר בכבשים
אוהב (את שב"ש לא אותך חלילה), רועי

Z o o k

New member
וואלה הגזמתם ../images/Emo46.gif

הבנאדם בסך הכל ביקש מארז שיעלה סרט לפורום. הוא לא פגע באף אחד לא העליב והנושא אפילו קשור לפורום. אז מה נפלתם עליו ??? מה קשור עכשיו "מסרים אישיים" אנשים שמים פה הודעות אישיות כל הזמן. עזבו ת'בנאדם בשקט ותנו לארז להחליט אם הוא מרגיש "מושפל" מהחשיפה הפתאומית או לא.

shivekroi

New member
זוקי תנוח...

מיותר לדבר בלשון רבים, רק אני הגבתי... אפשר לחשוב שקטלתי לו את החיים... הסברתי לו את דעתי, בציניות מסריחה - אבל כזה אני... דגש על החלק עם המסריחות. כמו שארז אמר, הוא ילד גדול (ארז ז"א). לא באתי להגן על ארז אלא להסביר לגיא למה לדעתי הוא מקבל פידבק שלילי. עזוב אותך מפרצופים זועפים ותזיז את התחת שלך למועדון שנקפוץ יחד. גיא- עלה והצלח! דעות שנויות במחלוקת לגבי ההתנהגות שלך תמיד יהיו. אני לא מת על הדרך שבה אתה מתנסח, אבל זו בעיה שלי. כמו שדודי אמר - ה' תעזור לו. אני לא מאמין באלוהים, אז ניסיתי בעצמי... (לשווא). לילה טוב. שי אם יש לך בעיה אז קפוץ (עדיף איתי וממטוס
)

ארזירון

New member
בעיקרון אולי אפשר

אבל הבעיה היא שאין לי מושג איפה הקלטת. כשיהיה לי קצת זמן השבוע אני אחפש ואבדוק ואראה מה אפשר לעשות. ולכל השאר שמגינים עלי, אני ילד גדול ויכול לעשות לבד. אני לא חושב שהבקשה לא רלוונטית או חודרנית. אין לי מה להסתיר ואם היה לי אז בטוח שלא הייתי מפרסם דברים תחת השם "ארז ירון"
גיא, אין לי שום בעיה שפנית כאן ולא במסר.

just a guy11

New member
סבבה

אתה יכול לנסות להסביר מה קרה בשפה יותר מקצועית ולא בשפה שרשמת שם? כי שם אתה מנסח בצורה שאנשים שלא מבינים בספורט יוכלו להבין בערך מה קרה אבל בתכלס, מה הלך שם?

Roybit1

New member
נו...

אז אם הוא מנסח שם בצורה שאנשים שלא מבינים בספורט, אכן יבינו אז זה בול בשבילך, מה הבעיה אם ככה?

just a guy11

New member
צחוקים איתך

זה לא בצורה מפורטת. ותאמין לי שאני מבין מספיק טוב יחסית לפעור כמוני. תשאל את ברשדסקי איך הוא התפעל מהידע שלי כשהגעתי לקורס. אל תזלזל

