ארה"ב

ortaln

New member
ארה"ב

שלום לכולם! עוד שבוע אני טסה לארה"ב בשליחות. מסוף חודש אוגוסט ועד סוף אוקטובר אני מתכננת לעשות טיול שיתחיל בחוף המערבי (שם אני נמצאת עד אז) ויסתיים בחוף המזרחי (משם יש לי טיסה לארץ) לא הייתי בארה"ב ואני אשמח לקבל כל רעיון, עצה, המלצה או כל דבר אחר שיוכל לעזור לי להסתדר.... וגם אם יש למישהו תאריך ומקומות שבהם יתרחשו פסטיבלים מעניינים בארה"ב בזמנים המדוברים... תודה רבה רבה מראש לכל מי שיעזור לי אורטל

jeshu

New member
כמה זמן את מתכננת להיות ? מה היית רוצה לראות בדרך ? מה היא צורת התחבורה המועדפת עליך שם ?

ortaln

New member
כחודשיים ומשהו

אני אהיה שם מסוף אוגוסט עד סוף אוקטובר הכוונה היא להגיע מהחוף המערבי לחוף המזרחי (אני צריכה להגיע לניו-יורק..... הצורת תחבורה המועדפת היא רכב או מושכר או קנוי.... אני רוצה הצעות שהן גיוון בין פארקים, ערים, אטרקציות והכל בעצם... לא הייתי שם עדיין ואין לי העדפות מיוחדות... אני רוצה לטעום מכל דבר...

jeshu

New member
אישית אני הכרתי את הפארקים המפורסמי בתור ילד והם באמת מאוד מרשימים - הגראנד קניון והברייס ועוד.אבל נראה אולי למשהו פה בפורום יהיו רעיונות טובים. נראה לי שמה שחשוב לך באמת זו מפת דרכים וכל השאר יהיה מה שאת תעשי עם זה. בהצלחה

עומר ד

New member
הצעה שמבוססת על מה שהייתי

עושה (באידיאל) וחלק ממה שעשיתי כשהייתי בגיל 17.. את מתחילה אני מניח בלוס אנג'לס או סן פרנסיסקו. משם את חוצה את קליפורניה (רק אחרי שטיילת על כביש 101 שעל החוף בין סן פנסיסקו ול"א והתרשמת מכל המקומות על הכביש..), עדיף מסן פרנסיסיקו, לכיוון עמק יוסמיטי(פארק לאומי) ומטיילת שם. משם את ממשיכה לנבאדה, דרך גרייט בייסין(פארק לאומי נוסף) ללאס וגאס. חונה בלאס וגאס ומתפננת. משם ממשיכה דרך הHOOVER DAM (סכר מרשים) לגראנד קניון (מדהים וחובה, ותעשעי שם טרק ולא רק מסביב טיול). מהגראנד קניון את הולכת מעט מזרחה וצפונה לגבול יוטה אריזונה לשמורת הנבאחו האינדיאנית(אם יש לך זמן). משם את עולה צפונה, דרך יוטה לשמורת ציון ושמורת ברייס קניון (קרובות זו לזו), מטיילת שם ועולה דרך CAPITOL REEF ושמורת ARCHES (צפון מזרח יוטה) עד לאיזור סאלט לייק סיטי לגיחת ציוויליזציה קצרה. שם תמסרי ד"ש לג'ון סטוקטון וקארל מאלון בשמי. משם את עולה צפונה דרך איידהו לגארנד-טיטון פארק לאומי קרחוני/אלפיני מרהיב ומטיילת לך, כהכנה לעלייתך עוד צפונ לפארק לאומי הגובל בו - שעליו אין לוותר - YELLOWSTONE NATIONAL PARK. גייזרים,מעיינות חמים וחיות בר. מדהים. משם את מתחילה לחצות את ויומינג לכיוון מזרח, דרך ביג הורן קניון (מרשים) ועוברת על פני עיירות מימי המערב הפרוע כCHEYENNE וCASTER בדרכך לדרום-דאקוטה. שם תטיילי באיזור אינדיאני נוסף BLACK HEELS וליד תטיילי בהר-ראשמור בו חצובות פני הנשיאים. מדרום דקוטה הייתי ממשיך די-דוך וחוצה את נברסקה או קנזס (זה ייקח איזה יומיים, אני לא מכיר אטרקציות שם..מצטער). כ"ל את איזור מדינת אייווה, את יכולה אולי לעלות לשיקגו אבל אין לך זמן/טעם..תשתדלי להגיע לפנסילבניה ושם לבקר את האמישים אולי, או לחצות ישירות למדינת ניו יורק ואם יש לך יום פנוי לקפוץ לאיזור הניאגרה פולס, אם לא - תסתפקי בGLENN RIVER CANYON או משהו בסגנון שזה מפלים יפים בתוך מדינת ניו יורק ומשם תמשיכי לניו יורק סיטי או לבוסטון.. עשית לי חשק לטייל. תהני עומר

