ארה"ב Vs ברה"מ

ארה"ב Vs ברה"מ

בזמן האחרון יצא לי להתווכח לא מעט על תקופת המלחמה הקרה ועל יחסי הכוחות והכיבושים\סיפוחים\השלטות-סדר של שתי המעצמות במדינות הלווין שלהן. אני, כמובן, עומד בכל וכל לצידה של מולדתי הסובייטית, אולם מספר דברים הפריעו לי וזה הפלישה להונגריה, צ'כוסלובקיה ואפגניסטן. אמנם אני לא בקי בפרטי פרטים אודות שלושת הפלישות, אך לעניות דעתי, את השלטת הסדר בהונגריה עוד ניתן בדוחק להצדיק, אבל הפלישות לצ'כוסלובקיה ואפגניסטן לא נראים לי יותר טוב מהכיבושים של הדוד סאם. אשמח לדעת מה דעתכם בנידון. האם ניתן למצוא הצדקה לטענה שארה"ב וברה"מ, בזירה הבינלאומית, עשו פשעים במידה שווה?

enzim

New member
אחרי שתסיים עם ההכיבושים\סיפוחים

תעבור להשוואת מצב זכויות האדם וכו'...מעניין אם גם אחרי זה תעמוד לצד מולדתך הסובייטית. זה עוד בלי להזכיר את האנטישמיות בת מאות השנים שנמשכת עד עצם היום הזה. מפליא לגלות שיש עוד יהודים שתומכים בברית המועצות.

enzim

New member
זה לא אומר שצריך לשמור לה אמונים

במיוחד כשהגיבור הלאומי הוא חמלניצקי. האנטישמיות באוקראינה עוד יותר חזקה מאשר ברוסיה (מניסיון).

ביקור בח.א קרים

או באודסה בפרט נכלל בנסיון שלך? את אוקראינה יש לחלק ל2, מזרח ומערב. בגוש המערבי הפרו אמריקני האנטישמיות והפאשיזם חוגגים, ואילו במזרח, צר לי לאכזב, מדובר בתופעת שוליים בלבד (וגם זה, אגב, מניסיון).

ואם אתה כבר מדבר על זכויות

האדם בברה"מ. אני לא רוצה להזכיר לך את שחורי העור, שווי הזכויות והחובות, במעוז הדמוקרטי שלך. כך שבתחום הזה לארה"ב יש הרבה מה ללמוד מברה"מ.

enzim

New member
בניגוד לחתולים, לי יש רק נשמה אחת

ולכן אני לא מתכוון לסכן את חיי בביקור שורשים באוקראינה. לא חסר אנטישמיות בכל אוקראינה ורוסיה למרות שלא תמיד היא גלוייה. אגב, גם לפי הצבא אוקראינה מוגדרת כמדינה שאסור להגיע אליה אם יש לך סיווג ביטחוני גבוה (לצד איראן, סודאן ושאר מדינות נחמדות).

סליחה על הבוטות,

אבל אתה חי בסרט. תאמין שבאוקראינה, כמעט לפי כל פרמטר, הרבה יותר בטוח מאשר בישראל (וזה כולל,אגב, יהודים עם אף נשר ועיניים בולטות...). מאיפה בדיוק הקרצת את זה? וההשוואה שלך בין אוקראינה לסודן ואיראן מה-זה נכונה...

יש הבדל עצום

בין הסיפוחים עם סיום מלחמה"ע הII, ובין לפחות שתיים מהפלישות שציינתי דלעיל. זה קודם כל. לגבי זכויות האדם אני לא ארחיב, אבל אחרי תקופת סטאלין המצב לא היה חמור כמו שאתה חושב, ההפך הוא הנכון. שנית, האנטשימיות בהחלט הייתה נגע רע שהלך והתפשט עם הזמן, עם זאת, אני מזכיר לך שברמה הפורמלית ברה"מ התנגדה לכל גילויי אנטישמיות ולאומנות באשר הם. ואין לך מה להתפלא, אין לי שום דבר נגד ברה"מ, אדרבה, אני גאה שזכיתי להוולד באימפריה הסובייטית שחרטה על דגלה עקרונות כמו שווין, אחוה וסולידריות קקו מנחה של שלטון המדינה (על אופן הישום שלהם אפשר כבר לערער).

enzim

New member
וברמה המעשית?

אחרי שלא יקבלו את ההורים שלך לאוניברסיטה (ולא בגלל הציונים), לא יקבלו אותך לעבודה וכו' אתה כבר תהיה הרבה פחות גאה. זכורה לי במיוחד המחמאה שקיבלו הורי מהשכנה: "אתם אמנם יהודים, אבל אתם דווקא בסדר..."(תרגום חופשי). להזכיר לך שירים עממים ה"מהללים" את הז'ידים? אין שום סיבה להיות גאה בברית המועצות שהייתה מדינה נגועה בשחיתות, אנטישמיות, חוסר שיוויון טוטאלי, התעלמות מזכויות אדם בסיסיות, תמכה במדינות ערב שנלחמו בישראל. יש עוד מחמאות מפה ועד הודעה חדשה. הסיסמאות הנבובות שאתה מפריח לא היו עוזרות לך להתגבק על הקור בסיביר... וכל מי שחושב שהמצב שם כעת יותר טוב, מוזמן לנסוע לגלות בעצמו (מומלץ לקנות ביטוח חיים לפני הנסיעה).

ne ro

New member
בברה"מ היה חוסר שוויון?../images/Emo12.gif

מה זה קומוניזם בדיוק?

OMRK1

New member
מעולם לא היה שיוויון מלא בברה"מ

הקמוניזם הרוסי היה דבר הכי קרוב להונאה כל עוד היה בחיים, כל המערכת הייתה בנויה מהיררכיה של המפלגה, וכל מי שלא היה חבר סבל, כמו ימי שלטון מפא"י בארץ. לשלוח יהודים לחור בסיביר ולתת להם לגור שם בשביל להיראות טוב לא נחשב בעיניי לאוטונומיה תרבותית שווה משהו מחוץ לנייר.

ne ro

New member
אנטישמיות אגב יש בכל העולם.

אינני חושב שבגרמניה או בריטניה או ארה"ב יש אנטישמיות פחותה ממה שהיה בברה"מ.

enzim

New member
רואים שלא גדלת בבריה"מ

בכל הארצות שציינת האנטישמיות פחותה בהרבה מאשר האנטישמיות שהייתה בבריה"מ. להזכיר לך איפה היו הפרעות ביהודים? מצטער לנפץ לך את האשליות אבל לקרוא לממשל שהיה בבריה"מ "קומוניזם" מבייש את הקומוניזם. לא יודע מה ההגדרה שלך לשיוויון אבל לפי ההגדרה שלי, שיוויון לא היה שם.

סליחה, אבל אתה יודע בכלל על מה

אתה מדבר?! להזכיר לך מי הייתה הראשונה שהוקיע מכל וכל כל גילוי אנטישמיות והוציאה את כל העסק הזה מחוץ לחוק? להזכיר לך מי הראשונה שניסתה לכונן אוטונמיה תרבותית לעם היהודי? להזכיר לך מי הצביעה בעד הקמת מדינת ישראל? להזכיר לך מי היו מקימיי המדינה? להזכיר לך מי עזר לישראל במלחמת השחרור? ועוד ועוד...

למעלה