ארוחת השבת שלנו

דנייאלה

New member
ארוחת השבת שלנו

ממשיכה במתכונת הדיאטטית, והיה לנו: מרק תירס קל להכנה וטעים(ותודה לרקדנית שהזכירה לי אותו...) מוסקה צמחונית חומוס רומני סלט שעועית לבנה כרובית מטוגנת בנוסח סילבי סלט עלי ביבי- עם מנדרינות, חצי תפוח עץ קצוץ דק, מלפפונים ורוטב פרג

דנייאלה

New member
מוסקה צימחונית

או שמא פשטידת חצילים? לא יודעת הרכבתי ממה שהיה לי זמין: תבשיל חצילים/ דנייאלה 2 חצילים ארוכים 1 חב' קוטג' 1 יוגורט 0% שומן צרור בצל ירוק קצוץ דק 2 עגבניות רכות וגדולות 1 רסק עגבניות גדול קופסאת פיטריות חתוכות 2 בצלים קצוצום גס ביצה אורגנו מלח * פורסים החצילים לאורכם, ומטגנים ללא שמן במולטי שף עד להשחמה * מערבבים רסק עגבניות עם אורגנו וחצי כוס מים * מערבבים קוטג', יוגורט, מלח, בצל ירוק * מאדים בצל ופיטריות במחבת- ללא שמן מרכיבים בתבנית פיירקס: שכבת חצילים צפופה עליהן רסק עגבניות עליהן פרוסות עגבניה עליהן בצל מאודה עם פיטריות עליהן תערובת קוטג' ובצל ירוק מסיימים בשכבת חצילים שופכים על הכל ביצה טרופה מתובלת במלח, מכניסים לתנור לחום בינוני לכ 40 דק. עדיף לחתוך לא כשחם מאוד, אלא להכין קצת מראש ולחמם שוב.

pirge

New member
דנייאלה. יופי של ארוחה. אני בעד

מוסקה צמחונית. הכל נראה טעים.
סחטין על העוגה שהבן הכין. נראית עוגת יישור.

דנייאלה

New member
סלט שעועית

סלט מומלץ, טעים יותר למחרת... לקוח מ"דרך האוכל" סלט שעועית לבנה 1/2 ק"ג שעועית לבנה קטנה 4 בצלים סגולים חתוכים לקוביות 1 כוס מיץ לימון סחוט 1 כף כורכום 1 כף מלח פלפל שחור 1 כפית סומאק 1/2 כפית שמן זית 1 צרור פטרוזיליה בינוני, קצוץ דק 1. משרים את השעועית במים קרים במשך לילה, מחליפים מידי פעם את המים (במתכון כתוב מחליפים את המים מידי שעה שעתיים. מתכננים לקום כל שעה להחליף מים? מוזמנים....) 2. מסננים את השעועית, מעבירים לסיר מוסיפים מים ומרתיחים. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים בביעבוע קל בלבד ללא מכסה, כדי שהשעועית תתבשל לאט ולא תתפקע. מבשלים עד שהשעועית מגיעה למרקם הרצוי – רכה אך לא רכה מידי. מסננים. (ובקצרה- מסננים ומבשלים עד שרך.....) 3. מניחים את השעועית בקערה, מוסיפים בצל, מיץ לימון, כורכום, מלח, הסומאק והפלפל השחור. 4. מערבבים הכל ומניחים לפחות חצי שעה לספיגת טעמים. 5. מוסיפים את השמן זית ומפזרים את הפטרוזיליה. מתוך גליון 53 "דרך האוכל" לקוח מספר "ג'קו- דגים, קינוחים ומה שביניהם"

דנייאלה

New member
"חומוס" רומני- משעועית לבנה

מבשלים עד לריכך שעועית שהושרתה כל הלילה במים טוחנים את השעועית ומוסיפים שום כתוש ביד רחבה מטגנים בצל (אני מאדה ללא שמן, בסיר מכוסה עם הוספת מים רותחים מידי פעם, ומערבבת בהתמדה) מוסיפים לבצל פפריקה מתוקה מניחנם השעועית על צלחת הגשה ומעליה מפזרים את הבצל המטוגן טעים גם קר- כממרח על לחם

liri לירי

New member
תראי לא מתווכחת אבל

אצלנו לחומוס משעועית, או שעועית דפוקה קראו ייחנייה. שוב את יודעת תלוי מאיזה חבל בארץ באו ההורים והסבים אבל, העיקר שאנחנו מבינים למה הכוונה

דנייאלה

New member
והבן שלי הכין עוגת גבינה עם קצפת

החומרים: פתי בר שוקולד חלב לטבילת הפתי בר 1 שמנת מתוקה 1 כוס חלב 1 אינסנט פודינג וניל 1 גבינה לבנה 5%- 250 גר' טובלים הפתי בר בחלב ומניחים בתבנית מקציפים היטב שמנת מתוקה, מוסיפים חלב ופודינג וממשיכים להקציף מעט. מוסיפים בעדינות הגבינה הלבנה, מניחים התערובת על הפתי בר. מקשטים עם שוקולד מריר מגורד. שומרים במקרר...

דנייאלה

New member
סילבי הייתה התלהבות גורפת עם הכרובי

הכרובית שלא התטגנה בשמן, אלא ע"פ ההוראות שלך- על מחבת טפלון ותרסיס שמן הבן שלי טוען שזה אפילו יותר טעים ככה....

דנייאלה

New member
נכון, הוא אכן עם מודעות לכך

הוא ספורטאי לא קטן שוחה, מתעמל ומקפיד לאכול רק אוכל בריא כשהיה צעיר יותר היה שמנמני וביקש לרזות, לקחתי אותו לדיאטנית שלימדה אותו לאכול נכון, עם הרגלי אכילה נכונים וכו' והוא צעיר..... יהיה בר מצווה רק בעוד חודשיים וחצי...

liri לירי

New member
אחלה ארוחה ../images/Emo45.gif

מגוונת עשירה ובכל זאת כפי שאת קוראת לה מתכונת בריאה ודלת קלוריות.

איזה בן חמוד! דואג לאמא , אה?

הכל נראה מצויין ומעורר תאבון בהחלט. שמרתי את המתכון של השעוית, אנסה אותו אם לא אסתבך עם כל הסינונים של המים.....

al55

New member
דנייאלה, כל הכבוד לך ../images/Emo24.gif

עם אוכל שכזה גם אני מוכנה לעשות דיאטה

למעלה