הייתי ממליצה

רוב הזמן להיות במערב - יותר יפה - להתחיל מצפון - הרוקיס הקנדיים המדהימים, ונקובר וכו ואז להדרים דרך הילוסטון ליוטה ווגאס ולקנח בס.פ כביש 1 ול.א ומשם טיסה למזרח , ניו יורק ניאגרה בוסטון ומה שתרצי הכוונה היא להיות באוגוסט ותחילת ספטמבר בקנדה שהיא קרירה יותר ולהתחיל להדרים רק לקראת אמצע ספטמבר אשמח לעזור בפרטים א ם זה מעניין אותך אור

sitvaniyot

New member
ארה"ב

מאחר ואת בשליחות, האם את מתכננת להשאר זמן נוסף לצורכי הטיול? אנא פרטי. המדריך לארה"ב הוא Fodor תוכלי למצוא שם המון מידע לטיילים. הוא מסודר לפי איזורים ובתוך האיזור לפי מדינות. יש גם רשימה של המקומות הכי הכי בכל קטגוריה, מוזיאונים, פרקים וכו.. האם יהיה לך רכב? אם כן פשוט עלי על הכביש, בהמון מקומות יש לשכות מידע על הכביש ושילוט שמכוון אליהן. כך תעלי על מקומות שפרט לאנשי הסביבה איש לא שמע עליהם. זה רק להתחלה. כתבי כמה זמן יהיה לך רק לטיול, היכן הבסיס שלך ומה אמצעי הניידות ואז אפשר יהיה לעזור יותר,

sela v

New member
הבעיה במקומות כמו ארה"ב

וגם אנגליה, שכל קשקוש נחשב אטרקציה. שנכנסים למודיעין לתיירים באנגליה לעולם הם לא יגידו על משהו באזור שאותו הם מייצגים שהוא לא מעניין. לגבי ארה"ב, זכור לי בדרך לוגאס מלוס אנג'לס, שיש ליד איזה כפר נידח מקום שמתגאה שיש אם את המד חום הכי גדול בעולם.

jeshu

New member
אני מקווה שהם משתמשים בו רק למדידה בבית השחי.

sitvaniyot

New member
דוקא אני הגעתי..

למקומות מאד מענינים. למשל, מצודות היטוריות משוחזרות, כפרים משוחזרים של ראשוני המתישבים ואינדיאנים, ועשיתי rafting עוד בשנת 1963 לפני שבכלל קראו לזה כך, במקום שתנסה למצוא אותו על המפה .Ausable Chasem מאז הייתי בארה"ב עוד כמה פעמים ולא התאכזבתי. כשנותנים לכם המלצה, מותר לשאול מה בדיוק רואים או עושים שם ואז לא תרוץ אחרי מד-חם.

אווו גם אני הייתי באוזבל צ'אזם

זה בשמורת האדירנודאק שבצפון מדינת ניו יורק - יש מסלל מעל הקניון היפה ובסוף ניתן להצטרף לרפטינג במדחום זה באמת באיזה עיירת תחת (בייקר נדמה לי) אבל בחיים (והייתי 9 פעמים) לא בקרתי בו ...לא חייבים כל שטות לראות....

למעלה