ארוחת בוקר בנולה

homets

New member
ארוחת בוקר בנולה

בוקר ששי חם בתל אביב. חם מדי מכדי להיות בחוץ, אבל איכשהו מצאנו את עצמנו גומעים מרחקים לא קטנים על רחוב בן יהודה ורחוב דיזנגוף, כולל נסיעה הזויה במיוחד באוטובוס. אחרי כמה סידורים החלטנו שהגיע הזמן לאכול ונזכרתי שנולה אמורה להיות יחסית קרובה, אז נפל הפור והגענו לשם. עוד מרחוק קלטתי שהולכת להיות המתנה קצרה לשולחן, אבל המקום סקרן אותי והחלטנו לחרוג ממנהגינו ולהמתין לשולחן שיתפנה.

נרשמנו אצל המארחת וביקשנו לשבת בפנים (החוץ התל אביבי המיוזע הספיק לנו). לשאלתנו האם יש הערכה של זמן עד שיתפנה מקום נענינו בתשובה שאין לה מושג. ניחא. התיישבנו על ספסל בחוץ, השתעשענו במחשבות על נסיעות קרובות לחו"ל והזמן עבר. מדי פעם הגיעה המארחת והציעה לנו לשבת בשולחנות בחוץ או במרפסת הפנימית, אבל הרעב עוד לא היה כזה גדול, החום היה יותר מדי כבד, והחלטנו בכל זאת להמתין. אחרי כ-40 דקות של המתנה כבר התחלנו להתייאש ובדיוק התפנה שולחן בחוץ, אז התיישבנו שם, תוך בקשה לעבור פנימה ברגע שיתאפשר.

חמש דקות לאחר מכן מתפנה שולחן בפנים והפלא ופלא – התיישבה שם מישהי שהגיעה כ-5 דקות לפני שהתיישבנו בחוץ. למרות שביקשנו באופן מפורש ושאלנו מדוע לא העבירו אותנו לשולחן הזה נענינו שהיא הייתה שם הרבה לפנינו (שקר מוחלט), אבל בעוד כמה רגעים יתפנה שולחן-בר גבוה בפנים ונוכל לעבור אליו. אז המתנו.

בעודנו יושבים על שולחן מאוד לא נוח בחוץ, עם כיסאות הרבה-יותר-מדי-נמוכים לפרופורציות שלו, ניגשה מלצרית ולקחה מאיתנו הזמנה. הזמנו, ובינתיים שולחן הבר שבפנים התפנה. כשהמארחת ניגשה להעביר אותנו הערנו לה שהשולחנות בחוץ מאוד לא נוחים והיא בתגובה אמרה "אני יודעת, יש שניים שאכן הרבה פחות מוצלחים מהשאר". ואני תוהה – למה להושיב אנשים בשולחנות שאתם מודעים לכך שהם ממש לא נוחים ובטח שלא נעים לשבת ולאכול עליהם.

עברנו פנימה והמנות הגיעו יחסית מהר, יחד עם המשקאות שהזמנו. אני אכלתי "אומלט" פטריות, תרד ובצל, שהגיע עם האש בראון, 2 משולשי טוסטים מלחם קסטן, סלט ירוק וגבינת שמנת. האומלט התגלה כחביתה רגילה לחלוטין. אמנם טעימה, אבל עדיין – חביתה. לקרוא לזה אומלט זה יומרני וסתם מיותר. את ההאש בראון ממש לא אהבתי, לא מבחינת מרקם ולא מבחינת טעם ותיבול. הסלט היה לא רע, אבל קצת ספוג ביותר מדי רוטב והטוסטים היו טוסטים.

נ' הזמין מנה של ביצת עין עם האש בראון ועליו פטריות וגבינה מותכת, שהגיעה גם היא עם סלט ירוק, גבינת שמנת וטוסטים. הביצים היו לא רעות, הוא דווקא יחסית אהב את ההאש בראון אבל הסכים איתי שבארה"ב היה לנו הרבה יותר טעים, ובסך הכל האוכל עצמו היה לא רע, אבל גם די סתמי ומשעמם.

המלצרית הגיעה לפנות לנו את הצלחות וזו גם הייתה הפעם האחרונה שהיא ניגשה לשולחן שלנו. ישבנו במשך 10-15 דקות על שולחן חצי-מפונה, עם רצון לסגור את הארוחה בקפה ואיזשהו קינוח מתוק לסיום. כל ניסיון להשיג מלצרית עלה בתוהו, למרות שה-3 שהיו שם עברו ליד השולחן שלנו המון פעמים, תמיד עם אותו מבט מזוגג שכמו-אומר "אל תפנו אלי, אל תפנו אלי". אז לא פנינו.

