ארוחת צהריים עם סבתא

גלבועא

New member
ארוחת צהריים עם סבתא

חמותי באה לבקר אותנו בשישי האחרון. המטרה, ארוחה במסעדה לצורך ציון סוף חופשת הקיץ. היינו במסעדת דגים לא זולה בתל אביב. היא הזמינה לה מנה גדולה ודי יקרה, ואכלה כמו ילדה טובה את כל מה שהיה בצלחת. [אח"כ כשזוגתי ואני נסינו להבין את ההתנהגות הזו קלטנו שני דברים: הראשון שהיא לא יודעת/מוכנה/מסכימה לקחת "דוגיבג", והשני שהיה חבל לה להשאיר אוכל ששילמה עליו כלכך הרבה] כשקיבלנו את החשבון היא קצת החווירה וחילקנו אותו בינינו חצי חצי, ככה שמרנו על כבודה. היה מצחיק, הילדים התנהגו באופן סביר מאוד [כלומר לא התווכחו ביניהם], האוכל מעולה ביותר.

alona 9

New member
../images/Emo13.gifזה מזכיר לי גלבוע

מתי אני הכי נהנית לבשל??. כשאימי מתארחת בביתינו,היא לא מוותרת,ולא פוסחת על אף תבשיל, נהנית,ומסיימת את כל מה שבצלחת ,מבלי להשאיר פירור. ותמיד מתלוננת שאצלי.. היא משמינה, מצד שני.. כל מה שמעמיסים על צלחתה מתקבל בברכה. הרושם שלי הוא.. שאנשים קשישים פשוט, אוהבים לאכול...הכל, במחשבה שניה,אולי באמת לא נעים לה להשאיר אוכל בצלחת, אולי לא נעים לה,.. שיזרק לפח הזבל..מי יודע?
ועוד על דגים, (שנזכרתי) בשבת,טיילנו בצפון,החלטנו "לנגב" חומוס באחת החומוסיות המומלצות בעכו של גיל חובב, (שף) מעט מהחברים ביקשו מסעדת דגים,הרוב החליט.. חומוס! זה היה משהו מחניק,יבש,שרבץ לכולם בקיבה והכביד על המשך הטיול
כמה הצטערנו שלא הסכמנו על דגים..בטוחה גלבוע.. שנהניתם מהארוחה.

p a l o m a

New member
שלום גלבוע..../images/Emo140.gif הסיפור מוכר וידוע.

מה שלא הבנתי - למה התחלקתם בתשלום? החמות אמורה היתה להזמין ואתה התנדבת לשלם חצי כי זה היה יקר? או שאתה הזמנת וחמותך ביקשה להשתתף בתשלום כי זה היה יקר? יש הבדל, לא?

גלבועא

New member
חחחח

היא הזמינה ונבהלה מהמחיר מאוד. לא אכפת היה לנו לשלם חצי.

גלבועא

New member
חחחח

היא הזמינה ונבהלה מהמחיר מאוד. לא אכפת היה לנו לשלם חצי.

פעם הבאה תבואו לרחובות. יש מסעדת

דגים טובה מאוד (לא כשרה)ולא יקרה בכלל.

ארוחת צהרים עם אמא ../images/Emo21.gif

מעניין. גם אנחנו אכלנו צהרים עם אמא שלי, שאינה מבשלת כבר הרבה שנים (למעשה לא בשלה ממש מעולם). אכלנו במסעדה יקרה, אבל היה ברור מראש שהיא משלמת, וכך עשתה. התופעה הזאת של אנשים זקנים שאוכלים הכל מוכרת גם לי. אצל אמי יש לכך, כנראה, שתי סיבות, האחת, היא לא יודעת לבשל ומה שהיא אוכלת בבית הוא בנלי להחריד. שנית, בעלי (שהוא הטבח אצלנו) מבשל טעים ומגוון, והיא רוצה לטעום מכל דבר, כך שהיא מעמיסה על הצלחת (וגם אוכלת הכל).

49צהוב

New member
עם הורי תמיד היה נפלא ללכת למסעדה

אבא שלי, עליו השלום- אהב לאכול ונהנה מכל פרור, אמא שלי נהנתה בכמויות קטנות- והוא חיסל גם את השאריות שלה, תמיד היה ברור שהוא משלם- עכשו אמא שלי מזמינה אותנו לעיתים..היא משלמת -רואים שהיא מתענגת על אוכל...אבל תמיד במין מבט- חבל שאבא שלך לא פה.... חמותי כבר סיפור אחר-היא אוכלת רק אוכל כשר- עונש רציני לאוכלי גדי בחלב אמו עם מלפפון שנקטף בשנת שמיטה-על פיתה בפסח... אז שבת- לא הולכים למסעדה, כי אין מסעדות כשרות בשבת... וגם כשכבר מצאנו מקום סביר לשבת בו-יש לה מבט מאשים בעיניים- בנוסח של פולניה (אני מבזבזת הרבה כסף ואני מבשלת יותר טעים)- האוכל לעולם חמוץ/מלוח/מתוק (או משהו אחר) מידי ...בקיצור תענוג קטן. עכשו זה שווה שרשור חדש- מתי פעם ראשונה הלכתם למסעדה?

m i t a l y

New member
אמא שלי מבשלת פשוט וטעים...