ארזירון

New member
לא בדיוק

אבל זה כבר סיפור אחר... אז אחרי שאמא שלה חזרה הבייתה מהביקור בסופ"ש, לפני הראיונות עבודה, והעברת הדירה של נועם, אפשר לספר את הסיפור. את הקלטת אני אחפש בהמשך השבוע.... הסיפור הוא יחסית פשוט, אבל קצת ארוך. זה התחיל עם הפה הגדול שלי (אבל אנחנו לא מאמינים באמונות טפלות ולפתוח פה לשטן). זה התחיל כשדיברתי עם אחד המדריכים על המצנח החדש שהוא קנה, למה דגם X ולא דגם Y, כשאחת הסיבות היא הפתיחות או יותר נכון הסיכוי לתקלות. זה המשיך עם העובדה שזו הייתה הצניחה האחרונה שלי בארץ (שוב, מי מאמין באמונות טפלות?) במטוס היה ויכוח על צניחה עם מד גובה או בלי, כי במקרה של תקלה צריך לדעת מה הגובה. אני טענתי (ועדיין טוען) שבמקרה של תקלה צריך לפעול, ולא לעצור לבדוק אם הגובה נמוך אז עושים א ואם יש יותר גובה אז עושים ב... המודעות לגובה במקרה שלי קשורה לגובה הפרידה. (נפרדנו ב-5000, טרק "גנב" 1000, תהליך פתיחה עוד קצת פחות מ-1000, טיפול בתקלה חייב להיות מהיר, או ניתוק.) אז יצאנו מהמטוס, מבנה של חמישיה. גובה 5 מצפצף לי באוזניים שצריך לברוח, מסמנים לכולם וכולם מתחילים טרקים. אני לכוון הים, וזיידוש לא רחוק אחרי (בהסבה לשמאל) עם המצלמה על הראש. התהליך פתיחה שלי היה רגיל. החופה שאני צונח עליה היא XAOX-27 בגודל 83 וקורה לפעמים שהבתים האמצעיים שלי סגורים. (כן כן, אמצעיים) זה כנראה קשור לסליידר, אבל אני עוד לא מצאתי שיטה טובה לקפל שתהיה פתיחה יציבה, איטית, וזה לא קורה בה. אז הבתים האמצעיים סגורים, וכמו כל חניך טוב דבר ראשון שעושים זה שני פמפומים. רק שאני עושה את זה עם הרייזרים כדי לפתוח את הבתים הסגורים ולהשאיר את הברקסים במצב בלימה לעוד כמה שניות. במקרה הזה הבתים נפתחו אבל הסליידר נשאר תקוע למעלה, והחופה התחילה עם סיבוב קל שמאלה. אם אין ברירה, משחררים ברקסים. פמפום ראשון הבהיר לי שרק ברקס ימין יורד, ואילו ברקס שמאל תקוע למעלה איפשהו, יחד עם הסליידר. שחרור הברקסים רק האיץ את הסיבוב שמאלה, ועכשיו זה היה קצת יותר מהיר. החזקתי את הברקס הימני בחצי דרך לראות אם אפשר להבין מה קורה למעלה או אולי פמפום נוסף ישחרר את הסליידר והברקס התקוע, תוך כדי ייצוב החופה קצת. לקח שתי שניות להבין שאין סיכוי כי משהו שם מחזיק חזק את הברקס והסליידר, אז עזבתי את ברקס ימין והלכתי לכוון כרית הניתוק. אחד הדברים שלא עשיתי טוב (כנראה כי זו הפעם הראשונה שלי, ואני מקוה אחרונה) היה לא להתייצב מספיק אחרי ניתוק לפני פתיחת רזרבי. בגלל הסחרור שהייתי בו כשניתקתי, את תהליך פתיחת הרזרבי ראיתי בין הרגליים שלי, באמצע סלטה, וזה ממש ממש ממש לא תקין. זיידוש, דודו וגיא עופר שהיו מסביבי (חלק מהמבנה) אומרים שהסחרור שלי היה הרבה יותר מהיר ממה שאני חושב. אחרי שראיתי את הוידאו, הסכמתי איתם. כשהייתי תחת החופה הכל היה מאוד איטי ורגוע. כשראינו את הוידאו ראינו שהתחלתי תהליך פתיחה מעל 3500, והייתי תחת רזרבי מעל 1500. את זה רואים כי זיידוש מצלם ומסתכל על המד גובה שלו. בשורה התחתונה, כנראה שהקיפול שלי היה לא תקין, ועד היום אני לא יודע מה עשיתי לא טוב. החופה הייתה יחסית חדשה אז, עם בערך 150 צניחות שלי עליה. אני עדיין משחק קצת עם הקיפולים שלי כדי למצוא שיטות יותר טובות לקיפול. באותו יום לא שיחקתי, פשוט קיפלתי רגיל, כמו שעשיתי כל שאר הקיפולים שלי (יש לי מעל 3000 קיפולים, כולל מעל 2000 של חופות שלי) המסקנות הן די פשוטות: 1. אם משקיעים בקיפול, יש פתיחה תקינה. 2. לא לשחק יותר מידי זמן עם התקלה. צריך לדעת אם זה פתיר או לא ומהר. 3. לשמור על קור רוח ולהבין מה קורה מסביב. 4. להגיד המון המון המון תודה לשלומי
שאלות?

ארזירון

New member
משתפר

שבוע שעבר היה גשום ביום ראשון, אז לא צנחנו. אבל בשבת היה חם מספיק לצנוח עם קצר. למה ממך לא שומעים בזמן האחרון????

just a guy11

New member
כן, שאלה

אני, בתור חניך, הודרכתי לא לנתק RSL אלא במקרים ספציפיים מאוד נדירים. לכן לא יהיה לי אומץ לנתק אותו במצב של תקלה מסחררת (אני יודע שלא אסתחרר עד כדי כך עם מצנח גדול, אבל בכל זאת..). אז מה אני אמור לעשות אם אכנס לסיחרור ולא אוכל לשלוט בזמן שייקח לרזרבי להפתח אחרי הניתוק? הרי כמעט בטוח שלא אספיק להתייצב. במיוחד לא עם הנסיון המועט שלי. איך אפשר למנוע מה שכמעט קרה לך? אצלך, הRSL היה מחובר באותה קפיצה?

למעלה