ארוע 20 שנה בבת יער

M O R M

New member
רמי אין משמעת ולכן זה מסוכן.

ממליץ לך בפעם הבאה להגיע למפגש הפורום בלטרון. רכב בזהירות ולא בקבוצות של מעל כמה רוכבים בודדים. רחק מטיולים שבהם אינך מכיר את הקבוצה אישית. רחק מטיולים שבהם אתה רוכב עם כאילו שלא ברמה שלך ברכיבה (מעל ומתחת.) רחק מטיולים שבהם הקבוצה לא הומגנית. רחק מטיולים שבהם הקבוצה לא ניתנת לשליטה על ידי המוביל. רחק מטיולים שבהם הקבוצה מונה יותר מ- 8 רוכבים. אני מצדיע לך שהצלחת יותר ממני לרכב עם חברי המועדון בטיול. אני החזקתי מעמד שעתיים ומאז אני פוחד לרכב כך. כן אני חבר מועדון האופנועים ומעריך ומוקיר את המאמץ שמשקיעים שם בנושאי בטיחות אולם לצערי איני מסכים עם הדרך המבוצעת. זכור - יש גם לנו בעיות בטיחות ומשמעת ואנו לא חפים מטעויות כלל. אין כלל קשר לנושא התאונה המצערת שבכלל קרתה בעת שהרוכבים היו לבדם.
 
עכשיו אני מבולבל...

"מעריך ומוקיר את המאמץ שמשקיעים שם בנושאי בטיחות אולם לצערי איני מסכים עם הדרך המבוצעת" - לא מסכים עם הדרך בנושאי הבטיחות? - לא מסכים עם הדרך בה מבוצעת הנסיעה בטיולים?
 

M O R M

New member
מה מבולבל לך שלמה.

סטטיסטית הטיולים הללו בטוחים למדי. החלקות ותאונות קלות פה ושם אכן קורות ויקרו בשל הכמות ובשל חוסר הנסיון של חלק מהמשתתפים. (ושוב אין קשר לתאונה הקשה ההיא.) מעריך ומוקיר על שום מה: אילו אני הייתי מנסה להוביל כמות כזו של רוכבים בבת אחת (שחלקם כאמור קצת לא אממ.. מיומנים וחלקם כאמור אמממ... לא ממושמעים - הייתי קצת יותר ממזיע מפחד. לכן הסטטיסטיקה מורה שהמאמץ המבוצע בטיולים בנושא בטיחות הינו עצום ורב. על כך אני מעריך ומוקיר. נכון , אני לא מסכים עם הדרך בה זה מבוצע. אילו היו מלכתחילה מפצלים לקבוצות הומוגניות קטנות יותר היתה התחושה בטוחה יותר.
 
הסתדר, תודה ../images/Emo24.gif

חשבתי שהכוונה להערות על כלל נושא הפעילות ביחס לבטיחות...
 

בימר

New member
אני לא חושב שיש עדות לכך

שטיולי מועדון מסוכנים יותר מטיולים אחרים... מבחינה סטטיסטית... אני יודע שנפוצה כאן התחושה הסובייקטיבית של סיכון, אבל לא בטוח שיש לה סימוכין בעובדות.
 

M O R M

New member
אין ספק שרכיבות ספורט על המגבלות

בסדום ערד ונס הרים מסוכנות הרבה הרבה יותר מטיולי המועדון. ואכן הסטטיסטיקה מאשרת זאת. אכן יותר מדובר על תחושה סובייקטיבית של סיכון - ואכן סטטיסטית הטיולים בהחלט בטוחים. ולכן כתבתי שאני מעריך מאוד את המאמץ לבטיחות שנעשה. אולם עדיין איני מסכים עם הגישה של כמות כזו של אופנועים בטיול באותו מסלול. אילו היו מפצלים את הכמות לקבוצות קטנות יותר והומוגניות יותר יתכן שהיתה משתפרת הרגשתי.
 
מוטי ואחרים לגבי רכיבה עם המועדון

אני חושב שכתבתי את זה בעבר ובכל אופן אמרתי את זה לכול מי שמוכן היה להקשיב. בטיולים ככלל ובטיולי מועדון בפרט, תמיד יש את האופציה לסגור בתנועה, לרכב מאחור. כשאתה רוכב אחרון, לא עוקפים אותך ולא מלחיצים אותך לרכב מהר יותר או לאט יותר, ממילא כולם נפגשים ברמזור. אני טיילתי אין ספור טיולי מועדון, בעיקר טיולי רגועים, כולל אחד לנגב לפני שבועיים עם עינת (שנאלצתי לצערי לקטוע) ותמיד הופתעתי ממסלול מעניין שלא הכרתי קודם לכן. השיטה שלי די פשוטה, כשכולם יוצאים לדרך אני מתעכב עוד חמש דקות ורוכב אחרון בקצב שלי.
 

M O R M

New member
הלוואי היה לי את הורמון הרגיעון

יש לי מחסור חמור בהורמון כזה שנקרא רגיעון.
 
זה בא עם השנים, כשתגדל תבין ../images/Emo6.gif

ד.א. בטיולי הרגועים של המועדון, אני בדר"כ רוכב על הילוך חמישי 3500 סל"ד ומגיע לצריכת דלק של ליטר ל20 ק"מ!!! וזה על וי טווין ליטר ספורטיבי
אשר שותה 1:12 ~ 1:14 באופן נורמלי. הנה כבר יתרון של טיולים לאט
.
 
למעלה