אחרי כמה דקות טובות של המתנה החלטנו שמספיק ודי עם הבדיחה הזאת, ולמרות שעד אותו רגע השתעשענו והתייחסנו לכל העסק בצורה מבודחת, התחלנו להתעצבן. כמובן שכל החשק ירד והחלטנו להזמין חשבון, שגם לו – אגב – לקח המון זמן להגיע, עד שהוטח בחוסר סבלנות על השולחן שלנו. שילמנו באשראי והתלבטנו בנוגע לטיפ. בסופו של דבר החלטנו באופן נדיר שאין שום סיכוי שאנחנו משאירים אפילו שקל אחד על חוסר-השירות שקיבלנו שם. אחרי הכל, גם לשולחנות "מעצבנים" כמונו יש גבולות.

pix37

New member
פרס ישראל למי שיקים כאן בית ספר נורמאלי לשרות

פעם אחר פעם מקומות טובים ניגפים על רקע השרות המעופף, וחבל.

מיתר44

New member
אין ביקוש לבוגרי קורס מלצרות

באגף להכשרה מקצועית משרד התמ״ת (יש ישות כזו) ניסו לא פעם
לסווג ולהכשיר מלצרים. הרעיון לא התרומם בגלל חוסר עניין של
הצרכנים הכבדים: בתי מלון ואולמות אירועים. עדיף להעסיק חסרי
ידע ונסיון ולחסוך בעלויות.
לעומת זאת - אם נפגע אנו הלקוחות בכיסם של
הבעלביתים, יתרחש הפלא. אבל קשה לי לראות, גם לאור מבול
הפוסטים הזועמים החוזרים כאן שלאחריהם אין אלא צקצוק לשון ונדנוד
ראש.
היום, יותר מאי פעם, ניתן לבנות רשימה של מקומות בהם השירות
גרוע, ולפרסם אותה. אני רוצה לראות את המסעדן שיתעלם מהעובדה
שבמסעדתו נמצאת ברשימה כזו.
בינתיים: אוכל טוב ראוי שיתחיל בבית.

homets

New member
זה לא מפתיע שהרעיון לא התרומם - בסופו של דבר

הרבה יותר קל להעסיק אנשים ללא הכשרה בכלל ולשלם להם משכורת מינימום (או במרבית המקרים בארץ - לא לשלם להם כלל ולהסתמך על טיפים מלקוחות, רעה חולה אחרת).
אין ספק שאם מקומות ייפגעו כלכלית או אפילו תודעתית בגלל ביקורות רעות על השירות זה יכול להשתנות, אבל רשימה כזאת תהיה אפקטיבית רק אם תתפרסם באחד האתרים הגדולים (או לחילופין כאן בפורום, אגב. מישהו מתנדב להרים את הכפפה?).
אם למשל בעכבר העיר יחליטו יום אחד לעשות חמישייה של מקומות עם שירות גרוע - אין לי ספק שזה ידליק איזושהי נורה ואולי גם יפתח פתח בדרך לשינוי. אבל עד שזה לא יקרה - מקומות ימשיכו להתלהב מעצמם, להשקיע הרבה יותר מדי ביחסי ציבור, אבל להיכשל נחרצות בא'-ב' של כל מסעדה - השירות.

נטלי

מיתר44

New member
בבקשה - הבה נפתח בשירשור

מקומות האוכל שאדיר רגלי מהם-בגלל השירות.
שאלה ש למנהלי הפורום: זה אפשרי?

nitzanitt

New member
בעיני המפתח הוא לא במלצרים, אלא בניהול

ומנהלי המשמרת, דרך אגב, דווקא כן מקבלים משכורת מבעל הבית.
אלא שלרוב היא נמוכה ממה שמרוויחים מהטיפים המלצרים והברמנים בסופו של יום.
האשמה היא לא אצל המלצרים אלא בניהול של המלצרים. מקום שמכבד את עצמו לא נותן למלצרית או למארחת לנהוג בלקוחות כפי שבא לה ובהתאם למצב הרוח שלה. מקום שיודע איך להתנהל מציב בכל רגע מנהל משמרת שיודע בדיוק לזהות מהם השולחנות שסובלים משירות לקוי, אלה שמנסים לתפוס את תשומת לבו של מלצר ללא הצלחה ואלה שלא מרוצים מהמנה שלהם.
המלצרים, עם כל הכבוד (ובעיני אגב - יש כבוד. ע"ע מלצרים יחידי סגולה שיודעים להעניק שירות מדהים למרות ניהול קלוקל), הם לא האשמים כאן. למרות שהם מרוויחים אכן סכומים נאים מעבודתם, העובדה שמעסיקים אותם ללא שום זכויות סוציאליות, ללא תשלום ראוי על שעות המתנה וללא שום יחסי קח-תן או עובד-מעביד סבירים עם המעסיק שלהם, במובנים מסוימים נותנת להם 'זכות' (לא לצלוב אותי - בכוונה שמתי את זה במרכאות) לנהוג איך שבא להם.