אבל.. תמיד לא אוכלת כמעט... סובלת מתסביכי התבגרות של השמנה
איזה מן אמא זו?

p a l o m a

New member
בטח אמא "חתיכה".. גם אמא שלי

קטנטונת ורזה.. וכל פעם שאני נכנסת לחנות ומבקשת לקנות בגד ושואלים אותי למי? ואני אומרת לאמא שלי.. מראים לי בגד מידה 48... מישו יכול לומר לי למה?

אל דן

New member
מסעדת כוכב הים- תל אביב

זולה- אוכל נקי, כמות מכובדת. מומלץ

גלבועא

New member
תודה על שמות המסעדות

בטח זוגתי, צאצאי ואני ננסה אותן. [הצאצאית לא ממש אוהבת דגים]. אני לא ממש חושב שמהסעדה יקרה, כלומר לי שהתרגל לאכול במסעדות טובות מאוד בתל אביב ארוחה סביב המאה שקלים לאדם לא ממש נחשבת ליקרה, או אולי אני טועה. עבור חמותי זה נתפס כיקר. אין בי שמץ של תלונה, הערה, טרוניה או קיטור. נהפוך הוא, הענין שיעשע אותנוי מאוד. היה חשוב לנו יותר שהיא תהנה, תשמח ולא תרגיש רע בגלל שהוציאה הרבה כסף. ככה היא היתה שמחה ומאושרת וגם אנחנו.

m i t a l y

New member
יופי שנהניתם... ../images/Emo13.gif

אני ובעלול גם כן מאוד אוהבים ללכת למסעדות, אולם אנחנו משאירים אותן לאירועים. אם כן בא לנו אנחנו מסתפקים במסעדה מזרחית ואז זה גם טוב לקטנות. לעומת זאת, בכל יום שישי אנחנו הולכים... לסנדביצ'יה באזור שלנו להנות מסנדביץ משובח ועשיר.
באופן אישי אני מאוד אוהבת מסעדות דגים ומאכלי ים אבל בעלול לא מעז לאכול דגים מאז שנתקע לו כבר פעמיים עצם בגרון...

p a l o m a

New member
גלבוע ..נו ברצינות...../images/Emo9.gif

100 ש"ח לאדם נראה לך מחיר סביר? אנחנו ב"הורים והוריהם.." האחוז היותר גדול של "הוריהם" חיים מביטוח לאומי... כ1,500 ש"ח לחודש "גג"!... 100 ש"ח לאדם, זה לא יקר? על זה נאמר "שמה שרואים מכאן לא רואים משם...." בתיאבון..

alona 9

New member
100 ש"ח לאדם סביר

אבל להם... ל"הוריהם" זה המון המון כסף, חושבת,שגם אימי היתה מחווירה, ובאמת, ההשתתפות בתשלום החשבון..הכי טוב שאפשר, הטעם בפה,,ישאר מתוק

p a l o m a

New member
חברה, תרגיעו... 100 ש"ח למנה?../images/Emo4.gif

זה המון המון כסף! או שאולי הגענו לאלפיון העליון??? אני מכירה עשירים של ממש שלא יוציאו סכום כזה על מנה.. הרי יוצאים יחד לפחות שניים כבר הגענו ל 200 ש"ח... נו, ואם יש עוד סבא וסבתא ושני ילדים? 100 ש"ח זה המון כסף... 25$ (כן דולר למנה...) זה המון כסף...או מרויחים כסף בקלות? ואז יש מימון להוצאות מסוג זה. והיי, אני מתה על מסעדות! ממש מתה עליהם.. אבל יש אוכל ממש מעולה ב 50 ש"ח לאדם!! אז הלאה הפלצנות !!! (סליחה על הביטוי אין ביטוי מתאים אחר..) . תפסיקו לזרוק כסף על שטויות.. לא ישאר לכם לדיור מוגן לעת זקנה..

alona 9

New member
ודווקא לא "מתה" על מסעדות

הכי נהנית לי ממנת פלאפל ובקבוק שתייה,(10-15 ש"ח?) אישית,חושבת שאם היציאה הזאת עם סבתא פעם ב.......ניחא. ה"פלצנות" הזאת אינדיבידואלית ,יש מי שיכול ,יש מי שלא, לא חושבת שפותח ההודעה התכוון לגרום לוויכוח לגבי התשלום,יקר לו, או לא, אוהבת את כתיבתו,את האווירה שאליה מכניס אותנו, אז, לסבתא זה יקר,אבל, זו המסעדה שאותה הוא בחר, הכי נהניתי לקרוא, שהוא ומשפחתו בילו ערב נהדר, אז,להסחף למילות תוכחה,ביזבוזים והוכחה...קצת מוגזם. כל אחד והכיס שלו! ו...יש צדק באחד המשפטים שלך..."יש אוכל ממש מעולה ב- 50 ש"ח לאדם".

למעלה