הצעה שמבוססת על מה שהייתי
עושה (באידיאל) וחלק ממה שעשיתי כשהייתי בגיל 17.. את מתחילה אני מניח בלוס אנג'לס או סן פרנסיסקו. משם את חוצה את קליפורניה (רק אחרי שטיילת על כביש 101 שעל החוף בין סן פנסיסקו ול"א והתרשמת מכל המקומות על הכביש..), עדיף מסן פרנסיסיקו, לכיוון עמק יוסמיטי(פארק לאומי) ומטיילת שם. משם את ממשיכה לנבאדה, דרך גרייט בייסין(פארק לאומי נוסף) ללאס וגאס. חונה בלאס וגאס ומתפננת. משם ממשיכה דרך הHOOVER DAM (סכר מרשים) לגראנד קניון (מדהים וחובה, ותעשעי שם טרק ולא רק מסביב טיול). מהגראנד קניון את הולכת מעט מזרחה וצפונה לגבול יוטה אריזונה לשמורת הנבאחו האינדיאנית(אם יש לך זמן). משם את עולה צפונה, דרך יוטה לשמורת ציון ושמורת ברייס קניון (קרובות זו לזו), מטיילת שם ועולה דרך CAPITOL REEF ושמורת ARCHES (צפון מזרח יוטה) עד לאיזור סאלט לייק סיטי לגיחת ציוויליזציה קצרה. שם תמסרי ד"ש לג'ון סטוקטון וקארל מאלון בשמי. משם את עולה צפונה דרך איידהו לגארנד-טיטון פארק לאומי קרחוני/אלפיני מרהיב ומטיילת לך, כהכנה לעלייתך עוד צפונ לפארק לאומי הגובל בו - שעליו אין לוותר - YELLOWSTONE NATIONAL PARK. גייזרים,מעיינות חמים וחיות בר. מדהים. משם את מתחילה לחצות את ויומינג לכיוון מזרח, דרך ביג הורן קניון (מרשים) ועוברת על פני עיירות מימי המערב הפרוע כCHEYENNE וCASTER בדרכך לדרום-דאקוטה. שם תטיילי באיזור אינדיאני נוסף BLACK HEELS וליד תטיילי בהר-ראשמור בו חצובות פני הנשיאים. מדרום דקוטה הייתי ממשיך די-דוך וחוצה את נברסקה או קנזס (זה ייקח איזה יומיים, אני לא מכיר אטרקציות שם..מצטער). כ"ל את איזור מדינת אייווה, את יכולה אולי לעלות לשיקגו אבל אין לך זמן/טעם..תשתדלי להגיע לפנסילבניה ושם לבקר את האמישים אולי, או לחצות ישירות למדינת ניו יורק ואם יש לך יום פנוי לקפוץ לאיזור הניאגרה פולס, אם לא - תסתפקי בGLENN RIVER CANYON או משהו בסגנון שזה מפלים יפים בתוך מדינת ניו יורק ומשם תמשיכי לניו יורק סיטי או לבוסטון.. עשית לי חשק לטייל. תהני עומר