איך אפשר להסביר את זה שבמסעדות כמו המסעדות של R2M או בקפה נואר למשל, מקבלים שירות טוב כמעט ללא יוצא מן הכלל? ותמיד מרגישים בנוכחותו של מנהל משמרת שיודע - ובכן, לנהל את המשמרת?
אני לא אומרת את זה מידע אבל אני בטוחה שבמסעדות הללו יודעים לשלם כמו שצריך למנהלים (ויכולים אולי גם להבטיח להם איזשהו אופק ניהולי אחר בעוד שמסעדות רבות אחרות יודעות בעיקר להבטיח למנהלי המשמרת בוסט קטן לאגו ולא יותר) ויודעים לנהל כמו שצריך את המלצרים והצוות.

המסקנה? תחום המסעדנות והברים, לצערי, יש בו הרבה יותר מידי חוסר מקצועיות, שמתחיל מהבעלים דווקא ולא מנותני השירות. כל אחד חושב שהוא יכול לפתוח בית קפה, מסעדה או בר, בלי שיהיה לו מושג קלוש בדברים הבסיסיים כמו גם המהותיים ביותר, החל מניהול מלאי וכלה בניהול צוות (שני דברים לא בסיסיים כלל). אני לא מבינה איך אפשר לפתוח מקום בלי שאי פעם נתת שירות, למשל. זה א-ב.
מסקנה סופית אחרי החפירות: לא צריך בי"ס לשירות לנותני השירות, אלא לבעלים ומנהלים של מקומות. שם זה מתחיל ולדעתי גם שם זה נגמר.

ואת כל זה אני אומרת מנקודת מבטה של נותנת שירות. בעיקר בר ומעט מלצרות. עברתי אח"משים מעולים ונוראיים, הצלחתי להוציא טיפים יפים וחוויות שירות טובות ממקום שמתנהל זוועה, וכן, גם לנטוש בזמן ספינות טובעות... והיום אני אומרת זאת מנקודת מבט של לקוחה ביקורתית ובעיקר מנקודת מבטו של האישה שלצידו של בעל עסק בתחום, שבינתיים טפו טפו עושה חייל, אחרי שנים ארוכות מאד (ועדיין, תאמת) של מתן שירות לעילא ולעילא, עד כמה שאני יכולה להיות אובייקטיבית אבל יש מספיק לקוחות בעיר שיוכלו להעיד על כך באובייקטיביות קצת יותר גדולה...

שקדייה

New member
במקום בי"ס, צריך להפסיק להשאיר טיפ על שרות רע

אני שומעת הרבה אנשים מבסביבי אומרים "כשהשרות ממש רע, אני משאיר רק 10%!"
וואו
איזה עונש.
בטח שלעומת ה-12% אחוז הסטנדרטיים על שירות חביב.

הדלתא של ה-2% כנראה לא מספיק אטרקטיבית עבור מלצרי ארצנו.

אגב, שירות רע זו עוד חצי צרה. לא כל אחד הוא כוכב נולד בתחום השירות, ויש אנשים שזה פשוט גדול עליהם (ישמע מוזר ככל שישמע...)- שירות מתנשא, זו המכה האמיתית!
כי בחיי, שמלצר קצת מפוזר, קצת עסוק מידי, קצת מאבד את הידיים והרגליים בשעת לחץ, קצת מתבלבל בין הוראות הקפה המתוסבכות שלנו, אבל ניגש בחיוך, מתנצל במבוכה כשצריך ובעיקר בלי יותר מידי טקס בישבן, זה משהו שאני יכולה להכיל, לקבל ואפילו לא יפגום לי בהנאה יותר מידי.
אבל כשאיזו פישרית בת 22 שלא עשתה עוד כלום בחייה, מסתכלת עליי מלמעלה, כולה מלאה בחשיבות עצמית ותחושת עליונות (הרי היא ממלצרת הקפה הכי טרנדי בעיר!)- את זה , אני ממש לא יכולה לסבול.

החתולית

New member
שירות מרגיז נורא

יש בפירוש מקומות שלא אחזור אליהם, בגלל שירות לא טוב שקיבלתי.

אפשר להציע לעכבר העיר כתבת "חמישיה פותחת" של המקומות בהם השירות הכי גרוע

האמת היא שקצת מדכא לפתוח שירשור כזה. אני מעדיפה שייפתח שירשור על המקומות בהם השירות מצטיין במיוחד.

homets

New member
הצעתי

מסכימה שקצת מדכא לפתוח שרשור כזה, אבל אין לי ספק שהרבה יוכלו להפיק ממנו המון תועלת. ואולי, ואת זה אני אומרת עם אופטימיות זהירה, זה יכול להביא להתחלה של שינוי במצב הקיים.

נטלי

passioneta

New member
אם נפתח פה שרשור כזה, אחד מהכתבים שקוראים

פה בטח יכתוב גם (הם כולם קוראים פה לדעתי)

bruno01

New member
אבל לא נפתח פה שרשור כזה.

אני חושב שאנחנו כותבים פה לא מעט על חוויות שירות גרועות שהורסות לגמרי את הארוחה, וכל בעל מסעדה שאכפת לו וקורא פה, יכול להבין את זה בקלות, בלי שנצטרך לרכז שרשור אחד גדול של חוויות רעות.
ומי שלא אכפת לו, ימשיך להיות לא אכפת לו.

למרות תחושת הכיף והשחרור שמגיעה עם לכתוב על דברים כאלה, מטרת הפורום היא לדווח על חוויות שחווינו, קרוב לזמן שבו חוינו אותן, ולא איסוף כל הדברים הרעים שקרו לנו מי יודע מתי, ומי יודע מה השתנה מאז.

חוץ מאפשרות להוציא קיטור ולהשתלח, אני לא רואה איך שרשור שכזה יועיל.

passioneta

New member
הכל מועיל

יש טעם בדבריך אבל אפשר גם להחליט שהוא יהיה סיכום של החודש האחרון למשל.

עמית@

New member
בעיני המאפים שלהם לוקחים. אני כמעט אף פעם

לא יושבת, קפה ומשהו לדרך. אולי בבקרים מוקדם עם הבנות לפנקייק, לא חושבת שהאוכל שלהם מיוחד בצורה יוצאת דופן, אבל המאפים מעולים והמקום די מתוק.
בעסה לשמוע על השירות

homets

New member
לא יודעת בנוגע למאפים (לא ניסיתי למרות שרציתי

אבל האוכל הסתמי ובודאי ש(חוסר) השירות לא יחזירו אותי לשם לעולם.

נטלי

מיכאל ג

New member
נולה עוד קיימת???

הייתי שם עם ידידה לא הרבה אחרי הפתיחה. גם אז היה שרות רע ואוכל סתמי, כל הסיפור של "אמריקן בייקרי" לא היה מובן וגם הביקורות שקראנו אחר כך היו לא מחמיאות. הייתי בטוח שהוא כבר נסגר מזמן.

homets

New member
אכן קיימת, ובכל פעם שיצא לי לעבור ליד -

המקום מלא להתפקע. באמת שאני מתקשה להבין את זה, לא מדובר באיזו פנינה קולינרית עם אוכל יוצא מן הכלל ששווה להגיע אליה במיוחד...

נטלי

salo22

New member
המקום בהחלט די חובבני

אהבנו לעצור שם בעבר מידי פעם למאפינס ולמון באר וזהו פחות או יותר, אבל בהחלט לא מקום משקיע במיוחד, קצת חפפני מידי. מצד אחד בהתחלה במקומות כאלו החפפנות נראית כסוג של שכונה וקסם, מצד שני זה יכול להתגבר ולחצות הגבול בקלות ולעלות מהר מידי על העצבים.
לגבי השירות באופן כללי בתל אביב ורמת היחס במקומות רבים, ואני מדבר כרגע בהכללה גדולה מאוד, אז מעבר לזה שנותני שירות חושבים שהם מאוד מחכמים ומבינים והיומרה חוגגת כמו גם הטעויות, בהחלט מרגיש במקרים רבים מידי פחות נחמד באופן יחסי ממקומות דומים אליהם התרגלנו בצפון גם בגלל "התחכמויות" וגם בגלל שירות לא מוצלח ויעיל פרופר, כמובן בכל כלל יש יוצאים וכולי וכולי..

homets

New member
חפפני זו בדיוק המילה

לא נראה שלמישהו שם היה אכפת מכלום בגדול. והתגובה של המארחת למה שאמרנו על השולחן בחוץ, למשל, רק מוכיחה שהכל שם בנוי על התופעה ההו-כה ישראלית: "סמוך", כי תמיד יהיה מישהו פראייר שיסכים לשבת על שולחן כל כך לא נוח.

והתחכמויות של מלצרים (במיוחד כשאין שום דבר אמתי מאחוריהן, לא מעט פעמים) - ממש מעצבנות אותי.

נטלי

למעלה